Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

'FETÖ/PDY'nin imamlarına' yönelik operasyonda tutuklanan sayısı 25'e yükseldiKonya merkezli 30 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 49 kişi gözaltına alındı.

20.02.2017 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'FETÖ/PDY'nin imamlarına' yönelik operasyonda tutuklanan sayısı 25'e yükseldi

Konya merkezli 30 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 49 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 25'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 24 şüpheli serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında örgütün imamları olduğu öne sürülen 102 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 102 kişiden 7'sinin daha önceki operasyonlarda tutuklandığı belirtildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için 7 Şubat sabahı polis tarafından Konya merkezli 30 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgütün, Konya'yı, Selçuklu, Meram, Karatay ve Mevlana olmak üzere sözde 4 eyalete böldüğü ve şüpheliler arasında eyalet ve bölge imamlarının olduğu belirtildi. Yine şüpheliler arasında örgütün bölge, il ve ilçe talebe mensupları ile şehir dışı talebe mensuplarının olduğu ileri sürüldü. Operasyon kapsamında 49 şüpheli gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 23'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 19 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 7 şüpheli ise sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. 2 kişi tutuklanırken, 5 şüpheli ise serbest bırakıldı. Operasyon genelinde 25 şüpheli tutuklanırken, 24 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Haber: Tolga YANIK/KONYA,

==================================================

Yangından çocuklarını battaniyeye sarıp çıkardılar

Bursa'nın İnegöl ilçesi'nde beş katlı apartmanın çatısında çıkan yangın korku dolu saatler yaşattı. Dumandan etkilenen apartman sakinleri çocuklarını battaniyelere sararak tahliye ettiler.

İnegöl ilçesi Hamidiye Mahallesi Suyolu Cami Sokakta bulunan beş katlı binanın çatısında yangın çıktı. Vatandaşların haber vermesi sonucu olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri güçlükle kontrol altına aldılar. Çatı katından koridor ve merdiven boşluklarına kadar gelen dumanlardan çocuklarını battaniyelere sararak tahliye eden apartman sakinleri sokakta yangının söndürülmesini izlediler. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Yangından görüntü

- İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Vatandaşların görüntüleri

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

==============================================

Sakarya'da uyuşturucu operasyonu

Sakarya'da, polis otomobilde yaptığı aramada bir miktar uyuşturucu ele geçirirken, aralarında 6 aydır aranan cezaevi firarisi S.K'nın da bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri uzun süredir takip ettiği uyuşturucu satıcılarını yakalamak için operasyon düzenledi. Polis, operasyonda takibe aldığı bir otomobili durdurdu. Araçta yaptığı aramada bir miktar esrar ele geçirdi. Bunun üzerine araçta bulunan 5 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Şüphelilerden birinin uyuşturucu ticareti suçundan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan ve 6 aydır aranan 'Paskal' lakaplı S.K. olduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu zanlılarının evlerinde narkotik köpeğiyle yapılan aramada 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, esrar, bonzai, uyuşturucu haplar ve satıştan elde edilen paralar ele geçirildi. Yapılan arama polis kamerasına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

-Polis kamerası görüntüleri

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

==============================================

Kütahya Valiliği önünde ustura ile intihar girişimi

Kütahya'da işsiz olduğunu belirten evli 3 çocuk babası 40 yaşındaki İbrahim Toy, Valilik önünde usturayı boynuna dayayarak intihara kalkıştı.

Olay saat 17.30 sıralarında Kütahya Valiliği önünde meydana geldi. İşsiz olan İbrahim Toy, Valilik binasına girmek isteyince görevli polisler mesai saatinin bitmesi nedeniyle içeriye alamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine Toy cebinden çıkardığı usturayı boynuna dayayarak intihara kalkıştı. Toy'u takviye gelen polisler intiharından vazgeçirmeye çalıştı. İbrahim Toy polislere 'Hakkınızı helal edin' diyerek Kelime-i Şehadet getirip elindeki usturayla boynunu hafif şekilde kesti. Bir polis memuru, sigarasını yakmak için yaklaştığı Toy'un dalgınlığından yararlanıp elindeki usturayı alarak etkisiz hale getirdi.

Boynunu hafif şekilde kesmesi nedeniyle ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen İbrahim Toy, işsiz olduğunu, vali yardımcılarından kendisine iş bulunması için valiliğe geldiğini söyledi.

Görüntü dökümü:

--------------------------------------

-İbrahim Toy'un elinde ustura ile Valilik önünde intihara kalkışması,

-Polislerin ikna çabaları,

-İbrahim Toy'un usturayı boğazına dayayıp polislere 'Hakkınızı helal edin' demesi,

-Toy'un etkisiz hale getirilip ambulansa götürülmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

===============================================

Kadınlar el emeği göz nuru eserlerini sergiledi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Halk Merkezleri, OMEK, OKEP Hamamyolu'nda sergi açtı.

Kadınlar; Halk Merkezleri, OMEK, OKEP'te ürettikleri birbirinde güzel el emeği göz nuru eserlerini Hamamyolu Ünallar Pasajı'nda açılan stantlarda halkın beğenisine sundu. Boş zamanlarını el emeği üretmekle uğraşan kadınlar bu sayede ev ekonomisine de katkı sağlıyor. Hamamyolu Ünallar Pasajı'nda açılan kadınların sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Odunpazarı Belediyesi yetkilileri bu tür etkinliklerin yıl içerinde dönem dönem gerçekleştirileceğini söyledi.

Haber: ESKİŞEHİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü
    11:11 Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü

    Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Antalya'ya göç eden yabancıların artan konut kira fiyatlarına tepki göstermesiyle birlikte fiyatlar normale döndü. Pandemi döneminde inşaat sektörünün canlanması da fiyatların geri çekilmesine katkı sağladı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, fiyatların yavaş yavaş aşağı inmeye başladığını belirtti ve 2024 yılında kira fiyatlarının enflasyona göre ilerleyeceğini söyledi.

  • Yozgat'ta dolandırıcılık suçundan aranan hükümlü yakalandı
    11:11 Yozgat'ta dolandırıcılık suçundan aranan hükümlü yakalandı

    Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, dolandırıcılık suçundan aranan bir hükümlü yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.Ö., Yerköy ilçesinde gözaltına alındı. Hükümlü, jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Kars ve Ardahan'da Karın Ardından Soğuk Hava Etkili Oldu
    11:11 Kars ve Ardahan'da Karın Ardından Soğuk Hava Etkili Oldu

    Kars'ın Sarıkamış ilçesi ve Ardahan'da kar yağışının ardından soğuk hava etkisini gösterdi. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü ilçede, araçların camları buz tuttu ve bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, kar küreme çalışmalarına devam ederken, kızıl tilkilerin yiyecek bulmaya çalışması ve angutların dere kenarlarına gelmesi ise görüntülendi. Ardahan'da da gece hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece ölçülürken, buzlanma meydana geldi. Kağızman'a bağlı Günindi köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

  • Sivas'ta kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan araçta 5 kişi yaralandı
    11:10 Sivas'ta kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarpan araçta 5 kişi yaralandı

    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç kırmızı ışıkta bekleyen kamyona arkadan çarptı. Kazada 5 kişi yaralandı ve olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Günde 10 Durakta
    11:10 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Günde 10 Durakta

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, günde 10 durak noktasına uğrayarak seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bozbey, halkın coşkusunu görmekten güç alarak yorulmadan çalışacağını belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, Türkiye'de düzenlenecek. 27 ülkeden 108 sporcu, 29-31 Mart tarihleri arasında İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda yarışacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı
    11:08 Tekirdağ'da Jandarma Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonları Yaptı

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde ve ruhsatsız tabanca bulunduran şüphelilere yönelik operasyonlar düzenledi. Muratlı'nın Yeşilsırt Mahallesi'nde bir kişinin üzerinde uyuşturucu madde ve sentetik haplar ele geçirilirken, Aşağısevindikli Mahallesi'nde ise bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca bulundu. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement