Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

MERAL AKŞENER: PKK PAÇAVRALARINA İZİN VERENLER BİZE YASAK GETİRİYORMHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Niğde Valiliği'nin 21 Mart'ı kapsayan 1 günlük miting, toplantı ve gösteri yürüyüş yasağına rağmen daha önce belirlenen programı çerçevesinde Niğde'ye geldi.

21.03.2017 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERAL AKŞENER: PKK PAÇAVRALARINA İZİN VERENLER BİZE YASAK GETİRİYOR

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Niğde Valiliği'nin 21 Mart'ı kapsayan 1 günlük miting, toplantı ve gösteri yürüyüş yasağına rağmen daha önce belirlenen programı çerçevesinde Niğde'ye geldi. Yasak olmasına rağmen bina önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Meral Akşener, 'Nevruz kutlamaları nedeniyle PKK paçavraları açanlara bir şey denilmediğini, ancak kendilerine terör korkusuyla yasak getirildiğini' söyledi. Akşener, topluluktan bağıran birinin konuşmasını da aktararak "Niğde Valisi'ni Hollanda mı tayin etti?" diye sordu. Akşenir'in konuşması sırasında yaklaşık 200 kişi uzaktan slogan attı. Bu topluluğun kalabalığa yaklaşmasına polis izin vermedi. Kayseri'den karayoluyla Niğde'ye gelen Meral Akşener, daha önce toplantı planlanan Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Murat Zeren Eğitim Hizmet binasına ulaştı. Niğde Valiliği'nin Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesi (m) bendi doğrultusunda aldığı 1 günlük yasak nedeniyle binanın giriş ve çevresinde polis ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Bina önünde toplanan yaklaşık 1500 kişiye hitap eden Niğde eski Belediye Başkanı MHP'li Mümin İnan, 16 Nisan'da yapılacak referandumda Türkiye'nin geleceği için hep birlikte hayır diyeceklerini söyledi. Neden Hayır diyeceklerini Meral Akşener'in kendilerine tek tek anlatacağını belirten İnan, "Bugüne kadar alışmış olduğumuz parlamenter sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. TBMM'den asla vazgeçmeyeceğiz. Kuvvetler ayrılığından, devletin içindeki denetim mekanizmalarından asla vazgeçmeyeceğiz. Milli iradenin yok denilmesine hayır diyoruz. Demokrasinin dışındaki bütün rejimleri bütün sistemleri reddediyoruz "dedi.

BAŞBAKAN MERAL

Yasaktan önce ilan edilmiş olan salona gelen Meral Akşener, 'Başbakan Meral' sloganlarıyla karşılandı. Akşener, açılan koridordan binaya giriş yaptı ancak arkasından gelen vatandaşların salona girmesine izin verilmedi.

Burada bir süre dinlenen Meral Akşener, ardından tekrar binanın girişine gelip, burada toplananlara hitap etti.

KONUŞMASINA MÜDAHALE OLMADI

Yasak nedeniyle konuşmasına müdahale edilmeyen Akşener, Nevruz kutlamaları nedeniyle Türkiye'nin her yerinde 'PKK paçavraları' açıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Ona kimse bir şey demiyor. Bugün Niğde'de bize Nevruz nedeniyle olaylara sebebiyet olabileceğimiz düşünülerek toplantımız iptal edildi. Sayın Vali'ye söyleyecek bir sözüm yok. Eski İçişleri Bakanıyım, devleti temsil eden bürokrasiyle itişip kakışma yapmam. Şunu söyleyeyim devletin valisi devletin valisi olmalıdır. Devletin temsil edenler o ağırlığa, o vakarlığa o ciddiyete sahip olmalıdır. Biz ne yapacaktık, referandumda neden hayır diyeceğimizi anlatacaktık. Tercihimizi sizlerle paylaşacaktık. Bugüne kadar tercihlerini ortaya koyan insanlara hayırcı denilen kesime edilmedik hareket yapmadık tehdit kalmadı" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Meral Akşener in konuşması

Haber: Uğur MART-Ali KADI-Kamera: Adnan ÇELEBİ/NİĞDE/DHA

=====================================================

YAĞMA VE TEFECİ OPERASYONUNA 5 GÖZALTI

MUĞLA'nın Milas İlçesi ile İstanbul'da, yağma ve tefecilik yaptıkları öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Milas'ta bazı mağdurların yağma ve tefecilikle ilgili şikayetlerde bulunmasının ardından polis, operasyon yaptı. Operasyonda İstanbul'da 1, Milas'ta ise 4 olmak üzere toplamda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan U.A., G.B., B.F., S.A. ve G.A. adlı şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Şahıslar adliyeye getirilirken görüntü

Adliyeden görüntü

Haber - Kamera: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),

=====================================================

TRAKTÖRÜNÜ YÜRÜYEN DİSKOYA ÇEVİRDİ

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, 30 yaşındaki müzik tutkunu çiftçi Murat Karlıoğlu, 7 bin lira harcayarak traktörüne ses sistemi taktırdı. Bu durum köylülere de neşe kaynağı olurken, en çok sevinen ise Karlıoğlu'nun Terrier cinsi köpeği Jessie oldu.

Nazilli'ye 9 kilometre mesafedeki kırsal Hamidiye Mahallesi'nde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Murat Karlıoğlu, müzik tutkusu nedeniyle traktörüne bir süre önce teyp ve küçük bir ses sistemi taktırdı. Ancak, traktörüne motor gürültüsüyle sesin güçlükle duyulabilmesi ve köylülerin kendisine bu konuda takılmaları üzerine Karlıoğlu, 6 ay önce küçük bir servet harcayarak traktörüne 7 bin TL'ye toplam 7 bin watt çıkış gücüne sahip üç ses istemi döşetti. Bu duruma en çok sevinen ise Terrier cinsi köpeği Jessie oldu. Her sabah köpeği 'Jessie' ile evden çıkıp tarlaya çalışmaya giden Karlıoğlu, sevdiği müzikleri dinleyerek keyifli bir yolculuk yaparken, tarlada yapacağa işe de motive oluyor. Yüksek sesle müzik dinlemenin kendisi için bir alışkanlık haline geldiğini belirten Karlıoğlu, köylülerin bir kilometre öteden kendisinin geldiğini anladığını söyledi. Başlangıçta köylülelerin yüksek sesle müzik dinlemesini yadırgadığını belirten Karlıoğlu, daha sonra onlarında zamanla bu duruma alıştıklarını kaydetti.

Yaşadığı Hamidiye Mahallesi ile civar yerleşim alanlarından düğün ve nişanlarda traktöründeki ses sisteminden faydalanmak isteyenlerin olduğuna da dikkat çeken Karlıoğlu, en çokta köpeği Jessie ile tarlaya gidip harmandalı oynamayı sevdiğini de anlattı.

"KÖYÜMÜZÜN NEŞE KAYNAĞI OLDU"

30 yaşındaki müzik aşığı Karlıoğlu'nun bu haline alıştıklarını söyleyen köylülerden Mehmet Dere, "Murat çok renkli bir kişiliğe sahip. Onun her sabah yüksek sesli müziklerle mahalle meydanından geçişine alıştık. Bu durum zamanla bizim de hoşumuza gitmeye başladı. Sevdiğimiz şarkları, türküleri çalıyor. Köyümüzün neşe kaynağı oldu. Canımız sıkıldığında tarlada bazen de köy meydanındaki kahvehanenin önünde Kerimoğlu ve harmandalı gibi yöresel oyunlar oynayıp, stres atıyoruz" dedi.

Hamidiye Mahallesi Muhtarı 52 yaşındaki Özkan Ergin, "Mahalelli artık traktörden müzik yayına alıştı. Herkes bu işten memnun. Murat, bir anda köyün neşesi haline geldi. Müzik sesinden rahatsız olan yok" dedi.

"DENİZLİ'DEKİ MODİFİYE ARAÇ FUARINA KATILMAYA İKNA ETTİM"

Traktöre ses sistemini kuran 22 yaşındaki Hayati Kahran, Murat Karlıoğlu'nun tröktörüne güçlü bir ses sistemi kurmasını istediğini belirterek, "Ben de çok güçlü bir ses sistemini kurdum. Aynı zamanda modifiye araç işiyle de uğraşıyorum. Murat'ı ikna edip, bu traktörü davet edildiği Denizli'deki modifiye araç fuarına götürmeye ikna ettim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ses sistemi takılan traktörden görüntü

-Köylülerin meydanda traktör müzik yayınıyla zeybek oynamaları

-Murat Karlıoğlu ve köpeği Jessie'nin görüntüsü

-Traktörüne ses sistemi döşeten Murat Karlıoğlu ile röp.

-Köylülerden Murat Dere ile röp.

-Hamidiye Mahallesi Muhtarı Özkan Ergin ile röp.

-Traktöre ses sistemini kuran Hayati Kahran ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ NAZİLLİ (Aydın),

=====================================================

GAZİANTEP'TE, NEVRUZ KUTLAMALARINDA ATEŞ YAKILMASINA İZİN VERİLMEDİ

GAZİANTEP'te, HDP'nin organizasyonu ile düzenlenen etkinlikte binlerce kişi nevruzu, getirilen yasak nedeniyle ateş yakmadan kutladı. HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, alanda ateş yakılmasına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Bostancı Mahallesi'ndeki boş alanda yapılan ve ateş yakılması yasaklanan kutlamalara, 5 bin kişi katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlama alanına gelenler üst aramasından geçirildi. Havadan da drone ile görüntü alınan kutlamalarda zaman terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Alandaki kutlamalarda gazetecilere konuşan HDP milletvekili Mahmut Toğrul, partilerinin 2 yıldır baskı altında tutulduğunu öne sürdü. Nevruzun barış için yeni bir başlangıç olması dileğinde bulunan Toğrul şunları söyledi:

"Siyaseten bizimle mücadele edemeyenler ancak kolluk güçleriyle, eş genel başkanlarımızı, milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı rehin alarak referandumdan sonuç almak istiyorlar. Bakın bugün aramızda olması gereken iki il eş bakanımız tutuklu olduğu için aramızda değiller. Eş genel başkanlarımız aramızda değiller. Nevruz, bir coşkuyla kutlanması gerekirken, nevruzun simgesi olan ateşin yakılmasına izin verilmemekte. Maalesef yasaklama yoluna gidildi. Biz, Nevruz'u 21 Mart'ta değil de herkesin işine mani olmayacak şekilde hafta sonu yapmak istedik, fakat buna izin verilmedi. Ateşin yakılmasına izin verilmedi. Nevruz ne zaman yasaklanmışsa hep maalesef istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Oysa izin verildiğinde özgürce kutlanıldığı, hiç kimsenin burnunun kanamadığı bir gün olduğunu hepimiz yaşayarak deneyimledik."

HDP Parti Meclis üyesi Mehmet Karayılan ise tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği mesajı alandakilere okudu. Konuşmaların ardından çalınan müziklere eşlik eden ve halaylar çekerek kutlama yapan kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kutlamanın yapıldığı meydan

Meydandaki kalabalık

Kutlamaya katılanların halaylar çekmesi

Mahmut Toğrul'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyyüp BURUN -GAZİANTEP -DHA)

=======================================================

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NDE, NEVRUZ KUTLANDI

GAZİANTEP Valiliği ve Gaziantep Üniversitesinin iş birliğinde düzenlenen Nevruz kutlamaları öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleşen kutlamalara; Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kutlamada konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Nevruz bayramının; Türklerin, Kürtlerin, Farsların herkesin bayramı olduğunu söyledi. Tarihe bakıldığında Nevruz bayramının kökümüze kadar işlenmiş olduğunu göreceğimizi kaydeden Rektör Gür şöyle konuştu:

"Bu bayram herkesin bayramı, bu bayram; Kürtlerin de bayramı, Türklerin de bayramı, Farsların da bayramı, Müslümanların bayramı, Zerdüştlerin bayramı, Hristiyan bazı dönüşmüş toplumlarında bayramı bu yüzden dünya da bu kadar birliktelik oluşturabilen başka bir bayram yoktur. Tarihte yaşanmışlıklar, bu bayramın kökümüze kadar işlemiş argümanlarını ortaya koyuyor. İsterseniz Ergenekon'dan çıkış destanını ele alın, isterseniz Demirci Kawa'nın Azhi Dahaka karşı vermiş olduğu mücadeleyi ele alın hiç fark etmez, siz kendinizi nereye ait hissediyorsanız oradasınızdır, önemli olan bütün bir ruhların birleşmesidir. Bazı şeylere vurgu yapmak istiyorum, Orta Asya'da bu bayram kutlanıyor, günler öncesinden bahar temizlikleri yapılıyor. Bu bahar temizliği aslında Nevruz'un bize katkılarından biridir. Ayrıca Orta Asya'nın birçok yerinde 15 gün öncesinden ruh temizliği için oruç tutulmaya başlanıyor. Tarihten günümüzü kadar sıkıntılarımız hep olmuştur ama o sıkıntılarımızı; birlikle, beraberlikle sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Tarihe baktığımızda; Pers imparatorluğunun hakim olduğu alanlar, Selçuklular, Gazneliler, Babarlülerin, Osmanlıların hakim olduğunu tüm coğrafyaya bu bayram yayılmıştır. Ben görüyorum ki bu bayram ayrışan değil birleştiren bir bayramdır. Bu yüzden Türkiye'de yaşayan tüm insanlar bu bayrama sahip çıkmalıdır. Çünkü bu bayram artık milli bir bayramdır.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından AKM bahçesindeki Nevruz ateşi yakıldı. Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu etkinlikte demir dövüldü ve ateş üzerinden atlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Nevruz ateşinin yakılması

Rektör Ali Gür'ün konuşması

Demir dövülmesi ve folklör gösterisi

Ateşinin üzerinden atlanılması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

=======================================================

BURDUR'DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

BURDUR'da Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Büğdüz Köyü Yolu üzerindeki fidan dikimi etkinliğine Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Garnizon Komutanı Albay Cem Tuce, Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz ile öğrenciler katıldı. 2 dekarlık alanda protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından 300 mavi servi, 100 kara servi, 400 sedir ve 250 kokulu ardıç fidanı toprakla buluşturuldu.

Burdur Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz, ormanların ekonomik değerlerinin yanında yer kürenin ciğerleri olduğunu belirtti. Celal Korkmaz, "Dünya yaşamı için vazgeçilmez olan ormanlar erozyonu önleyen, yeraltı sularının oluşmasına yardımcı olan, oksijen üreten ve hava kirliliğini önleyen kısacası hayatımızın en önemli can damarlarıdır" dedi. Etkinlikte TEMA üyesi ve emekli ormancı 81 Yaşındaki Turan Acar 'Sevmez Miyim Ben Yeşili' isimli şiirini okudu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Fidan dikimi yapılan alan,

Celal Korkmaz'ın açıklamaları,

Fidan dikimi,

Turan Acar'ın şiir okuması

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi
    17:53 SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi

    Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Müzesi'nde 'Türk Bestecileri ve Şarkıları' konseri düzenledi. Konserde, birçok Türk şarkısı seslendirildi ve sanatseverler tarafından ilgi gördü.

  • Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak
    17:46 Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak

    Gelir İdaresi Başkanlığı, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin taslağını yayınladı. Buna göre; yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
    17:39 Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen IPARD III Hibe Destek Programı bilgilendirme seminerinde, çiftçilere gelir sağlamak amacıyla desteklerin verildiği belirtildi. Kaymakam Enver Yılmaz, destek alabilmek için koşullara uygun olmanın ve projelerde hassasiyet göstermenin önemine vurgu yaptı. Seminerde ayrıca TKDK iletişim uzmanı Gülay Kural, çeşitli sektörlerde desteklenen konular hakkında bilgi verdi.

  • Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı
    17:38 Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı

    Çerkeş köyünde yaşayan Salih Ç. (54), evinin önünde düşerek başını beton zemine çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine köye sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Bayat Devlet Hastanesine kaldırılan Salih Ç, buradaki müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

  • Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı
    17:37 Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı

    Elazığspor, 3Gen Holding firmasının iflasının ardından isim sponsoru olarak Çimentaş'ı seçti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun onayıyla Elazığspor'un yeni adı resmen Çimentaş Elazığspor oldu. Otobüsün de yeni isimle giydirilme işlemlerine başlanılacak.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.


Advertisement