Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-18

Dha Yurt Bülteni-18

Şanlıurfa'da PKK propagandasına 8 gözaltı ŞANLIURFA'nın Halfeti ile Suruç İlçesi'nde sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları öne sürülen DBP'li meclis üyesi Mustafa Ç.'nin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli jandarma tarafından gözaltına aldı.

05.06.2017 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da PKK propagandasına 8 gözaltı

ŞANLIURFA'nın Halfeti ile Suruç İlçesi'nde sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptıkları öne sürülen DBP'li meclis üyesi Mustafa Ç.'nin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli jandarma tarafından gözaltına aldı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütlerine yönelik yaptığı çalışmalarda Halfeti ve Suruç ilçesi kırsalında oturan aralarında DBP Halfeti Belediye Meclis üyesi Mustafa Ç.'nin de bulunduğu Kemal E., Fadıl A., Günay K., Kadir E., Abdullah B., Barış K. ve Ahmet C.'nin sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıklarını belirledi. Şüphelilerin adreslerine operasyon düzenleyen ekipler,  gözaltına aldığı 8 kişiyi Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Öte yandan 29 Mayısta Suruç'un Büyük Sergen Mahallesinde gözaltına alınan HDP Şanlıurfa İl Yöneticisi Mehmet Binici ise, 'Terör örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Haber: ŞANLIURFA,

==============================================

Kardeş Öksüz: Adil Öksüz ile kardeş olma iradesi bana ait değil

KARABÜK'te, FETÖ/PDY davasında FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kardeşi Yard.Doç.Dr. Ahmet Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu, 1'i firari, 2'si tutuksuz 16 akademisyenin yargılanmasına devam edildi. Öksüz, "Adil Öksüz ile kardeş olma iradesi bana ait değil" diyerek tahliye edilmesini istedi.

Tutuklu sanıklar; Ahmet Öksüz, Alaaddin Yılmaz, Cahid Özdeveci, Erdal Biber, Hakan Suvak, Hüseyin Cinoğlu, Hüseyin Çevik, Süleyman Semiz, Serkan Esen, Salih Yıldırım, Mustafa Kurt, Mahmut Çelik ve Seymen Kahraman ile tutuksuz sanıklar Turgay Türker ve Rüveyda Kılıçbay, Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulundu. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan haklarında 5-10 yıl hapis cezası istenen sanıklardan Adil Öksüz'ün kardeşi Yard.Doç.Dr. Ahmet Öksüz, savunmasında bir önceki duruşmada söylediklerini tekrarladı. FETÖ/PDY yapısına uzak olduğunu ileri süren Öksüz, "Adil Öksüz ile kardeş olma iradesi bana ait değil. Bir başkasının işlemiş olduğu iddia edilen eylemin cezasını 11 aydır tutuklu olarak ben çekiyorum. Suçun şahsiliği kuralı ihlal edilmektedir" dedi.

Mahkeme Başkanı, FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan faydalanarak serbest kalan eşi Havva Emel Öksüz'ün 'ByLock' programı kullandığının tespit edildiğini, bunu öğrenince eşine kiminle bu programdan konuştuğunu sorup sormadığını sanığa sordu. Sanık Öksüz de "Eşimle konuştum. Ancak, kiminle konuştuğunu sormadım. Kiminle konuştuğunu bilmiyorum. Daha önceden 'ByLock' kullandığını bilmiyordum. Sordum, 'Evet kullandım, sana söylemedim. Kısa süreli kullandım onun için sana da söylemedim' diye bana söyledi. Ne yazdın, sana ne yazdılar? diye detaylı sormadım" diye konuştu. Hakimin, "Hiç merak etmedin mi?" sorusu üzerine Öksüz, "Bu tür konulara hiç girmedim. Merak da etmedim doğrusu" diye yanıt verdi.

Öksüz, Bank Asya'da 2008 yılından itibaren 15 Temmuz'dan 8 ay öncesine kadar katılım hesabı olduğunu, dönem dönem buraya birikimlerini yatırdığını ifade etti. Öksüz, çocukları, eşi ve anne babasının mağdur olduğunu, sağlıklarının bozulduğunu söyleyerek tahliye isteminde bulundu. Diğer sanıklar da savunmalarını yaparak suçsuz olduklarını iddia etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Alaaddin Yılmaz, Serkan Esen, Mustafa Kurt ve Mahmut Çelik'in tahliye edilmesine, Ahmet Öksüz ve diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Akademisyenler cezaevi araçlarından indirilirken

Süre: (02.05.) Boyutu: (37 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===============================================

Rektör Bağ'a istifa çağrısı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ'ı üniversiteye atamasıyla başlayan tepkilere yenisini ekledi. Basmacı, tepkiler üzerine istifa eden Derya Bağ'ın ardından Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ'ın da istifasını istedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ'ı üniversitedeki İslami İlimler Enstitüsü'ne ataması, Derya Bağ'ın ise tepkiler üzerine istifa etmesiyle sonuçlanan süreç hakkında yazılı açıklama yaptı. Atamayı skandal olarak değerlendiren ve Rektör Prof.Dr. Bağ'a istifa çağrısı yapan Basmacı, şöyle dedi: "Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda genel müdür olarak da o koltukta oturuyor. Üniversitedeki görevlerine bakıldığında nerede boş koltuk varsa oraya kendisini yazmış. Bu görevlendirmeler para için mi? Bu kadar da aç gözlü olmayın. Memleketin tek akademisyeni siz misiniz? Siz ve eşinizden başka iş bilen insan yok mu da bütün görevler size veriliyor. Yettiniz bittiniz artık. Eşinizin istifası yetmez siz de istifa edin." Skandallarla anılan bir rektör istemediklerini belirten milletvekili Basmacı, "Rektör Bağ, yurt genelindeki eğitim camiasında Denizli'nin adını lekelemiştir. Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı bile çıkıp atamanın uygun olmadığını ifade etme ihtiyacı hissediyor. Derdiniz koltukları koruma telaşı mıdır? Yoksa Pamukkale Üniversitesi'nin eğitim kalitesini yükseltmek midir? Skandallarla anılan bir rektör istemiyoruz. Utanmadan, sıkılmadan Denizli'nin adını lekeliyorsunuz. Biz buna asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Haber: Deniz TOKAT/DENİZLİ,

================================================

Sebze yüklü kamyon köprüde sıkıştı

ADANA'da otomobile çarpmamak için sürücünün aniden direksiyonu kırdığı sebze yüklü kamyon, köprüye sıkıştı.

Merkez Seyhan İlçesi Bakımyurdu Caddesi'nde meydana gelen kazada  Adana'dan yüklediği sebzeyi İzmir'e götürmek üzere yola çıkan Yaşar Kara yönetimindeki  01 GH 646 plakalı kamyon, metro köprüsünün altından geçerken başka bir araç tarafından sıkıştırıldı. Sürücünün otomobile çarpmamak için aniden direksiyonu kırması sonucu kamyon ağırlığın da etkisiyle köprü altında yana kaydı. Üst kısmı köprüye takılarak devrilmekten kurtulan kamyon araç trafiğini felç etti. Kamyon olay yerine çağırılan çekici yardımıyla sıkıştığı yerden kurtarıldı. Kamyon sürücüsü Yaşar Kara'ya, ' Yasak saatte şehir merkezine' girme suçundan 95 lira para cezası kesildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

Metro köprüsünün altında sıkışan kamyon

Sıkşan kamyonun detay görüntüleri

Kamyon şöförünün zincir takması

Çekicinin kamyonu çekmesi

Süre: 02'33" Boyut: 155 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=================================================

Başsavcılıktan Büyüknohutçu çifti cinayeti ile ilgili açıklama

ELMALI Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya'nın Finike İlçesi'nde evlerinde öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çifti cinayetiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Şüphelinin para karşılığı cinayeti işlediğine yönelik önceki beyanları nedeniyle olayda, bu anlamda bir etken olup olmadığının tespiti için her türlü çalışma Finike Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından hassasiyetle yürütülmektedir" denildi. Antalya'nın Finike İlçesi'nde taş ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve 9 Mayıs Salı günü Kızılcık Yaylası'ndaki dağ evlerinde öldürülen Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti cinayetiyle ilgili Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Mülhakatımız Finike İlçesi sınırlarında bulunan Gökçeyaka Mahallesi'nde ikamet eden Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu'nun 10/05/2017 tarihinde evlerinde ölü olarak bulunmaları olayı ile ilgili olarak; Bir kısım basın kuruluşlarında olayın 'Çevreci çift cinayeti' başlığında, şahısları, bu bölgede faaliyet gösteren bir kısım mermer ocağının kapatılması yönündeki çabaları nedeniyle, söz konusu mermer ocağını işleten kişiler tarafından para karşılığı tutulan şüphelinin öldürmüş olabileceği manasını taşıyan haberler yayınlandığı görülmüştür. Öncelikle kamuoyunda yer alan olayın çevre sağlığı hassasiyeti ile ilgili kısmının Başsavcılığımızca da aynı şekilde paylaşıldığının bilinmesi önem arz etmektedir" denildi. Açıklamada olayla ilgili ise şu ifadeler yer aldı:

PARA KARŞILIĞI CİNAYET İDDİALARI

"Ölümün 09/05/2017 tarihinde ateşli silah ile meydana geldiğinin tespit edilmesi üzerine olay yerinde Finike Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal çalışma başlatılmış olup, maktuller üzerinde gerekli ölü muayene ve otopsi işlemleri gerçekleştirilmiştir. Yakalanan şüpheli A.Y. sıcağı sıcağına alınan jandarma beyanı ve yer gösterme işlemi sırasında olayı tek başına gerçekleştirdiğini bildirmiş, savcılık ifadesinde ise, mermer ocaklarında çalışan bir takım kişiler tarafından olayı gerçekleştirmek için kendisine para vaat edildiğini belirtmiştir. Şüpheli A.Y. 11/05/2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Bu şüphelinin eşi F.Y.'nin de suçun gerçekleşmesinde iştiraki olabileceği düşüncesi nedeniyle, bu şüpheli de 18/05/2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Şüpheli A.Y., Finike Cumhuriyet Başsavcılığı'nda vermiş olduğu 01/06/2017 tarihli ifadesinde ise olayı tamamen kendi iradesi ile gerçekleştirdiğini, cezasında indirim alabilir düşüncesiyle, para karşılığı olayı gerçekleştirdiğine yönelik beyanlarda bulunduğunu ifade etmiştir. Öncelikle, olay her yönü ile Finike Cumhuriyet Başsavcılığımızca değerlendirmeye alınmaktadır. Şüphelinin para karşılığı cinayeti işlediğine yönelik önceki beyanları nedeniyle olayda, bu anlamda bir etken olup olmadığının tespiti için her türlü çalışma Finike Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından hassasiyetle yürütülmektedir, yürütülmeye devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haber: ANTALYA,

===============================================

Hakkarililer il kalmak için yürüdü

HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılmasının gündeme gelmesi üzerine kentteki sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde binlerce kişinin katıldığı geniş katılımlı yürüyüş düzenlendi. Hakkarililer, Türk Bayrakları ve "Hakkarime dokunma" yazılarının bulunduğu pankartlarla yürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Şırnak Cizre'ye, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek" açıklamasının yankıları Hakkari'de sürüyor. Hakkari'de 40'a yakın STK'nın da alarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi Bulvar Caddesi'nde toplanmaya başladı. Kalabalık ellerindeki Türk bayrakları  'Hakkari'me dokunma ', 'Sayın Cumhurbaşkanım Hakkarinin misafirperverliği ve kadim bir kent olduğunu biliyorsunuz' pankartlarıyla yürüyüşe geçip, Bulvar Caddesi'nden, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü. Kalabalık kent merkezindeki Atatürk Anıtı yakınındaki yeni Valliik binası önünde de basın açıklaması için toplantı. Kalabalık adına basın açıklamasının metnini okuyan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Hakkari'nin il olarak kalmasını istediklerini söyledi. Taş, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği Hakkari ve Şırnak illerimizin taşınması ile ilgili gündem bizlerde yine hayal kırıklığı yaratmıştır. 2016 yılının Şubat ayından bu yana 3 defa gündeme geldi. Şimdi biz buradan toplumumuzun bütün kesimi olarak çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, güvendiğimiz ve her zaman icraatlarını hayranlıkla izlediğimiz Türkiye'mize her alanda çağ atlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesimizi buradan duyurmak istiyoruz. Defalarca randevu talebinde bulunduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgili makamlarından bugüne kadar herhangi bir yanıt alamadık. Halbuki biz Sayın Cumhurbaşkanımızın misafirperverliğini çok iyi biliyoruz. Birde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin Halkın Evi olduğunu da çok iyi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu mütevaziliğini her zaman bizlere his ettirmektedir. Ancak buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza yine basınımızın çok değerli mensupları vasıtasıyla tekrar arz etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım bizi kabul ediniz bizi dinlemenizi rica ediyoruz. Bizi Külliyede kendi evimizde kabul ediniz, lütfen dinleyiniz. Bizler sizin entellektüel kişiliğinizi çok iyi biliyoruz. Hakkari'mizin geçmişini, değerlerini, tarihini bu güzel.coğrafyasını size arz etmek istiyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Ellerindeki pankart ve Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık

-Pankartlardan detay

-Yürüyüşe geçen kalabalık

-Slogan atmalanı

-MHP lideri bahçeliyi öven pankart

-Yürüyüşten genel ve detaylar

Valilik binası önünde açıklama yapan TSO Başkanı Servet Taş

-Genel ve detay

-Yürüyüş sonrası Hakkari için slmogan atan kalabalık

-Üzerinde Hakkari yazan beyaz tişort giyen gençler

BOYUT: 323 MB, SÜRE: 4 DK 50 SN

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement