Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-18

Kağıt fabrikasındaki yangına södürme uçağı istendi /EKHELİKOPTER MÜDAHALE ETTİOsmaniye'de devam eden fabrika yangınına Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen yangın söndürme helikopteri müdahale etti.

09.06.2017 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıt fabrikasındaki yangına södürme uçağı istendi/EK

HELİKOPTER MÜDAHALE ETTİ

Osmaniye'de devam eden fabrika yangınına Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen yangın söndürme helikopteri müdahale etti. 30 itfaiye aracının söndüremediği alevlere su taşıyan helikopter, havadan ekiplere destek verdi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan'da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Yetkililer, helikopterinde etkisiz kalması halinde yangın söndürme uçağının çalışmalara katılacağını açıkladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Fabrikanın görüntüsü

Helikopter ile yangının söndürülmesi

SÜRE: 01'03"    BOYUT: 64 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

============================================

Sağanak yağış Çerkezköy'ü felç etti

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde aniden bastıran yağmur, günlük yaşamı adeta felç etti. Cadde ve sokaklar göle dönerken, araçlar yolda kaldı, evleri su bastı.

Çerkezköy'de aniden bastıran ve şiddetini artırarak yaklaşık 3 saat süren yağmur hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yolda kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara sığınarak yağmurdan korundu. Bir çok ev ve işyerini su bastı. Üç saat boyunca aralıksız olarak sağanak şeklinde kendini gösteren yağmurun neticesinde metrekareye 59.2 kilo yağış düşerken, başta Kızılpınar Mahallesi'nde olmak üzere onlarca kişi yollarda mahsur kaldı.

KRİZ MERKEZİ KURULDU

Zabıta birimleri, TESKİ, itfaiye ve sağlık ekipleri ve iş makineleri tarafından oluşturulan ekipler Kızılpınar Mahallesi'nde mahsur kalanlara yardım ederek kurtardı. Çaylak Sokak'ta bulunan tek katlı müstakil evlerin birçoğunu su bastı. Evlerine içine dolan yağmur suları nedeniyle eşyalar kullanılmaz hale geldi. Çerkezköy'de yoğun yağmurun ardından belediye ekiplerince kriz masası kuruldu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yağmur nedeniyle mağdur olanların ihtiyaçlarının giderileceğini belirterek, "Aniden bastıran sağanak yağışın ardından vatandaşlarımızdan 32 adet ihbar aldık. Kızılpınar Mahallesi ve Çaylak Sokak'ta ikamet eden 3 ailemizin evini su bastı. Mağdur olan ailelerimizin tüm mağduriyetleri giderilecek. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen sel baskınlarında sorun yaşanan alanlardan İmar sitesi ve yapımı tamamlanan kollektör hattında şu an için bir problem görülmüyor. Ekiplerimiz fotoğraf ve görüntü alarak etüt ve incelemede bulunuyor. TESKİ ile koordine halde çalışıyoruz. Gece boyunca oluşabilecek her türlü soruna önlem almak amacıyla Kızılpınar'da temizlenen alanlara, set ve bant çekerek vatandaşlarımızın mağdur olmasını önleyeceğiz" dedi. Yağmur yağışının etkisini yitirdiği ilçede, belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sağanak yağmur

-Su dolan cadde ve sokaklar

-Yolda kalan araçlar

-Belediye çalışmaları

-Su basan evler

-Ev sahipleriyle röp.

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ-Onur KAYA/Çerkezköy(Tekirdağ),

===============================================

Şehit Tümgeneral Aydın için Tokat'ta mevlit okutuldu

ŞEHİT Tümgeneral Aydoğan Aydın için memleketi Tokat'ta mevlit okutuldu. Mevlit programına katılan Şehit Tümgeneral Aydın'ın oğlu Berkay Aydın da katıldı.

Şırnak'ta 31 Mayıs'taki helikopter kazasında 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın dayısının oğlu Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt tarafından kent merkezinde bulunan Ali Paşa Camisinde mevlit okutuldu. İkindi namazından sonrasında başlayan mevlite Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, il protokolü ve vatandaşların yanı sıra,  Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın oğlu Berkay Aydın da katıldı. Babasıyla gurur duyduğunu ifade eden Berkay Aydın, "Babam bu millet için, bu vatanı canı pahasına savunmak için güneydoğuda çeşitli yerlerde görev yaptı. Tüm Türkiye'ye mal oldu. Bana gelen telefonlar, mesajlar duyulan sevgiyi yüksek miktarda gösterdi. Ben gururluyum. İnşallah ilerde de ona yakışır bir şekilde iyi bir yerlere gelerek, iyi bir aile kurarak, onun devamlılığını sağlayacağım. Onun mutluluğunu yaşatacağım" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Mevlit programından görüntü

-Şehidin oğlu ve katılanlar

-Oğlunun konuşmaları

Haber-Kamera: Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(126 mb)

===========================================

Kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı: 1'i ağır 3 yaralı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza D-140 Karayolu Dokurcun Mahallesi Samanpazarı mevkiinde meydana geldi.  İddialara göre Kuzuluk istikametinden Dokurcun istikametine gitmekte olan Remzi Cengiz yönetimindeki 54 HS 592 plakalı otomobil sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole uçtu. Otomobildeki 3 kişi yaralandı. Kazayı görenler 112 ve polisi arayarak yardım istedi. Vatandaşlar ve sağlık ekipleri yaralıları sıkıştıkları otomobilden çıkartarak olay yerinde ilk müdahaleleri yaptılar. Yaralanan Remzi Cengiz, Fikriye Cengiz ve Otihan Cengiz ambulansla Akyazı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Fikriye Cengiz'in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Kaza yapan araç

-Yaralılara müdahalede bulunulması

-Ambulansa alınması

Haber: Alattin ONUR/AKYAZI(Sakarya)

================================================

İzmit'te ATM'de kart kopyalama düzeneği ve kamera bulundu/EK

BİR ATM'DE DAHA DÜZENEK BULUNDU

İzmit'te bir alış veriş merkezinin otoparkındaki  ATM'de bulunan kart kopyalama düzeneği ve şifreleri alabilmek için gizlenmiş kameranın ardından kent merkezinde ki ATM'ler banka görevlileri tarafından kontrol edildi. Belsa Plaza Alışveriş Merkezi önündeki bir ATM içine gizlenmiş kart kopyalama düzeneği ve şifreleri kaydetmek için kullanılan bir kamera daha bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Belsa Plaza önündeki ATM de sivil polisler düzenekleri alırken

-Vatandaş detayları

Haber: Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN/İZMİT,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement