Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Bingöl'de bombalı tuzak: 1 şehit (2)TSK: ŞEHİDİMİZİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLERİZTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında, teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan...

13.06.2017 00:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de bombalı tuzak: 1 şehit (2)

TSK: ŞEHİDİMİZİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLERİZ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında, teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan için başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda, "12 Haziran 2017 tarihinde Bingöl/Genç'te 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı unsurları tarafından yürütülen operasyon esnasında bir kahraman silah arkadaşımız, teröristlerce araziye döşenmiş basma düzenekli EYP'nin patlaması sonucu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri yer aldı.

Haber: BİNGÖL,

=======================

Mezuniyet hediyesi telefonunu kapkaççıya kaptırdı

İZMİT'te bir arkadaşını evine bıraktıktan sonra tek başına evine dönen Gözde Kishalı kapkaççı mağduru oldu. Babasının mezuniyet hediyesi olarak aldığı yaklaşık 6 bin liralık telefonunu çaldıran Kishalı kapkaççının peşinden koşsa da yakalayamadı.

Olay, İzmit Yahya Kaptan Mahallesi Dolunay Sokakta meydana geldi. 23 yaşındaki Gözde Kishalı aynı mahallede oturan arkadaşını yürüyerek evine bıraktıktan sonra Yahya Kaptan yürüyüş yolundan evine doğru yürümeye başladı. Dolunay Sokağa girince arkasından gelen bir kişi ağzını kapatarak elindeki telefonu alarak kaçtı. Peşinden koşan Gözde Kishalı kapkaç zanlısını kaybedince hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerine kapkaççının eşkal bilgilerini veren Gözde Kishalı karakola giderek şikayetçi oldu. Kıshalı babasının mezuniyet hediyesi olarak aldığı telefonu kaptırmanın üzüntüsünü yaşadı. İki gün içinde ikinci kapkaç olayının yaşandığı Yahya Kaptan'da polis aynı zanlının yapmış olacağı şüphesi üzerine çevre güvenliği aldı. Kapkaç olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kapkaç mağduru genç kız

-Olayı anlatırken

-Polis detayları

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli)

=========================================

Toprak altında kalan işçinin mucize kurtuluşu

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde, jeotermal borusu döşemek için açılan kuyuda çalışan 40 yaşındaki Benhur Elmas'ın üzerine toprak göçtü. İtfaiye ve diğer işçilerin çalışmasıyla kurtarılan Elmas, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında Tekke Mahallesi Hamamlar Mevkii'nde meydana geldi. Bölgedeki jeotermal inşaatında çalışan işçi Benhur Elmas, boru döşemek için açılan kuyuya girerek çalışmaya başladı. Bu sırada kenarda yığılı tonlarca toprak, 5 metre derinlikteki Elmas'ın da içerisinde bulunduğu kuyuya döküldü. Elmas'ın toprak altında kaldığını gören diğer işçiler durumu itfaiye ve AFAD ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipleri diğer işçilerin de yardımıyla Elmas'ı toprak altından çıkardı. Sağlık ekipleri Elmas'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla Sarayköy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Elmas'ın vücudunda kırıklar oluştuğu öğrenilirken, talihsiz adamın hayati tehlikesinin ise bulunmadığı belirtildi.

Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

İşçinin toprak altında bulunma anından görüntü

İtfaiyenin ve işçilerin toprağı elleriyle kazımasından görüntü

İşçinin çıkarılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=================================

Alkollü yayaya çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, sahil yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 1.16 promil alkollü 24 yaşındaki Süleyman Can Kaplan'a çarparak ağır yaralanmasına neden olan motosiklet sürücüsü 23 yaşındaki Okan Karayazı, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza, Tuzla Mahallesi Cahit Gündüz Caddesi'nde bugün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. 48 JJ 302 plakalı motosikletiyle Tuzla Mahallesi'nden Çalış istikametine seyreden Okan Karayazı, koşarak yolun karşısına geçmeye çalışan Süleyman Can Kaplan'a yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kaskı başından fırlayan Karayazı, park halindeki 48 JS 631 plakalı otomobile başını çarptı. Çarpışmanın etkisiyle sürüklenen motosiklet yol kenarındaki restorana girerek maddi hasara neden oldu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Karayazı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada yaralanan Kaplan, ambulansla Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Kaplan'ın tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Karayazı'nın cenazesi savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Fethiye Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görgü tanığı, "Motorlar şahlanarak geliyordu"

Kordon boyunda yürüyüş yaparken kaza anını gören doktor Osman Kurtuluş, Karayazı'nın motosikletinin aşırı hızlı olduğunu öne sürdü. 2 motosikletin arka arkaya olay yerine geldiğini belirten Kurtuluş, "Eşim ile beraber yürüyüş yapıyorduk. Şehir merkezinden iki tane motosiklet şaha kalkmış yarışarak geliyorlardı. Yolu boş gördüler galiba. Ölen genç arkadan gelen motosikletli. Buradan bir yaya çıktı. Karşıya geçmeye çalışıyordu. Motosikletli ona çarptı. Yaya olan vatandaş kafasını yere vurdu. Çarpan motosikletlide dengesini kaybedip kafasını park halindeki otomobilin arkasına vurdu. Ben doktor oluğum için yayaya ilk müdahaleyi yaptım. Nefes alamıyordu. Dili boğazına kaçmıştı. Dilini çıkarttım rahat nefes alması için. Tekrar hayata döndürdük. Ambulans ile hastaneye sevkini sağladık. Motosiklet sürücüsüne de müdahalede etmek istedik ancak o anda ölmüştü" dedi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Kaplan'ın koşarak yolun karşına geçmeye çalıştığı görülüyor. Arka arkaya ilerleyen 2 motosikletten biri Kaplan'ın yanından hızla geçerken, arkadan gelen Karayazı motosikletiyle Kaplan'a çarpıyor. Çarpışmanın etkisiyle Kaplan ve Karayazı kamera açısından hızla çıkıyor.

MOTOSİKLET KAZASI GEÇİREN ARKADAŞI İÇİN MESAJ YAYIMLAMIŞ

Motosiklet tutkunu olduğunu belirtilen Karayazı'nın restoranlarda paket servis elemanı olarak çalıştığı kaydedildi. Karayazı'nın sosyal paylaşım hesabından geçen 27 Mart'ta motosiklet kazası geçiren arkadaşı için yaptığı paylaşımlar dikkati çekti. Karayazı, felç geçiren ve hastanedeki tedavisi devam eden arkadaşı için yayımladığı mesajda, "Olum kalk ne işin var senin orda. Daha İnlice'ye gidecektik seninle, pes ettin kardeşim benim. Oldu mu şimdi? Cem, bak herkes senin için dua ediyor. Hadi be kardeşim kalk artık özlettin kendini" yazdığı belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Güvenlik kamerasına yansıyan kaza anı görüntüsü

Kaza yerinden görüntüler

Karayazı'nın yerdeki cansız bedenin görüntüsü

Restoranda hasara neden olan motosikletin görüntüsü

Cenazenin olay yerinden kaldırılması

Görgü tanığı Osman Kurtuluş ile röportaj

Yaşamını yitiren Karayazı'nın sosyal paylaşım sitesinden alınan fotoğrafları

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE(Muğla),

===========================================

Tüfekle şaka kanlı bitti: 1 ölü

GAZİANTEP'te, 17 yaşındaki M.A.Y. av tüfeğiyle şakalaşırken kazayla tetiğe basmasıyla aynı yaştaki arkadaşı Ferdi Uçar'ı göğsünden vurdu. Uçar ambulansla götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, akşam saatlerinde Türkmenler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Ferdi Uçar aynı yaştaki arkadaşları Ali Rıza U. ve Emre Erol M. ile M.A.Y.'yi ziyarete gitti. Evde vakit geçiren arkadaşlar kime ait olduğu bilinmeyen av tüfeğiyle şakalaşmaya başladı. Tüfek M.A.Y.'nin elindeyken aniden ateş aldı ve saçmalar Ferdi Uçar'ın göğsüne isabet etti. Silah sesini duyanların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri Uçar'ı Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Uçar, acil serviste doktorların yaptığı müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler Ali Rıza U., Emre Erol M. ile M.A.Y.'yi gözaltına aldı.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Ferdi Uçar'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haber: Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP,

==================================

Uşak'ta FETÖ'den 5 tutuklama

UŞAK'ta, FETÖ/PDY'ye yönelik olarak Uşak merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen 8 Haziran'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Uşak merkezli, İzmir, Manisa, Denizli, Kütahya ve Aydın illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgütün kriptolu haberleşme sistemi Bylock'u kullandıkları belirlenen 12 kişi gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Gözaltındaki 6 kişininse emniyette sorgularının devam ettiği belirtildi.

Haber: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement