Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Bursa'da 10 asker yedikleri yemekten zehirlendi BURSA'nın Büyükorhan ilçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 10 asker, yedikleri akşam yemeğinden zehirlendiği iddiasıyla hastaneye kaldırıldı.

25.06.2017 03:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 10 asker yedikleri yemekten zehirlendi

BURSA'nın Büyükorhan ilçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 10 asker, yedikleri akşam yemeğinden zehirlendiği iddiasıyla hastaneye kaldırıldı.

Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler akşam yemeğinde verilen kıymalı yumurta, mantar çorbası, bulgur pilavı ve yoğurttan yedi. Bir süre sonra bazı askerlerde ishal, kusma ve baş ağrısı şikayetleri görüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla rahatsızlanan 10 asker, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada serum tedavisi uygulanan askerler, taburcu edilerek tekrar birliklerine gönderildi. Askerlerin yedikleri yemekten örnekler alınarak incelenmeye gönderildi.

Büyükorhan Kaymakamı Muhammed Kaya askerlerin durumlarının iyi olduğunu belirtti. Yemek firmasının İlçe Jandarma Komutanlığı'na 2 yıldan beri yemek verdiği belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

Ambulansların görüntüsü

-Acil görütüsü

-Jandarma aracı

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

=========================================

Malatya'da silahlı kavga: 1 ölü, 4 yaralı

MALATYA'nın merkez Battalgazi İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada, 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Olay, gece yarısı sırasında merkez Battalgazi İlçesi Akpınar Mahallesi Turfanda Sokak'ta meydana geldi. Adnan Biçer ile berberde tıraş olan Ramazan, Şükrü ve Mehmet Tura kardeşler arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında yaralanan Adnan Biçer, aracından aldığı pompalı tüfekle berber dükkanına dışarıdan rastgele ateş açtı. Silahtan çıkan saçmaların isabet ettiği Ramazan, Mehmet ve Şükrü Tura ile bu sırada berberde tıraş olan Süleyman Güden kanlar içerisinde yere yığıldı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başından yaralanan Ramazan Tura'nın kalbinini durduğu belirlendi. Ekiplerin kalp masajı yaptığı Ramazan Tura, tüm çabalara karşın hayata döndürülemedi.

Yaralılar, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Ramazan Tura'nın cesedi, yapılan incelemenin ardından Turgut Özal TIp Merkezi'ne kaldırılırken, polis, olay sonrası aracıyla kaçan Adnan Biçer'i kısa sürede yakaladı. Yaralı Adnan Biçer de Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖLÜ SAYISI 3'E ÇIKTI

Malatya'da henüz belirlenemeyen nedenle çıkan silahlı kavgada yaralanan Adnan Biçer ile Şükrü Tura da tedaviye alındıkları hastanelerde, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Ölü sayısının 3'e çıktığı kavgada yaralanan Mehmet Tura ile Süleyman Güden'in tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Olay yeri

-Sağlık görevlilerinin müdahalesi

-Polisin güvenlik önlemleri

-Kalabalıktan görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mikail PELİT/ MALATYA,

======================================

Kilis'te, Suriye sınırına obüs sevkiyatı

TERÖR örgütü PYD kontrolündeki Suriye'nin Afrin İlçesi'ne komşu Kilis'te sınıra 2 obüs ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı yapıldı.

Suriye'nin Halep kentine bağlı terör örgütü PYD kontrolündeki Afrin İlçesi'ne komşu olan Kilis'e, batı illerinden 2 obüs ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı yapıldı. Obüsleri taşıyan çekiciler ile zırhlı personel taşıyıcı, güvenlik önlemleri eşliğinde sınırdaki 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na götürüldü. Obüslerin, sınır hattında konuşlandırılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Konvoyun geçişi

Çekicilerdeki obüsler

Zırhlı personel taşıyıcı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=======================================

Başbakan Yardımcısı Kaynak: Türkiye, yan gelip yatma yeri değildir

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca 'Sosyal Yardım Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yardım alanların istihdama yönlendirileceğini ve bu kişilerin verilen işi iki kez reddedebileceğini belirterek, "Üçüncü teklifte de 'Ben bu işte çalışmam' dediği taktirde bütün sosyal yardımları kesilecek. Türkiye yan gelip yatma yeri değildir. Türkiye, çalışma yeridir, üretme yeridir" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın, geleneksel hale getirdiği iftar ve ödül töreninin 15'incisi Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirdi.

' TSK, KATAR'DA BARIŞ İÇİN VAR OLACAK'

Törende konuşan Veysi Kaynak, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin bu ülkeden Türkiye'nin askeri üssünün kapatması talebine tepki gösterdi. Kaynak, şunları söyledi:

"Katar'a ambargo uygulayan ülkeler 13 maddelik şartlar öne sürdüler Katar'a karşı. Maddenin bir ney, size anlamlı gelmiyor mu? Türkiye'nin Katar'da zaten mevcut olan üssünün kapatılması, yeni üs kurulmasının da engellenmesi, bu anlaşmanın iptali. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tamamının bayramlarını tebrik ediyorum. Afganistan'da barış için var, Aden Körfezi'ne barış için var, Bosna'da barış için var, Somali'de, dünyanın birçok yerinde barış için var Türk Silahlı Kuvvetleri ve Katar'da da o bölgenin barışını tesisi etmek için var olacak. Orada 8-10 bin kilometre öteden gelmiş bir devletin 10 binden fazla askeriyle, uçağıyla, her şeyiyle, ağır silahlarıyla bir askeri üssü olmasına hiç mi itirazı olmayacak malum İslam devletlerinin, Suudi Arabistan'ın, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Mısır'ın? Ama Türkiye'nin, bir başka Müslüman ülkenin askerlerinin orada üs kurmasına, Katar'la aralarında problemin çözümü için bu üssü kaldırma şartı koyacaklar. O sebeple hadiseler çok önemli, oyun büyük ama Allah'ın izniyle bütün bunların altından kalkacak kabiliyet de, kararlılık da bizler tarafından eksiksiz yerine getirilmektedir."

'İŞİ KABUL ETMEYENİN YARDIMI KESİLECEK'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Sosyal Yardımlar Yönetmeliği'nde ciddi bir değişikliğe gittiğini kaydeden Veysi Kaynak, şöyle devam etti:

"Sosyal yardım almanın şartları yeniden belirlendi. Bu şartlar içerisinde eğer çalışma çağındaysa, eğer işgörebilir haldeyse ve sosyal yardım alıyorsa, İŞKUR'a kaydolacak, yine İŞKUR'a kayıtlı istihdam için talepte bulunan işverenin orada bir iş teklif edilecek. Sınırları çizildi. Aynı ilçe merkezinde ya da büyükşehir içerisindeyse iki vasıtayla ulaşabileceği mesafelere bir iş teklif edilecek. 'Ben bu işi beğenmiyorum' olabilir, ikincisi 'O da bana uygun değil' olabilir. Üçüncü teklifte de 'Ben bu işte çalışmam' dediği taktirde bütün sosyal yardımları kesilecek. Türkiye yan gelip yatma yeri değildir. Türkiye, çalışma, üretme yeridir. Çünkü Türkiye sadece 786 bin kilometrekareyle değil, dünyanın bütün mazlum coğrafyalarıyla, bütün mağdurlarıyla bir büyük yükün altındadır."

ÜNAL: KILIÇDAROĞLU 'GÖRÜNTÜLERİ GÖRDÜM' DEDİ, 2 GÜN SONRA HABER OLDU

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise, FETÖ ile mücadele ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adalet yürüyüşü'nü eleştirdi. 2012'ye kadar FETÖ'nün sivil toplum örgütü görünümünde bir yapı olduğunu ve 2013'te terör örgütü olarak gördüklerinde ise mücadeleye başladıklarını kaydeden Ünal, şöyle konuştu:

"Peki biz bunların üstüne gitmeye başladığımız da kim bunlara kalkan oldu? Bugün yürüyüş yapan CHP, bunlara kalkan oldu. Bunlarla ilgili hukuki işlem yapmak istediğimizde, CHP milletvekilleri adeta bunların avukatlığını üstlendi. Hatırlayın 17 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu, Eren Erdem, Enis Berberoğlu Zaman Gazetesi'ni ziyaret ettiler. 2 gün sonra 19 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu 'Ben MİT TIR'ları ile ilgili görüntüleri gördüm' dedi. 2 gün sonra da Cumhuriyet Gazetesi'nde MİT TIR'larıyla ilgili sözde görüntüler, bugün yurt dışında Türkiye düşmanlarının pohpohlamasıyla yaşayan, kendi ülkesine ihaneti özgürlük ve insanlık sayan bir gazeteci bunu haber yaptı."

Konuşmaların ardından Veysi Kaynak ve Mahir Ünal tarafından işadamlarına ödülleri verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Veysi Kaynak'ın davetlilerle tokalaşması

İftara katılanlar

Veysi Kaynak'ın konuşması

Mahir Ünal'ın konuşması

Ödüllerin verilmesi

Hatıra fotoğrafı çektirilmesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

=============================================

Demirkazık'ta yaralanan dağcı helikopterle kurtarıldı

NİĞDE'de, Demirkazık Dağı'na tırmanırken, ayağı burkulan dağcı 53 yaşındaki Metin Esmer, helikopterle kurtarıldı.

Demirkazık Dağı'na 3 arkadaşıyla birlikte tırmanan Metin Esmer, tırmanış sırasında ayağını burktu. Yürüyemeyecek durumda olan Metin Esmer'in arkadaşları, jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine bölgeye, Ankara'dan gelen Skorsky helikopterle UMKE, AFAD ve jandarma arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikoptere taşınan Esmer, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Helikopter beklerken

Kurtarma ekipleri yürürken

Yaralı dağcı ambulansa bindirilirken

Ekipler yaralı dağcıya müdahale ederken

Haber-Kamera: Ali KADI/ NİĞDE,

================================

Polisler, lokum ikram edip bayramlarını kutladı

İZMİT İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, bayram alışverişi yapan vatandaşlara lokum ikram edip bayramlarını kutladı.

İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bayram alışverişi yapan vatandaşlara lokum dağıttı. Devriye gezerek hırsızlıklara karşı önlem alan ekipler, bir yandan da vatandaşlarla bayramlaştı. Ramazan ayının son iftarının ardından başlayan uygulama gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Vatandaşlar polislerle bayramlaşarak teşekkür etti. Gençler ise sıcak yaklaşımlarıyla dikkat çeken polislerle sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Polislerin cadde de lokum dağıtması

-Röp.

-Polislerden görüntü

Haber-Kamera: Selda Hatun TAN/ İZMİT(Kocaeli),

==============================================

Pazarcı esnafının tezgah yeri kavgası: 6 yaralı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, semt pazarında esnaf arasında tezgah yeri nedeniyle çıkan, taşlı-sopalı kavgada 6 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Ofis Mahallesi'nde kurulan semt pazarında meydana geldi. İki esnaf grubu arasında tezgah yeri nedeniyle tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Birbirlerine meyve ve sebze kasaları ile taş fırlatan, sopalarla saldıran esnaftan 6 kişi yaralandı.

Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polis ve zabıta, pazarda güvenlik önlemi aldı.

Haber: Mehmet SEZGİN/ SİVEREK(Şanlıurfa),

=========================================

Halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

ESKİŞEHİR'de çevre yolu kavşağında özel halk otobüsü ile otomobil çarpıştı, kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Çevreyolu Tepebaşı kavşağında meydana geldi. Hasan Yılmazgil yönetimindeki 26 H 0013 plakalı özel halk otobüsü, kavşaktan dönüş yaparken Sefer Özgün yönetimindeki 43 RE 943 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Sefer Özgün ile yanındaki eşi Neruse, çocukları Deniz ve Demir Özgün ile otobüsteki yolculardan Yusuf Oslu, Kudret Oslu ve Yusuf Karakaya yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Yunus Emre Devlet, Özel Ümit ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi hastanelerine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken özel halk otobüsü şoförü Hasan Yılmazgil ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Haber: ESKİŞEHİR,

=====================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement