Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Hafif ticari araç emniyet şeridinde öğrencilerin arasına daldı: 2 ölü, 16 yaralı (geniş haber) DİYANET İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan Bursa'da giderken zorunlu olarak emniyet şeridinde duran otobüsten inen öğrencilerin arasına hafif ticari araç daldı.

10.07.2017 03:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafif ticari araç emniyet şeridinde öğrencilerin arasına daldı: 2 ölü, 16 yaralı (geniş haber)

DİYANET İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan Bursa'da giderken zorunlu olarak emniyet şeridinde duran otobüsten inen öğrencilerin arasına hafif ticari araç daldı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 2 öğrenci öldü, 16 kişi de yaralandı.

Kaza saat 00.30 sıralarında İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu Orhangazi-Karsak gişeleri yakınlarında meydana geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen 3 öğretmen ile 91 öğrenci, iki otobüsle Bursa'ya gitemek üzere yola çıktı. Bursa'ya gelirken yolda bazı öğrencilerin rahatsızlanması üzerine otobüsler İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu üzerinde emniyet şeridinde durdu. Öğrencilerin otobüsten indiği sırada Sedrettin Eroy yönetimindeki 16 JDL 86 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu emniyet şeridindeki öğrenci kafilesinin arasına daldı.

2 ÖĞRENCİ ÖLDÜ, 14 YARALI

Can pazarının yaşandığı kazanın ardından ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre öğrencilerden 13 yaşındaki Edanur Yıldız ile aynı yaştaki Semanur Tekinhatun yaşamını yitirdi, aralarında kaza yapan hafif ticari araç sürüüsü Eroy ile birlikte 16 kişi yaralandı. Yaralılar Gemlik ve Orhangazi'deki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

OTOBÜS SÜRÜCÜLERİ GÖZALTINA ALINDI

Kaza sonrası çevre güvenliği alan polis ekipleri trafiği tek şeride düşürürken, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla otobüs sürücüleri Kaan S. ve Hakan T. gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza bölgesinden görüntüler

-Ambulanslardan görüntüler

-Sağlık görevlilerinin müdahaleleri

-Yerde yatan bir yaralıdan detay

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ ORHANGAZİ(Bursa),

===============================================

İzmir'de orman yangını (geniş haber)

İZMİR'in Bergama İlçesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı.

Bugün saat 22.00 sıralarında İvrindi Karayolu üzerinde bulunan Madra Dağı'ndaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve orman ekibinin sevk edildiği bölgede yangına 20 arazöz ve 2 dozerle müdahale edilmeye başlandı. Ayrıca, söndürme çalışmaları için Manisa'nın Akhisar ilçesinden ve Balıkesir'den takviye ekip istendi. Yangın, iki ayrı noktadan sürüyor.

BERGAMADAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Bergama İlçesi'nde çıkan yangında 10 hektar karaçam ve kızılçam ormanlık alan zarar gördü. Saat 22.00 sıralarında, İvrindi Karayolu üzerinde bulunan Madra Dağı'ndaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın bugün saat 02.00 sıralarında kontrol altına alındı. Alevlere 15 arazöz, 5 su tankeri, 2 dozer ile müdahale edilirken, yaklaşık 10 hektarlık karaçam ve kızılçam ormanlık alanı zarar gördü. Bergama Orman İşletme Müdürü Turan Çığnaklı söndürme çalışmalarını Madra Yangın Kulesi'nden takip ederek ekipleri yönlendirdi.

Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yanan ağaçlardan görüntü

----------

-Yangından görüntüler

-Vatandaşların yangını söndürme çabası

-Detaylar

Haber-Kamera: Cevdet ŞEN/ BERGAMA(İzmir),

==========================================

Hatay'da PKK'lı teröristler polis noktasına saldırdı: 2 şehit, 1 yaralı (geniş haber)

HATAY'da kentin girişinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki kontrol noktasına bir otomobilden açılan ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Derince mevkii Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Kampüsü yakınındaki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi. Bölge Trafik Müdürlüğü önünde kente giriş-yapan araçlar üzerinde kontrol yapan polislerin üzerine, bir otomobilden ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırganlar, olay yerinden kaçtı. Polislerin anonsu üzerine olay yerine ambulanslar ve destek ekip gönderildi. Ağır yaralanan polisler, ambulanslar ile MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çok kan kaybettiği belirtilen polislerden 2'si tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı diğer polisin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ BULUNDU

Olayın ardın bölgeyi ablukaya alan polis, kent genelinde operasyon başlattı. Yapılan çalışma sonucu saldırganların kullandığı otomobil, Alahan Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin olaya ilişkin soruşturması devam ediyor.

VATANDAŞLAR KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ

Yaralı polis memurunun ameliyata alındığı Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde kana ihtiyaç duyulduğu öğrenen vatandaşlar, hastaneye akın etti. Vatandaşlar, durumu ağır olan polis memuruna kan vermek için hastane önünde büyük bir kalabalık oluşturdu. Hastaneye gelen Hatay Valisi Erdal Ata ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ise yaralı polisin durumu hakkında bilgi aldı. Vali Ata'nın hastane çıkışa açıklama yapması bekleniyor.

SALDIRGANLAR 3 KİŞİ

3 kişi oldukları belirlenen saldırganın yakalanması için güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon sürüyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından yazılı açıklamada bulunan Hatay Valiliği, kaçan saldırganları yakalamak için bölgede operasyon başlatıldığını bildirdi. Valiliğin açıklaması şöyle:

"09 Temmuz 2017 günü saat 21.55 sıralarında İlimiz Antakya ilçesi girişinde yer alan Bölge Trafik Denetleme Noktasının karşısında, eski İskenderun yolu üzerinde Anayazı Mahallesi mevkiinde uygulama yapmak için bulunan görevli polis ekibine ateş açılmıştır.  Açılan ateş sonucunda 2'si ağır olmak üzere 3 polis memuru yaralı olarak Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 polis memuru kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere aziz milletimize başsağlığı diler, yaralı polislerimize acil şifalar temenni ederiz."

VALİ ATA: PKK SALDIRISI OLDUĞU KESİN

Hastanede yaralı polisin durumunu öğrendikten sonra açıklam yapan Vali Erdal Ata, saldırının PKK'lı teröristlerce gerçekleştirildiğinin kesin olduğunu söyledi. İlçe girişinde Bölge Trafik Amirliği'nin olduğu bölgede sabit kontrol noktasının bulunduğunu ve zaman zaman buradan kaçmak isteyen araçların yan taraftaki tali yolları kullandığını belirten Vali Ata, kaçışları önlemek için akşam saat 21.00- 22.00 sıralarında eski İskenderun Karayolu'nda ekiplerin görev yaptığını anlattı. Uygulamanın bittiği sırada ekiplerden birinin ayrıldığını, ikinci ekibin de ayrılmak üzere olduğu sırada hain saldırın gerçekleştiğini belirten Vali Ata, "İkinci ekibimiz de ayrılmak üzereyken o anda gelmekte olan içinde üç tane teröristin bulunduğu bir araçtan ateş ediliyor. Maalesef iki polisimizi kaybettik, şehit oldu. Bir polisimiz de hastanede tedavi oluyor. Olayın PKK tarafından yapıldığı kesin. Olayla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için de hem emniyetimiz hem de jandarma birliklerimiz arazide operasyon yapıyorlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin, ailelerinin başı sağ olsun, yaralımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Saldırıda şehit olan polislerin 42 yaşındaki Bayram Bozdoğan ile 44 yaşındaki Hayrettin Mennan olduğu öğrenildi. Ağır yaralı olan ve hayati tehlikesi bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 26 yaşındaki Samet Kılınçsarı'nın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor. Şehitler bugün düzenlenecek törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

-Hastanenin önündeki kan vermek isteyen vatandaşların oluşturduğu kuyruktan görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/ HATAY,

=====================================

Hastanede yanarak öldü

ADANA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde çıkan yangında 37 yaşındaki Kerim Kaya isimli hasta yanarak hayatını kaybetti.

Yangın, saat 18.30 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahalesi'ndeki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin tek kişilik hasta odasında henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Odadan dumanların yükseldiğini fark eden hastane görevlileri, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine sevk edilen itfaiye erlerinin söndürdüğü yangında odada kalan Kerim Kaya isimli hastanın yanarak öldüğü belieirlendi. Kaya'nın cesedi, polis ekiplerinin incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Polis, olayla iligili soruşturmaya devam ediyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adana Valiliği, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bir hastanın ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat,  Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği'nce de idari soruşturmanın başlatıldığını bildirildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, hayatını kaybeden Kerim Kaya'nın 7 Temmuz günü bipolar bozukluk (Tedavi edilmediği takdirde intihar yoluyla ölüme yol açabilen, ciddi bir psikiyatrik hastalık) nedeniyle hastaneye yatırıldığı belirtildi. Bu arada yangının çıktığı 6'ncı erkek servisinde yatmakta olan diğer 35 hastanın ise hiçbir zarar görmeden tahliye edildiği ve başka servislere yerleştirildiği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Hastaneden görüntüler

-Polis ekipleri

-İtfaiyeden görüntüler

-Cenaze nakil aracı

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

=======================================

Şemdinli'de YPJ'li kadın terörist yakalandı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK/KCK bölücü terör örgütünün Suriye'deki kolu olan YPJ içerisinde silahlı olarak faaliyet gösteren 1 kadın terörist sahte kimlikle yakalandı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, YPJ'li kadın teröristen, Hakkari ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları ortak çalışma sonucu yakalandığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik müşterek olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 09.07.2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesinde PKK/KCK bölücü terör örgütünün Suriye ülkesindeki kolu olan YPJ içerisinde silahlı olarak faaliyet gösteren 1(bir) bayan bölücü terör örgütü mensubu sahte kimlikle yakalanmış olup; gerekli adli tahkikatın yürütülmesi amacıyla Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Haber: HAKKARİ,

=====================

Manisa'da eski koca dehşeti

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde eski eşi tarafından bıçaklanan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, bugün saat 11.30 sıralarında Akhisar Belediyesi'ne ait Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içerisinde gerçekleşti. Yavuz Demir (38), eski eşi Arzu Zorba'yı (35) başka bir erkek ile yan yana görünce iddiaya göre kıskançlık yüzünden tartışma çıktı. Çiftle tartışan Demir, yanında bulunan bıçakla kendisinden bir çocuğu olduğu eski eşi Zorba'ya saldırdı. Önce eski eşini bıçaklayan Demir, ardından aynı bıçakla kendisini de yaraladı. Olayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Zorba ve Demir'i ambulanslarla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Talihsiz kadın, burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, saldırgan Demir'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR(Manisa),

=====================================

Otomobil sürücüsünün çarpıp kaçtığı kadın öldü

KASTAMONU'nun Tosya ilçesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpıp kaçtığı 70 yaşındaki Ayşe Silahsızoğlu yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 21.30 sıralarında Bağlarbaşı mevkiinde meydana geldi. Tosya'dan Kastamonu istikametine giden sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 06 FF 3496 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Ayşe Silahsızoğlu'na çarptı. Otomobilin hızla çarptığı kadın metrelerce  savrulurken araç sürücüsü kaza sonrası olay yerinden kaçtı. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Silahsızoğlu'nun yaşamını yitirdiğini tespit etti. Polis ekipleri plakası tespit edilen otomobilin sürücüsünü bulmak için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: TOSYA(Kastamonu),

===========================

Karapınar'da erkek cesedi bulundu

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde 43 yaşındaki Bilal Kırkuşu, tarlada kamyonetin yanında başından tüfekle vurulmuş halde bulundu.

Olay, Karapınar- Ereğli karayolu Kazanhüyüğü Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Koyun otlatan çobanlar, tarlada 07 GG 998 plakalı kamyonetin yanında yerde kanlar içinde bir erkeğin hareketsiz olduğunu fark etti. Bunun üzerine polise ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen polis, başından tüfekli vurularak ölen kişinin Bilal Kırkuşu olduğunu saptadı. Kırkuşu'nun cesedi otopsi için Karapınar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, Kırkuşu'nun cinayete mi kurban gittiği yoksa intihar mı ettiğini araştırıyor.

Haber: Mehmet OKUYUCU/ KARAPINAR(Konya),

===========================================

Çeşme'de 17 yaşındaki genç boğuldu

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde denize giren 17 yaşındaki genç boğularak hayatını kaybetti.

Çeşme'nin Ayayorgi Koyu'nda denize giren Berk Kolcu, bir süre sonra suda batıp çıkmaya başladı. Tatilciler tarafından denizden çıkarılan Kolcu'yu denizden çıkartılırken, sağlık ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Kolcu'nun boğularak hayatını kaybettiği belirledi. Kolcu'nun cesedi Çeşme Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Haber: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME(İzmir),

====================================

Saba Tümer'in eski eniştesi intihara kalkıştı

Ünlü sunucu Saba Tümer'in eski eniştesi Hasan Yamaç, Çeşme'de başına tabanca ile ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Hastaneye kaldırılan Yamaç'ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Olay, pazar günü saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Çeşme bulunan Hasan Yamaç, başınatabanca ile ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Kanlar içerisinde kalan Yamaç, zağrılan ambulansla Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Yamaç, durumunun ağır olması nedeniyle ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yamaç'ın hayati tehlikesi devam ettiği ve bilincinin kapalı olduğu bildirildi.

Haber: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME(İzmir),

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement