Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-19

SALİHLİ'DE SAĞANAK YAĞMUR VE DOLU YAĞDIMANİSA'nın Salihli ilçesinde yaklaşık 30 dakika boyunca etkili olan dolu ve sağanak yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi.

15.04.2019 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SALİHLİ'DE SAĞANAK YAĞMUR VE DOLU YAĞDI

MANİSA'nın Salihli ilçesinde yaklaşık 30 dakika boyunca etkili olan dolu ve sağanak yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Sürücüler ile yayalar, zor anlar yaşadı.

Salihli'de öğle saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağmur ile dolu, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 30 dakika boyunca süren yağış sonrası, kentteki bazı ev ve işyerlerinde su baskını yaşandı. Göle dönen cadde ve sokaklarda ise, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Özellikle Gaziler Mahallesi, yoğun yağıştan en çok etkilenen yerleşim oldu. Mahallenin bazı sokaklarında vatandaşlar, evlerinden çıkamadı. Yağışın ardından Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, tıkanan mazgalları açarak biriken suları tahliye etti. Yağmurdan sonra aradan geçen zaman ve ekiplerin çalışmasıyla sular çekildi, kentte hayat normale döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Göle dönen yollardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera; Emre SAÇLI/ SALİHLİ (Manisa),

====================

VAN'DA YOL ÜSTÜNDE YÜRÜYEN 60 KAÇAK, YAKALANDI

VAN'ın Muradiye ve Çaldıran ilçeleri arasındaki yolun üzerinde yürüyen Afganistan ve Pakistan uyruklu 60 kaçak, devriye görevi yapan jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Jandarma ekipleri, Muradiye ve Çaldıran ilçeleri arasındaki Açıkol Mahallesi yakınında bulunan karayolunda devriye görevi yaptıkları sırada,  yol üzerinde yürüyen kalabalık bir grup gördü. Grubun önüne kesen jandarma, yaptığı kontrollerde gruptakilerin yurda yasa dışı yollarla giriş yapan Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçaklar olduğunu belirledi. Yakalanan 60 kaçak, işlemleri için ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, grupta bulunan Afganistan uyruklu Kal Mamed, 13 gün önce Afganistan'dan yola çıktıklarını belirtti. Mamed,"Yürüyerek Türkiye'ye giriş yaptık. Yolculuğumuz sırasında sadece su içtik. Açtıktan artık yürüyemez duruma geldik. Afganistan ve Pakistanlı 60 kişiyiz. Ankara'ya gidecektik. Ancak jandarma bizi yakaladı" dedi.

Jandarma ekipleri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen kaçaklara, polis tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi. Kaçaklar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Yaya olarak yürüyen kaçak göçmenler

-Kaçak göçmen Kal Meded ile röportaj

-Yolda yürüyen kaçak göçmenlerden genel görüntü

-İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen kaçak göçmenler

-Hastanede tedavi ettirilen kaçak göçmen

-Yemek yiyen kaçak göçmenler

Seracettin SEÇKİN/MURADİYE (Van), -

=========================

DERİK BELEDİYE BAŞKANI HDP'Lİ ESMEZ, GÖREVİNE BAŞLADI

MARDİN'in Derik ilçesinde belediye başkanı seçilen HDP'li Mülkiye Esmez, mazbatasını alıp, görevine başladı.

Derik Belediye Başkanı seçilen Mülkiye Esmez, beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatalarını aldı. Esmez, yapımı devam eden Derik Belediyesi binası nedeniyle geçici olarak kullanılan prefabrik binaya gelerek görevine başladı ve burada tebrikleri kabul etti.

HDP'li Esmez, belediye kapısının, halkın kapısı olacağını ifade ederek, "Bir kadın belediye başkanı olarak elimizden gelen tüm imkanlarımızı hizmet vermeye halkımıza sözünü verdik. Daha önce kapatılan kadın merkezlerini yeniden faaliyete geçireceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------

HDP'lilerin mazbatalarını almaları

Derik Belediyesi gelmeleri

Esmez'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK(Mardin),

========================

NUSAYBİN'DE HDP'Lİ NERGİZ, GÖREVE BAŞLADI

MARDİN'de, Nusaybin İlçe Belediye Başkanlığı'na seçilen HDP'li Semire Nergiz, mazbatasını alarak göreve başladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Nusaybin Belediye Başkanı seçilen HDP'li Semire Nergiz, İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra açıklamada bulunan Nergiz, yapacakları çalışmalarla Nusaybin'i kalkındıracaklarını ifade ederek, "Nusaybin'i temsil eden atanmışlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, halkımızla kalkındırmak, huzura kavuşturmak, sorunlarına hep birlikte çözüm bulmak adına davet ediyoruz. Barışa, kardeşliğe, huzura vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Semire Nergiz, açıklama yaptıktan sonra Nusaybin Belediyesi'ne gidip görevine başladı.

Görüntü Dökümü:

---------

Mazbatasını alan HDP'li Nergiz

Nergiz'in açıklaması

Partililerle belediyeye gitmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN(Mardin),

====================

Bitlis'te turizm haftası kutlamaları

BİTLİS'te, Turizm Haftası düzenlenen törenle kutlandı.Vali Yardımcısı Tamer Kılıç ve Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay'ın katıldığı etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.

Bitlis'teki Turizm Haftası kutlamaları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle başladı. Törene, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, haftanın anlam  ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Törende konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay,tarihi ile bilinen Bitlis'e yeterince sahip çıkılmadığını söyledi.

Tanglay şöyle konuştu:

"Şu an tarihimiz gerçek manası ile çok kötü durumda. İnşallah biz bu beş yıllık süreçte elimizden geldiğince tarihi mekanların öncelikle restore edilmesini sağlamaya çalışacağız. Burada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere valiliğimizle birlikte hareket edip güzel çalışmalar yapacağız.Bitlis'teki tescilli tarihi eserlerin sayısı Mardin'den daha fazla.Dün itibarıyle Mardin'de turist rekoru kırılmış. Eserlerimiz onlardan fazla,ama biz bunlara sahip çıkmamışız.Mardinli dostlarımız sahip çıkmışlar.Turizmin kaymağını da onlar alıyor.Biz de, burada sadece yıkılmış konaklarımıza, hanlarımıza ve kalemize bakıyoruz. Tarihi evlerin sadece onarılması yetmiyor.Restore edilen bu evlerin kafeterya veya butik otel tarzında özel işletmelere verilmesi, bizim için bu tarihi eserlerin daha iyi korunmasını sağlayacağını düşünüyoruz.Bu konuda ilimizin tanıtımı için her türlü çalışmalara destek vereceğiz."

Bitlis'teki turizm haftası etkinlikleri, Bitlis Sanat Tiyatrosu ekibinin skeç, öğrencilerin okuduğu şiirler ile resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Salondan detaylar

-Katılanlardan ve İstiklal Marşının okunması

-İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan'ın konuşması

-Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay'ın konuşması

-Sinevizyon gösterimi

-Turizm Haftası fotoğraf Sergisinin gezilmesinden detaylar

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement