Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-19

Siyanürlü sıvıyla anne ve babasını öldürdü, kardeşleri tedavide (5)TUTUKLANDIİzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, sevk edildiği Nöbetçi...

15.05.2019 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyanürlü sıvıyla anne ve babasını öldürdü, kardeşleri tedavide (5)

TUTUKLANDI

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, sevk edildiği Nöbetçi Mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Adliyeye sevkedilmesi

İZMİR

==================

Antalya'da gazeteciye sopalı saldırı

ANTALYA'da, yerel bir gazetede çalışan gazeteci İdris Özyol, gazetenin önünde 3 kişinin sopalı saldırısına uğrayarak yaralandı.

Olay, saat 18. 00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi'nde meydana geldi. Antalya'da yerel yayın yapan Akdeniz'de Yeni Yüzyıl gazetesi köşe yazarı İdris Özyol, akşam saatlerinde gazeteden çıktığı sırada 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Özyol'u uzun süre sopalarla döven şüpheliler, olay yerinden koşarak uzaklaştı. Aldığı darbelerle yüzünden ve sol kolundan yaralanan Özyol için çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. İdris Özyol, ihbarla olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Özyol, tedavisinin tamamlanmasının ardından polis merkezine giderek ifade verdi, saldırganlardan şikayetçi oldu.

Polis merkezindeki işlemlerinin ardından açıklama yapan Özyol, bir süredir telefonda tehdit edildiğini ileri sürdü. Kendisinin bir siyasetçi tarafından tehdit edildiğini ve bu kişinin adını polise verdiğini belirten Özyol, "Saldırganları bu siyasetçinin azmettirdiğini düşünüyorum. Sanrım bu saldırı bir gözdağıydı. Gazetecinin yazdığı yazının karşılığı yazıdır, eşkıyalık yapmanın bir anlamı yok. Bunun adı siyaset değil haydutluktur" dedi.

CHP Milletvekili Aydın Özer ve CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve bir grup gazeteci de İdris Özyol'u ziyaret ederek saldırıyı kınadı.

Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

İdris Özyol açıklama yapması

Haber- Kamera: Semih ERSÖZLER/ANTALYA-DHA)

======================

Suriyeli aşiret liderleri Şanlıurfa'da şube açtı: Teröristlere nefes aldırmayacağız

ŞANLIURFA'da, Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi'nın şubesi düzenlenen törenle açıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Kayr Eyüp, yaklaşık 200 aşiret ve kabile olarak terör örgütüne karşı bir araya geldiklerini belirterek, teröristlere nefes aldırmayacaklarını söyledi.

Suriyeli 200 aşiretin birleşerek kurduğu Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Şubesi İmambakır Mahallesi'nde açılışı gerçekleşti. Şube binasında düzenlenen törene, çok sayıda Arap, Türkmen ve Kürt aşiret ile kabilelerin liderleri, kanaat önderleri katıldı. Şubenin açılışında konuşan Meclisin Başkanı Başkanı Rami El Saleh, Suriyeliler olarak birlik ve beraberliklerini göstermek amacıyla Şanlıurfa'da bu şubeyi açtıklarını söyledi. Suriye'de terör örgütü PKK/PYD/ YPG'nin işgal ettiği bölgelerde insanları öldürmeye devam ettiğini belirten Saleh, "Terör örgütü elindeki bölgelerde yakınlarımızı katlediyor. Çok yakın bir zamanda 9 kişiyi öldürdüler. Biz Suriyeli Arap, Türk, Kürt aşiretleri, kabileleri olarak terör örgütünün karşısındayız, onları kabul etmiyoruz. İşgal ettikleri yerlerde onları bırakmayacağız." dedi. Suriye'de tek bir örgüt üyesini bile kabul etmeyeceklerini kaydeden Saleh, Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Kayr Eyüp ise Suriyede yaklaşık 200 aşiret ve kabile olarak terör örgütüne karşı bir araya geldiklerini söyledi. Hep birlikte terör örgütüne mesaj vermeyi amaçladıklarını ifade eden Eyüp, şunları şöyledi:

"Suriyedeki terör örgütlerine karşı Türkiye'den çok büyük destek alıyoruz. Şu ana kadar Azez'te Gaziantep'te ve Şanlıurfa'da ofis açtık, yakında Kilis'te de açacağız. Meclisimizde Kürt, Türk, Arap, Hıristiyan, Yezidi, Alevi'si var, hepimiz bir aradayız ve orada teröristlere nefes aldırmayacağız."

Yapılan konuşmaların ardından çoğunluğu Suriyelilerden oluşan kalabalık grup Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Şubesi'ni gezerek yetkilileri tebrik etti. Ardından Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi üyeleri, yapılan duaların ardından topluca iftarlarını açtı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

============================

Hakkari Valisi Akbıyık, polislerle iftarda bir araya geldi

HAKKARİ Valisi İdris Akbıyık, Emniyet Müdürlüğü tarafından kurum amirleri ve polisler için Polis Evi'nde verilen iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğine, Vali Akbıyık'ın yanı sıra, Vali Yardımcıları Mustafa Duruk, Aziz Gölbaşı, İdris Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Gazeteci-Yazar Yavuz Donat, kurum amirleri ve polis memurları katıldı.

Vali Akbıyık, ramazan ayının tamamını toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek geçireceklerini belirterek, "Ramazan ayının ilk haftasında şehit aileleri, engelliler ve öğrencilerle bir araya gelerek iftarımızı açtık. Bugün de polisimiz ve kurum amirlerimizle bir araya gelerek iftarımızı açtık. Ramazan ayı bitene kadar toplumun her kesimiyle bir araya geleceğiz. Önümüzdeki günlerde askerlerimizle iftar açağız. Toplumun her kesiminin duygu ve düşüncelerini bu vesileyle anlamış olacağız. Polis, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayan bir kurum. Hakkari'de son yıllarda çok güzel bir huzur ortamı var. Çok şükür bizi üzecek, kamuoyunun vicdanını sızlatacak bir olay meydana gelmedi. Burada güvenlik güçlerimizin büyük emekleri var. Ben buradan hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Akbıyık, beraberindeki protokol üyeleri ve Gazeteci-Yazar  Yavuz Donat ile birlikte daha sonra Hakkari kent merkezinde vatandaşlarla bir araya gelip, sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-İftar yemeğine katılan polis ve kurum amirleri

-Detaylar

-Vali ve protokol üyeleri

-Vali Akbıyık'ın konuşması

SÜRE: 3 DK 4 SN

BOYUT: 338 MB

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

=================================

Denizli'de, Milli mücadelenin 100. Yılı coşkuyla kutlandı

DENİZLİ'de, 15 Mayıs 1919'da Yunanlar'ın İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan milli mücadelenin 100. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen kortej yürüyüşünde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla ve mehter takımı eşliğinde coşkuyla yürüdü.

Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra vatandaşları bir araya toplaması ve Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüyüp, milli mücadelenin ilk ateşini yakmasının 100. yıl dönümü, düzenlenen programla kutlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihinin tekrar yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü programında, ilk olarak 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Törenin ardından yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla yürüyüşe geçildi. Vatandaşlar, 100 yıl önce olduğu gibi Atatürk Caddesi ve Kayalık Caddesi'nden geçerek Bayramyeri Meydanı'na ulaştı. Ellerinde bayraklarla yürüyen vatandaşlara mehteran takımı da eşlik etti. Bayramyeri Meydanı'nda kurulan kutlama alanında ise şiirler okundu, halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kutlama programında yaptığı konuşmada, 15 Mayıs 1919'da Denizli'de milli mücadelenin ateşinin yakıldığını belirtti. Milli mücadelede canını kanını bu topraklara feda etmiş bir neslin torunları olduklarını ifade ederek, "Müftü Ahmet Hulusi Efendi, vatandaşları bir araya toplayıp 'Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz' diyerek milli mücadele ruhunun en büyük ateşleyicisi olmuştur. Denizli ecdadımız tarafından yurt edildikten sonra, kentimize düşman postalı değmemiştir. Bu yüzden Denizli'nin kurtuluş günü yoktur. Memleketimize düşman postalı değmemesini sağlayanlar ise Ahmet Hulusi Efendi ve 15 Mayıs 1919'da onunla birlikte olan ecdadımızın sayesindedir" diye konuştu. Başkan Zolan'ın Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919'da verdiği fetfayı okumasının ardından program sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yürüyüşten detaylar

-Mehter takımından detaylar

-Halkoyunları ekibinin gösterisinden detay

-Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşması

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=====================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement