DHA YURT BÜLTENİ - 19 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 19

DHA YURT BÜLTENİ - 19

BIÇAKLI SALDIRIDA SOL GÖZÜNÜ KAYBEDEN AVUKAT: BENİ ÖLDÜRMEYE GELMİŞBıçaklı saldırıya uğrayan genç avukat, sol gözünü kaybetti (2)Konya'nın Akşehir ilçesinde, evinin bulunduğu apartmanın girişinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğrayan ve sol gözünü kaybeden Avukat...

16.10.2020 16:03  Güncelleme: 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BIÇAKLI SALDIRIDA SOL GÖZÜNÜ KAYBEDEN AVUKAT: BENİ ÖLDÜRMEYE GELMİŞ

Bıçaklı saldırıya uğrayan genç avukat, sol gözünü kaybetti (2)

Konya'nın Akşehir ilçesinde, evinin bulunduğu apartmanın girişinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğrayan ve sol gözünü kaybeden Avukat Asilcan Tuzcu (29), yaşadığı saldırıyı anlattı. Tuzcu, "Gözümün gittiğini hissettim. Gözüm gidince ona karşı direncim azaldı. Her yerimden kan akıyordu. Şüpheli halen daha bana saldırmaya devam ediyordu. Kalbime ve boğazıma doğru bıçağı sallıyordu. Beni öldürmek için bıçağı sallıyordu. Beni öldürmeye gelmiş. Gözümden bıçaklanınca beni yere yatırmaya çalıştı. Bacaklarıma doğru bıçağı sallamaya başladı. Ben direnince bacaklarıma bıçak isabet etmedi.ö dedi.

Dün yaşadığı saldırının ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alınan ve sol gözünü aldığı bıçak darbeleri sonucu yitiren Avukat Asilcan Tuzcu, yaşadığı saldırıyı anlattı. Kendisine saldıran kişinin peruk taktığını evinin önünde beklediğini söyleyen Tuzcu şöyle dedi: "Olay apartmana girmeden önce yaşandı. Bürodan çıkıp, çarşıda arabayla dolaştıktan sonra eve vardım. Arabayı her zaman koyduğum yere koydum. Sonra arabanın arkasına baktığımda bir kişi olduğunu fark ettim. Bu kişinin saçları vardı. Kendi kendime, 'Kadın mı erkek mi?' diye sordum. Değişik bir tipi vardı. Pek tekin birine de benzemiyordu. Acaba arabadan insen mi inmesen mi dişe düşündüm. Olur ya şizofrendir, manyaktır, gaspçıdır. Aklıma bunlar geldi. Sonra ne olabilir ki deyip arabadan indim. Benim sonuçta kimseyle bir husumetim yok. Araçtan inip eve doğru giderken arkamı döndüğümde bana doğru yaklaştığını fark ettim. Saliselik bir olaydı. Bir daha döndüğümde aramızda çok az bir mesafe kalmıştı. Ondan sonra tam döneceğim sırada, bıçağı sırtıma vurdu. Ben can havliyle geri döndüm. Aramızda boğuşma yaşandı."'ÖLÜMDEN DÖNDÜM'Saldırgandan kendini korumaya çalıştığını ancak bıçağı sürekli yüzüne savurduğunu anlatan Avukat Asilcan Tuzcu şunları söyledi: "Kendimi korumaya çalıştım. Bıçakla yüzüme doğru saldırırken, bende ona bir tane yumruk atmaya çalıştım. Sonra o elindeki bıçağı boğazıma, yüzüme doğru savuruyordu. Bıçağı gözümün içerisine soktu. Bıçak gözüme girince benim bütün dünyam karardı. Gözümün gittiğini hissettim. Gözüm gidince ona karşı direncim azaldı. Her yerimden kan akıyordu. Şüpheli halen daha bana saldırmaya devam ediyordu. Kalbime ve boğazıma doğru bıçağı sallıyordu. Beni öldürmek için bıçağı sallıyordu. Beni öldürmeye gelmiş. Gözümden bıçaklanınca beni yere yatırmaya çalıştı. Bacaklarıma doğru bıçağı sallamaya başladı. Ben direnince bacaklarıma bıçak isabet etmedi. Ölümden döndüm. Failin yakalanıp yüce mahkemede yargılanmasını hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Adalet Bakanımızdan yardım istiyorum. Sadece avukat olduğum için değil, hiçbir insana böyle bir saldırı gerçekleştirilmesi kabul edilemez."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: ---------------------------------Saldırıya uğrayan avukat Asilcan Tuzcu röp-Detay

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/ KONYA,

==========================

Niğde'de zincirleme trafik kazası: 1 ölü 7 yaralı

NİĞDE'de 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, 1 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.Kaza merkez Yeşilgölcük-Tırhan kara yolunda meydana geldi. Karşı yönlerden gelen minibüsle ve otobüs kafa kafaya çarpıştı. Araçlar, çarpışmanın şiddetiyle savrularak yanlarında seyir halinde olan 2 araca daha çarptı. Minibüste bulunan soğan çuvalları yerlere saçıldı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan Elif Asya Rüzgar (9), Ayşe Evrensel (25), Emre Rüzgar (26), Hilal Rüzgar (22), Kadir Evrensel (26), Meryem Rüzgar (46), Mehmet Erdal (48), Halil Temelli (64), ambulanslarla Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Emre Rüzgar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

Jandarma, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.


Advertisement