Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Dha Yurt Bülteni - 19

İçişleri Bakanı Soylu, Yüksekova'da (3)BAKAN SOYLU PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Valiliği'ndeki 4 saatlik güvenlik toplantısının ardından Ak Parti il binasında partililerle bir araya geldi.

14.12.2016 01:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Soylu, Yüksekova'da (3)

BAKAN SOYLU PARTİLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Valiliği'ndeki 4 saatlik güvenlik toplantısının ardından Ak Parti il binasında partililerle bir araya geldi. Hakkari'ye gelecek yıl doğalgaz getireceklerini belirten Bakan Soylu, kentin kronikleşen su sorunun da en kısa zamanda çözeceklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'yı kimsenin gözünde büyütmemesini isteyen Bakan Soylu, örgütün sadece eşkıyalık yaptığını ifade etti. HDP'ye de sert sözlerle yüklenen Bakan Soylu, "Kürt siyasetçiyiz diye, ortada geziyorsunuz. Milletvekilisiniz, belediyeleriniz var. Hangi yolu yaptınız? Bu milletin gençleri için yaptığınız spor salonları, gençlik merkezleri, sinema salonları nerede. Yapımı için destek verdiğiniz havalimanı var mı? Çevre ve Şehircilik Bakanımız asfalt yollar, altyapı ile beraber doğalgazı getirmek için kolları sıvamış. Birileri kurşun hesabı yaparken, birileri başkalarının uşaklığını yaparken, Allah şahittir ki, şuradaki gençlerimiz nasıl iş bulur, nasıl İstanbul ve İzmir'deki gençlerimizle aynı standardı yaşarlar, aynı noktaya gelirler, biz bunun hesabını yapıyoruz. Yaktılar, yıktılar ve insanlarımızın evlerini tarumar ettiler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bugüne kadar verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Yıkılan yerleri yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Bakan Soylu daha sonra karayoluyla Yüksekova'ya oradan da özel uçakla Ankara'ya döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

-AK Partide Bakan Soyluyu bekleyen partililer

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Konuşması sık sık' Hakkari sizinle gurur duyuyor' tezahüratları

HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/ HAKKARİ,

=================================

Fazıl Say'ın konser verdiği sanat merkezi önüne satırla gelen kişi gözaltına alındı (2)

ŞEHİTLER VARKEN KONSERİN YAPILMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞ

İzmir'de, Fazıl Say konseri sırasında elindeki satırla kültür merkezi önüne gelip tekbir getirerek konserin iptal edilmesini isteyerek eylem yapan E.Y.'nin, İstanbul Beşiktaş'ta Beşiktaş- Bursaspor maçı sonrasında yaşanan terör saldırısındaki şehitler nedeniyle bu eylemi yaptığı belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu konserin başlayacağı saat 20.00 sıralarında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin önüne gelen E.Y., iddiaya göre tekbir getirdikten sonra görgü tanıklarının ifadesine göre "Bunca şehit varken bu konser yapılamaz" diyerek sanat merkezinin kapısına satırla vurdu. Kapının camlarında hasar oluşurken, güvenlik görevlileri E.Y.'ye sakin olmasını söyleyerek satırı elinden bırakmasını istedi. Bu sırada çevredekiler durumu polise bildirdi. Elindeki satırı yere bırakan E,Y., sanat merkezinin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan E.Y., polis merkezine götürüldü. E.Y.'nin sorgusunda İstanbul'daki saldırıda verilen şehitlere saygı duyulmadığını ve konsere bu yüzden tepki gösterdiğini söylediği belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen E.Y.'nin emniyetteki sorgusunun devam ettiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Haber: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=========================

Elazığ'da eğitime kar engeli (2)

BİNGÖL'DE DE OKULLLAR TATİL EDİLDİ

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre yapılan değerlendirme sonucunda 14.12.2016 çarşamba günü bir gün süre ile ilk ve ortaöğretime ara verilmiştir" denildi.

ELAZIĞ'IN 5 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Elazığ'da, Palu, Alacakaya, Arıcak ve Maden ilçeleri ile daha önce taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiği açıklanan Karakoçan İlçesi'nde de tüm okullar tatil edildi. Ayrıca bu ilçelerde, engelli ile hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

BİNGÖL,

=================

Çöp evde korkutan yangın

AYDIN'da 'Çöp ev'de henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü.

Bugün saat 21.00 sıralarında Orta Mahalle, 210 Sokak'ta Mahiye P.'ye ait 'Çöp ev'de bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Evden çıkan alevleri görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederken, evdeki çöpler nedeniyle yangın hızla büyüdü. Çevredeki binalar sıçramadan söndürülen yangın söndürüldü. Yangın sırasında evde olamayan Mahiye P.'nin evindeki çöplerin daha önce belediye ekipleri tarafından temizlendiği öğrenildi.

Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------

Yangından görüntü

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ AYDIN,

==============================

Konya'da HDP binasına saldırı (2)

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Konya'da kalabalık bir grubun HDP İl Başkanlığı binasına yaptığı saldırıyla ilgili Valilik açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bugün akşam saatlerinde Konya HDP İl Başkanlığı binasına içeride hiç kimse yokken kimliği belirsiz kişi/kişilerce girilmiş, binanın camları kırılmıştır. Adli tahkikat devam etmekte olup, bu olayın provokatif bir olay olup olmadığı değerlendirilmekte, konunun en kısa zamanda aydınlatılması ve faillerin yakalanması için emniyet müdürlüğü ekiplerimiz titizlikle çalışmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------

İl başkanlığı bürosunun camlarının kırılması

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

============================

Kars'ta eğitime kar engeli

KARS'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Kars genelinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde okullar 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi. Eğtim-öğretim 15 Aralık Perşembe günü başlayacak.

KARS,

====================================

HDP'li vekil Besime Konca adli kontrol ile serbest bırakıldı (4)

BESİME KONCA TUTUKLANDI

Diyarbakır'da yeniden gözaltına alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın, burada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden tekrar ifadesi alındı. Batman 1. Sulh Ceza Hakimliği, Konca'nın, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Besime Konca, Diyarbakır E Tipi cezaevine konuldu.

DİYARBAKIR,

=====================

Bartın'da ahşap bina yandı: 1 ölü

BARTIN'da 2 katlı ahşap binada çıkan yangında dumandan zehirlenen 51 yaşındaki Berlin Özkan öldü, 26 yaşındaki Tülay Esenyurt ise hastanede tedaviye alındı. Yangında bir köpek de telef oldu.

Uzunyol Sokak'taki Mehmet Kalmaz'a ait iki katlı bir ahşap binada bugün saat 23.00 sıralarında yangın çıktı. Evde kiracı olarak oturan Berlin Özkan ve misafiri Tülay Esenyurt, alevlerin arasında kaldı. Sokak sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Tülay Esenyurt ile Berlin Özkan'ı çıkardı.

Dumandan etkilenen Özkan ve Esenyurt, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Berlin Özkan tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Yangında, bir köpeğin de telef olduğu belirlendi.

Evin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Ambulanslardan görüntü

-Yanan bina

-İtfaiyenin müdahalesi

-İtfaiyenin binaya girmesi

-Kadının evden çıkarılması

-Hastaneden görüntü

-Belediye Başkanı Akın ile röp.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/ BARTIN,

============================

Kars'ta zincirleme kaza: 1 yaralı

KARS'ta kar yağışı ve buzlama nedeniyle 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.

Kaza, Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Y. K. yönetimindeki 36 EZ 993 plakalı otomobil, tali yoldan çıkan T.B yönetimindeki 34 PK 4273 araca çarptı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu T.B. yönetimindeki araç da park halindeki 36 FA 800 plakalı araca çarparak durabildi.

Kazada ağır yaralanan Y.K., özel araçla kaldırıldığı Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

Kazaya karışan araçlar

Kazaya karışan aracın çekiciyle kaldırılışı

Vatandaşlardan detay

Polis ekipleri detay

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

=============================

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün kardeşi gözaltına alındı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün kardeşi 44 yaşındaki Vedat Sözlü, otomobilinde ruhsatsız tabanca bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Merkez Sarıçam İlçesi Gültepe Mahallesi'nde sürücüsünün park ettiği 34 NV 046 plaka araçtan şüphelenen polisler, incelemede bulundu. Otomobildeki kişiyi indirip arama yapan polis, bir ruhsatsız tabanca ve şarjöre basılı durumda 8 fişek ele geçirdi. Araçta sürücü konumundaki kişinin kimlik sorgulamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi olduğu belirlendi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Sözlü, daha sonra polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:

----------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Yüzünü çarşafla kapatan Sözlü'nün sağlık kontrolünden çıkışı

Sözlü'nün içinde bulunduğu sivil polis aracının gidişi

Haber-Kamera: ADANA,

==========================

İzmir'de FETÖ operasyonuna 7 tutuklama

İZMİR merkezli 2 ilde, düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube ekipleri, 2 Aralık'ta örgütün esnaf yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. İzmirli merkezli iki ilde düzenlenen operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı.

Örgütün düzenlediği toplantılara katıldıkları ve finansal destek sağladıkları iddia edilen şüphelilerden emniyetteki işlemleri tamamlanan 11 kişi adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Tereci Gıda'nın sahibi Kenan Tereci ile Şirincan Restoran'ın sahibi Kenan Şimşek'in de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

İZMİR,

==============================

Servis şoförü, öğrencileri sırtında taşıyarak karşıya geçirdi

BARTIN'ın Kurucaşile İlçesi'nde Çayaltı Köyü Deresi'nden karşıya geçişi sağlayan menfez sular altında kalınca, servis şoförü öğrencileri sırtında taşıyarak karşıya geçirdi.

İlçede etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çayaltı Köyü Deresi taştı. 13 Ağustos'taki selde dereden karşı yöne geçişi sağlayan köprü yıkıldıktan sonra yapılan menfez, su altında kaldı. Öğrenci servisi, sular altında kalan menfezden karşıya geçemedi. Servis şoförü, minibüsünde bulunan küçük yaştaki öğrencileri, suyun içine girerek sırtında taşıdı. Öğrenciler, karşı tarafta bekleyen başka araca bindirilerek okula götürüldü.

O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------

-Öğrencilerin karşıya geçirilmesinin cep telefonu görüntüleri

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/ BARTIN,

======================================

Yurtlarda kalan öğrencilerinden polis merkezine ziyaret

ESKİŞEHİR'de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan bir grup öğrenci, yurt yetkilileri ile birlikte polis merkezlerini ziyaret ederek polislere çorba ikramında bulundu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Eyüp Erkut, Sivrihisar Yurt Müdürü Ahmet Yücel, Taptuk Emre Yurdu Müdürü Cüneyt Coşkun, Bala Hatun Yurdu Müdürü Gönül Tepe ile yurtlarda kalan bir grup kız ve erkek öğrenci, ilk olarak Şehit Ali Gaffar Okkan Polis Merkezi'ni ziyaret etti. Polis Merkezi Amiri Hasan Çelik'e Çiçek veren öğrenciler, beraberinde getirdiği kazandaki çorbayı kepçeyle bardaklara doldurup polislere ikram etti. Öğrenciler ayrıca polislere yaş pasta ve tatlı ikramında da bulundu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Eyüp Erkut yaptığı konuşmada, "Kahraman polislerimizin yanında olduğumuzu, terörü lanetle kınadığımız belirtmek için ziyarete geldik. Sizleri seviyoruz ve her zaman sizlerin yanınızda olacağız. Terörü lanetle kınıyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.

İl Müdürü Eyüp Erkut, yurt müdürleri ve öğrenciler daha sonra Kurtuluş Polis Merkezi Amirliği'ni ziyaret etti, polislere çorba ikramında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Eyüp Erkut'un Şehit Ali Gaffar Okkan Polis Merkezi önüne gelişi ve konuşması,

-Öğrencilerin polisler tarafından karşılanması,

-Öğrencilerin polise çiçek vermesi,

-Öğrencilerin Şehit Ali Gaffar Okkan Polis Merkezi Amiri Hasan Çelik'e çiçek vermesi, Hasan Çelik'in konuşması,

-Öğrencilerin Hasan Çelik'i alkışlamaları,

-Çorba ikramında bulunulması,

-Öğrencilerin Kurtuluş Polis Merkezi Amirliği'ni ziyareti ve Polis Merkezi Amiri Taner Gündüz'e çiçek vermeleri, çorba ikramından bulunulmasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

================================

Muş'ta okullar 1 gün tatil edildi

MUŞ'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde okullar bir gün tatil edildi.

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle Muş merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde 14 Aralık Çarşamba günü Valiliğimiz kararıyla okullar (örgün Eğitim) bir gün tatil edilmiştir. İlçelerimiz ise Kaymakamlıklarınca değerlendirilecektir" denildi.

Yusuf Özgür BÜLBÜL/MUŞ,

======================

Aydın'da 2 kişi FETÖ'den tutuklandı

AYDIN'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütünü kriptolu haberleşme sistemi 'Bylock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 7 Aralık Çarşamba günü gözaltına alınan ambulans şoförlüğü yapan Y.Y. ile emekli astsubay K.H.S., emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Ediz VERDİOĞLU/AYDIN,

======================

Kaçak kazı yapan 4 kişi yakalandı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, kaçak kazı yaptığı ileri sürülen 4 kişi, düzenlenen operasyonla suç aletleriyle birlikte yakalandı.

Söke'nin Yamaç Mahallesi'nde izinsiz kazı yapılacağı yönündeki ihbarı değerlendiren Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, harekete geçti. Bölgede araştırma yapan ekipler, mahallede bulunan yangın gözetleme kulesi civarında kaçak kazı yapan İ.B, A.P, H.A ve A.A'yı kazı yaparken suçüstü yakaladı. Kazı alanında incelemede bulunan ekipler, 2 metre genişliğinde, bir metre derinliğinde çukur kazıldığını belirlerken, çukuru kazmak için kullanıldığı tespit edilen 4 kazma, bir kürek, bir balyoz ve 4 manivela ele geçirildi.

Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: Ediz VERDİOĞLU/ SÖKE (Aydın),

===============================

Bozdoğan'da uyuşturucu operasyonu

AYDIN'ın Bozdoğan İlçesi'nde, jandarmanın düzenlediği operasyonda yaklaşık 2,5 kilogram kubar esrar ele geçirildi, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Bozdoğan'ın Örtülü Mahallesi'nde B.D.'nin evinde uyuşturucu madde bulundurduğu ihbarını alan Bozdoğan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, harekete geçti. Yapılan çalışmalarda B.D.'nin evinde uyuşturucu madde olduğu ve bu uyuşturucu maddeyi uyuşturucu bağımlısı kişilere sattığı tespit edildi. Adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda B.D.'nin ev ve eklentilerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, narkotik köpekler ile yaptığı aramada, 2,5 kilogram kubar esrar, uyuşturucu maddeyi ölçmede kullanılan 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 69 adet av fişeği ele geçirdi.

Operasyonda B.D., gözaltına alındı.

Haber: Ediz VERDİOĞLU/ BOZDOĞAN (Aydın),

==================================

9 suçtan aranan zanlı yakalandı

AYDIN'ın Buharkent İlçesi'nde, jandarmanın yaptığı yol kontrolünde, 9 ayrı suçtan aranan zanlı yakalandı.

Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, yaptığı yol emniyet ve kontrol görevi esnasında, kimlik sorgulaması maksadıyla durdurulan bir araçta yapılan kontrolde, cezaevinden firar, 2 hırsızlık, yankesicilik, tehdit, 3 yaralama ve nafaka hükümlülüklerine uymamak olmak üzere 9 ayrı suçtan arandığı tespit edilen A.K. yakalandı.

Jandarma tarafından yakalanan A.K., adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı.

Haber: Ediz VERDİOĞLU/ AYDIN,

==========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement