Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

AK Partili Başkan Uğur, Rotterdam anlaşmasını yırtıp attıBALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesi ve Port of Rotterdam Liman İşletmesi'nin geçen yıl imzaladığı Rotterdam Limanı iyi niyet anlaşması Hollanda ile yaşanan son krizin ardından iptal edildi.

16.03.2017 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Partili Başkan Uğur, Rotterdam anlaşmasını yırtıp attı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesi ve Port of Rotterdam Liman İşletmesi'nin geçen yıl imzaladığı Rotterdam Limanı iyi niyet anlaşması Hollanda ile yaşanan son krizin ardından iptal edildi.

AK Partili Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur bugün düzenlediği basın toplantısında Rotterdam Limanı örnek alınarak Bandırma bölgesinde kurulmak istenen liman ile ilgili iyi niyet protokolünü yırtıp atarak, açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi Karesi toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında Hollanda ile yaşanan krize değinen büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şöyle konuştu:

"Hollanda'nın Türkiye'ye, Bakanımıza, orada yaşayan Türklere karşı davranışlarını kabul etmek mümkün değil. Hepsini telin ediyoruz. Belki oradaki seçimler nedeniyle bunları abarttılar ama ne olursa olsun böyle bir hareketi tasvip etmediğimizi bende Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ifade ediyorum."

"İYİ NİYET YOK"

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün "Rotterdam anlaşmasını iptal edin" çağrısını hatırlatan Başkan Uğur sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız anlaşma iyi niyet anlaşmasıydı. Rotterdam ile kardeş şehir değiliz. Belediye Meclisi'nden geçen bir karar yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisten geçen bu kararı iptal etti. Biz Rotterdam'a niye gittik? Çünkü oradaki liman dünyanın en iyi işletilen limanıydı. Onlardan bilgi almak için gittik. Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi olarak, 29 Ocak 2016'da Port of Rotterdam iyi niyet anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşma yasal bir taahhüt ya da yükümlülük getirmiyordu. Ben de şimdi bu anlaşmayı ortada iyi niyet olmadığı için yırtıyorum. İyi niyet anlaşması Rotterdamlılar'ın kötü niyetli olması nedeniyle iptal edilmiştir."

Başkan Uğur, önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplam 11 milyar Euro'luk yatırımı hedefleyen projenin başka ortaklarla yapılabileceğini ekledi.

CHP'Lİ TÜM ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma bölgesine kurulmak istenilen liman ile ilgili olarak Rotterdam yönetimi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan iyi niyet anlaşmasının derhal iptal edilmesini istemişti. Balıkesir'in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a çağrıda bulunan Milletvekili Tüm, şunları söylemişti:

"Bizler siyasi olarak rakip partilerde olsak da ülkemizin onuru söz konusu olunca her türlü siyasi rekabeti bir kenara bırakarak, ortak duruş gösterebilmeliyiz. Hollanda'nın hükumet üyelerine karşı yaptıkları olumsuz tutumu kınıyoruz. Çünkü söz konusu bakanlar kendilerini ya da AKP'yi temsil etmekten ziyade Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmektedirler. Bizler bakanlara karşı yapılan bu haksız tutumu tüm Türkiye'ye yapılmış sayıyoruz. Ancak devlet arası karşılılık ilkesi gereği bizde Hollanda ile olan ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Bu kapsamda, AKP'den seçilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'u göreve çağırıyorum. Rotterdam yönetimi ile yapılan Bandıma bölgesinde kurulmak istenen liman ile ilgili iyi niyet protokolünü uluslararası basının önüne iptal edin. Gerekirse bunu Rotterdam'a giderek yapın. Bizler muhalefet olarak sizin yanınızda olacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un açıklamasından görüntü

-Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un iyi niyet protokolünü yırtması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, DHA)

=================================================

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya: İş adamları eleman için yalvarıyor

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, açıklanan işsizlik rakamlarını gerçek bağlamında değerlendirmek gerektiğini belirterek, "Aradığımız elamanı bulamıyoruz, lütfen bize temin edin diye yalvaran işadamlarımız var" dedi.

Hatay'ın İskenderun Teknik Üniversite'sinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışında konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, insanların arzu ve isteklerinin sınırsız olduğunu söyledi. Uzunkaya, "İstihdam meselesi, işsizlik meselesi sadece bugünün değil, dünün değil yarının da en büyük meselesi olmaya devam edecek. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki yeryüzündeki kaynaklar sınırlı, insan arzu ve istekleri ise sonsuz. Sonsuz isteklerle sınırsız isteklerle kıt kaynakları buluşturup, hayatı idame ettirebilmek, elbette devlet aklının, millet aklının, yönetim aklının neticesidir. Türkiye olarak son dönemde birçok meselede olduğu gibi işsizlik ve istihdam meselemiz ile ilgili çok büyük mesafeler aldığımız gerçeğini ifade etmek isterim. Tabi dün açıklanan işsizlik rakamları yüzde 12'leri göstermiş olsa da rakamları gerçek bağlamında değerlendirmek lazım. 2007 dünya çapında ekonomik kriz sonrası dünyanın tüm ülkelerinde Avrupa Birliği'nde Euro bölgesinde iş gücüne katılım ve istihdam oranlarında düşüşe rağmen, Türkiye istihdam oranını yüzde 4,5'ların üzerinde artıran bir ülkedir. Birçok Avrupa ülkesi eksi istihdamla yıllarını tamamlarken ülkemiz artı istihdamı başaran ülkelerdendir. Her yıl çalışma çağına 854 binin üzerinde yeni nüfus ilave edilen bir ülkede, elbette ki bu büyümenin ve en büyük zenginlik olarak gördüğümüz bu genç nüfusla iş eşleştirmesi büyük önem arz etmektedir"diye konuştu.

ZANNEDİLDİĞİ GİBİ İŞSİZLİK MESELEMİZ DEĞİL

Türkiye'nin zannedildiği gibi işsizlik meselesi olmadığına değinen Cafer Uzunkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İş adamlarımızın, işverenlerimizin sanayicimizin, hizmet sektörümüzün de en büyük problemi aradığı elemanı temin etmek problemidir. Bakınız gittiğimiz yerlerde bizlere açıkça aradığımız elamanı bulamıyoruz lütfen bize temin edin diye işadamlarımız adeta yalvarmaktadır. Nitelikli elamanın temini meselesidir. Bizim İŞKUR olarak da en büyük meselemiz, işverenimiz ile iş arayanımızı aynı noktada birleştirmek, buluşturmak piyasanın arzu ettiği elemanı temin etmektir. Bunu başardığımız takdirde ebetteki yeryüzünün hiçbir yerinde sıfır işsizlik diye bir şey olmadığı bir ortamda, makul ve kabul edilebilir bir istihdamı gerçekleştirmiş olacağız. Bugün zannedildiği gibi üniversite öğrencilerimizin de bir iş bulma probleminden söz etmemiz mümkün değildir. Üniversite mezunlarımızı işgücü piyasasına girme arzusu yüzde 80'nin üzerindedir. İşgücüne istihdam oranları yüzde 70'ler mesafesinde. Netice itibariyle bu öğrencilerimiz bizim İŞKUR olarak gerçekleştirdiğimiz iş başı eğitim programlarına katılmak suretiyle, tecrübe eksikliklerini giderdikleri takdirde mezuniyet ardından elbette ki bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacaklardır. "

Görüntü Dökümü

------------------------

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya'nın konuşması

Toplantıyı izleyenlerden görüntü

İşverenlerin stantlarına başvuran işsizlerden görüntü

İŞKUR standı ve müracaat edenlerden görüntü

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

==================================================

Marketteki kadına şişeyle saldırıp kasayı soyan şüpheli yakalandı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, müşteri gibi girdiği markette raftan aldığı içki şişesiyle işyeri sahibi 25 yaşındaki Gözde Türk Keleş'in kafasına vurup kasadaki paraları alarak kaçan 50 yaşındaki Nuri Bayram, annesine ait otomobille gezerken yakalandı.

Olay, dün Murtaza Mahallesi, Dış Çeşme Sokak'taki markette meydana geldi. Müşteri gibi markete giren kişi, Gözde Türk Keleş'ten sigara istedi. Kimliği belirsiz kişi, sigarayı vermek için arkasını dönen Keleş'e, raftan aldığı içki şişesiyle saldırdı. Kadının başına şişeyle vuran şüpheli, kasadaki 150 lirayı alarak kaçtı. Yaralanan Keleş'e kaldırıldığı özel hastanede başına 8 dikiş atıldı. Market sahibi, tedavisinin ardından sağlık durumunun iyi olması nedeniyle taburcu edildi. Çevredeki güvenlik kamera ve MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, olayı Ereğli Belediyesi'nde taşeron firmada temizlik işçisi olarak çalıştığı ileri sürülen Nuri Bayram'ın yaptığını belirledi. Polisin yaptığı çalışma sonucu Bayram, bugün annesine ait otomobille gezerken kent merkezinde yakalandı. Gözaltına alınan Bayram, ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu sırada market sahibi Keleş'in yakınları emniyete götürüldüğü sırada Bayram'a tepki gösterdi. Bayram'ın, ifadesinin ardından 'Yağma ve kasten yaralama, ' suçlarından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-İlçe emniyet müdürlüğü

-Saldırıya uğrayan Gözde Türk Keleş'in, yakınları ile konuşması

-Zanlı Nuri Bayram'ın emniyete getirilişi

-Kapıda bekleyen mağdur yalınları

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

======================================

Bodrum'da FETÖ'den 7 kişi adliyede

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı belirlenerek gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Bodrum merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Muğla, İzmir, Manisa, Ankara, Samsun, Kocaeli, Tokat, Isparta, Mersin, Antalya ve Denizli'de yapılan operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si, aralıklarla adliyeye sevk edildi, 11'i tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki işlemleri tamamlanan H.İ, H.S.D., V.K., Z.G., H.G., Y.A. ve Y.K. adlı 7 kişi de bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden H.S.D'nin Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ilk FETÖ soruşturmasından da arandığı, ilçedeki kapatılan bir dershanenin müdürü olduğu belirtildi. Adliyeye getirilen şüphelilerden birisinin kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Tazminat hakkını unutmayın" demesi dikkat çekti.

Operasyon kapsamında aranan 13 kişinin yakalanması için ise çalışmaların sürüdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Adliyeden görüntü

Adliyeye getirilenlerden görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

========================================

Gaziantep'te, 17 asker FETÖ'den tutuklandı

GAZİANTEP'te terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 21 askerden 17'si tutuklandı.

Gaziantep'te, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli aralarında rütbelilerin de bulunduğu 21 asker gözaltına alındı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıklarının tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca silahlı terör örgütü FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması)'na yönelik soruşturma kapsamında; Jandarma Alay Komutanlığı'na yönelik yapılan operasyon neticesinde gözaltına alınan ve örgütün şifreli haberleşme programı olan Bylock kullandıkları tespit edilen, aralarında rütbeli eski askerlerin de bulunduğu toplam 21 şüpheliden 17'si tutuklanmış, 3'ü hakkında adli kontrol kararı uygulanmış, 1'i emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştır."

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ/ GAZİANTEP, -

========================================

Ayvacık'ta 60 mülteci yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 60 mülteci, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Ayvacık'ın Sivrice sahillerinden yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adasına gitmek için denize açılan 60 mülteci, bugün, TCSG 61 Bot Komutanlığının yaptığı operasyonda iki mil açıkta yakalandı. Küçükkuyu açıklarına getirilen mülteciler, TCSG 28 Botu ile Sahil Güvenlik Karakoluna taşındı. Mültecilere, giyecek ve yiyecek dağıtıldı. Suriye, Afrika Cumhuriyeti, Kenya ve Kongo uyruklu olduğu belirlenen mülteciler, minibüslerle Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mültecilerden görüntü

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/ KÜÇÜKKUYU (Çanakkale),

========================================

Mersin'de kaçak içki operasyonu

MERSİN'de bir eve düzenlenen operasyonda, çok miktarda kaçak içki ele geçirildi.

Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bağlarbaşı Mahallesi'nde 2 katlı bir evde kaçak içki üretildiğinin bilgisini aldı. Eve baskın yapan polisin aramasında 99 adet boş bidon, 20 litre anason maddesi, 9 şişe sahte içki, 139 adet boş içki şişesi, 967 adet içki şişesi kapağı, 5 bin 500 adet içki şişesi etiketi ile 1 adet cep telefonu ele geçirildi. Yapılan araştırmada H.E. ve Ç.E.'nin n 5 ay önce evi 2 yıllığına 15 bin lira karşılığında kiraladığı öğrenildi. Polis, şüphelileri arıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Varillerin görüntüsü

Yerdeki şişeler

Doluma hazır bekleyen şişeler

Kapaklar

Odanın içerisinde bulunan malzemeler

Genel ve detaylar

Haber -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

========================================

Yatak odasında çıkan yangında 10 kişi mahsur kaldı

İZMİT'te, 3 katlı binanın birinci katının yatak odasında çıkan yangın korkulu anlar yaşatırken, binanın en üst katında 3'ü çocuk 10 kişi mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri üst katlarda mahsur kalanları merdivenle aşağı indirdi

İzmit 28 Haziran Mahallesi Özbay Sokak üzerinde bulunan Duman Apartmanı'nda yangın çıktı. Çağlar Duman'a ait binanın birinci katında henüz belirlenemeyen nedenle yatak odasındaki koltuk alev alarak yandı. Yangını fark eden evdekiler üst kata kaçtı. Binayı dumanlar sararken, 3'ü çocuk 10 kişi binanın en üst katındı mahsur kaldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, üst katlarda mahsur kalanlar itfaiyecilerin yardımı ile itfaiye merdiveni ile aşağı indirdi. 112 Acil servis ekipleri dumandan etkilenenlere müdahalede bulundu. Dumandan etkilenen 10 kişi kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-İtfaiye ekiplerinin mahsur kalanları kurtarması

-Binadaki duman ve itfaiye detayları

-Yangını izleyen vatandaşlar

HABER: Faruk KIYAK-Çağla DAŞCI/İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement