Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu, 1982'de kalmış (3)ERDOĞAN'IN KIRKALERİ'DE CEZAEVİNDE YATTIĞINI HATIRLATTIBaşbakan Binali Yıldırım, Edirne'nin ardından geçtiği Kırklareli'de halka seslenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1999 yılında Pınarhisar İlçesi'nde cezaevinde yattığını...

30.03.2017 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu, 1982'de kalmış (3)

ERDOĞAN'IN KIRKALERİ'DE CEZAEVİNDE YATTIĞINI HATIRLATTI

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne'nin ardından geçtiği Kırklareli'de halka seslenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1999 yılında Pınarhisar İlçesi'nde cezaevinde yattığını hatırlatarak, Kırklareli'nin Ak Parti tarihinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. Yıldırım, "Çok önemi bir yeri var biliyorsunuz değil mi? Kurucu genel başkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan, okuduğu şiirden dolayı hapse mahkum olunca geldi burada Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde cezaevinde yattım. O zaman bazıları dedi ki, 'bu bir bitiştir, Recep Tayyip Erdoğan bitti, yok oldu. Muhtar bile olamaz' dediler. Hazırlayın o günleri. Ancak burada mapushane günlerini doldurdu ve bundan sonra da o kutlu yolculuk başladı Önce Ak Parti'yi beraber kurduk, beraber yola çıktık. Daha sonra genel başkan oldu, milletvekili olacaktı engellediler. Yine milletin kararıyla milletvekili, başbakan oldu. Nihayet sizlerin oylarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı oldu, mazlumların umudu oldu, mağdurların yoldaşı oldu. Zalimleri korkulu rüyası oldu. En önemlisi de milletin sevgilisi, Türkiye'nin lideri oldu. Onun için Kırklareli önemli. Biz nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi biran olsun aklımızdan çıkarmıyoruz. Bizim millete borcumuz var, biz bu ülkeye aşığız. Bu millete biz efendilik yapmaya gelmedik. hizmetkar olmaya geldik" dedi.

"HADİ ORDAN CANIM"

Başbakan Binali Yıldırım, milletten 15 Temmuz'u unutmamalarını isteyerek, "Bazıları 15 Temmuz bir hayaldi dese de 15 Temmuz alçak FETÖ örgütünün başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetinine, milletine karşı bir darbe girişimidir. Türkiye, işte Kırklareli bu meydan o alçaklara gereken cevabı o gece verdi. Milletin bayrağını yere düşürmediniz, ezanları dindirmediniz, bayrağımızı indirmediniz. Allah sizden razı olsun. 15 Temmuz bir milattır, 15 Temmuz bir kez daha gösterdi ki, bu sistim böyle devam ederse darbelerden, ekonomik krizlerden ve sorunlardan asla kurtulamayacağız. Onun için 82 model darbelerden kalan bu anayasayı artık bir kenara bırakmanın zamanı geldi de geçiyor. Kardeşlerim bazıları diyor ki, 'bu anayasayı çok aceleye getirdiniz'. Hadi oradan canım 10-15 senedir bütün partiler her seçimde bu darbe anayasasını değiştireceğiz demiyorlar mı. Peki seçim geçiyor ne oluyor? Verilen sözler unutuluyor ve bir daha ki seçim yine aynı laflar" dedi.

Ak Parti'nin verdiği sözleri yerine getirdiğini, tutamayacağı sözleri de vermediğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Darbe girişiminden sonra Milliyetçi Hareket Partisi ile bir araya geldik, konuştuk. Bu değişikliği yapmaya karar verdik. Bunu da meclisi getirdik.

Meçlis'te görüşmeler oldu, hatırlayın. Ana muhalefet, HDP'nin nasıl ortalığı birbirine kattığını, kürsüleri nasıl işgal ettiğini, bu anayasanın çıkmaması için ortalığı birbirine kattığını hatırlayın. Gönlümüz isterdi ki, CHP'de katılsın, teklif götürdük, ziyaret ettik. 'Gelin birlikte yapalım' dedik. Bu şeref hepimize nasip olsun. Ancak ne oldu? Sonuçsuz kaldı, çağrılarımız sonuçsuz kaldı. Peki madem siz Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemine razı değilsiniz, istemiyorsunuz o halde değişiklik teklifini getirin ikisini birden götürelim. Kırklareli, 80 milyonun önüne koyalım. Hangisi kabul edilirse başımızın üstünde yeri var Buna da gelmediler. Peki siz ne için varsınız, milletin sorunlarını çözmeyeceksiniz. geleceğine yönelik hayaliniz yoksa nasıl iktidar olacaksınız. İşte bunun için millet size 50 senedir iktidar vermiyor. Milleti inandıramıyorsunuz" dedi.

Başbakan Yıldırım, geçmiş hükümetler döneminde yaşanan sıkıntıları anlatarak, "Türkiye büyük ülke çıkan sorunlara çözüm üretemeyen bu sisteme yakışmıyor. Türkiye'ye dar geliyor, büyük bedeller ödetiyor. En son 15 Temmuz darbe girişimi, ekonomi zarar gördü, şehitlerimiz oldu, kardeşliğimiz zarar gördü." dedi. 2001 krizinden sonra geldiklerinde 638 milyar borç ödediklerini söyleyen Yıldırım, "İstiyoruz ki bugünleri bir daha yaşamayalım. Sürekli iktidar olsun, sürekli istikrar olsun. Tıpkı Menderes dönemi gibi, tıpkı Özal dönemi gibi, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan dönemi gibi. Her zaman güçlü hükümetler olsun. 1950'den bugüne Türkiye'de 48 hükümet kurulmuş. Kaç yılda? 67 yılda, ne yapar 17 ay, 1.5 sene bile değil 17 ayda nasıl hizmet göreceksin ne yapar bir hükümet? Sadece tebrikleri kabul eder, brifingleri alır arkasından vedaya başlar" dedi.

"GÖZ DİKENİN GÖZÜNÜ ÇIKARMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU"

Yeni anaya ile Cumhurbaşkanlığı Hükümeti'nin neler getireceğini anlatan Yıldırım, tek adam, meclisin feshedileceği iddialarına tepki gösterdi. Yıldırım, "Bu sistemde beraber mecliste güçleniyor. Meclis bütün denetim görevlerini, yasama görevlerini, hatta Cumhurbaşkanını bakanları denetliyor. İcabında yargılıyor. Onun için meclis zayıflatılıyor, meclis ihmal ediliyor bu da kocaman bir yalan. Yalan rüzgarlarının bir parçası. Hani nerde padişahlık, hani nerde tek adam. Milletin olduğu yerde tek adam olur mu? Çünkü millet patron. Oyu veriyor, seçiyor, oy vermiyor geçip gidiyor. Bunda padişahlık, tek adamlık olur mu? Bu tutmayınca bu sefer başlıyorlar rejim değişecek. Kardeşim ne rejimi değişiyor. Bunlar daha hükümet sistemi ile rejimin arasındaki farkı bile bilmiyorlar. Atatürk, rahmetli hayatta olsa bunları CHP'nin kapısından içeri sokmazdı. Bizim rejimimiz Kırklareli'nin güzel insanları Cumhuriyettir. Cumhuriyeti de bu millet kurdu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde. İstiklal Savaşımızı zaferle kazandık Cumhuriyetimizi kurduk. Cumhuriyetin bekçisi de Kırklareli'dir, 80 milyon vatan evladıdır. bu Cumhuriyete göz dikenin gözünü çıkarmak hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşı çıkmasına tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Buna karşı çıkıyor. Peki kaç istiyorsun? 25'i doldursun ondan sonra olsun. senin keyfine göre mi hareket edeceğiz. Gençler, bu ülkenin vatandaşları değil mi? Gençlerin seçilme hakkı yok mu. Bunun cevabını verecek miyiz gençler. Şimdi bu Kılıçdaroğlu, burada bir arazı yapıyor. Şimdi bu 18 yaşına karşı çıkıyorsa bende açtım baktım seçimlerden önce ne vaad etmiş dile. Seçim beyannamesinde diyor ki, seçilme yaşını 21'i indireceğiz. Be kardeşim biz indiriyoruz niye karşı çıkıyorsun? Madem söz verdiysen yapamadın biz yapıyoruz. Gel destek ver. Bu ne perhiz ne lahana turşusu?" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Mitinge katılanlar

-Alana girenlerin aranması

-Mitingden detaylar

-Yıldırım'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN- Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,-

=================================

Bakan Yılmaz: İkili eğitim sistemini kaldıracağız (3)

EN FAZLA MİLLİ GELİR ÜRETEN 20 ÜLKE ARASINDAYIZ

Sinop'un Türkeli ziyaretinin ardından karayoluyla Ayancık İlçesi'ne geçen Bakan İsmet Yılmaz, Ayancık yolu üzerinde bir mezarlıkta 15 Temmuz gecesi Ankara'da şehit olan Ömer Can Açıkgöz'ün kabrini ziyaret ederek dua etti. Ardından ilçe belediyesinin sosyal tesislerinde halka seslenen Bakan Yılmaz Türkiye'nin dünyada en fazla milli gelir üreten ilk 20 ülke arasında olduğunu belirterek Bakan Yılmaz, "Dünya'da en fazla milli gelir üreten ülkeleri sıralama yapıyorsunuz Türkiye ilk 20 arasında. Türkiye ilk 20'de 16'ncı sırada. 850 milyar doların üzerinde milli geliri var. Biz bu milli geliri petrolden elde etmedik. Doğalgaz'dan elde etmedik. Bizim altın madenimiz yok. Bizim tek bir sermayemiz var insanımız var. Bu insanımızın ürettiği üründen de 143 Milyar dolar ihracat yapıyoruz. İşçisi, mühendisi, yöneticisi bizim eğitimimizden çıkar. Eğitimden gecen insanların ürettiği miktar 850 Milyar dolarla dünya'nın 16'ncısıyız. İyi bir seviye mi? Hiç şüpheniz olmasın bir çok ülke gıptayla bakıyor onu çok ney söyleyeyim" dedi.

CHP VE KILIÇDAROĞLU DEĞİŞTİ

Halk oylamasının CHP'yi ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu değiştiğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Şimdiye kadar biliyorsunuz başörtüsüyle ilgili bir çok yasal değişiklik yapıldı. Hepsine Cumhuriyet Halk Partsi, Danıştay'a, Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Yani başörtüsünü bu devlete meydan okunacak bir sembol olarak görüyordu. Ancak geçenlerde İstanbul- Maltepe'de bir başörtülü kız kardeşimize bir kendini bilmez saldırdığında Kılıçdaroğlu gitti o kız kardeşi ziyaret etti. Destek verdi. 'Kimsenin saçına, başına kılığına kıyafetine karışmayın. Herkes bu ülkede istediği gibi giyinir. İstediği gibi düşünür' dedi. Kılıçdaroğlu değişti değil mi? CHP değişti değil mi? Bizim adımız Adalet ve Kalkınma Partisi kısaltılmışı AK Parti. Şimdiye kadar AK Parti demezdi. AKP derdi. Şimdi AK Parti demeye başladı. Bu neden? İşte halk oylamasının bu ülkeye getirdiği uzlaşma ikliminden. Daha kabul edilmeden bu halk oylaması Cumhuriyet Halk Partisi'ni olumlu yönde değiştirdi. Hiç şüpheniz olmasın bu halk oylaması kabul edilirse kesinlikle Türkiye daha uzlaşmacı bir iklime girecektir" diye konuştu. Bakan İsmet Yılmaz daha sonra Gerze ilçesinde ki programı için ilçeden ayrıldı

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Mezarlık ziyaretinden detay

-Salondan detay

-Bakan İsmet Yılmaz'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/AYANCIK(Sinop),

===================================

Ak Partili Şahin: 'Evet' çıkarsa Kılıçdaroğlu'nun koltuğu tehlikeye girecek

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi koltuğunu korumak için çalıştığını savunarak, "Çünkü aslında kendi koltuğu bu referandumda 'Evet' çıkarsa tehlikeye girecek" dedi.

Şahin, Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde bir restoranda muhtarlarla bir araya geldi. Şahin, Cumhurbaşkanı'nın üst düzey müsteşar ve genel müdürleri atama yetkisi olduğunu, ancak muhtarlarla ilgili 18 maddelik değişiklik metninde tek bir ifade geçmediğini söyledi. Şahin, "Muhtarlar seçimle gelir. Seçimle gelen birisini siz görevden nasıl alırsınız? 18 maddelik anayasa değişikliğinde buna imkan sağlayacak hiç bir kelime yok. Ama yalan yanlış ifadelerle sizleri 'Acaba nasıl kandırabiliriz' diye düşünüyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 'Muhtarlarım sizi görevden alır bu Cumhurbaşkanı' diyor. ya nasıl alır? Böyle bir yasal düzenleme yok ki" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "Ben sayın Başbakanın makamını, koltuğunu korumak için çalışıyorum" dediğini hatırlatan Şahin, "Kılıçdaroğlu aslında kendi koltuğunu korumak için çalıştığını itiraf etmiş oluyor. Çünkü aslında kendi koltuğu bu referandumda 'Evet' çıkarsa tehlikeye girecek. Şimdi kendisinin koltuğu tehlikede. Eğer bu referandumda 'Evet' çıkarsa, ki en son yapılan anketlerde yüzde 55'i aştı 'Evet' oylarının oranı, yüzde 60'ları aşacağına da inanıyorum. Bizim 'Evet' çıkması konusunda hiçbir endişemiz yok" diye konuştu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun bireysel olarak ülkeyi gezdiğini ve 'Hayır' oyu için çalıştığını söyleyen Şahin, "Her ikisi de CHP Genel Başkanlığına oynuyor. 16 Nisan'dan sonra eğer sandıktan 'Evet' çıkarsa CHP'de bir genel başkanlık sorunu ortaya çıkacak. Muharrem İnce, 'Bu referandumda 6 defa yendiği CHP yönetimini Recep Tayyip Erdoğan 7'nci defa yenecektir' diyor. 7'nci defa yenilen bir genel başkan o koltukta uzun süre oturamaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüreğine bu ateş düştü. Yerine talip olanlar da sanki genel başkanmış gibi Kılıçdaroğlu ile değil kendileri müstakil programlar yapıyor. Feyzioğlu da müstakil programlar yapıyor. Amaçları, bu yönetimi başarısız görüyorlar, Kılıçdaroğlu'nu başarısız görüyorlar ve yerine talipler" dedi.

Görüntü dökümü

--------------------------

-AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in konuşması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK, -

=====================================

Açıklama yapmak isteyen gruba polis müdahalesi

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, eski ismi 'Kızıldere' olan Ataköy Beldesi'nde 44 yıl önce çıkan çatışmada öldürülen THKP-C lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarını anma gerekçesiyle basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Gruptakilerden 25'i gözaltına alındı.

Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Tokat'ın Almus İlçesi'ne bağlı eski ismi 'Kızıldere' olan Ataköy Beldesi'nde 44 yıl önce çıkan çatışmada öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarını anma gerekçesiyle bazı sol görüşlü örgütlerin gençlik yapılanması üyeleri basın açıklaması yapmak istedi. Polisin dağılmaları yönünde çağrıda bulunduğu grup, slogan atıp dağılmayı reddetti, bunun üzerine, çevik kuvvet ve diğer polisler gruba müdahale etti. Müdahale sırasında 25 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Vatandaşlar tarafından cep telefonuyla çekilen görüntü

Haber, Kamera: İZMİR, DHA)

====================================

KOAH'lı kadın, 1700 TL'lik elektrik faturasını ödeyemedi

BOLU'nun Kızılağıl Köyü'nde 'Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı' (KOAH) bulunan 70 yaşındaki Fatma Açıkgöz oğlu, gelini ve 2 torunu ile oturduğu eve, kullandığı 'Oksijen Konsantratörü' (Oksijen üretme makinesi) nedeniyle gelen bin 700 liralık elektrik faturasını ödeyemedi.

Köyde 38 yaşındaki oğlu Tevfik Açıkgöz, gelini 29 yaşındaki Hatice Açıkgöz ve iki torunuyla yaşayan Fatma Açıkgöz, 5 yıl önce KOAH rahatsızlığına yakalandı. Kalp, şeker, astım ve bronşit rahatsızlıkları da olan Hatice Açıkgöz, KOAH nedeniyle evde oksijen tedavisi uygulanarak yaşamını sürdürüyor. Açıkgöz ailesinin odalarının bazılarında pencere olmayan, sıvasız tek katlı evlerine, Fatma Açıkgöz'ün kullandığı cihaz nedeniyle bin 700 liralık elektrik faturası geldi.

Sağ bacağını yıllar önce geçirdiği trafik kazasında kaybeden ve protez takılan, bu yüzden çalışamayan Tevfik Açıkgöz, elektrik faturasını ödeyemediklerini söyledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışla Vakfı'ndan gelen yardımların yanında, aylık aldığı 350 liralık engelli maaşı ile geçindiklerini söyleyen Tevfik Açıkgöz, "Faturayı ödeyemeyince dün elektrik firmasından görevliler geldi. Elektriği keseceklerdi. Ancak annemi makineye bağlı yaşadığını görünce kesmeden gittiler. Bize elektrik borcunu taksitlendirme yoluyla ödeyebileceğimizi söylediler. Ama ben onun taksidini ödeyene kadar diğer ayın faturası geliyor. Ne yapacağız bilmiyorum" dedi.

Hatice Açıkgöz de elektriğin kesilmesinin kayınvalidesinin ölümüne yol açacağını belirterek, "Kayınvalidem çok hasta, eşim tek bacakla çalışamıyor. Evimi toparlayamıyorum. Çocuklarımız sürekli üşüyor ve hasta oluyor. Hepimiz bir odada yatmak zorunda kalıyoruz. Kayınvalidem 5 yıldır KOAH hastası, şeker ve kalp rahatsızlığı var. Astım ve bronşiti de var ve sürekli rahatsızlanıyor. Bin 700 TL elektrik faturası var ödeyemedik. Kayınvalidem hava sağlayan makineye bağlı yaşıyor. Gün içinde 2-3 dakika süreyle cihazı kapatıyoruz. Geri kalan sürede hep makine çalışıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Hasta kadından görüntü

-Cihazdan görüntü

-Evin içerisinden görüntü

-Hatice Açıkgöz ve Tevfik Açıkgöz ile röp

-Evin dışından görüntü

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

==================================

Sivas'ta kamyon sürücülerine ceza yağdı

SİVAS'ta trafik ekipleri tarafından denetlenen 750 kamyondan 15'i trafikten men edilirken, 95 kamyon sürücüsüne de 26 bin lira para cezası uygulandı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin birçok noktasında kamyonlara yönelik trafik uygulaması yapıldı. İl merkezi ve ilçelerde yapılan uygulamalarda, ehliyet, ruhsat ve takograf kontrolü yapılarak hafriyat yüklü kamyonların brandaları denetlendi. Yapılan uygulamalarda, 750 kamyon denetlenirken ceza uygulanan 95 araca 26 bin lira para cezası kesildi. 15 kamyon ise trafikten men edildi. Bugün Türkiye'nin 81 ilinde kamyonlarla ilgili uygulama yapıldığını belirten Sivas Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, çok sayıda aracın trafikten men edildiğini söyledi. Gürbüz ayrıca brandasız hafriyat taşıyan kamyon sürücülerine yaklaşık 190 lira para cezası uygulandığını ifade etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Denetimlerden görüntüler

-Kamyonların incelenmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

==========================================

Erzurum'da 7 katlı apartmanda yangın paniği

ERZURUM'da 7 katlı apartmanın çatısında çıkan yangın korkuya neden oldu. Alevlerin büyümesi üzerine tüm dairelerde oturanlar tahliye edilirken, 10 itfaiye ekibi yangını 1.5 saatte söndürdü.

Bugün saat 17.00 sıralarında, merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Şükrüpaşa Mahallesi'nde Kapukaya Sitesi'ndeki 7 katlı apartmanın çatısında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, çatının tamamını kaplayınca bina sakinleri korku ve panik içinde dairelerinden çıkmaya başladı. Dumanın şehrin birçok noktasından görülmesine neden olan yangına 10 itfaiye ekibi anında müdahale etti. Kapukaya Sitesi'ndeki binanın dört bir tarafından itfaiye ekipleri su sıkarak yangını 1.5 saat içinde söndürülebildi. Apartman sakinlerinin bir kısmı dumandan bir kısmı da panik nedeniyle baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenler olay yerindeki ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, yangını söndürmeye çalışırken, sitede oturanlar yangının apartmanın giriş katında bulunan cağ kebap lokantasının bacasından çıktığını öne sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Şehrin dışından görünen yangın

-Olay yeri

-Köprü üzerinde durup yangını izleyen meraklı vatandaşlar

-Apartmanın çatısın yanması

-Apartmandan çıkan vatandaşlar

-İtfaiyenin su beklemesi

-Gelen İtfaiye aracı

-Fenelaşan kadının ambulansan bindirilmesi

-Vatandaş ile röp

-Cep telefonu ile Facebookta canlı yayın yapan vatandaşlar

-Toplanan meraklı kalabalık

-Ağlayan kız ve arkadaşının teselli etmesi

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

===========================================

Kız arkadaşıyla tartışırken ırmak kenarına yuvarlandı

BARTIN'da, iddiaya göre kız arkadaşıyla tartışırken dengesini kaybedip ırmak kenarına yuvarlanarak yaralanan 25 yaşındaki Öztürk Yılmaz, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından çıkarılıp hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Kırtepe Mahallesi'nde Bartın Irmağı kenarındaki çay bahçesinde meydana geldi. Çay bahçesinin arka tarfında kız arkadaşıyla tartıştığı iddia edilen Öztürk Yılmaz, bir an dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten ırmak kenarına yuvarlandı. Yaralanan Yılmaz için itfaiye ve 112 Acil'den yardım istendi. Gelen ekipler, halat yardımıyla ırmak kenarına indi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Yılmaz, daha sonra sedyeye bağlanıp halat yardımıyla yukarıya çıkarılarak Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, Yılmaz'ın tartıştığı iddia edilen kız arkadaşının ifadesine başvururken soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Gencin halatlarla kurtarılması

-Ambulansla hastaneye kaldırılması

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement