Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Dha Yurt Bülteni - 19

TRT 39. Uluslararası 23 Nisan Şenliği gala gösterileriTRT tarafından bu yıl 39'uncusu düzenlenen TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

23.04.2017 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT 39. Uluslararası 23 Nisan Şenliği gala gösterileri

TRT tarafından bu yıl 39'uncusu düzenlenen TRT Uluslararası  23 Nisan Çocuk Şenliği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

"Çocuklarımız Geleceğimizdir' teması ile Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi ile resmi kurum ve kuruluşların da destekleri ile gerçekleştirilen 39'uncu TRT Uluslararası  23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan çocuklar, gala gösterilerini başarı ile sundular. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun'un yanı sıra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Salonu'nu dolduran binlerce Nevşehirlinin izlediği gala gösterilerini, TRT 1, TRT Çocuk ve TRT Avaz TV'leri canlı olarak yayınladı. Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Azerbaycan Karabağ, Bangladeş, Bosna Hersek, Fas, Filistin, Gine Cumhuriyeti, Gürcistan, Kırgızistan, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Mogolistan, Moldova Gökoğuz Otonom Bölgesi, Romanya, Rusya Federasyonu Yakutistan Saha Cumhuriyeti, Seyşeller, Sırbistan, Sudan, Ukrayna, Ukrayna Kırım ve Vietnam'dan gelen çocuklar, kendi ülkelerinin halk danslarını sundular.

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kapadokya bölgesinin farklı merkezlerinde hazırlanan görüntüleri de,TRT'nin canlı olarak yayınladığı gala gösterilerine farklı bir güzellik kattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Gösterilerden  görüntüler

Haber-Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,

===========================================

Hakkari'de 1 PKK'lı öldürüldü

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde bir tepede tespit edilen PKK'lı terörist top atışıyla vurularak etkisiz hale getirildi.

Hakkari ve çevresindeki operasyonlar devam ederken, bugün öğlen saatlerinde Hakkari Daglica Şehit Piyade Yüzbaşı Özgür Çevik Tepe (Hisar Dağı) Üs bölgesinden Kuzey Irak 1908 Rakımlı Tepede 1 PKK'lı teröristin tespit edildiği belirtildi. Belirlenen terörist, Daglica Ana US Bolgesinden yapilan 155'lik GKM atışlarıyla tam isabet vuralarak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Öte yandan Hakkari merkeze bağlı Ceylanlı köyü eski Doğanlı mezradında il jandarma komutanlığınca jandarma özel harekat timleri ile sürdürdüğü operadyonda 1.5 ton civarında amonyum nitrat, 250 metre kablo ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

HAKKARİ,

=================================

Balıkesir CHP İl Örgütü'nden Milli Egemenlik yürüyüşü

BALIKESİR'de, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanlığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 97'nci yılı nedeniyle "Milli Egemenlik Yürüyüşü" düzenledi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişilik grup 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

CHP Balıkesir İl örgütü bugün kentte yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ardından akşam saatlerinde 'Milli Egemenlik yürüyüşü' gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişilik grup, Balıkesir Tren Garı önünden Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Dev Türk Bayrağı'nın da taşındığı yürüyüşte grup, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne mutlu Türküm diyene", "Atatürk gençliği görev başında" sloganları attı. Atatürk Parkı'na ulaşan grup, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

Atatürk Parkı'nda vatandaşlara seslenen ve tek adamlığa karşı olduklarını belirten CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, "23 Nisan 1920 bundan 97 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür. Bu meclis bizim için çok önemli. Mustafa Kemal Atatürk gerek Erzurum, gerek Sivas kongrelerinde milli mücadeleyi bir meclis ile birlikte yönetti. Asla tek adam olma niyetinde olmayıp, milli mücadeleyi bir ortak akılla yürütmeye çalıştı. 16 Nisan da yapılan referandumda anayasa değişikliği kabul edilmiş olsa da tek adam yönetimine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü bu anayasa değişikliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin etkisiz ve işlevsiz hale getirildiğini çok iyi biliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı unutturmamak adına bu günkü milli egemenlik yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Etkinlik Atatürk Parkı'ndaki törenin ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Milli Egemenlik Yürüyüşü'nden görüntü

Atatürk Parkı'ndan görüntü

Ender Biçki'nin konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hilmi DUYAR/BALIKESİR,

======================================

Çeşme 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, belediye tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vatandaşların ve öğrencilerin katılımıyla coşku içinde kutlandı. Kortej yürüyüşünün de yapıldığı kutlamalara Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları da katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün sabah saatlerinde Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç'un Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dalyan Mahallesi'ndeki Süleyman Sami Sarı İlk ve Ortaokulu'nda törenler devam etti. Okuldaki kutlama törenine, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende, öğrenciler izleyenlere çeşitli gösteriler sundu.

KUTLAMALAR ÖĞLEDEN SONRA DA SÜRDÜ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın öğleden sonra devam eden kutlamaları ise, Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin hazırladığı programla devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 13.00'da başlayan programda CHP Çeşme İlçe Örgütü, Çeşme Kent Konseyi ve ADD Çeşme Şubesi Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Amfi Tiyatro'ya kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Çeşme Motosiklet Kulübü üyelerinin de motosikletleriyle katıldığı kortej yürüyüşünde Cumhuriyetçi Gençler Bandosu ve Bluco Entrudo Ritim Bandosu yürüyüşe katılanlara keyifli anlar yaşattı.

"ÇEŞME, 23 NİSAN'I COŞKUYLA KUTLUYOR"

Amfi Tiyatro'ya kadar devam eden kortejin ardından vatandaşa ve öğrencilere seslenen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "23 Nisan 1920, Gazi Meclis'in kurulduğu gündür. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada hiç kimsenin düşünmediği bir şeyi gerçekleştirerek, bu önemli günü çocuklara bayram olarak hediye etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hepimize kutlu olsun" dedi. Kutlamalar Dalgıç'ın konuşmasının ardından sona erdi.

Haber: Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME(İzmir),

===================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement