Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-19

Dha Yurt Bülteni-19

Siirt kırsalına düzenlenen hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildiTürk Silahlı Kuvvetleri, bugün öğleden sonra Siirt kırsalında, alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiğini;

10.05.2017 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt kırsalına düzenlenen hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün öğleden sonra Siirt kırsalında, alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiğini; hava harekatı soncunda terör örgütüne ait 2 silah mevzii imha edildiğini ve saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5 teröristin de etkisiz de hale getirildiğini açıkladı.

Haber: SİİRT - ANKARA

=====================================

Şırnak Bestler Dereler'deki operasyonda Rus menşeli SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı, Şırnak Bestler Dereler'deki operasyonda bir mağarada hava araçları/helikopterlere saldırı amacıyla kullanılan ve omuzdan atılan Rus menşeli SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirildiğini açıkladı.

Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk Operasyonu'nun ikinci safhası 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı emir-komutasında,Çakırsöğüt 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nın katılımı ile 08 Mayıs'ta Hava Hücum Harekatı ile başlatıldı. Operasyonda komando birlikleri tarafından bugün yapılan temas araması esnasında terör örgütü mensuplarınca kullanılan 500 metre derinliğinde bir mağara tespit edildi. Mağarada yapılan arama neticesinde terör örgütü mensuplarınca hava araçları/helikopterlere saldırı maksadıyla kullanılan ve omuzdan atılan Rus menşeli SA-16 tipi hava savunma füzesi ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Haber: ŞIRNAK,

=======================================

Çevreci çift evinde öldürülmüş halde bulundu

Antalya'da uzun yıllar siyaset yapan ve bazı sivil toplum örgütlerinde görev olan Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu, Finike İlçesi'ndeki dağ evinde öldürülmüş olarak bulundu. Büyüknohutçu, bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü çevreci mücadeleyle tanınıyordu.

Finike İlçesi Alacadağ bölgesinde oturan Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyükhonutçu'dan haber alamayan Antalya'daki yakınları, bölgede yaşayan komşularını aradı. Komşuları öğleden sonra çiftin evine giderek kapıyı çaldı. Kapıyı açan olmayınca merdivenle balkondan evin içine bakan komşuları Büyüknohutçu çiftinin yerde harketsiz yattığını gördü. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çiftin komşularından Süleyman Dinç, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evin iç kısmında eşi Aysin Büyüknohutçu'nun ise evin balkon kapısında kanlar içinde yerde yattığını belirtti. Dinç, eve giremediklerini ve jandarmaya haber verdiklerini söyledi. Ali Ulvi Büyüknohutçu Antalya'da 1999 yerel seçimlerinde DSP'nin Kepez Belediye Başkan adaylığının yanı sıra Genç Parti Antalya İl Başkanlığı, DSP İl Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Türk Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanlığı ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü. Büyüknohutçu, bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü çevreci mücadeleyle tanınıyordu. Ali Büyüknohutçu 5 Mayıs Cuma günü saat 02.00 sıralarında 'Ali Babanın Çiftiği' olarak da adlandırdığı evinin hemen yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktığını ve büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini belirten bir paylaşım da bulunmuştu.

Haber: Suat SÖĞÜT- Mehmet ÇINAR/ANTALYA,

==========================================

Akçakale'de, çadır kentte kandil kutlaması

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, 30 bin sığınmacının barındığı Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde Berat Kandili nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Çadır kentin yönetim sahasında yapılan kutlamaya; Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özateş, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Müftüsü İhsan Açık ve sığınmacılar katıldı. Kuran okunmasıyla başlayan etkinlikte Suriyeli bir kız çocuğu, Arif Nihat Asya'nın Dua Şiiri'ni Türkçe okudu. Çeşitli grupların ilahi seslendirdiği etkinlikte konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özateş, birlik ve beraberliğe değinerek, "Siz Suriyeli misafirlerimiz, mazlumlarsınız. Ben de bu gecede sizlerden dua talep ediyorum. Bizlere dua edin ki sizlere daha iyi ensar oalalım." Akçakale Kaymakamı Selçuk yosunkaya ise, Suriye'deki savaşın bitmesi temennisinde bulunarak kandili kutladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

Çadır kent

Kuran okunması

Suriyeli kızın şiir okuması

Konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT/ŞANLIURFA,

====================================

Edirne, Arapların yeni turizm merkezi olacak

ARAP Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, turizm işbirliği görüşmeleri için geldiği Edirne'de karşılıklı yeni destinasyonların olabileceğini belirterek, "Edirne'nin sahip olduğu köklü bir tarih, köklü geçmiş ve öyle zannediyorum ki önümüzdeki zaman diliminde Arap turistin destinasyon olabilme yoluna girebileceğini görüyoruz" dedi. Bursa'ya yıllık 200 bin Arap ailenin geldiğini örnek gösteren  Al Fuhaid, Türk ve Arapların dünyada en çok para harcayan turistler olduğunu söyledi.

ATÖ Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid ve beraberindeki heyet Edirne Valisi Günay Özdemir'i ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve diğer katılımcılarla birlikte turizm toplantısı yapıldı. Arap heyete, Edirne'nin tarihi eserleri ve turizm noktaları anlatıldı. Toplantının ardından Edirne Valisi Özdemir ve Arap turizm heyeti, yapılacak işbirliği anlaşmalarını ve turizm çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, Edirne'ye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tavsiye üzerine geldiğini belirterek, kentin köklü bir tarihe sahip olduğunu söyledi. Geçen yıl Türkiye'ye 3.5 milyon turist geldiğini, Arap ülkelerine ise 2 milyon Türk turistin ziyaret ettiğini anlatan Al Fuhaid, "Bilinen bir şey vardır Türk-Arap dünyasının turisti en çok para harcayan turistler olarak görülmektedir. Şuna dikkat çekmek gerekiyor ki Türk ve Arap yatırımcıları arasında karşılıklı olarak yatırımların çoğaldığını görmekteyiz. Arap aleminin şu anda Türkiye'deki yatırımlarının büyük bir hacim aldığını görüyoruz" dedi.

"EDİRNE YENİ DESTİNASYON YOLUNDA"

Edirne'nin sahip olduğu köklü bir tarihi ve geçmişi olduğunu anlatan Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, oluşturulacak çalışma gruplarının Arap ve Türk turizmine büyük hizmetler vereceğini ifade ederek, "Öyle zannediyorum ki önümüzdeki zaman diliminde Arap turistin destinasyon olabilme yoluna girebileceğini görüyoruz. Toplantı içerisinde bir müşterek bir çalışma grubu oluşturuldu. Bu ekip hem Edirne hem de Türkiye turizmine hizmet edecek. Aynı zamanda Arap turizmine hizmet edecektir. Yatırımları teminat altına alan poliçe hususu konusunda ilk planlamamız Türk yatırımcıların Arap ülkelerindeki yatırımlarını teminat altına alabilmek, aynı zamanda buna karşılık Arap ülkelerinden gelen yatırımcılarının yatırımlarını teminat altına alabilmek. Bu poliçe, teminat dolayısıyla bu yatırımların daha hacim alacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Edirne'ye ne kadar Arap turist gelebileceği sorusu üzerine konuşan Al Fuhaid, Bursa'dan örnek vererek, "Bursa'ya şuanda yıllık 200 bin aile geliyor. Ele almak istediğimiz şey şudur. Edirne Valimiz ile bir anlaşma yaptık. Pazarlama ve tanıtım çalışmalarının ne şekilde olacağına ilişkin bir görüşme yaptık. Burada sosyal medyanın çok önemli bir yer kapladığını da biliyoruz. Bu çalışmalardan sonra Edirne cazibe merkezi olacaktır" dedi.

"CİDDİ ARAP TURİST GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Edirne Valisi Günay Özdemir ise görüşmelerin yatırımcı konusunda ciddi bir destek sağlayacağını belirterek, "Son günlerde Edirne turizmle ilgili ciddi bir çaba içerisindeydi. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve turizmin tüm taraflarıyla ciddi bir çaba içerisindeyiz. Bunun biz şuanda meyvelerini almaya başladık. Bugün Dışişleri Bakanımızın buraya gelmesinden sonra Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid ile görüşmesi sonucu Edirne'ye geldi. Kendisiyle uzun bir toplantı yaptık. Ciddi adımlar attık, örgütle beraber bir işbirliği anlaşmasını hemen yürürlüğe koyacağız. Yarından itibaren ortak komisyonlarımız çalışmaya başlıyor. Edirne'ye yapılacak olan yatırımlarla ilgili hem Arap sermayesinin hem de İslam Kalkınma Bankası olarak kaynaklarından ve sigorta faaliyetlerinden faydalanması için ciddi bir çaba içerisindeyiz. Özellikle belediyemiz projelerinin desteklenmesiyle ilgili bu konuda ciddi yatırımcıların bulunması için katkı sağlayacaklar. Eğer bu şekilde bir çaba sonucunda birkaç yıl içerisinde ciddi bir Arap turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz. Dr. Banadar, Türk dostu, Edirne, Bursa ve İstanbul'u çok seven biri. Kadim kentlerimizin aşığı, Edirne'ye de katkı sağlayacakları için teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Toplantı salonu

-Arap heyet

-Vali Özdemir'in konuşması

-ATÖ Başkanı konuşması

-Birlikte fotoğraf çekilmeleri

-Valilik çıkışı

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,

============================================

Gaziantep Üniversitesi'nde bahar şenlikleri başladı

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) bu yıl 22'ncisi düzenlenen bahar şenlikleri, düzenlenen törenle başladı.

Gazianteph Üniversitesi bahar şenlikleri, düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Türk bayrağı açan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Ali Gür ve öğretim üyeleri ile beraber şenlik alanına yürüdü. Burada açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Gür, "Kampüsümüz yapılan etkinliklerle renklendi. Bugün bir yanda kitap fuarımız var, bir yanda uluslararası öğrencilerimizin festivali var, şimdi de bahar şenliklerimizin açılışını yapıyoruz. Şenlikler bizim beraberliğimiz pekiştirmek, kaynaşmak için çok önemliö dedi.

Daha sonra sahneye çıkan üniversite öğrencilerinin oluşturdukları folklor ve dans gurupları, hünerlerini sergiledi. Büyük ilgi gören dans gösterilerinin ardından şenlikler, çeşitli etkinliklerle devam etti.

Şenlikler kapsamında sanatçılar Sevcan Orhan ve Ozan Çolakoğlu ile Gripin ve Sunshine Band gruplarının konser vereceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Kortej yürüyüşü

Yürüyüşe katıalanların şenlik alanına gelmesi

Rektör Ali Gür'ün konuşması

Dans gösterileri

Kalabalğın gösterileri izlemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor
    10:17 Kilis'in coğrafi işaret tescilli lezzeti 'cennet çamuru', ramazanda da damakları şenlendiriyor

    Kilis'in meşhur tatlısı 'cennet çamuru', ramazan ayında da büyük ilgi görüyor. Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın harmanlanmasıyla hazırlanan bu lezzet, iftar sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. Kadayıf ustası Sinan Özoğuz, 'cennet çamuru'nun ramazanda talebin çok fazla olduğunu belirtti ve bu tatlıyı en çok tercih edilen çeşitleri arasında olduğunu söyledi.

  • Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:17 Bolvadin'de Huzur ve Güven İçin Asayiş Toplantısı Gerçekleştirildi

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinin güven ve huzur içerisinde geçmesi için yapılan asayiş toplantısında alınan tedbirler değerlendirildi. Kaymakam Taner Bolat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Kadir Avcı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Teoman Kaya da katıldı.

  • Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi
    10:17 Denizli'de alkollü sürücüden hatalı sollama: Motokurye ölüme terk edildi

    Denizli'de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç'ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor
    10:16 Kuşadası'nda Jandarma Ekipleri Trafik Denetimlerine Devam Ediyor

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde trafik denetimlerine aralıksız devam eden jandarma ekipleri, sürücüleri denetleyerek bilgilendiriyor. Yapılan denetimlerde motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak broşür dağıtılıyor.

  • AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü
    10:15 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü

    AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bergama ve Kınık'ta seçim çalışmalarını sürdürdü. İnan, Bergama'da esnafı ziyaret ederek Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Sadık Doğruer için destek istedi. İlçede iftar programına katılan İnan, seçimlerde iyi sonuçlar alacaklarını belirtti. Kınık'ta ise İnan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in hizmetlerini övdü ve Kınık'a dair hayallerinin henüz bitmediğini söyledi.

  • Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı
    10:15 Tekirdağ'da 44 Kişi Tutuklandı

    Tekirdağ il genelinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 44 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde suç ve suç unsurlarına geçit verilmiyor. Ekipler, asayiş suçları başta olmak üzere aranan şahısların yakalanması için geniş çaplı çalışma yaptı. Yakalanan 104 şahıs adliyeye sevk edildi ve 44 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı
    10:15 Ankara'da 1130 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Ankara Valiliği, polis ve jandarmanın operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 1130 kişinin yakalandığını bildirdi. 22-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalarda, 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 6, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 14, 5-10 yıl arası hapis cezası olan 41, 5 yıla kadar hapis cezası olan 328 ve ifadeye yönelik aranan 741 kişi gözaltına alındı.

  • Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti
    10:14 Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Balıkesir'deki Kurumları Ziyaret Etti

    Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti.

  • CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi
    10:13 CHP İlçe Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi

    CHP Havza İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan CHP Samsun Milletvekili Murat Çam, Havza'nın halkçı belediyecilikle hak ettiği hizmetlere kavuşacağını belirtti. Havza Belediye Başkan adayı Ertaş Çoban ise halka ihanet etmeden halkın hakkını arayacağını söyledi. Programa eski milletvekilleri, CHP Samsun İl Başkanı, İlçe Başkanı, STK temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.


Advertisement