Dha Yurt Bulteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bulteni - 19

Dha Yurt Bulteni - 19

Adıyaman'da kumar operasyonu: 60 gözaltıADIYAMAN'da, kumar oynatıldığı iddia edilen bir lokale polis tarafından düzenlenen operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.

11.06.2017 01:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da kumar operasyonu: 60 gözaltı

ADIYAMAN'da, kumar oynatıldığı iddia edilen bir lokale polis tarafından düzenlenen operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.

Hocaömer Mahallesi'nde kumar oynatıldığı ileri sürülen bir lokale gece saatlerinde polis tarafından baskın yapıldı. İçeride bulunanların tek tek aranıp kimlikleri kontrol edildi. Yapılan aramada kumarda kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 60 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Baskın yapılması

Şüphelilerin gözaltına alınması

Polisin önlem alması

Şüphelilerin polis otobüsüne bindirilmesi

Kumarda oynanan malzemeler

Malzemeler sayılması

Şüphelilerin emniyete getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 180 MB

===================================================

Marmaris'teki bar yangınında faciadan dönüldü

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki barda, içeride müşterilerin olduğu sırada elektrik kutusunun kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Alevler çevredeki işyerlerine sıçramadan söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanana olmadı.

Yangın, dün (Cumartesi) saat 21.30 sıralarında Kemal Elgin Bulvarı Uzunyalı Mevkii'nde bulunan bir barda çıktı. Müşterilerin içerde olduğu sırada elektrik kutusu bir anda kısa devre yaparak alev aldı. Elektrik kablolarının alev alması sonucu müşteriler panikle dışarı çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına çevredekiler yangın söndürme tüpleri ve hortumla su tutarak müdahale etti. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri çevredeki iş yerlerine ve evlere sıçramadan söndürdü. Kullanılamaz hale gelen bar da maddi hasar oluşurken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay yeri inceleme ekipleri, yaptıkları ilk incelemede yangının elektrik kutusundaki kısa devreden kaynaklandığını belirledi. Öte yanda, barın bulunduğu apartmanın daire sakinleri ile bar çalışanları arasında sözlü tartışma yaşandı. Araya giren polis iki tarafı uzaklaştırdı.

Yangın ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Bardan görüntü

Çevredekilerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

================================================

Başkale'de şehit yakınları ve gazilere iftar yemeği verildi

VAN'ın Başkale ilçesinde ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ilçedeki şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar açtı.

İftara, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutanı piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Himmet Polat İlçe Emniyet Müdürü Adil Tekin, kurum amirleri şehit aileleri ve gaziler katıldı.iftara katılan şehit yakınları ve gazilerin masalarını eşi Züleyha Öztürk'le birlikte gezen Öztürk bir süre sohbet etti. Kaymakam Öztürk, şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftar açmanın kendilerine büyük mutluluk yaşattığıını söyledi. Öztürk, 3 gün önce Başkale şehit olan komando Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in ailesine de başsağlığı dileyerek üzüntüsünü dile getirdi. Geçen yıl ilçede bütün şehit ailelerini Umreye gönderdiğini belirten Öztürk, bu yılda  İlçedeki gazi ve şehit yakınlarını Çanakkale'ye göndereceklerini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Şehit yakınları ve gaziler iftar sofrasının kurulduğu mekana gelirken

-İlçe kaymakamı eşiyle birlikte  masaları dolaşması  el öpmesi

-Masalardan görüntü

- Kore gazisi Abdullah Burgazın kaymakama çiçek hediye etmesi

-Kaymakamın konuşması

-Şehit yakınları ve gazilerin uğurlanması

Haber: Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van),

===================================================

TEKİRDAĞ'DA EDİP AKBAYRAM SAHNE ALDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 53'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali'nin 3'üncüğ gecesinde Sanatçı Edip Akbayram sahne aldı. Sahil dolgu sahada kurulan konser alanını dolduran Tekirdağlılar, Edip Akbayram şarkılarıyla eğlendi. Akbayram'a vokalist olarak kızı Türkü'de eşlik etti. Akbayram, "Ben bu ülkeyi seviyorum. Çeşitli ülkelerde konserler verdim. Mesela Londra'da konserim iki saatliktir, konserim bittiğinde orayla olan bağım biter. Oralara gittiğimde hemen ülkemi özlerim ve 'Ah vatanım, vah vatanım' derim" diye konuştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem mEşkinat'ta sahneye çıkarak, Edip Akbayram'a çiçek takdim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

-Alanı dolduran tekirdağlılar

-Edip Akbayram konseri

-Edip Akbayramın konuşmaları

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

=====================================================

Tuğba Özay'dan, cezaevinden tahliye olan Deniz Seki'ye: Orada bulunma sebebini tasvip etmiyorum

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde sahne alan eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay, cezaevinden tahliye olan şarkıcı Deniz Seki'yle ilgili, "Sevilen bir sanatçının iki buçuk yıl sonra özgürlüğüne kavuşmuş olması dünyanın her yerinde büyük bir ilgi ile karşılanır. Ama orada bulunma sebebini asla ve asla tasvip etmiyorum" dedi.

Eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay, yapılması planlanan bir ilkokul yararına düzenlenen kermeste, sanatçı Edip Akbayram ise Tekirdağ 53'üncü Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında sahne aldı. Çorlu Kaymakamlığı tarafından ilçede yapılması planlanan 15 Temmuz İlkokulu için yapılan kermese katılan eski manken ve ses şarkıcı Tuğba Özay sevenleri ile konserde bir araya geldi. Yaklaşık bir saat sahnede sevilen şarkılarını seslendiren Özay, konser sonrasında kermes alanındaki lunaparkta bulunan balerine bindi. Tuğba Özay, En son 10 yıl önce balerine bindiğini ve heyecanlı olduğunu söyledi. Gazetecilerin, şarkıcı Deniz Seki'nin tahliyesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Özay, "Sonuçta dünyanın neresinde olursa olsun ünlü bir insanın, topluma mal olmuş toplum tarafından da sevilen bir sanatçının  iki buçuk yıl sonra özgürlüğüne kavuşmuş olması dünyanın her yerinde büyük bir ilgi ile karşılanır. Basında çok geniş bir yer bulur. Sonuçta o bir sanatçı  ve tamam yapmış olduğu neyse benim şiddetle karşı olduğum bir şey. Bu konuyla ilgili olarak ciddi çalışmalar yapan mücadele eden bir insanım. Çocuklarımız bu işe asla ve asla bulaşmasın. Türkiye'de de şuanda ciddi bir oranda yükselişte. Hepimiz bu konu da duyarlılık göstermeliyiz ve karşı durmalıyız. İnsanlarda belki bir öfke vardı. Yapmış olduğu şey karşılığında neden böyle şaşaalı karşılandı? İki buçuk yıldır zaten cezaevinde kim bilir ne fırtınalar yaşadı. Ne büyük hesaplaşmalar yaşadı. Nasıl bir iç hesaplaşmaya girdi. Bundan sonra hayatına nasıl bir yön verecek bu onun kendi iç dünyası. Bu yüzden affedici olmak, hoşgörülü olmak gerekiyor. Ama orada bulunma sebebini asla ve asla tasvip etmiyorum. O ayrı bir konu ama olayın içeriğini yaşadığıysa eğer bu dünyanın her yerinde bir konu olurdu zaten. Herkese özgür günler diliyorumö dedi. Hayranları ile hatıra fotoğrafı çektiren Tuğba Özay daha sonra Çorlu'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Tuğba Özay'ın gelmesi

-Sahnede şarkı söylemesi

-Balerine binmesi

-Tuğba Özay röp.

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bulteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı
    17:37 Elazığspor, 3Gen Holding'in iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı

    Elazığspor, 3Gen Holding firmasının iflasının ardından isim sponsoru olarak Çimentaş'ı seçti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun onayıyla Elazığspor'un yeni adı resmen Çimentaş Elazığspor oldu. Otobüsün de yeni isimle giydirilme işlemlerine başlanılacak.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.

  • Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı
    17:34 Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı

    Çorum'un Osmancık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Orhan T. (34) idaresindeki otomobil tarlaya devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Fatma T. (34), Beyza Y. (24) ve Ceyhan Y. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

  • Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi
    17:34 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunun hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aklıselim bir karar alması gerektiğini belirtti. Arat, Türk futbolunun kritik bir virajda olduğunu ve seçimin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Aday olacak kişilerin tarafsızlık sözü vermeleri gerektiğini ifade eden Arat, Türkiye'nin daha iyi bir futbol yönetimine layık olduğunu dile getirdi.

  • Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı
    17:33 Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

    Yalova'da gerçekleştirilen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yürüyüş, tören ve konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Yalova'nın turizm potansiyeli ve eksiklikleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

  • NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor
    17:33 NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor

    NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı olan 'Deniz Kalkanı', 13 ülkeden onlarca savaş gemisi ve binlerce askerin katılımıyla 8 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Tatbikat, Karadeniz'deki güncel risk ve güvenlik tehditleri göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor ve denizde arama-kurtarma faaliyetleri, yasa dışı faaliyetlerle mücadele ve deniz trafiğinin kontrolü gibi hedefleri içeriyor. Romanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Moldova, Hollanda, Polonya, Portekiz, Türkiye ve ABD'nin katıldığı tatbikat, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi
    17:33 Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi

    Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kazan üretim fabrikasında temizlik yaparken azot gazından zehirlenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve ambulanslar sevk edildi. İşçilerden birinin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesindeki gençlere destek mesajı verdi
    17:32 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesindeki gençlere destek mesajı verdi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesinde düzenlenen bir programa telefonla bağlanarak sınavlara hazırlanan gençlere destek mesajı verdi. Bakan Bak, gençlere spor aktiviteleri, burs ve barınma konularında her zaman destek olduklarını belirtti ve sınavlarda başarılar diledi. Programda ayrıca öğrencilere sınavlara hazırlık süreci, verimli çalışma yöntemleri ve sınav stresini yönetme konularında bilgiler aktarıldı.

  • Fenerbahçe - Olympiakos maçı için metro seferleri uzatıldı
    17:31 Fenerbahçe - Olympiakos maçı için metro seferleri uzatıldı

    Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan Fenerbahçe - Olympiakos maçı için Metro İstanbul, bazı metro seferlerini gece 01.00'e kadar uzatacağını duyurdu.

  • Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi
    17:30 Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel'in konuşmacı olarak katıldığı '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, akademik ve idari çalışanlar ile Adıyaman'da görev yapan öğretmenler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Özcan Demirel, 21. yüzyılda öğretmen yetiştirmek için eğitim fakültelerinin önemine değindi ve öğretmenlerin sahip olması gereken özellikleri paylaştı.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü
    17:30 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.


Advertisement