Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Dha Yurt Bülteni - 19

Şehit eşe acı haber Kayseri'de yaşayan babasının evinde verildi BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın acı haberi...

13.06.2017 03:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit eşe acı haber Kayseri'de yaşayan babasının evinde verildi

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın acı haberi eşine Kayseri'de oturan babasının evinde verildi.

Şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın eşi Şeyda Aydoğan acı haberi Kayseri'de İldem Cumhuriyet Mahallesi Güneş Sokak Burcu Apartmanında yaşayan babası Osman Karakaya'nın evinde aldı. Askeri yetkililerin bilgilendirdiği Şeyda Aydoğan sinir krizi geçirdi. Aydoğan'a olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberin ardından Aydoğan, yanına 1 yaşındaki oğlu Osman Kuzey ve akrabalarını alarak, şehit eşinin memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine yola çıktı. Şehit Aydoğan'ın yarın Konya'nın Ereğili ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Şehidin eşi Şeyda Aydoğan'ın görüntüsü

-Şeyda Aydoğan'ın babasının evinin önünden görüntü

-Aydoğan'ın minibüse bindirilmesi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ,

======================================

Tunceli'de 'Alevi-Sunni kardeşliği' iftarı

TUNCELİ'de düzenlenen iftar yemeğinde Alevi ve Sunniler birlikte iftar açarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. İftar yemeği programında konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli'de gençlerin Alevilik'ten uzaklaşarak ateizim ve Alisiz Alevilik girdabına girdiklerini söyledi.

Türkiye'de Alevilerin en yoğunlukta yaşadığı kentlerden olan Tunceli'de Türkiye'ye örnek bir buluşma gerçekleşti. Tunceli Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Tunceli Hacıbektaşı-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikle kentteki Sunni ve Alevileri iftarda bir araya geldi. İftar sofrasına oturan Sunni ve Aleviler, Türkiye'ye birlik beraberlik ve kardeşlik mesajı verip birlikte iftar açtı. İftar yemeğine Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Osman Kaymak, Tunceli Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

"MUHARREM DE BİZİM RAMAZAN DA BİZİM"

Etkinlikte konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, böyle bir iftar programında bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, Tunceli'de çok önemli bir birlik ve beraberliğin oluştuğunu söyledi. Vali Kaymak, şunları konuştu:

"Anadoluyu Türkleştiren ve İslamlaştıran Alperenler var. Bunlar Horasan'dan gelen Ahmet Yesevi'nin talebeleri Mevlana ve Hacı Bektaşı Veli'dir.  Bu kişiler Anadolu'nun değişik yerlerine giderek, tasavvuf yoluyla İslam'ın Anadolu'da Türkleşmesini sağlamışlardır. Bu çerçevede biz Tunceli'deki Alevi kardeşlerimizin de bu yolun bir kolu olduğunu düşünüyoruz. Onun için burada kendileriyle bir arada olmaktan çok mutluyuz. İftara geldikleri içinde çok teşekkür ediyorum. Şüphesi Muharrem de bizim Ramazan da bizim. Hep sizinle beraber olacağız, beraber oruç tutacağız, acıları hep birlikte yaşayacağız ve sevinçlerimizi hep birlikte kutlayacağız. Tunceli'de her alanda çok iyi bir birlik, beraberlik ve kardeşlik seviyesi yakalanmıştır. Hep birlikte ülkemizin geleceği için büyük çaba içine girmiş ve  Alevi-Sunni kardeşliğinin en iyi örneği ve birlikte yaşamanın en güzel örneğini buradan Türkiye'ye gösteriyoruz."

"TUNCELİ, MAALESEF TERÖRDEN ÇEKTİĞİNİ HİÇBİR ŞEYDEN ÇEKMEDİ"

Vali Kaymak, konuşmasında Tunceli isminin terörle birlikte anıldığını, bu algıyı artık kıracaklarını dile getirerek, teröre büyük darbeler vurduklarını söyledi. Vali Kaymak, "Bu ilimiz maalesef terörden çektiğini hiçbir şeyden çekmedi. Dışarıdan maalesef ki, ilimiz için kötü bir algı var. Tunceli eşittir terör örgütü PKK. Bunun çok yanlış bir algı olduğunu düşünüyoruz. Halkımızın üzerindeki baskının kalkması halinde kesinlikle devletine ve milletine bağlı, aydın insanlardır. Tunceli, Türkiye'deki vergi tahsilatında en yüksek tahsilat olan illerden birisi. Yani Tunceli halkı vergi borcunu gününde düzenli ödüyor. Çok namuslu insanlar, dürüst insanlar, vergisine, borcuna sadık, ikili ilişkilerde çok sadık insanlar. Ama maalesef Tunceli'nin bu güzellikleri terör nedeniyle arkada kalıyor, hep öne terör çıkıyor" diye konuştu.

"GENÇLER ALEVİLİKTEN UZAKLAŞIYOR"

Tunceli'de gençlerin Alevilikten uzaklaşarak ateizim ve Alisiz Alevilik girdabına girdiklerini belirten Vali Kaymak, "Gençler maalesef Alevilikten uzak. Yaşlı, olgun, yaşı ilerlemiş insanlarımız gerçekten Hz. Ali'den, Hz, Hasan ve Hz. Hüseyin efendimizden bahsedildiğinde duygulanıyorlar, gözleri doluyor. Ama gençler maalesef ateizmin ve Alisiz Aleviliğin girdabındalar." dedi.

"CEMEVLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ, DEDELERİN MAAŞLARINI BİZ VERİYORUZ"

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli Belediye Başkanvekiliğine görevlendirilmesinin ardından Cemevlerinde görevli Alevi dedelere maaş bağladıklarını belirten Vali Kaymak, bu uygulamayı Türkiye'de ilk kez Tunceli'de gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Kaymak, "Cemevlerimizin giderlerini ve dedelerin maaşlarını bizler ödüyoruz. Biz bunu Tunceli'de ilk kez başlattık. O anlamda benim kanaatim şudur; Cemevlerinin  ihtiyaçlar geldikçe karşılanması lazım. Dedenin işi sadece orada Cem yapmak ve Alevi kültürünü yaşatmak olsun. Bu çerçevede de ben doğru yaptığımızı düşünüyorum ve çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Vali Kaymak'ın konuşmasının ardından Konya'dan gelen Türk Tasavvuf Müziği topluluğu korusunun seslendirdiği ilahilerden sonra iftar yemeği sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İftar yemeği alanından görüntü

-İftar programına katılanlar

-Valinin konuşması

-İftarın açılması

-İlahi dinletesi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/ TUNCELİ,

====================================

Ege'deki 6.2 büyüklüğünde deprem, Türkiye'nin batısını sarstı (9)

78 ARTÇI DEPREM OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 15.28'de İzmir'in Karaburun İlçesi açıklarında, Ege Denizi'nde meydana gelen depremin ardından, bugün (Salı) saat 01.00'a kadar; en büyüğü 4.4, en küçüğü 1.7 olmak üzere toplam 78 artçı deprem daha meydana geldi. Meydana gelen sarsıntılarda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Haber: İZMİR,

========================

HDP'li Pervin Buldan Diyarbakır'da polis eşliğinde adliyeye getirildi (2)

BULDAN SERBEST KALDI

HDP'nin TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, yarın katılacağı iftar programı nedeniyle geldiği Diyarbakır'da, hakkında Ağrı da yürütülen bir soruşturma kapsamında polis eşliğinde gittiği adliyede yaklaşık 2 saat kaldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kurularak ifade veren Pervin Buldan, daha sonra serbest kaldı. Buldan adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Haber: DİYARBAKIR,

======================

Av tüfeğiyle canına kıydı

ADANA'da 24 yaşındaki Yasin Altunbaş, kendisine ait boş iş yerinde av tüfeğiyle kendini öldürdü.

Olay, saat 21.15 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Yüzüncüyıl Mahallesi'ndeki Altunbaş 7 Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, apartmanın zemin katında bulunan boş iş yerinde silah sesi duyanlar, iş yerinin kapısını kırarak içeriye girdi. İş yerinin sahibi Yasin Altunbaş'ı yerde kanlar içinde yatarken bulan vatandaşlar, durumu polise ve 112 Acil'e bildirdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Altunbaş'ın öldüğü belirlendi. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, Altunbaş'ın av tüfeğiyle başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Altunbaş'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Haber: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement