Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Dha Yurt Bülteni - 19

Canikli: 15 Temmuz başarılı olsaydı, bu topraklar parçalanmış olacaktı BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz'un Türk Milleti'nin yazdığı en büyük destanlardan biri olduğunu belirterek, "15 Temmuz saldırısı amacına ulaşmış olsaydı, bugün bu topraklar parçalanmış olacaktı" dedi.

11.07.2017 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canikli: 15 Temmuz başarılı olsaydı, bu topraklar parçalanmış olacaktı

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz'un Türk Milleti'nin yazdığı en büyük destanlardan biri olduğunu belirterek, "15 Temmuz saldırısı amacına ulaşmış olsaydı, bugün bu topraklar parçalanmış olacaktı" dedi.

Giresun üzerinden Erzincan'a gelen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, '15 Temmuz Destanı' adı altında düzenlenen etkinlikler kapsamında Belediye Kültürevi'nin önünde düzenlenen Milli İrade Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı. Canikli, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"15 Temmuz'da en güvendikleri hain terör örgütünü, bugünler için yetiştirdikleri hain terör örgütünü piyasaya, alana sürdüler, Fetullahçı Terör Örgütü'nü. O örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde asker elbiseli hain olarak karşımıza çıktı. Ama binlerce yıldan beri bu milletin o inanılmaz refleksi ve gücü, bağımsızlığına karşı eğer bir saldırı söz konusu olduğunda ne pahasına olursa olsun, onu koruma içgüdüsü, o gün bir kez daha tarih sahnesine çıktı. 15 Temmuz bu milletin yazdığı en büyük destanlardan bir tanesine daha şahit oldu. Büyük acılar yaşandı, büyük bedeller ödendi. Ama bu topraklar çiğnetilmedi, bu ezanlar susturamadılar, bu bayrak inmedi, amaç oydu. Eğer bakın 15 Temmuz saldırısı amacına ulaşmış olsaydı, bugün bu topraklarda bağımsız bir Türk devletinden bahsedilmiyor olacaktı. Bugün bu topraklar parçalanmış olacaktı, bu çok açık.ö Canikli serginin açılışından sonra havayolu ile Erzincan'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Caniklinin gelişi

-Sergi açılışı ve gezmesi

-Programdaki konuşması

Haber- kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

====================================

Ablasının sevgilisini öldüren katil zanlısı tutuklandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, ablası 19 yaşındaki Reyhan Gül Ç.'yi (Çelik) darp ettiği gerekçesiyle sevgilisi 32 yaşındaki Harun Eryılmaz'ı bıçaklayarak öldüren 16 yaşındaki D.Ç. (Durali Çelik) sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Olay dün (pazartesi) saat 22.00 sıralarında, Tuzla Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda meydana geldi. Şehirlerarası otobüs firmasında şoför olarak çalışan Harun Eryılmaz, birlikte yaşadığı Reyhan Gül Ç. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Eryılmaz, Reyhan Gül Ç.'yi darp etti. Bu sırada eve Reyhan Gül Ç.'nin kardeşi D.Ç. geldi. Ablasının yüzündeki darp izlerini gören D.Ç. mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla Eryılmaz'a saldırdı. Aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kalan Eryılmaz, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay yerinden kaçan D.Ç. ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Öldürdüğü Eryılmaz'ın şoförlüğünü yaptığı otobüste muavin olarak çalışan D.Ç., bu sabah adliyeye sevk edildi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılırken gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan D.Ç. 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

D.Ç.'nin emniyetten çıkarılmasından görüntü

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

==========================================

Ablasının sevgilisini öldüren katil zanlısı tutuklandı (2)

Fethiye'deki cinayet anı kamerada

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde otobüs muavini 16 yaşındaki D.Ç.'nin, ablası 19 yaşındaki Reyhan Gül Ç.'yi darp eden sevgilisi Harun Eryılmaz'ı (32) bıçaklayarak öldürdüğü an güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Eryılmaz'a bıçakla saldıran D.Ç.'ye ablasının da engel olmaya çalıştığı görülüyor.

Olay, Tuzla Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Şehirlerarası otobüs firmasında şoför olarak çalışan Harun Eryılmaz, birlikte yaşadığı Reyhan Gül Ç. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Eryılmaz, Reyhan Gül Ç.'yi darp etti. Bu sırada eve Reyhan Gül Ç.'nin kardeşi D.Ç. geldi. Ablasının yüzündeki darp izlerini gören D.Ç. mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla Eryılmaz'a saldırdı. Koşarak apartmandan çıkan Eryılmaz, Reyhan Gül Ç.'nin engel olma çabalarına karşın D.Ç.'nin bıçak darbelerinden kaçamadı. Aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kalan Eryılmaz, ambulansla götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Olay yerinden kaçan D.Ç. ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Öldürdüğü Eryılmaz'ın şoförlüğünü yaptığı otobüste muavin olarak çalışan D.Ç., bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılırken gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan D.Ç., 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

CİNAYET ANI KAMERADA

Öte yandan cinayet anı Eryılmaz'ın oturduğu apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Eryılmaz, Reyhan Gül Ç. ve D.Ç.'nin kavga ederek evden çıktığı görülüyor. D.Ç.'nin elindeki bıçakla üzerine yürümesi üzerine Eryılmaz, Reyhan Gül Ç.'nin arkasına saklanıyor. D.Ç. daha sonra koşarak yolun karşısına geçen Eryılmaz'a arkadan saldırıyor. Eryılmaz'ın uzun süre D.Ç.'nin bıçak darbesinden kurtulmaya çalıştığı görülüyor. Bu sırada kavgayı görmezden gelerek yoluna devam eden vatandaşlar kamera açısına girip çıkıyor. Görüntülerde Reyhan Gül Ç.'nin de kardeşi D.Ç.'yi durdurmak için uzun süre mücadele verdiği görülüyor. Aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içinde kalan Eryılmaz kaldırıma düşerken, Reyhan Gül Ç. başında bekliyor. Bu sırada D.Ç.'nin de elinde bıçakla yol ortasında beklediği görülüyor. Görüntüler D.Ç.'nin yürüyerek olay yerinden uzaklaşmasıyla sona eriyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

D.Ç.'nin bıçakla Eryılmaz'a saldırması

D.Ç.'nin Eryılmaz'ı kovalaması

D.Ç. ve Eryılmaz'ın boğuşmasından görüntü

Reyhan Gül Ç.'nin D.Ç.'yi durdurma çabası

D.Ç.'nin olay yerinden uzaklaşması

Haber: Ergün TOS/ FETHİYE (İzmir), - Kamera: Güvenlik kamerası)

==========================================

Sevgilisi olduğu iddia edilen kadını boğazından bıçaklayıp öldürdü

KÜTAHYA'nın Domaniç İlçesi'nde 35 yaşındaki Musa Yıldız, kendisinden ayrılmak isteyen, sevgilisi olduğu iddia edilen 34 yaşındaki Saniye Demir'i boğazından bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Domaniç İlçesi Kırık Köyü'ndeki bir manyezit maden işletmesinde meydana geldi. Başka bir işyerinde aşçılık yapan Musa Yıldız, eşinden ayrı yaşayan sevgilisi 2 çocuk annesi Saniye Demir'in aşçılık yaptığı madene geldi. Yıldız, ile kendisinden ayrılmak istediği iddia edilen Saniye Demir arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Musa Yıldız, Saniye Demir'i boğazından bıçaklayıp otomobiline binerek kaçtı. Saniye Demir olay yerinde yaşamını yitirdi.

Jandarma ekipleri, bekar olan Musa Yıldız'ı Tavşanlı İlçesine bağlı Tunçbilek Beldesi yakınlarında yakaladı. Yıldız'ın gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanı sürdüğü bildirildi.

Bu arada öldürülen Saniye Demir'in çalışma arkadaşlarına, "Musa bana baskı yapıyor, sürekli beni tehdit ediyor, 'seni öldüreceğim' diyor" dediği öne sürüldü.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Olayın meydana geldiği yerin dışında bekleyen jandarmaların,

-Ölenin yerde yatan cesedini fotoğrafı,

-Ölenin sağlık fotoğrafı bulunuyor.)

Haber-Kamera: DOMANİÇ,(Kütahya),

==========================================

İzmir'de bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 yaralı (2)

KATİL ZANLISI UŞAK'TA YAKALANDI

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, İbrahim K. ile Mehmet K. arasında çıkan bıçaklı kavgayı ayırmak isteyen 42 yaşındaki Fatma Akta, hayatını kaybetti. Fatma K.'nın ölümüne, Mehmet K.'nın ise yaralanmasına sebep olan İbrahim K. olayın ardından kayıplara karıştı. Zanlının Uşak'ta bir iş yerinde saklandığı yönünde ihbar alan Uşak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri işyerine operasyon düzenledi. Polis, İbrahim K.'yı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı, İzmir'den gelen polis ekiplerine teslim edildi. Öte yandan, İbrahim K'nin olayda yaşamını yitiren Fatma Akta ile 4 aydır gönül ilişkisi olduğu, dün akşam Fatma Akta'nın eve gelen eski sevgili Mehmet K. ile tartıştığı ve çıkan kavgada şüphelinin Fatma Akta'yı öldürdüğü Mehmet K.'yı yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtığı iddia edildi.

Haber: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

==========================================

Köylülerden jeotermal sondaja suç duyurusu

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Gülpınar Köyü'ndeki zeytinliklerin dibinde Pınarkale Enerji Üretim San. ve A.Ş. tarafından yürütülen jeotermal sondaj çalışmasına karşı çıkan köylüler, Kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verip, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gülpınar Köylüleri, Pınarkale Enerji Şirketi'nin Çakıllı Mevkisi'ndeki sondaj çalışmalarının zeytinliklere zarar vereceği ve tarımda kullanılan suları zehirleyeceği ileri sürdü. Şirketin, 3573 Sayılı Zeytinciliğin İIslahı ve Yabanilerinin Aşılatılması Hakkında Kanunu'nun 23'nci maddesine aykırı hareket ettiğini ileri süren köylüler Ayvacık Kaymakamlığı'na ve Ayvacık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi.

Köylüler arından da, şirket yetkilileri hakkında, sondaj çalışması için organik sertifikalı zeytinlikler içinden çok sayıda iş makinesini geçirdikleri,

zeytinliklerinin toz ile fiziki zarar görmesine neden oldukları ve şantiye alanında hiçbir güvenlik ve emniyet tedbiri alınmadığı gerekçesiyle Ayvacık Cumhuriyet Savcılığı'na

suç duyurusunda bulundu. Jeotermal sondaj çalışmalarına karşı topladıkları 200'e yakın imzanın yer aldığı dilekçe ve tutanak da Ayvacık Hükümet Konağı'na gelen 20 kişilik grup tarafından yetkililere teslim edildi.

Jeotermal sondaj çalışmalarına karşı çıkan köylülerden Gülden Şenol, "Biz hakkımızı aramak için buradayız. Sondaj çalışmalarına izin vermiyoruz. Zeytinliklerimiz zarar görüyor. 7'den 70'e biz köylüler olarak sondaj çalışması istemiyoruz. Haklıyız. Hakkımızı da sonuna kadar arayacağız" dedi.

Gülpınar Köyü halkı olarak bir süredir sondaj çalışmalarına karşı mücadele verdiklerine dikkati çeken Önem Erol Usta da, "Köyümüzde jeotermal sondaj yapılmasına karşı mücadele veriyoruz. 12 gün önce Çanakkale İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması için dava açtık. Hukuki açıdan mücadelemize başladık. 4 gündür de sondaj alanında sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu mücadelemizin haklılığını duyurmaya çalışıyoruz. Bir an önce sondaj çalışmalarının durdurulmasını istiyoruz. Birçok arkadaşımız sondaj alanında oturma eylemine devam ediyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Hükümet Konağı önünde toplanan gruptan görüntüler.

-Gülden Şenol ile röp.

-Önem Erol Usta ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

===============================================

15 Temmuz şehitleri için mevlit

ADIYAMAN'da, Demokrasi ve Milli Birlik Haftası kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan asker, polis ve vatandaşlar için mevlit okutuldu.

İkindi namazın ardından Yenipınar Camii'nde okunan mevlide; Vali Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Metin Alper kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, müftülük görevlileri tarafından ilahiler seslendirildi. Vatandaşlar 15 Temmuz'da darbe girişiminde şehit olan asker, polis ve vatandaşlar için dua edildi. Cami çıkışında vatandaşlara lokum dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yenipınar Cami

Vatandaşların namaz kılması

Dua etmesi

Mevlit okutulması

Cemiye giren cemaat

Lokum dağıtılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==============================================

Efe'de yumruklar konuştu, kongre iptal oldu

AYDINSPOR 1923'ün bugün yapılması gereken olağanüstü kongresi taraftarlar ve AYBA çalışanı delegeler arasında çıkan kavga nedeniyle yapılamadı. Mevcut başkan Hidayet Türen görevine devam edeceğini açıkladı.

3 Temmuz tarihinde yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanamadığı için 11 Temmuz'a ertelenen kongre öncesi kulüp binası önünde taraftarlar toplanmaya başladı. Emniyet güçleri, güvenlik gerekçesiyle kongrenin yapılacağı salonda arama yaptı. Kongre saatine dakikalar kala ortalık fena karıştı. AYBA personeli delegelere geçen haftaki kongreye gelmedikleri için sert tepki gösteren taraftarlar ve AYBA çalışanı delegeler kongrenin yapılacağı salonda tekme tokat birbirine girdi. Çıkan kavgada, Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç ve eski yöneticilerden Ahmet Kızılkaya darp edildi. İkinci başkan İbrahim Gürdal'ı ise emniyet ekipleri aralarına alarak üst kata çıkardı. Dakikalarca süren kavgaya güvenlik güçleri müdahale etti. Adaylıktan çekilen mevcut başkan Hidayet Türen ve başkan adayı Hüsamettin Artan taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Kavganın yatıştırılmasının ardından mevcut başkan Hidayet Türen ortamın gerilmesi nedeniyle kulübe zarar vermemek adına kongrenin bugün yapılmayacağını, şimdilik yönetimin görevine devam edeceğini açıkladı. Kulüp binasının önüne çevik kuvvet ekibi takviye edildi.

ÜÇ ADAY YARIŞACAKTI

Aydınspor 1923'ün iptal olan olağanüstü genel kurulu önceki eski futbol hakemi olan Muhasebeci Polat Bora Mersin, başkan adayı olduğunu açıklamasıyla mevcut Başkan Hidayet Türen, Başkan Adayı Hüsamettin Artan ile birlikte üç aday yarışacaktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kongreden görüntü

Kavga anından görüntü

Hidayet Türen'in konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement