Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Alaçatı'daki kavgada Fatih Terim ve damatları karakolluk oldu (2)Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı"ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM"İzmir'in Çeşme İlçesi'nin turistik Alaçatı Mahallesi'nde Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu ve çalışanları ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih...

15.07.2017 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaçatı'daki kavgada Fatih Terim ve damatları karakolluk oldu (2)

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

"ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM"

İzmir'in Çeşme İlçesi'nin turistik Alaçatı Mahallesi'nde Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu ve çalışanları ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, damatları ve korumalarının karıştığı kavganın ardından konuşan Selahaddin Aydoğdu, Fatih Terim'in telefonda kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.. Aydoğdu DHA'ya yaptığı açıklamada, şunları söyledi:  "Olayın bizimle alakası yok. Sadece komşuyuz. Aramızdaki duvarı tahta çitle bölmeye kalktılar. Ahşaptan 7 metre uzunluğunda böldüler. Çarşı yönetimi uyardı zaten onları. Ben şikayet etmişim yönetimi ben doldurmuşum gibi davrandılar. Fatih Hoca beni aradı, 'Sen mi şikayet ettin?' dedi. Dedim ki 'Ben etmedim benimle alakası yok.' Sonra 'Damatlarımın yanında niye dükkan açtın?' dedi. Ben de 'Herkes nasibini yer, burası çarşı. Senin damatların benim yanımda mekan açtı' dedim. Sonra beni tehdit etmeye başladı. 'Hocam beni tehdit etme' dedim. Sonra 'Benim oraya gelmem lazım' dedi. 'Buyur gel hocam' dedim. Buraya geldi şov yaptı. Dükkanımı bastı ama iki dakikada kaçtı. Delikanlı adam kaçar mı? Yıllarca kimsenin yapamadığını ben yaptım. Şimdi de araya adam sokuyor şikayetimi geri alayım diye. Madem mekan basıyor. Arkasında dursun. Bana haber göndermesin. Şikayetimden vazgeçmeyeceğim. O geldi mekanımı bastı. O ve damatları ve birkaç tanımadığım adamlar vardı. Geldi ve kayboldu. Maç yeni başlıyor sonuca bakacağız."

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada olayla ilgili  güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Fatih Terim'e ait olduğu ileri sürülen araç, damadının işyerinin önüne park ediyor. Daha sonra bahçeden içeriye giren aralarında Terim ve damatlarının da bulunduğu ileri sürülen kişilerin Yüzevler Kebapçısı'ndan koşarak ayrılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Selahattin Aydoğdu ile röportaj

Mekandan görüntü

Tahta çitlerden görüntü

Genel ve detay görüntü

////////////

Güvenlik kamerası

Fatih Terim'e ait olduğu ileri sürülen aracın görüntüsü (Siyah renkli cip)

Aralarında Terim ve damatlarının da bulunduğu ileri sürülen kişilerin Yüzevler Kebapçısı'ndan koşarak çıkması

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=============================================

Erzincan'daki yangında 9 ev etkilendi, 5 kişi hastanelik oldu

ERZİNCAN'ın Çayırlı ilçesine bağlı Yazıkaya köyünde kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangında 9 ev ve 7 ahır hasar gördü. Dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangın öğle saatlerinde Erzincan'a 120 kilometre uzaklıktaki Çayırlı ilçesine bağlı Yazıkaya Köyü'nde meydana geldi. Samanlığın dışındaki kuru otların belirlenemeyen bir nedenle tutuşması sonucu yükselen alevler kısa sürede çevreye yayıldı. Olay yerine ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla alevler saatler sonra kontrol altına alındı. Evlerin birbirine çok yakın olması nedeniyle bir çok evin çatısı yanarken, 9 ev ve 7 ahır kullanılamaz hale geldi. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 5 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Yangından sonra Vali Ali Arslantaş, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Yazıkaya Köyü'ne giderek köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Valinin köyde inceleme yapması

Yanan evlerden genel detay görüntü

İtfaiyenin ve vatandaşların mudahelesi

Haber- kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

==========================================

İnegöl'de orman yangını

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hamzabey mahallesi Ormanlığında çıkan yangın itfaiye ekipleri ve orman işletme müdürlüğü helikopteri ile büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgilere göre; İnegöl'e bağlı Hamzabey mahallesi Ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden baraj kenarında avlanan vatandaşlar durumu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Yangın yerine gelen orman İşletme Müdürlüğüne ait üç arazöz ve İnegöl İtfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Rüzgarın da etkili olduğu yangın söndürme çalışmalarına helikopter de eklendi. Bursa İl Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopteri barajdan su doldurup yangına müdahale etti. Karadan Orman İşletme ve İnegöl İtfaiye ekipleri, havadan ise helikopterin 20 sorti yapması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. İki saat süren çalışmalar sonucunda yangın tamamen söndürüldü..

Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, çıkış nedeni belirlenemeyen yangında30 dönüm ormanlık alanın yandığını söyledi

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yangın söndürme çalışmaları

Helikopter söndürme görüntüleri

Detaylar

Haber-Kamera; Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

=====================================

15 Temmuz'a özel kumdan 'Demokrasi Heykeli'

ANTALYA'da, bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Kum Heykel Festivali kapsamında hazırlanan '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Kum Heykel Anıtı' törenle açıldı.

Muratpaşa İlçesi Lara sahilinde her yıl farklı konu ve heykel figürleriyle açılan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali bu yıl 'Dünya Harikaları ve Mitler' temasıyla kapılarını açtı. 11'incisi düzenlenen festivalin açılışına, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, daire amirleri, davetliler, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Festival kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü Özel Köşesi'nin açılışı da yapıldı. Sergi alanının girişindeki özel bölümde, Rus heykeltıraş Alex Skarednoff'un yaptığı Demokrasi Heykeli sergileniyor. Darbe girişimi sırasında kullanılan 'Leopard 2A4' tankının birebir ebatlarına bağlı kalınarak yapılan Demokrasi Heykeli'nin ana temasını, tankı tutarak ezen halkın iradesi ile Türk bayrağının gökyüzüne kaldırılmasını sembolize eden eller oluşturuyor. 6 metre eninde, 8.2 metre uzunluğundaki kumdan Demokrasi Heykeli'nin hemen karşısında ise yine kumdan devasa boyuttaki Atatürk büstü yer alıyor.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Açılışta konuşan Vali Münir Karaloğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü olduğunu hatırlattı. Şehitlere rahmet, gazilere uzun bir ömür dileyen Vali Karaloğlu, "O karanlık gecenin, o hain darbe girişiminin yıldönümü. Ne diyoruz biz; o geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu nasıl olacak. Sadece 15 Temmuz'da bir meydana toplanarak bunu yapamayız. Unutmamak için unutturmamak için mutlaka sanatın desteğine ihtiyacımız var. Güzel sanatlara, sanatsal etkinliklere ihtiyacımız var. Biz saatlerce bir yerde otursak konferans versek, ciltlerce kitap yazsak, belki burada göreceğimiz 15 Temmuz kum heykelinin zihinlerde yarattığını etkiyi yaratamayabiliriz. Onun için görsel sanatlar noktasında 15 Temmuz ile ilgili daha çok etkinliğe, sanatsal etkinliğe ihtiyacımız var" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise "Burası 11 yıl önce benim başkanlığım dönemimde kurulan bir sanat alanı. Her zaman sanattın ve sanatçının yanında olduk. Her daim sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Demokrasi Heykeli'nin 20 günde yapıldığını belirten Festival Direktörü Cem Karaca, eserde vatanına, milletine, özgürlüğüne, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkışı sembolize eden halkın demir yumruğuna vurgu yapıldığını söyledi. Darbe girişiminin adeta simgesi gibi algılanan tankı ezen yumruğu canlandırdıklarını kaydeden Karaca, "Heykelin yanında özel seslendirme düzeneğiyle 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların ses kayıtları ile led ekrandan yaşanan olaylardan kesitlere yer verilecek" dedi.

Karaca, Kum Heykel Festivali'nin yıl boyunca açık kalacağını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Kum heykelleri gezenlerden görüntü

Kum heykellerden detay görüntüler

Gökyüzündeki uçaktan heykellere PAN

Ziyaretçilerden detay

Vatandaş röp 1

Müzik çalan gruptan görüntü

Tanktan detay görüntü

Vatandaş röp 2

Tanka bakanlardan görüntü

Heykellere bakan aileden görüntü

Protokolden genel görüntü

Cem Karaca'nın konuşması

Valinin konuşması

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesi

Protokol tanka bakarken görüntü

Protokol kum heykelleri gezerken detay görüntüler

Haber: İbrahim LALELİ-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

============================================

Bakan Müezzinoğlu: FETÖ'cüler için adalet yürüyüşü yapıyorsa yazıklar olsun

BURSA'da bir televizyon kanalına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü için, "Adalet yürüyüşünü 10 yıl önce yapsaydı, 27 Nisan'dan sonra yapsaydı, AK Parti'ye kapatılma davası açıldığı zaman yapsaydı anlardım. Ama FETÖ'cüler için adalet yürüyüşü yapıyorsa yazıklar olsun onaö dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 15 Temmuz Şehitlerinin anılması için düzenlenen törenlere katılmak üzere seçim bölgesi Bursa'ya geldi. Müezzinoğlu, İnegöl ilçesinde "Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi"nin açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu, "Millet olarak yarınlara hazır olduğumuzu düşmana gösterdik, dosta da güven saldık. Ancak hainler dün de bitmedi bugün de bitmedi yarın da bitmeyecek. Onun için düşmanlar bu duruşumuzdan ders alsınlar. Aksi takdirde cezaları ve ödeyecekleri bedel ağır olacaktır" dedi.

"15 TEMMUZ AKŞAMI AİLESİNİ SATANLAR, BAYRAĞINI VE VATANINI 1 DOLARA SATTI"

İnegöl'deki programının ardından Bursa'da Olay Televizyonu'nun canlı yayınına katılan  Bakan Müezzinoğlu, FETÖ terör örgütünün yapılanmasını eleştirdi. Müezzinoğlu, "Milletin milli ve manevi değerlerini 30-40 yıldır din, İstiklal Marşı, vatan, bayrak adı altında istismar eden bir yapıyla karşılaştık. 40 yıldır müthiş bir sahtekarlık, arka planı çok iyi organize edilmiş bir strateji vardı. Bu millet çok düşman gördü ama böylesini ilk defa gördü. Bu yapı terör örgütü olarak görülmeden önce benim en çok kanıma dokunan, çocukları ailelerinden koparmasıydı. 15 Temmuz akşamı ailesini satan, bayrağını ve vatanını 1 dolara sattı. Ama millet, kaderiyle oynanmasına fırsat vermedi" şeklinde konuştu.

"BU DARBEYE 'KONTROLLÜ DARBE' DİYENLERE OSMANLI TOKADI GELİR"

15 Temmuz 2016 demokrasi nöbetlerinin hainlere Türk milletinin duruşunu gösterdiğini belirten Bakan Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu darbeye 'kontrollü darbe' diyenlere Osmanlı tokadı gelir. Hiç beklemediği anda gelir. Bu milletin değerlerine yanlış yapan kim olursa olsun bir gün mutlaka tokadını yer. Buna kontrollü darbe demek haksızlık. Tam aksine buna darbe demek bile yetersiz.Bu anlamda CHP'nin bunu iyi okumadığını görüyorum. Bunu iyi okuyan siyasetin çok kazanımı olur, yanlış okuyanlara ise millet dersini verir."

CHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılacak olan 15 Temmuz etkinliklerine katılmama kararı almasıyla ilgili de konuşan Bakan Müezzinoğlu, "CHP'de zig zaglarla giden bir üst yönetim var. CHP tabanı da bundan rahatsız. CHP'nin milli duruşunu temsil edemeyen üst yönetim var."  dedi.

YAZIKLAR OLSUN…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü hakkında konuşan Müezzinoğlu, "Adalet yürüyüşünü 10 yıl önce yapsaydı anlardım, 27 Nisan'dan sonra yapsaydı anlardım, AK Parti'ye kapatılma davası açıldığı zaman yapsaydı anlardım. Ama FETÖ'cüler için adalet yürüyüşü yapıyorsa yazıklar olsun ona. Bu milletin kaderinin nerelere gideceğini bilmediğimiz karanlık bir senaryonun failleri için adalet yürüyüşü yapmak CHP'ye yakışmaz. Bizim bu ülkenin yarınları için akıl ve alın teri dökmeye ihtiyacımız var. CHP'nin de daha çok akıl ve alın teri dökmesi gerekir. Ama üzgünüm ki bol bol ayak teri döktüler. Ayak teri kokar. Bu kokudan da millet rahatsız olurö ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü

Bakanın canlı yayında konuşması

Bakanın açılış töreninde konuşması

Genel görüntü

Hediye takdimi

Kurdele kesilişi

Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ - Edip TEKİN/ İNEGÖL (Bursa),

==============================================

Hatıra ormanında baz istasyonuna tepki

KARABÜK'te Adatepe Mahallesi sakinleri, bir GSM şirketinin 'Evlilik Hatıra Ormanı'nda baz istasyonu kurmak için çalışma başlatmasına tepki gösterdi.

GSM şirketi, Adatepe Mahallesi'nde 2002 yılından bu yana yeni evli çiftlerin hatıra fotoğrafı çektirip fidan diktikleri 'Evlilik Hatıra Ormanı'na baz istasyonu kurmak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında kepçelerle orman içinde yol açılırken bazı çam ağaçları ile fidanların söküldüğü ileri sürüldü. Bunu öğrenen mahalle sakinleri ormana giderek duruma tepki gösterdi. Haber verilmesiyle polis ekipleri de geldi. Polis, firma görevlilerine izin belgelerini göstermesini istedi. Ancak görevlilerin belgelerin yanlarında olmadığını söylemesi üzerine çalışma durduruldu.

Adatepe Mahallesi Muhtarı Selahattin Dökecek, baz istasyonunun yapılacağı alanın 15 yıldır evlilik ormanı olarak kullanıldığını söyleyrek şöyle konuştu:

"Orman İşletme Müdürlüğü'nde görüştüğümüz şef bile bize 'Orman bizim, size hesap veremeyiz' gibi bir tavırda bulundu. Mahalle halkı olarak biz buna karşıyız ve burada baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Ağaçlar ve fidanlar kesilip katliam yapılıyor. Daha önce karşı mahallede vardı oradan kaldırdılar. Daha önce buraya kurmak istediler. Burada bugün sabah kepçeyle ağaçları ve fidanları sökerek yol açmışlar. Şimdilik çalışmaları Pazartesi gününe kadar durduruldu. Biz de mahalle halkıyla imza toplayıp gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağız. Yazık değil mi burada yapılan katliama."

Mahalle sakinleri de daha sonra evlerine gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Olay yeri

-Kesilen ağaçlar, toprak altında kalan çam fidanı

-Polisin vatandaşlarla konuşması

-Mahalle Muhtarı Selahattin Dökecek'in konuşması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

==========================================

Jandarmaya FETÖ imtiyazı tutuklaması

İZMİR'de, Ödemiş Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli iki başçavuş ve bir uzman çavuş, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tutuklularına imtiyazlı davrandıkları gerekçesiyle sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Ödemiş Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli iki başçavuş ve bir uzman çavuşun FETÖ/PDY tutuklularının kelepçelerini çözdüğü ve ihtiyaçlarını gidermeleri için izin verdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Ödemiş Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan 3 rütbeli asker, geçen 13 Temmuz'da sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber:  Mehmet CANDAN/İZMİR, -

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement