Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

CHP'den Tunceli'de, 'Terörü protesto ve şehit Necmettin öğretmeni anma yürüyüşü' (3)"TOPRAKLARIMIZIN KUTSALLIĞINA İHANET EDİLDİ"Yürüyüşün sonrası Gola Çetu Parkı'na gelen ve burada Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın cansız bedeninin bulunduğu Pülümür Çayı'na karanfil atan CHP'li grup, daha...

21.07.2017 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den Tunceli'de, 'Terörü protesto ve şehit Necmettin öğretmeni anma yürüyüşü' (3)

"TOPRAKLARIMIZIN KUTSALLIĞINA İHANET EDİLDİ"

Yürüyüşün sonrası Gola Çetu Parkı'na gelen ve burada Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın cansız bedeninin bulunduğu Pülümür Çayı'na karanfil atan CHP'li grup, daha sonra park içinde bulunan ziyarette, şehitler adına mum yakarak, lokma dağıttı. CHP'li milletvekileri daha sonra toplu olarak kürsüye çıktı ve tertip komitesi adına CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bir konuşma yaptı. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın kaçırıldıktan sonra katledilmesi nedeniyle ailesinden özür dileyen Erol, "Bir masumun, bir umudun, bir emeğin, bir eğitimcinin temiz, saf kanı, terör örgütü tarafından haince ve alçakça akıtıldı. Topraklarımızın kutsallığına ihanet edildi. Necmettin öğretmen'in kanı yüreğimizde ateş oldu. Gözlerimizde yaş oldu. Annesinin, babasının acısı bizim acımız oldu. Bir kez daha bu kürsüden Necmettinimiz'e sahip çıkamadığımız için Dersim halkı adına ailesinden özür diliyorum. Bu acının tarifi yok, bundan sonra evladınız bizim evladımız, bizim onurumuzdur. Dersim toprakları sizin de evinizdir. Necmettin öğretmen'e sıkılan kurşun Dersim'in tarihine, Dersim'in kültürüne, Dersim'in geleneklerine, Dersim'in inançlarına sıkılan kurşundur. Dersim'e, Türkiye'ye ve insanlığa sıkılan ihanet kurşunudur. Bu topraklar;  yüzyıllardır, özgürlüğün, hoşgörünün, insan sevgisinin ve adalet için direnişin topraklarıdır" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÇAĞRI: EYLEME DEVAM EDERSENİZ, BİZ DE BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

Konuşmasında terör örgütü üyelerine de seslenen CHP'li Erol, teröristlerin eylemlerine devam etmesi halinde kendilerinin de bedel ödemeye hazır olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Ülkemize bela olan 80 milyon yurttaşımızın yaşamını tehdit eden terör örgütlerine buradan sesleniyorum; Eli kanlı katillere, insanlık suçu işleyenlere, hainlere sesleniyorum; Eğer kan dökerek, can alarak terör eylemlerinize devam edecekseniz, biz de her bedeli ödemeye hazırız. Artık yeter, bir yurttaş, bir baba ve bir milletvekili olarak sesleniyorum; ülkemizde çocukların yetim kaldığı, anaların ağladığı, terör sürecinin devamından sorumlu tek kurum siyaset kurumudur. Çünkü siyaset kurumunun görevi sadece sorunu seslendirmek değildir. Yalnızca şehit cenazelerinde saf tutmak değildir. Siyaset sorunlara çözüm üretmektir. Artık evlere ateş düşmesin, analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın."

"DERSİM HALKINI YENİ BİR DİRENİŞ HİKAYESİNİ BAŞLATMAYA DAVET EDİYORUM"

Tunceli halkına da seslenen CHP'li Erol, "Burdan Dersim halkı, sana sesleniyorum; sen ki yüzyıllardır insanlık onuru için mücadele etmiş bir halksın, sen ki adalet için başkaldırmış bir halksın, sen ki insanın insana kulluğuna isyan etmiş bir halksın, sen ki inançların için, değerlerin için bedel ödemiş bir halksın. Şimdi sizleri hak, hukuk, adalet demek için, demokrasi ve özgürlük istemek için, teröre karşı çıkmak için, yeni bir direniş hikayesi başlatmaya davet ediyorum. Bu direniş hikayesi teröre karşı çıkma hikayesidir" şeklinde konuştu.

Gürsel Erol'un konuşmasından sonra program sona ererken toplanan kalabalık da sessiz bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yürüyüşe başlanması

-Yürüyüşe katılanlar

-Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz dövizlerinin taşınması

-Yürüyüşe katılan vali ve CHP'li milletvekilleri

-Yürüyüşten detaylar

- Munzur Çayı'na karanfil atılması

-Lokma dağıtılması

-Gürsel Erol'un konuşması

-Valinin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/TUNCELİ, -

======================================

Çarşı izninden dönen askerlere otobüste saldırı (3)

7 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmit'te askerleri belediye otobüsünde tekme tokat dövmeleri nedeniyle gözaltına alınarak Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilen 9 kişiden 7 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Haber: Faruk KIYAK/ KOCAELİ,

===================================

Özçivit'ten anlamlı ziyaret

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde bulunan genç oyuncu Burak Özçivit, Mehmet Akif Ersoy'un Bayramiç'te doğduğu müze evi gezdi. Özçivit, vatan şairinin doğduğu ve yaşadığı eve hayran kaldığını belirtti.

Yaklaşık 1 aydır Bayramiç'te bulunan Özçivit, babası Bülent Özçivit ile birlikte Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu ve yaşadığı evi ilçede ziyaret etti. AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan ve AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve AK Parti Bayramiç İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz, Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu müze evi gezerken ünlü oyuncuya refakat etti. Özçivit, Mehmet Akif Ersoy'un bal mumundan yapılmış heykelinde fotoğraf çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Burak Özçivit'in evi gezmesinden görüntü.

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.


Advertisement