Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Gökova Körfezi'ndeki deprem Ege kıyılarını sarstı (10)5 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI İLE SALLANDIGece yarısı Muğla açıklarında, merkez üssü Gökova Körfezi olan 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından bölge gün boyu beşik gibi sallanırken, artçı şokların en etkilisi 20.09'da meydana geldi.

21.07.2017 23:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökova Körfezi'ndeki deprem Ege kıyılarını sarstı (10)

5 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI İLE SALLANDI

Gece yarısı Muğla açıklarında, merkez üssü Gökova Körfezi olan 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından bölge gün boyu beşik gibi sallanırken, artçı şokların en etkilisi 20.09'da meydana geldi. Merkez üssü Bodrum Akyarlar olan artçı depremi AFAD 5.0 büyüklüğünde açıklarken Kandilli ise 4.9 olarak duyurdu. Muğla Şehir Merkezi'nde ve ilçelerinde hissedilen artçı şokun herhangi bir yıkıma yolaçmadığı belirtildi.

Haber: MUĞLA,

===========================================

Gökova Körfezi'ndeki deprem Ege kıyılarını sarstı (11)

CHP'Lİ ÖZEL DEPREMLE İLGİLİ KONUŞURKEN DEPREM OLDU

CHP Bodrum İlçe Örgütü tarafından 'Hak, Hukuk, Adalet' isimli panele katılmak için Bodrum'a gelen ve panel öncesinde basın mensuplarına açıklamalar yapan CHP Grup Başkanvekili Milletvekili Özgür Özel'in konuştuğu sırada deprem oldu. Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde yapılacak olan panel öncesinde Bodrum'da yaşanan deprem ile açıklamalar yapan Özel, "Dün akşam saat 01.31'de, tüm Türkiye'de yürekleri ağızlara getiren, Bodrum'da önce 6.3 olarak ilan edilen sonra 6.6 olduğu söylenen ve şiddetine bakıldığında, yaşandığı yere bakıldığında büyük bir yıkım olması endişesini yaratan bir deprem ile sarsıldık hepimiz. Bugün günün ağarması ile birlikte netleşen bilgiler can kaybının olmadığı, mal kaybının da çok asgari düzeyde olduğunu gösterdi. Bugün gördüklerimizden sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'ye vereceğimiz mesaj şudur: 'Depremden korkan varsa bundan sonra gelsin Bodrum'a yerleşsin' Çünkü böyle bir şiddetteki deprem dünyanın ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun ciddi can ve mal kayıpları ile sonuçlanabilirdi. Ama bugün görünen o ki, Bodrum'da depremden dolayı herhangi bir yaralanma yok, çöken bir bina yahut enkaz altında kalan hiç kimse yok. Görünen o ki, önümüzdeki belki de 50 yıl boyunca hem büyük bir enerjinin boşanmış olması sebebiyle, hem de 6.6 gibi büyük bir sınavdan altyapısı ile başarıyla çıktığı için Türkiye'de deprem açısından büyük bir sınavı atlatmış bir yerdir Bodrum. Depremden korkanların, depremden endişe edenlerin Bodrum'a gelmemesi değil aksine tatilini yapmaları için Bodrum'a gelemelir gerekir" dedi.

Özel, "Bu tip durumlarda yaşanan afetlerden sonra ortaya çıkan yıkım, yer altı ve yer üstündeki durum hep yerel yönetimleri sorgulatır" dediği sırada 4.8 büyüklüğünre artçı bir deprem oldu Özel, "Şu anda da bir deprem yaşanıyor, artçı şok yaşanıyor ama biraz önce söylediğim gibi hepimiz kendimizi son derece güvende hissediyoruz. Bundan sonra da Bodrum'da tatilini geçirenlere, Bodrum'u bir emeklilik kenti olarak tercih edenlere söylenecek bir tek şey var; çok akıllı bir şey yapmışsınız. Bodrum'da olmaya ve Muğla'yı tercih etmeye devam edin. Bütün Türkiye bilsin ki, bugün Bodrum'da kapalı bir salonda, hem de daha depremin üzerinden 16-17 saat geçmeden bir toplantıyı güvenle gerçekleştirebiliyoruz. Bodrum'da turizm, sosyal hayat, kültürel aktiviteler devam ediyor, Bodrum'da hayat kaldığı yerden devam ediyor" dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE ARAYIŞI SON BULMADI

Basın mensuplarının Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerçekleştirdikleri Adalet Yürüyüşü'nü sormaları üzerine Özel, "Adalet yürüyüşü bardağı taşıran son damla ile başlamış bir yürüyüştür. Bir milletvekilimiz tutuklanmıştır ve bu bizim için bardağı taşıran son damladır. Öncesinde gazetecilere ve basına yapılanlar, Kanun Hükmünde Kararnameler ile kurunun yanında yanan yaşlar, hukuk yolu kapalı olmak üzere kendisinin masumiyetini, suçsuzluğunu ispatlama imkanı bulamadan insanların bir kara çalınarak bir tarafta durmaları, gerçekten çok ciddi bir sıkıntı idi. Son olarak da Cumhuriyet Halk Partisi gibi Avrupa'nın en köklü, dünyanın da geçmiş ve tarih olarak üçüncü eski siyasi hareketinin görevdeki bir milletvekilinin tutuklanması kolay kolay hazmedebileceğimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin tepkisiz kalabileceği bir şey değildi. Hep birlikte terk ettiğimiz meclis oturumundan sonra Sayın Genel Başkanımızın kararı ile böyle bir yürüyüşe başlamıştık. Yaşanan bütün hukuksuzluklara ve adalet talebinde, arayışında olan herkese ses olmak, herkese güç vermek ve Türkiye'de yaşananlara karşı adalet talebini hep beraber yükseltmek için yapılan bir yürüyüştü. Bu yürüyüş fiziken İstanbul'da Maltepe'deki meydanda 432 kilometre yürüyerek son buldu, ama adalet yürüyüşü ve arayışı son bulmadı. Türkiye'ye adalet gelene kadar bu adaletsizlikleri ortaya çıkaran, bu adaletsizliklerden siyasi bir fayda uman ve bu adaletsizlikleri kendisine siyasi bir ranta çevirmeye çalışan, 15 Temmuz kanlı darbesini 20 Temmuz darbesi ile araçsallaştırıp kendi iktidarını güçlendirmeye çalışan iktidar partisi bu adaletsizliklerine son verene kadar ve Türkiye'de adaleti yeniden sağlayacak bir gerçek halkın iktidarı kurulana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu yürüyüş, meşru olmayan bu anayasa değişikliğine karşı umutların tükenmediğini, demokrasinin, çok partili sistemin, kardeşçe ve barış içinde yaşamanın yeniden mümkün olduğunun ispatıdır, garantisidir" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, "Bu deprem, 1957 Fethiye depreminden sonra Muğla'nın yaşamış olduğu en önemli deprem. Bodrum büyük bir sınavdan başarı ile geçti. Şimdiye kadar da yaşanan birçok artçı deprem ile önemli bir enerji tüketilmesi söz konusu oldu. Bundan sonraki süreçte Bodrum çok daha güvenli" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Hülya ELTEŞ/ BODRUM

===========================================

Yeni doğan bebeği çanta içinde çöplerin arasına bıraktılar

ADANA'da yeni doğan bir kız bebeği, kimliği belir bir kişi tarafından kadın çantası içerisinde yol kenarındaki çöplerin arasına bırakıldı. Sokaktan geçerken bir vatandaş tarafından bulunan bebek, polis merkezine teslim edildi.

Olay, saat 21.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi 20020 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, aydınlatma ışıkları çalışmayan sokakta yürüyen 29 yaşındaki Turushan Çokseyrek, karanlıkta bebek ağlaması duydu. Sesin yol kenarına bırakılan çöp poşetlerinin bulunduğu yerden geldiğini fark eden Çokseyrek, çöplere yaklaştığında kadın çantası içerisinde yeni doğmuş bir kız bebek olduğunu gördü. Bebeği çanta ile birlikte kucağına alan genç, yakındaki Hürriyet Polis Merkezi'ne gitti. Bebeği polis merkezinde görevli memurlara teslim eden  Çokseyrek'in, sıcak havada yeni doğan bir bebeği yalnız başına bırakmaya vicdanının el vermediğini söylediği belirtildi. Ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan bebeğin yeni doğduğu ve göbek bağının da henüz kesilmediği öğrenildi. Hastanede kontrolleri devam bebeğin, daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince alınarak Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'na teslim edileceği bildirildi.

Bebeği bırakan kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlatan polis, soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bebeğin bırakıldığı sokaktan görüntü

Yol kenarındaki çöplerden görüntü

Çanta içerisindeki bebekten görüntü

Ağlayan bebekten görüntü

Bebek ağlarken yüzünden detay görüntü

Polisin bebeği kucağında taşıması

Polisin bebeği sağlık grövelisine teslim etmesi

Sağlık görevlisinin ambulansta ağlayan bebeği kucağında hafif hafif sallaması

Ambulansın gidişi

Genel ve detay görüntüler

Süre: 01'50" Boyut: 112 MB

Haber - Kamera:  Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===================================================

CHP'den Tunceli'de, 'Terörü protesto ve şehit Necmettin öğretmeni anma yürüyüşü' (3)

"TOPRAKLARIMIZIN KUTSALLIĞINA İHANET EDİLDİ"

Yürüyüşün sonrası Gola Çetu Parkı'na gelen ve burada Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın cansız bedeninin bulunduğu Pülümür Çayı'na karanfil atan CHP'li grup, daha sonra park içinde bulunan ziyarette, şehitler adına mum yakarak, lokma dağıttı. CHP'li milletvekileri daha sonra toplu olarak kürsüye çıktı ve tertip komitesi adına CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bir konuşma yaptı. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın kaçırıldıktan sonra katledilmesi nedeniyle ailesinden özür dileyen Erol, "Bir masumun, bir umudun, bir emeğin, bir eğitimcinin temiz, saf kanı, terör örgütü tarafından haince ve alçakça akıtıldı. Topraklarımızın kutsallığına ihanet edildi. Necmettin öğretmen'in kanı yüreğimizde ateş oldu. Gözlerimizde yaş oldu. Annesinin, babasının acısı bizim acımız oldu. Bir kez daha bu kürsüden Necmettinimiz'e sahip çıkamadığımız için Dersim halkı adına ailesinden özür diliyorum. Bu acının tarifi yok, bundan sonra evladınız bizim evladımız, bizim onurumuzdur. Dersim toprakları sizin de evinizdir. Necmettin öğretmen'e sıkılan kurşun Dersim'in tarihine, Dersim'in kültürüne, Dersim'in geleneklerine, Dersim'in inançlarına sıkılan kurşundur. Dersim'e, Türkiye'ye ve insanlığa sıkılan ihanet kurşunudur. Bu topraklar;  yüzyıllardır, özgürlüğün, hoşgörünün, insan sevgisinin ve adalet için direnişin topraklarıdır" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÇAĞRI: EYLEME DEVAM EDERSENİZ, BİZ DE BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

Konuşmasında terör örgütü üyelerine de seslenen CHP'li Erol, teröristlerin eylemlerine devam etmesi halinde kendilerinin de bedel ödemeye hazır olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Ülkemize bela olan 80 milyon yurttaşımızın yaşamını tehdit eden terör örgütlerine buradan sesleniyorum; Eli kanlı katillere, insanlık suçu işleyenlere, hainlere sesleniyorum; Eğer kan dökerek, can alarak terör eylemlerinize devam edecekseniz, biz de her bedeli ödemeye hazırız. Artık yeter, bir yurttaş, bir baba ve bir milletvekili olarak sesleniyorum; ülkemizde çocukların yetim kaldığı, anaların ağladığı, terör sürecinin devamından sorumlu tek kurum siyaset kurumudur. Çünkü siyaset kurumunun görevi sadece sorunu seslendirmek değildir. Yalnızca şehit cenazelerinde saf tutmak değildir. Siyaset sorunlara çözüm üretmektir. Artık evlere ateş düşmesin, analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın."

"DERSİM HALKINI YENİ BİR DİRENİŞ HİKAYESİNİ BAŞLATMAYA DAVET EDİYORUM"

Tunceli halkına da seslenen CHP'li Erol, "Burdan Dersim halkı, sana sesleniyorum; sen ki yüzyıllardır insanlık onuru için mücadele etmiş bir halksın, sen ki adalet için başkaldırmış bir halksın, sen ki insanın insana kulluğuna isyan etmiş bir halksın, sen ki inançların için, değerlerin için bedel ödemiş bir halksın. Şimdi sizleri hak, hukuk, adalet demek için, demokrasi ve özgürlük istemek için, teröre karşı çıkmak için, yeni bir direniş hikayesi başlatmaya davet ediyorum. Bu direniş hikayesi teröre karşı çıkma hikayesidir" şeklinde konuştu.

Gürsel Erol'un konuşmasından sonra program sona ererken toplanan kalabalık da sessiz bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yürüyüşe başlanması

-Yürüyüşe katılanlar

-Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz dövizlerinin taşınması

-Yürüyüşe katılan vali ve CHP'li milletvekilleri

-Yürüyüşten detaylar

- Munzur Çayı'na karanfil atılması

-Lokma dağıtılması

-Gürsel Erol'un konuşması

-Valinin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/TUNCELİ, -

======================================

Çarşı izninden dönen askerlere otobüste saldırı (3)

7 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmit'te askerleri belediye otobüsünde tekme tokat dövmeleri nedeniyle gözaltına alınarak Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilen 9 kişiden 7 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Haber: Faruk KIYAK/ KOCAELİ,

===================================

Özçivit'ten anlamlı ziyaret

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde bulunan genç oyuncu Burak Özçivit, Mehmet Akif Ersoy'un Bayramiç'te doğduğu müze evi gezdi. Özçivit, vatan şairinin doğduğu ve yaşadığı eve hayran kaldığını belirtti.

Yaklaşık 1 aydır Bayramiç'te bulunan Özçivit, babası Bülent Özçivit ile birlikte Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu ve yaşadığı evi ilçede ziyaret etti. AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan ve AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve AK Parti Bayramiç İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz, Mehmet Akif Ersoy'un doğduğu müze evi gezerken ünlü oyuncuya refakat etti. Özçivit, Mehmet Akif Ersoy'un bal mumundan yapılmış heykelinde fotoğraf çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Burak Özçivit'in evi gezmesinden görüntü.

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

=================================================

İzmit'te Pişmaniye Festivali

İZMİT Belediyesi'nin düzenlediği 9. Pişmaniye Festivali'nde kentin en işlek caddesinde İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın da katılımıyla çekilen pişmaniye halka dağıtıldı.

Osmanlı döneminde İzmit'te üretilen "saray tatlısı" olarak bilinen pişmaniyenin tanıtılması amacıyla bu yıl 9. kez organize edilen Pişmaniye Festivali yine renkli görüntülere sahne oldu. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 8 Temmuz'da düzenlenen 9. Pişmaniye Festivali'nin, İzmit bölümü Fethiye Caddesi'nde start aldı. Festivale İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festival kapsamında kent merkezinde bulunan Fethiye Caddesi'nde mehter takımının marşları eşliğinde pişmaniye çekimleri yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da pişmaniye ustalarıyla birlikte hazırlanan büyük tepsilerde pişmaniye çekerek vatandaşlara ikram etti. Ardından Mehter Takımı ile kortej eşliğinde İzmit Belediyesi önüne yüründü. Etkinlik, belediye önünde kurulan pişmaniye tepsilerinde pişmaniye çekilmesiyle devam etti.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, pişmaniyenin patentinin İzmit'e ait olduğunu söyleyerek, "Göreve geldiğimizden itibaren her yıl pişmaniye festivalini çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. O tarihe kadar bu festivaller yapılmadığı gibi kurumsallaşma adına, ticari faaliyet adına yapılacak çok işin olduğunu gördük. O günden bugüne pişmaniyemizin patenti İzmit'e aittir. Bunun patentini aldık. Diğer bölgelerdeki imalatları biz pişmaniye olarak kabul etmiyoruz zaten. Pişmaniye İzmit'indir. Eğer pişmaniye yiyecek olan varsa üstündeki 'İzmit Pişmaniyesidir' yazısına bakması lazım" dedi.

PİŞMANİYE İZMİT MARKASIDIR

Pişmaniye üreticilerini her yıl deslediklerini söyleyen Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pişmaniyenin şarkısını, klibini, heykelini her tür çalışmasını destekledik. Şu anda daha fazla üretimine destek oluyoruz. Pişmaniye ile ilgili pişmaniye üreticilerimizi her yıl yurtdışına götürüp onların orada iş bağlantıları yapmalarını, orada pişmaniyeyi tanıtmalarını destekledik. Bunları  İzmit'in bir markası olan,  yıllardır değeri olan pişmaniyeyi daha çok üretelim, daha çok satalım, tükettirelim diye yapıyoruz. Bunun anlamı şehre daha çok katma değer gelmesidir. Şehre daha çok gelir gelmesidir ve daha fazla istihdam olması için çalışılmasıdır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Pişmaniye çekilmesi

-İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan konuşması

-Etkinlikler

Haber: Çağla DAŞCI- Alişan KOYUNCUİZMİT (Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement