Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-19

Dha Yurt Bülteni-19

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Alman dergisine beyanatta bulunuyor, yazıklar olsun (5)GÜNEYSU'DA MARKETE GİRDİ, ALIŞVERİŞ YAPTITrabzon'daki programlarının ardından helikopterle Rize'nin Güneysu İlçesine gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, makam aracından inerek...

09.08.2017 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Alman dergisine beyanatta bulunuyor, yazıklar olsun (5)

GÜNEYSU'DA MARKETE GİRDİ, ALIŞVERİŞ YAPTI

Trabzon'daki programlarının ardından helikopterle Rize'nin Güneysu İlçesine gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, makam aracından inerek ilçede kendini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, kucağına aldığı bir çocuğun kıvranması üzerine yöre şivesiyle "Vurma bana bir dur" ifadesi çevredekileri güldürdü. Markete giren ve rafları dolaşarak bazı ürünler alan Erdoğan kasaya geçerek aldığı ürünlerin ücretini ödedi. Erdoğan, markete çağırdığı çocuklara da çikolata aldı, kasada bekleyerek çikolataların ücretlerini kendisi ödedi. Market çıkışında bir kadının sorununu dinleyen Erdoğan, kendisini takip eden Rizeli gazetecileride "Rize basını gelsin' diyerek yanına çağırdı. Basın mensupları ile sohbet eden Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan geceyi geçirmek üzere Merkez Mahallesi'ndeki konutuna geçti. Market sahibi Selim Büyük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha öncede iki kez dükkanına uğradığını belirterek "Çocuklara çikolata aldı, ikram etti. Çok güzel bir anı oldu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------

-Erdoğan'ın vatandaşlarla sohbeti

-Bir çocuğu kucağına alması

-Markete girmesi

-Raflara dolaşması

-Çocukları markete çağırması

-Erdoğan'ın çıkışı ve detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR/ RİZE,

===========================================

Bursa'da denize giren jokey dalgalar arasında kayboldu

BURSA'nın Mudanya ilçesinde denize giren Türkiye Jokey Kulübü'nün başarılı jokeylerinden 24 yaşındaki Ediz Arslan dalgalar arasında kayboldu. Arslan'a ulaşamayan balık adamlar, havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına sabah devam etmek üzere ara verdi.

Türkiye Jokey Kulübü'nün başarılı jokeylerinden Ediz Arslan, 4 arkadaşı ile birlikte Mudanya ilçesine bağlı Ketendere sahiline geldi. Arslan ve arkadaşları saat 19.00 sıralarında denize girdi. Boyu 2 metreye ulaşan dalgara kapılan Ediz Arslan, gözden kayboldu. Arslan'ın dalgalarla açığa sürüklenip gözden kayboldduğunu gören arkadaşları durumu jandarma ve kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler ve balık adamlar hava kararıncaya kadar arama çalışmalarına devam etti. Havanın kararması üzerine ekipler arama çalışmalarına yarın sabah devam etmek üzere ara verdi.  Ediz Arslan'ın at yarışlarında çok sayıda birinciliği olduğu ve başarılı bir jokey olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

jokey Ediz Arslan'ın fotoğrafı

Haber: Mehmet İNAN - Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

===========================================

İzmir'de makilik alanda yangın (3)

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve ormanlık alana da sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 7 hektarlık alanın alevlerden etkilendiği tahmin edilirken, kesin zarar hava aydınlanınca yapılacak çalışmayla belli olacak. Yangında herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

=============================================

İmam nikahlı eşi ile tartışan genç kadın feribottan denize atladı

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi ile Yalova Topçular arasında sefer yapan feribotta iddiaya göre imam nikahlı eşi tartıştıktan sonra denize atlayan 25 yaşındaki Arzum Özbey, feribot personeli tarafından sudan çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan Arzum Özbey kurtarılamadı.

Olay akşam saatlerinde, Gebze ile Topçular arasında sefer yapan feribotta meydana geldi. Hasan Kara idaresindeki 67 UD 388 plakalı otomobille Topçular iskelesinden feribota girdi. Hasan Kara ile dini nikahlı eşi Arzum Özbey araçtan inerek feribotun güvertesine çıktı. Feribot, Eskihisar iskelesine doğru hareket etti. İddiaya göre, Hasan Kara ile Arzum Özbey tartışmaya başladı. Sinirlerine hakim olamayan Arzum Özbey, eşi ve çevredekilerin gözleri önünde feribottan denize atladı. Kadının denize atladığını bildirilmesi üzerine feribot durdu. Feribotta bulunan personel denize atlayarak Arzum Özbey'i sudan çıkardı. 112 Acil'e haber verilirken, feribot Eskihisar iskelesine yanaştı. İskelede bulunan 112 Acil ekibi Arzum Özbey'i alarak Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Doktorların yaklaşık 45 dakika süren müdahalelerine rağmen Arzum Özbey kurtarılamadı. Olayın ardından Eskihisar Jandarma Karakolu'na götürülen Hasan Kara'nın ifadesi alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Erol POLAT/DARICA (Kocaeli),

============================================

Bıçak zoruyla eşofman üstünü gasp etmiş

KONYA'da 17 yaşındaki E.A., bıçak zoruyla yaşları küçük iki çocuğun eşofman üstlerini ve 15 lira parasını gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Olay, 30 Temmuz günü saat 21.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Şükran Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre E.A., yaşları 18'den küçük E.G. ve R.Ş.'yi kullanılmayan boş bir eve götürdü. E.A., çocuklara 'üstlerinizde ne varsa bana verin, ben bulursam bıçağı yersiniz' diye tehdit etti. Çocukların üzerimizde para yok demesi üzerine E.A., üstlerini kendisi aradı. Çocuklarının birinin eşofman üstünü diğerinin de 15 lira parasını alan E.A. olay yerinden ayrıldı. E.A.'nın peşinden giderek takip eden E.G., yolda gördüğü polislere durumu anlatarak E.A.'dan şikayetçi olduğunu söyledi. Bu sırada polisle E.A. arasında kovalamaca başladı. Gasp ettiği eşofmanı yere atarak kaçmayı başaran E.A. akşam saatlerinde Asayiş Şubesine bağlı Güven Tim ekipleri tarafından yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen E.A., polisi görünce korkudan kaçtığını, eşofman üstünü ise ağırlık yapmasın diye yola attığını söylediği öğrenildi. E.A.'nın motosiklet hırsızlıklığından da aranması olduğu belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen E.A. işlemleri için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilişi ve götürülüşü

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.


Advertisement