Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)ASKERE SOYLU'DAN YUSUF GÜNEY VE BURAK YILMAZ SÜRPRİZİYILBAŞINI geçirmek için Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı'nda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sanatçı Yusuf Güney ve Trabzonspor Futbolcusu Burak Yılmaz'ı telefonla arayarak jandarma ve korucularla görüştürdü.

01.01.2018 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ASKERE SOYLU'DAN YUSUF GÜNEY VE BURAK YILMAZ  SÜRPRİZİ

YILBAŞINI geçirmek için Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı'nda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sanatçı Yusuf Güney ve Trabzonspor Futbolcusu Burak Yılmaz'ı telefonla arayarak jandarma ve korucularla görüştürdü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Soylu'nun Yusuf Güney ve Trabzonspor Futbolcusu Burak Yılmaz ile konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: ANKARA,

===========================================================

TÜRKİYE 2018' E BÖYLE GİRDİ

2)ANKARA'DA KIZILAY MEYDANI TRAFİĞE KAPATILDI

Ankara'da yeni yıl kutlamaları nedeniyle Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ile birlikte çok sayıda cadde ve sokak saat 20.00 itibariyle araç trafiğine kapatıldı. Yılbaşını Kızılay'da kutlamak isteyen vatandaşlar ise polis tarafından arandıktan sonra meydana alındı.

Ankara'da yapılacak yeni yıl kutlamaları nedeniyle halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yaya ve taşıt trafiğinin oldukça yoğun olacağı değerlendirilen oteller, AVM'ler ve eğlence mekanlarının bulunduğu cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatıldı. Yeni yıl nedeniyle alınan tedbirler kapsamında; saat 20.00'dan itibaren etkinlikler sona erene kadar Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na çıkan tüm cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Ayrıca Güvenpark etrafı da polis ekipleri tarafından barikatla kapatılarak bomba arama köpeği ile arandı. Park alanı içerisine girmek isteyenler ise polisler tarafından tek tek arandı. Ayrıca Bahçelievler 7'inci Cadde'ye açılan cadde ve sokaklar, Tunalı Hilmi Caddesi'ne açılan cadde ve sokaklar, Filistin Caddesi'ne açılan sokaklar, Tunus Caddesi tünel çıkışından itibaren caddeye açılan sokaklar ve Bestekar Sokak ile bu sokağa açılan sokakların tamamı çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Öte yandan kentteki 26 alışveriş merkezinde özel güvenliğin kontrollerine ilave olarak polis ekipleri görev aldı. Polis ekipleri özellikle Kızılay ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, kent genelinde 7 bin 344 polis ve 2bin 400 jandarmanın görev alacağı öğrenildi. Polis ve jandarma ekiplerinin gece boyunca caddelerde, sokaklarda, umuma açık mekanlarda, alışveriş merkezlerinde ve eğlence mekanlarında tedbir alacağı bildirildi.

ANKARA'DA YENİ YIL KUTLAMASI

Ankara'da Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, yeni yıla havai fişek gösterileri ile girdi. Trafiğe kapalı alanda oynarak doyasıya eğlenen vatandaşlar, dilek feneri uçurdu. Polis ekipleri ise meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Onlarca poliste 'Noel Baba' kılığında görev yaptı. Vatandaşlar, yeni yılı kutladıktan sonra dağılmaya başladı.

SİVEREK'TE YENİ YILA YİNE SİLAHLI KUTLAMA İLE GİRİLDİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeni yıl kutlamaları yine silahlı oldu. 2018 yılının ilk dakikalarında vatandaşlar silahlarla havaya ateş ederek kutlama yaptı. Evlerinden, balkondan, çatıdan ve bahçeden ateşlenen silahlar yarım saat sürdü. Binlerce silahın ateşlendiği yeni yıl kutlamalarında şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.

ESKİŞEHİR'DEKİ YILBAŞI KUTLAMASINDA IRAK BAYRAĞI GERGİNLİĞİ

ESKİŞEHİR'de Iraklı ve Suriyelilerin sokakta yılbaşı kutlaması yaparken Iraklı bir gencin Irak bayrağı sallaması gerginliğe neden oldu. Iraklı genci aşağıya indiren bir grup Eskişehirli genç, Türk Bayrağı çıkartıp bozkurt işareti yaparak 'Ne mutlu Türküm diye' bağırdı.

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan Iraklı ve Suriyeliler, bir süre kendi aralarında oynayarak yeni yılı kutladı. Iraklı bir genç telefon hattı kutusu üzerine çıkıp küçük bir Irak bayrağını eline aldı. Bir süre sonra bu gencin yanına başka bir genç daha gelip ikisi birden Irak bayrağı salladı.

Irak bayraklarını gören Eskişehirli gençler buna tepki gösterdi. Iraklıları indiren gençler Türk bayrağı çıkartıp bozkurt işareti yaptı, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırdı. Irak ve Suriyeli gençler ile Türk gençleri arasında yaşanan gerginliği araya giren polisler sonlandırdı. Kalabalık yeni yıla meşale yakıp girerken bir kaç kez de İstiklal Marşı'nı okudu. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BÜYÜKERŞEN'DEN POLİSE  ZİYARET

Bu arada Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP İl Başkanı Sinan Özkar, ilçe emniyet müdürlükleri ile polis merkezlerini ziyaret ederek Emniyet mensuplarının yeni yıllarını kutladı.

İZMİR'DE YENİ YIL COŞKUSU

İZMİRLİLER yeni yıla, Mirkelam ve Kargo grubunun konserinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenledi havai fişek gösterisini izleyerek girdi.

İzmirliler, 2018'e Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Mirkelam ve Kargo grubunun konseriyle girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konseri izleyen yüzlerce İzmirli şarkılara eşlik etti. Keyifli bir akşam geçiren vatandaşlar konserin ardından saat 00.00'da başlayan havai fişek gösterisini izledi. Gökyüzüne dilek balonları bırakan vatandaşlar yeni yıldan sağlık, huzur ve mutluluklar beklediğini belirtti. Öte yandan polis, denizden polis botu ve havadan polis helikopteriyle güvenlik önlemi aldı.

Kordon'da düzenlenen etkinliklerin sona ermesinin ardından vatandaşlar dağıldı.

TRAKYA'DA YENİ YIL COŞKUSU

Edirne'de 5 dereceye kadar düşen soğuk havaya rağmen ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi'nde toplanan kalabalık, yeni yıla sokakta girdi. Tekirdağ ve Kırklareli'nde ise yeni yıl coşkusu eğlence mekanlarında sürdü.

Edirne Belediye Başkanlığı, yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi'ni rengarenk süsledi. Her yıl düzenlenen etkinlikler ve konser ise 2 aydır işçilerin maaşlarını ödeyemediği gerekçesiyle Edirne Belediyesi tarafından iptal edildi. Buna rağmen Saraçlar Caddesi'ne toplanan vatandaşlar, yılbaşı süslemelerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Saatler gece yarısını gösterdiğinde hep bir ağızdan 10'dan geriye sayıldı ve coşkuyla yeni yıla 'merhaba' denildi. Soğuk hava nedeniyle birçok kişi ise kentteki bar ve eğlence mekanlarını tercih etti. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de halkın yoğun olarak bulunduğu sokaklarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

YENİ YILDAN İLK BEKLENTİ 'PARA'

Saraçlar Caddesi'nde yeni yıla giren Bosnalı üniversite öğrencisi Emine Luma, ilk kez sokakta yeni yıla girdiğini ifade ederek, " Trakya Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümde okuyorum. Sokakta olmaktan memnunuz. Arkadaşlarımızla sokakta yeni yıla girdik. Yeni yıldan başarı bekliyorum" dedi. Sedef Yılmaz ise yeni yıldan öncelikle para beklediğini belirterek, "Yeni yıldan para bekliyorum. Yılbaşı bileti de aldım çıkarsa kendime araba almak istiyorum" diye konuştu.

ATATÜRK MEYDANI'NDA TOPLANDILAR

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ise Atatürk Meydanı'nda toplanan kalabalık yeni yılı sokakta girdi. Yeni yılın ilk dakikalarında eğlenirken, bol bol 'selfie' çekildiler. İlçedeki bar ve eğlence mekanlarını tercih edenler ise müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Tekirdağ ve Kırklarelililer de yeni yıla barlar ve eğlence mekanlarında girdi.

VALİ CEYLAN, YENİ YILA POLİSLERLE GİRDİ

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, yeni yıla il merkezindeki görevli polislerle girdi. Vali Ceylan ve beraberinde Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Şahin Karakaş ile birlikte görevdeki personeli ziyaret etti.

Tekirdağ'da vatandaşların çoğunluğu yeni yılı evlerinde kutlamayı tercih etti. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü il genelinde 970 personel ile yılbaşı gecesi görev alırken, saatler gece yarısını gösterdiğinde bazı noktalarda havai fişekler atıldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise il merkezinde görevli emniyet personelinin yeni yılını kutladı. Ceylan, 2018 yılının hem Tekirdağ hem de tüm Türkiye için hayırlı geçmesi temennisinde bulundu. İl genelinde asayişi bozacak olumsuz bir durumun yaşanmadığını dile getiren Ceylan, "Emniyet güçlerimiz vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir yılbaşı geçirmeleri için sabaha kadar görevlerine devam edecekler. Biz de gerek emniyet ekiplerimizi gerekse de jandarma ekiplerimizi bizzat ziyaret ederek, yanlarında olmak istedik. Onların ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu belirtmek ve göstermek istedik. İnşallah 2018 yılı ilimiz için Türkiye için hayırlı bir yıl olur. Umarım hep birlikte huzurlu bir yıl geçiririz. Şu ana kadar il genelinde sıkıntılı olumsuz bir durum yok. Tüm ilçelerimizde emniyet ve jandarma ekiplerimiz bilfiil çalışıyorlar. Biz de çalışmaları yerinden inceleyerek kontrolleri sağlıyoruz" dedi.

Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da hasta ve izinliler dışında tüm personelin görev başında olduğunu kaydetti. Daha sonra görevli personele baklava ve çay ikramında bulunuldu.

ANTALYA 2018 YILINI DENİZDE KARŞILADI

Antalya'da bir grup vatandaş, 2018 yılını Konyaaltı Sahili'nde denize girerek karşıladı.

Antalya'da kendilerine 'Yaz kış denize girenler' adını veren ve aralarında öğretmen, mühendis, işadamları ile farklı mesleklerden yaklaşık 20 kişinin bulunduğu grup, 2018 yılını denize girerek karşıladı. Konyaaltı Sahili varyantlarına gelen grup üyeleri ısınmak için sahilde ateş yakıp dans etti. Saat 23.55'i gösterdiğinde grup üyeleri hep birlikte denize girdi. Soğuk havaya aldırış etmeden denize giren grup üyeleri yüzerek keyif sürdü. Nail Avcı, her sene olduğu gibi bu yıl da denize girerek yeni yılı karşıladıklarını söyledi. Her yıl bir dilekte bulunduklarını ifade eden Avcı, "Bu yıl dünya için barış diliyoruz. Sulh olsun istiyoruz. Yeni yıl herkese barış getirsin. Biz denize giriyoruz. Sağlıklıyız" dedi.  Doğukan Sakarya ise yeni yılda şehit haberlerinin olmamasını diledi.

ADANALILAR YILBAŞINI KUTLADI

ADANA'da vatandaşlar, havanın yağmurlu olması ve güvenlik önlemleri nedeniyle yılbaşını eğlence mekanlarında kutladı. Sheraton Otel'de sahne alan Burcu Güneş ise izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

Merkez Seyhan ilçesi Uğur Mumcu Meydanı'nda bu yılda kutlama yapılmadı. Havanın yağmurlu olması ve terör önlemleri nedeniyle eğlence mekanlarını tercih eden Adanalılar, yeni yıla coşkulu girdi. Adana Sheraton Otel'de sahne alan ünlü şarkıcı Burcu Güneş, arka arkaya seslendirdiği hareketli şarkılarla kendisini izlemeye gelenlere unutulmaz bir yılbaşı yaşattı. Burcu Güneş'in seslendirdiği şarkılarla gece boyu dans eden vatandaşlar, bir yandan da alkışlarla şarkılara eşlik ettiler. 2 saatten daha uzun sahnede kalan Güneş, alkış yağmuru altında konseri bitirdi.

ULUDAĞ'DA EKSİ 14 DERECEDE YENİ YILA GİRDİLER

Kış turizminin en önemli merkezlerinden olan Uludağ'da ziyaretçiler yeni yıla coşkuyla girdi. Sarıalan Ormanlar Köşkü mevkiinde düzenlenen partide yeniyıl geri sayımı eksi 14 derecede, 83 santimetre karın üzerinde danslarla yapıldı.

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden olan Uludağ, yeni yıla büyük bir coşkuyla girdi. Geri sayım başladığında ise otellerde ve açık alanlarda coşku doruğa çıktı. Ağaoğlu My Mountain Otel'de konser veren Şehnaz Sam hareketli şarkılarıyla hayranlarını mest etti. Saatler gece yarısını gösterdiğinde hep bir ağızdan 10'dan geriye sayan otel misafirleri yeni yıla danslar eşliğinde birbirlerine sarılıp tebrik ederek girdi. Yeni yıla açık alan partilerinde giren Uludağ ziyaretçileri ise Ormanlar Köşkünde yapılan yılbaşı partisine katıldı. Eksi 14 dereceye varan hava soğukluğu ve 83 santimetrelik kar kalınlığına rağman partiye katılanlar danslar ve havai fişek gösterileri ile beraber geri sayım yaptı. Yeniyıl'ın coşkusu otel programlarında ve açık alanlarda gecenin ilerleyen saatleri boyunca devam etti.

PALANDÖKENDE YENİ YIL COŞKUSU

KIŞ turizminin gözde mekanlarından Palandöken'de tatilciler, yeni yıla çoşku ile girdi. Tatilciler, hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye varan soğuk ve lapa lapa yağan karda coşku ile girdi.

Palandöken'de deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki otellerin önündeki kayak pistinde düzenlenen yeni yıl kutlaması, akşam saatlerinde başladı. Otellerin balo salonunda canlı müzik eşliğinde çılgınlar gibi eğlenen konuklar, meşaleli gece kayağının ardından havai fişek gösterisini izledi. İran, Rus ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yerli turistlerle dolan Palandöken'de uzun bir aradan sonra yağan lapa lapa kara rağmen tatilciler yakılan ateşin etrafında şampanya patlatarak gönüllerince eğlendi. Dışarıda yapılan kutlamalarda bazı tatilciler karlara uzanıp poz verirken, çocuklarda kumsaldaki gibi kardan kaleler yaparak karın keyfini çıkardı.

Davetliler gece yarısına kadar süren kutlamalara otellerin diskosunda devam etti. Oteller, gecenin ilerleyen saatlerinde davetlilere çorba ve barbeküde köfte, sucuk ikramında bulundu. Yeni yıla coşku ile giren tatilciler, barış dileklerinde bulundu.

KAPADOKYA YILBAŞINA YERALTINDA GİRDİ

KAPADOKYA Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistler, yeni yıla yeraltı eğlence merkezlerinde girdi.

Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin yılbaşı kutlamaları için en fazla ilgi gösterdiği mekanlar, volkanik tüfler içerisine oyularak yapılan yeraltı eğlence merkezleri oldu. 2018 yılını renkli görüntüler eşliğinde günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Çılgınca eğlenerek, yerin 10 metre altında 'Yaşar Baba "Restaurantı' dolduran turistler yapılan yeni yıl kutlamaları Oryantal Deniz'in asansör ile 10 metre aşağıya inerek kıvrak dansları eşliğinde yerli ve yabancı turistler gönüllerince eğlendiler.

Mangalda yakılan ateşin etrafında dans eden turistler, havai fişek eşliğinde eğlendi. Saatler gece yarısını bulduğunda şampanyalar patlatıldı.

MARMARİS'TE 15 BİN KİŞİ YILBAŞINI SOKAKTA KUTLADI

MUĞLA'nın Marmaris İlçe Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda düzenlenen yeni yıl kutlamalarına soğuk havaya rağmen yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Yılbaşının ilk saniyelerinde atılan 500 havai fişek gösterisi hayran bıraktırdı.

Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel yılbaşı kutlaması 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda yapıldı. Neon ışıklar ile süslenen meydanda açılan stantlarda içecek ve yiyecek ikramı yapıldı. Sıcaklığın altı dereceyi gösterdiği soğuk havada yaklaşık 15 bin kişi meydanı doldurdu. İlk olarak DJ'ler kurulan sahnede çaldıkları hareketli müziklerle kalabalığı coşturdu. Çeşitli dans grupları sahne alarak hünerlerini sergiledi. Saat 21.00 sıralarında başlayan kutlamalara Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar ve eşi Sevgi Acar meydanda halkın arasına karışarak yeni yıllarını kutladı. Trafiğe kapatılan Ulusal Egemenlik ve Atatürk Caddesi'nde, yeni yıla girilmesiyle havai fişek gösterisi yapıldı. İlçe Belediyesi yetkilileri tarafından 4 apartmanın çatısından 500 havai fişek patlatıldı. Havai fişekler ile gece gündüze döndü. Çok sayıda kişi muhteşem gösteriyi cep telefonlarıyla çekerek sosyal medyada paylaştı. DJ'ler çaldıkları "10'uncu ve İzmir Marşı'na vatandaşlar hep birlikte eşlik etti. Marşlar sonrası meydanda kutlamalar sona erdi. Muğla İl ve ilçelerinden gelen takviyelerde birlikte 400 polis güvenlik önlemi aldığı meydanda olay yaşanmadı.

İRANLILAR VAN'DA  2018'E BÖYLE GİRDİ

İran'daki olaylar devam ederken, yılbaşı için Van'a gelen İranlılar, kiraladıkları bir eğlence merkezinde gönüllerince eğlenip, yeni yıla dans ederek girdiler.

Son yıllarda İranlı turistlerin gözde tatil yeri haline gelen ve bir süre önce İran Dişişleri Bakanlığı'nın Türkiye için yayınladığı seyahat uyarısı, İranlıların Van sevdasını engelleyemedi.  Bu yılbaşında da Van'ın eğlence mekanları dolup taştı. Gündüz kentin cadde ve sokaklarında alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldüren İranlılar, yılbaşına eğlenerek ve dans ederek girdi. İranlılar Van'da, kiraladıkları mekanlarda eğlenmeyi tercih etti. İran'daki olaylara aldırış etmeden gönüllerince eğlenen İranlılar, yeni yılın ülkeri için mutluluk ve huzur getirmesini diledi.

YENİ YILA GÖREV BAŞINDA GİRDİLER

Kocaeli'de, sağlık, itfaiye ve emniyet personelleri yeni yıla görev başında girdi.

Kocaeli'de yılbaşı akşamı sağlık, itfaiye ve emniyet personelleri gece boyunca vatandaşların güvenliği ve huzuru için görev yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personelleri olası yangınlara karşı hazır bekledi. Tüm vatandaşların yeni yılını kutlayan itfaiye eri Seçkin Yanık, "Biz tüm tatillere, yeni yıla görev başında giren kurumlardan birisiyiz. Vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri ve yeni yıllarını rahat bir şekilde kutlamayabilmeleri için görevimizin başındayız. İtfaiyeciler olarak vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu bir yeni yıl diliyoruz" dedi. Hastanelerde de acil servisler yoğun bir şekilde mesai harcadı. Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servis Nöbetçi Hekimi Uzman Doktor Ergün Sevinç, "Bugün Kocaeli Devlet Hastanesi'nde görevli hekimlerden ve idari personel olarak acilde görevimizin başındayız. 1 acil uzmanı, 4 pratisyen doktoru, 2 uzman, 1 cerrahi müdahale doktoru ve şefler olmak üzere 10 hemşire, 3 sağlık memuru, 2 laboratuvar teknisyeni ve 2 triaj görevlisi olmak üzere yılbaşı akşamı görevimizdeyiz" diye konuştu. Yaklaşık 2 bin polisle görev yapan emniyet teşkilatı ise, halkın huzur ve güveni için yoğun çaba sarf etti. Saraybahçe Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis memurları, yeni yılı mesai arkadaşlarıyla kutladı.

Görüntü Dökümü

--------------------------(ANKARA)

-Kızılay meydanı

-Bomba köpeği ile Güvenpark'ta arama

-Kapatılan yollar

-Polislerden görüntü

-Vatandaşlardan görüntü

-Detaylar

-Kızılay meydanından görüntü

-Havai fişekten görüntü

-Eğlenen vatandaşlar

-Detay

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA,

Görüntü Dökümü

---------------------------- ŞANLIURFA

İlçenin gece görüntüsü

Sıkılan silah sesleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN/ ŞANLIURFA,

Görüntü Dökümü

------------------ESKİŞEHİR

-Irak ve Suriyeli genç ve çocukların balonları parlatarak eğlenmeleri,

-Iraklı bir gencin küçük bir Irak bayrağını sallaması,

-Irak bayrağına tepki gösterenlerin,

-Yaşanan gerginliği ardın bir grup gencin küçük bir Türk Barağı çıkartarak bozkurt işareti yapmaları,

-Yeni yılın kutlanması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasından çekilen görüntüler,

-Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in polis merkezinde Emniyet mensuplarını yeni yılarını kutlamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

Görüntü Dökümü

------------------------İZMİR

Konserden görüntü

Havai fişeklerden görüntü

Dilek balonu uçuranlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

Görüntü Dökümü

-----------------(EDİRNE- ÇORLU-TEKİRDAĞ

(EDİRNE)

-Saraçlar Caddesi'ndeki kalabalık

-Yılbaşı süslemeleri

-Selfie çekilenler

-10'dan geriye sayılması

-Konfeti patlatılması

-Yeni yıla girenlerin alkışları

-Bosnalı öğrencilerle röp.

-Emine Luma ve Sedef Yılmaz ile röp.

-Sokaktan genel görüntüler

(ÇORLU)

----------------

-Eğlenen vatandaşlar

-Atatürk meydanı

-Mutlu yıllar yazısı

-Toplananlar

-Selfi çekilenler

-Güvenlik önlemi alan polis

(TEKİRDAĞ)

------------

-İl merkezinde görev yapan polisler

-Valinin polislerin yeni yılını kutlaması ve konuşmaları

-Vali röportajı

-Detay görüntüleri

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/ EDİRNE-ÇORLU-TEKİRDAĞ,

Görüntü Dökümü

------------------------ANTALYA

Denize gireceklerin sahildeki görüntüsü

Sahilde yakılan ateşin etrafında oturanlar

Denize gideceklerden görüntü

Denize girecekleri desteklemeye gelenlerin görüntüsü

Denize gireceklerin pankart önündeki görüntüsü

Koşarak denize girmeleri

Denizde yüzmeleri

Havai fişeklerin patlatılması

Denizden çıkanlarla röpler

Haber: ANTALYA,

Görüntü Dökümü

-----------------ADANA

Burcu güneş yılbaşı konseri

Konserde eğlenenlerden detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

Görüntü Dökümü

-----------------BURSA

-Otelde Şehnaz Sam sahnesi eşliğinde yılbaşı kutlaması

-Açık alanda yeniyıla girenlerden görüntü

Haber-Kamera: Enver Fatih TIKIR-Gürkan DURAL/ BURSA,

Görüntü Dökümü

-----------------ERZURUM

-Yılbaşı kutlamasından görüntüler

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

Görüntü Dökümü:

-----------------NEVŞEHİR

- Ürgüp'ta Temenni tepesine Ürgüp 2018 yazısından genel görüntü

-Pop Müzik eşliğinde vatandaşların pistte oynamalarından genel görüntü

-Büyük mangalda yakılan Ateş etrafında oynayan vatandaşlardan ve havai fişek atılmasından genel ve detay görüntü

-Geri sayım ile 2018 giriş yapılması ve pistteki vatandaşları genel görüntü

Haber-Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,

Görüntü Dökümü

-----------------(MARMARİS)

Meydanda kutlamalardan görüntü

Geri sayımdan görüntü

Havai fişeklerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS(Muğla),

Görüntü Dökümü

-----------------VAN

-Eğlence merkezinde eğlenen İranlılar

-İranlılardan detaylar

-Ropörtajlar

-Detaylar

Haber-Kamera: Orhan AŞAN-Arif KARAKAŞ/ VAN,

Görüntü Dökümü:

------------------------KOCAELİ

İtfaiye erlerinden görüntü

İtfaiyenin göreve çıkış yapması

İtfaiye aracı içinden görüntü

İtfaiye eri ile röp.

Hastane içinden görüntü

Doktorun hastayı muayene etmesi

Nöbetçi doktor ile röp.

Karakoldan görüntü

Detay

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR-Selda Hatun TAN-Uğur AYDIN/İZMİT(Kocaeli),

==============================================

YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ

************************************

3)BAKAN DEMİRCAN, SAMSUN'DA ÇOCUK HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ

SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, yeni yılın ilk dakikalarında Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni ziyaret etti.

Çeşitli ziyaretler ve programlar için Samsun'a gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, milletvekilleri ve protokol üyeleriyle Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni ziyaret etti. Basına kapalı olarak servislerde yatan hastaları ziyaret eden Bakan Demircan, "Doğum yapmış anneleri ve dünyaya yeni gelmiş bebekleri ziyaret ettik. Kendilerine yeni yıl vesilesiyle 'hoş geldiniz' dedik. Bahtları açık olsun. Allah'ım uzun ömürler versin. 2018'i 2017'den daha güzel geçmesini bütün ülkemiz için, İslam alemi için ve dünna için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz. Halkımıza da 2017'nin sona ermesiyle 2018'in önümüzde daha büyük umutların yeşermesine vesile olmasını diliyoruz. Yeni yılını halkımızın tebrik ediyorum. Dünya'ya şu an gelen bebeklerimize de 'hoş geldiniz' diyoruz" dedi. Bakan Demircan'ın hastane ziyaretinde bir kadın bağırarak kendisiyle görüşmek istedi. Güvenlik görevlileri kadını uzaklaştırırken, bakan Demircan ziyaretlerinin ardından karayoluyla Tokat'a hareket etti.

BAKAN ZEYBEKCİ, 2018 YILININ İLK BEBEKLERİNE ALTIN TAKTI

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de Devlet Hastanesi'nde 2018 yılının ilk dakikalarında dünyaya gelen 2 bebeği ziyaret çeyrek ederek altın taktı.  Bakan Zeybekci, 2018 yılında ihracatta 169 milyar dolarlık hedefe doğru yönlerini çevireceklerini,  170'li rakamlara ulaşmak istediklerini söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi'ndeki yeni yılın ilk bebeği ziyaretine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Metin Düz, ilçe belediye başkanları katıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'ne giderek, yeni yılın ilk bebeklerini ziyaret etti. Savaş ve Sevda Tutulmaz çiftinin 3. çocuğu olan ve 2018 yılında saat 00.05'te dünyaya gelen Ramazan isimli bebeğe altın takan bakan Zeybekci, daha sonra başka bir odada, Türkan ve Şahabettin Aydın'ın 8. çocuğu olarak dünyaya gelen Muhammet Selim isimli bebeğe de çeyrek altın taktı. Yeni yılın iki bebeğini Vali Karahan ile  Başkan Zolan ve diğer belediye başkanları da altın taktı. Yeni yılın bebeklerine altın takan bakan Zeybekci, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. 2017 yılının acısıyla, tatlısıyla geride kaldığını, bütün insanlık ve İslam aleminin yaşadığı acıları tekrar yaşamaması dileklerini ileten Zeybekci, "Türkiye 2017 yılında ekonomi başta olmak üzere bir çok alanda destansı başarılar elde etti. 15 Temmuzun İhanetin hesabı sorulmaya devam ederken, ülkemiz büyüme, dış ticaret, ihracat ve istihdamda başarılar elde etti. Bu gece itibarıyla bizim için diğer önemli olan da ihracattaki 2014'teki 157,6 milyar dolarlık hedef aşılacak mı aşılmayacak mı? O günkü avro, dolar kuru ve altınla ilgili etkileri eklediğimiz zaman bu sene yakalamamız halinde yaklaşık olarak 20 milyar dolarlık ekstra bir performans göstermiş olacağız. 2018'deki 169 milyar dolarlık hedefe doğru yönümüzü çevireceğiz. 170'li rakamlara ulaşmak istiyoruz. Onu da inşallah bu ülkenin özel sektörü, üretimi, ihracatı, akıl ve alın teriyle yakalayacağızö dedi.

7 YILLIK ÇOCUK ÖZLEMİ, YENİ YILIN İLK DAKİKALARINDA SONA ERDİ

ZONGULDAK'ta, 7 yıldır çocuk özlemi çeken 32 yaşındaki Gülden ve 33 yaşındaki Ergin Oda çiftinin yeni yılın ilk saatlerinde dünyaya bebekleri geldi. Bülent Ecevit Üniversitesi'nde çalışan Ergin Oda ile Gülden Oda çiftinin 7 yıl süren çocuk özlemi saat 00.05'de Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya gelen 'Amine' adını verdikleri kız bebekle sona erdi. Epilepsi rahatsızlığı nedeniyle başka bir hastanede tedavi gören baba Ergin Oda, eşinin doğumuna gidemedi. Gülden Oda doğumun ardından eşi Ergin Oda'yı cep telefonuyla görüntülü arayarak kızını gösterdi. Duygulanan Ergin Oda, doğumu gerçekleştiren doktor ve hastane personeli ile görüntülü aramayı gerçekleştiren gazetecilere teşekkür etti.

Gülden Oda, uzun süredir çocuk sahibi olmayı beklediklerini söyleyerek, "Çok mutluyuz. Uzun süredir bekliyorduk. Allah'ım nasip etti. Eşim rahatsızlığı nedeniyle hastanede yatıyor. Cep telefonuyla kızımı gösterdim. Çok mutluyuz" dedi.

KAYSERİ'DE YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 00.03'TE DOĞDU

Kayseri'de, 2018 yılının ilk bebeği saat 00.03'te doğdu. Erkek olan bebeğe ailesi Mehmet ismini verdi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde 2018 yılının ilk bebeği 00.03'te dünyaya geldi. 2 yıllık evli olan Yakup Öztaş (24) ile Betül Öztaş çiftinin bebeğine Mehmet ismi verildi. Mehmet bebek 3 kilo 200 gram doğarken, boy uzunluğunun ise 50 santim olduğu belirtildi. 2018 yılının ilk bebeği olması nedeniyle İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İbrahim Özcan aileyi ziyaret ederek, tebrik etti. Sağlık Müdürü Benli, Mehmet bebeğe çeyrek altın hediye etti. Benli, 2018 yılının hayırlı geçmesini temenni ederek, Mehmet bebeğe hayırlı ömürler diledi. Baba Yakup Öztaş ise, mutlu olduğunu belirterek, "2 yıllık evliyim. Çocuğuma babamın ismi olan Mehmet adını verdik. Çok heyecanlıyım" dedi.

GAZİANTEP'TE YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'HAMZA'

Gaziantep'te, yeni yılın ilk dakikasında 3 kilo 600 gram ağırlığında dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğine 'Yakup' ismi verildi.

Muhasebeci Talip ve ev hanımı Yüksel Bostancı çiftinin saat 00.01'de dünyaya gözlerini açan ilk bebeği 3 kilo 600 gram doğdu. 75'inci Yıl Kadın Hastalık ve Doğum Hastanesi'nde normal doğumla dünyaya gelen bebeği hastanede ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, aileyi kutladı. Tahmazoğlu, minik bebeğe çeşitli hediyeler ve yarım altın hediye etti. Talip Bostancı, yeni yılın ilk dakikasında doğal ilk bebeklerine kavuştukları için mutlu olduklarını belirtti. İlk bebeğine kavuşan ve duygulanıp gözyaşı döken Yüksel Bostancı ise, oğluna Yakup ismini verdiklerini söyledi.Şahinbey Başkan Mehmet Tahmazoğlu da aileyi tebrik ederek, çocuklarının vatana ve millete hayırlı bir evlat olması temennisinde bulundu.

MALATYA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'SEFA'

MALATYA'da 2018'in ilk bebeği, saat 00.05'de dünyaya geldi. Aile, erkek bebeğe 'Sefa' ismini verdi.

Doğum için Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü Kadın Doğum ve Çocuk Polikliniği'ne kaldırılan Hülya Yiğit (39), saat 00.05'de erkek bir bebek dünyaya getirdi. Sağlıklı olduğu belirtilen, 3 kilogram ağırlığındaki bebeğe 'Sefa' ismi verildi. 4'üncü bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan Hülya Yiğit, 2018 yılının ilk bebeği olması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. Hülya Yiğit, 2018 yılının kendilerine uğurlu geldiğini ifade ederek, "Çocuğum sağlıklı doğdu çok şükür. Bizde yılın ilk bebeği oldu. Önemli olan sağlıklı olması bizim için. 2018 yılında barış istiyoruz, son zamanlarda ortalığın sakinleşmesini istiyoruz. Barış olsun dünyada herkeste, her tarafta çocuklar sefalet çekmesin. Hepsi huzurlu, mutlu, sağlıklı büyüsünler istiyorum" diye konuştu.

Baba İrfan Yiğit (39) ise yeni yıla mutlu bir şekilde girdiklerini ifade ederek, "Güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin. Bizim için önemli olan sağlıklı olması. İnşallah vatan ve millet için hayırlı bir evlat olur. Temennimiz bu yönde. 2018 yılı da tüm dünyada huzur, barış, mutluluk, sağlık, savaşların son bulmasını istiyorum" dedi.

Kadın Doğum Uzmanı Doktor Barış Çıplak da aileyi tebrik ederek, "Yeni yılın ilk bebeğinin doğmasının mutluluğu içindeyiz. 2018 yılında sağlık, barış, mutluluk temenni ediyoruz herkese öncelikle ailemize, yeni bebeğimize ve bütün dünyaya. Bebeğimiz 3 kilogram civarında doğdu. Bir sıkıntı olmadı" diye konuştu.

KONYA'DA YILIN İLK BEBEĞİ 'BEKİR' OLDU

KONYA'da yeni yılın ilk bebeği, Sevda-İdris Koyun çiftinin bebekleri  'Bekir' oldu.

23 yaşındaki İdris ve 20 yaşındaki Sevda Koyun çiftinin ilk bebeği saat 00.07'de Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde normal doğumla dünyaya gözlerini açtı. Ailenin 'Bekir' adını vereceklerini belirttikleri bebek 50 santimetre boyunda ve 3 kilo 115 gram ağırlığında doğdu.

İlk kez baba olma sevincini yaşadığını belirten İdris Koyun, "İlk kez baba oldum. Çok heyecanlıyım. 2018 yılının en güzel hediyesi oldu. Bebeğimize babamın ismini koydum" dedi. Bebeğe Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç çeyrek altın hediye etti.

KAHRAMANMARAŞ'TA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'EMİNE SÜMEYYE'

KAHRAMANMARAŞ'ta 2018'in ilk bebeği Orhan ve Hürümelek Alyas çiftinin 4'üncü çocuğu olan 'Emine Sümeyye' oldu. Baba Alyas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiği için çocuğuna Erdoğan'ın eşi ve kızının ismini koyduğunu söyledi.

Fabrika işçisi Orhan Alyas ile ev kadını eşi Hürümelek Alyas çiftinin 4'üncü çocuğu Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde saat 00.02'de 3 kilo 600 gram olarak dünyaya geldi. Normal doğum ile dünyaya gelen bebeğe Emine Sümeyye ismi konulurken, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Nuri Öksüz çifte hayırlı olsun dileklerinde bulunarak bebeğe altın taktı.

Baba Orhan Alyas, dördüncü çocuğunu kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiği için çocuğa Erdoğan'ı eşi ve kızının adını verdiğini söyledi. Baba Alyas, "Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Bu sevgimden dolayı oğluma Tayyip Burhan adını bıraktım. Kızıma da Cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanım ile kızı Sümeyye hanımın isimleri olarak Emine Sümeyye ismini bıraktım" dedi.

2018'in ilk bebeğini dünyaya getiren anne Hürümelek Alyas ise çok mutlu olduğunu söyledi.

MUŞ'TA 2017'NİN SON VE 2018'İN İLK BEBEKLERİ

MUŞ'ta 2018 yılının ilk bebekleri, Şervan ve Umut bebek oldu. 2017 yılının son saatlerinde ise 5 bebek dünyaya geldi.

Muş Devlet Hastanesi'nde Mahinur- Ahmet Çelik ile Sevda- Kenan Korkmaz çiftlerinin ikinci çocukları yeni yıla gözünü açtı. Yeni yılın ilk bebeği 00.10'da, ikinci bebek ise 00.15'te dünyaya geldi. Şervan ve Umut ismi verilen bebeklerin sağlıklı olarak dünyaya geldikleri açıklandı. Yine 2017 yılının son saatlerinde de 5 bebek dünyaya geldi. Yeni doğan bebekleri ve ailelerini ziyaret eden Devlet Hastanesi Başhekimi Radyoloji Uzmanı Dr. Gürkan Danışman ile Hastane Müdürü Oktay Turan, bebeklere çeşitli hediyeler verdi.

Aileleri tebrik eden Başhekim Uzman Dr. Gürkan Danışman, yılbaşında 7 bebeğin dünyaya geldiğini söyledi. Bebeklerden 5'inin 2017 yılında, 2'sinin ise 2018 yılında dünyaya geldiğini ifade eden Danışman, "Yeni yılda dünyaya gelen bebeklerin vatana millete hayırlı bireyler olmasını diliyorum. Hastane yönetimi olarak annelerimizi ziyaret ettik ve bebeklerimiz için aldığımız hediyeleri verdik" diye konuştu.

BAŞKANTAN ÇEYREK ALTIN, MÜDÜRDEN TATLI

KARS'ın MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yeni yılda dünyaya gelen bebeklere eşi Figen Karaçanta ile birlikte ziyaret ederek çeyrek altın takdı. Emniyet Müdürü Ümit Bitirik'te görevli polis memurlarını görev yerlerinde ziyaret edip tatlı ikramında bulundu.

Yeni yıl gecesi şehrin muhtelif yerlerinde görev alan polis memurlarını yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte ziyaret eden Emniyet Müdürü Bitirik, polis memurlarının yeni yılını kutlayıp, tatlı ikramında bulundu. Polislerle bir süre sohbet eden Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, polis ekiplerini özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti. Bitirik, vatandaşlarlada tokalaşarak yeni yıllarını kutladı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile eşi Figen Karaçanta da Harakani Devlet Hastanesi Doğum Ünitesi'nde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebekleri ziyaret ederek çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verdi. Burada annelerle bir süre sohbet eden ve onlara çiçek veren Başkan Karaçanta, bebeklerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Yeni doğan bebeklerin önce kendileri ve aileleri sonra ise ülkeleri ve insanlık için hayırlı bireyler olmasını temenni eden Başkan Karaçanta, "Bir ailenin en büyük mutluluğu şüphesiz o aileye yeni katılan fertlerdir. Bizlerde bu ailelerin yanı sıra Kars olarak büyüyen ve mutlu bir aileyiz. O nedenle ailelerimizin mutluluğunu paylaşmak, geleceğimiz olan bebeklerimize huzurlu bir hayat dilemek üzere bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Umuyorum ki tüm bebeklerimize, daha güzel bir gelecek ve şehir bırakacağız. Kars'ta dünyaya 'merhaba' diyen her bebek bizim gelecek adına da ayrıca umudumuz. Dilerim ki minik meleklerin kalbinden sevgi ve merhamet eksik olmasın. Allah'ım sağlık mutluluk ve umudu ömürlerinden eksik etmesin. Hepsinin bahtları açık olsun. Ailelerinin desteğiyle güzel günlerde, ülkemizin uygar ve başarılı bireyleri olarak yetişsinler" diye konuştu.

ADIYAMAN'DA YILIN İLK BEBEĞİ 'EBUBEKİR'

ADIYAMAN'da yeni yılın ilk bebeğine 'Ebubekir' ismi verildi.

Doğum sancıları başlayınca Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yıldız Kamış, saat 00.30'da erkek bebek dünyaya getirdi. Yıldız ve Ramazan Kamış çiftinin dördüncü çocukları olan 3 kilo 250 gram ağırlığındaki bebeğe 'Ebubekir' ismi verildi.

Yıldız Kamış, biri kız 4 çocuğu olduğunu belirterek, "Allah olmayanlara nasip etsin inşallah. Yeni yılda hepimize sağlık, mutluluk, huzur nasip etsin. Hayırlısı olsun, rabbim sağlıklı olmayı nasip etsin. Devlete millete, Allah'a iyi bir kul olsun" dedi.

ADANA'DA 2017'NİN SON BEBEĞİ ARİN, 2018'İN İLK BEBEĞİ DE LAVİN

ADANA'da 2017 yılının son bebeğinin adı Arin ve 2018 yılının ilk bebeğinin adı Lavin, Şehir Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bebeklere çeyrek altın taktı.

Yüreğir Belediyesi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen 'Yüreğir'e hoş geldin bebek' etkinliği için Adana Şehir Hastanesi'ne gelen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, hasta yakınlarıyla sohbet etti. Daha sonra yeni yıla dakikalar kala dünyaya gelen 2017'nin son bebeği Songün ve Vesvedin Dağ çiftinin kızları Arin'i ziyaret etti. Burada Arin bebeği kucağına alan Başkan Çelikcan, çeyrek altın taktı. Arin bebeğin ardından 2018'in ilk dakikalarında dünyaya gözlerini açan Devren-Mahsun Güyildar çiftinin kızları Lavin bebeği ziyaret etti.

BABAANNESİ İLE AYNI GÜN DOĞDU

Yaklaşık 1,5 yıl önce evlenen çiftin ilk çocuğu Lavi'n babaannesi Müzeyyen Güyildar'ın da yılbaşı bebeği olduğu öğrenildi. Torununun da kendisi gibi yılın ilk bebeği ve doğum günlerinin aynı olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten babaanne Müzeyyen Güyildar, kendisinin da 1971'nin yılbaşında doğduğunu söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ

Lavin bebeğe çeyrek altın takan Çelikcan, "2018'in İlk bebeği Lavin, ailesine ve vatanımıza hayırlı olsun. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz.  Allah onların kaderlerini güzel yapsın. Umut ediyorum ki inşallah yarının ülkesini yönetecek insanlardan olurlar" diye konuştu.

MERSİN'NDE YILIN İLK BEBEĞİ MEHMET EMİN

MERSİN'de yeni yılın ilk bebeği Mehmet Emin dünyaya  geldi.

Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olma özelliği taşıyan Mersin Şehir Hastanesi Doğumhanesi'ne 23: 10'da başvuran Süleyman Hülya Dündar çiftinin ilk çocuğu, 2018'in ilk dakikalarında dünyaya geldi. Anne Hülya Dündar, bebeğin yeni yılda doğduğunu doğumdan birkaç dakika sonra öğrenirken, yaşadığı mutluluğu dile getirdi.  3 kilo 400 kilogram ve 54 santimetre doğan bebeğin annesi Dündar, yeni yılda doğan ilk bebeğin kendilerinin olmasına çok şaşırdıklarını ifade ederek, "İlk çocuğum. Bugün yılbaşı, çok mutluyum.  Sezeryan düşünüyordum normal doğum yaptım. Bebeği Ocak ayının ilk haftası bekliyorduk, bugüne kısmetmiş. Çok mutluyuz. Yeni yıla mutlulukla huzurla gelsin" dedi.

Anne ve bebeği ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, anneyi tebrik edip bebeğe çeyrek altın taktı.

Görüntü Dökümü

-------------------------SAMSUN

-Bakan Ahmet Demircan'ın gelişi

-Bakan Demircan'la görüşmek isteyen kadından görüntü

-Bakan Demircan'ın açıklaması

-Detay

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

Görüntü Dökümü

-----------------------DENİZLİ

Bakan Zeybekci'nin karşılanması

Zeybekci'nin hasta yakınlarıyla sohbet etmesi

Bakan Zeybekci'nin bebekleri altın takması

Zeybekci'nin açıklama yapması

Genel ve detay görüntü

(Kj Haber - Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

Görüntü Dökümü

-----------------------ZONGULDAK

-Babanın çocuğunu görüntülü arama ile ilk görüşü

-Babanın duygulu anları

-Anne ve baba arasındaki konuşma

-Anne ile röportaj

-Bebek anne ve babadan detaylar

Dosya Adı: zngyeniyilbebegi

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK

Görüntü Dökümü

-----------------------KAYSERİ

-Yeni doğan Mehmet bebek ve anne Betül Öztaş'tan görüntü

-İl Sağlık Müdürü Benli'nin Mehmet bebeğe çeyrek altın takması ve röportaj

-Baba Yakup Öztaş ile röportaj

-Genel detay

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ-Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,

Görüntü Dökümü

------------------------GAZİANTEP

Bebekleri doğan aile

Mehmet Tahmazoğlu'nun aileyi ziyareti

Çiçek ve altın verilmesi

Bebeğin getirilmesi

Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşması

Bostancı çiftiyle röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP,

Görüntü Dökümü

------------------------MALATYA

Bebekten detaylar

Anne Hülya Yiğit'in konuşması

Baba İrfan Yiğit'in konuşması

Doktor Barış Çıplak'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN/ MALATYA,

Görüntü Dökümü

-------------------------KONYA

-Bebeğin ve annenin görüntüsü

-Baba İdris Koyun konuşması

-Bebeğe çeyrek altın hediye edilmesi

Haber-Kamera: Mehmet IŞIK/KONYA,

Görüntü Dökümü

-----------------------KAHRAMANMARAŞ

Doğumhane önü

Doğumhane önünde bekleyen baba ve yakınları

Baba Orhan Alyas ile röp.

İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ile röp.

Alyas ve Öksüz'ün odaya girmesi

Öksüz'ün bebeğe altın takması

Hürümelek Alyas ile röp.

Bebek Emine Sümeyye Alyas

Alyas çiftinden 'Mutlu yıllar' mesajı

Doğumhane önünde bekleyenler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

Görüntü Dökümü

------------------------MUŞ

-Yeni doğan bebekler

-Bebekler ve sağlık personelleri

-Başhekim Gürkan Danışman'ın hediyeleri vermesi

-Başhekim Gürkan Danışman röportaj

-Hastalardan görüntü

-2017'nin son bebeklerinin ziyaret edilmesi

Haber-Kamera: MUŞ,

Görüntü Dökümü

------------------------KARS

-Emniyet müdürü karakol ziyaret

-Karakol önünde hatıra fotoğrafı

-Uygulama alanı ziyaret ve tatlı ikramı

-Belediye başkanı hastane ziyaret

-Belediye başkanı ve eşi yeni doğan bebeklere hediye ve hatıra fotoğrafı

-Belediye başkanı röportaj

-Yılın ilk bebeğinin annesi röportaj

-Uygulama alanı detay

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

Görüntü Dökümü

-----------------------ADIYAMAN

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Anne yatakta çocukla yatması

Bebek anne kucağında

Annenin ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

Görüntü Dökümü

-----------------------ADANA

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kaynar dağıtırken

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilk ve son bebeğe çeyrek altın takması

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan röp

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ-Eser PAZARBAŞI/ ADANA,

Görüntü Dökümü

-----------------------MERSİN

Mehmet Emin bebekten görüntür

Anne Hülya Dündar'dan görüntü

Annesinin kucağındaki bebekten görüntü

Bebek ağlarken

Anne ve bebek hemşirelerle birlikte

İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, anne ve bebeği ziyaret ederken

Bahçacı bebeğe altın takarken

Anne Hülya Dündar'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.


Advertisement