Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)HAVA ALMAK İÇİN ÇIKTIĞI BALKONDAN DÜŞTÜKARAMAN'da hava almak için çıktığı 1'inci kattaki evinin balkonundan dengesini kaybedip düşen ve yaralanan Dede Taşer (74), ambulansla hastaneye kaldırıldı.

02.04.2018 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HAVA ALMAK İÇİN ÇIKTIĞI BALKONDAN DÜŞTÜ

KARAMAN'da  hava almak için çıktığı 1'inci kattaki evinin balkonundan dengesini  kaybedip düşen ve yaralanan Dede Taşer (74), ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay, dün saat 22.40 sıralarında Karaman merkeze bağlı İhsaniye köyünde meydana geldi. Dede Taşer, evinin balkonuna hava almak için çıktı. Dengesini kaybeden yaşlı adam yaklaşık 3 metre yükseklikten toprak zemine düşmesi sonucu yaralandı. Taşer, yakınları  tarafından çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alına Taşer'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yaşlı adamın ambulanstan indirilmesi

Acil servise alınması

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=================================================

2)AYDIN'DA MEHTERİ DE KADIN ÇALIYOR AMBULANSI DA KADIN SÜRÜYOR

TÜRKİYE'nin iki kadın büyükşehir belediye başkanından birisi olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, icraatlarıyla kadın dostu bir kent yarattı. Türkiye'nin ilk kadını mehteran takımı ile zeybek ekibini kuran Çerçioğlu, icraatlarında da kadına öncelik verdi. Aydın'da ambulansı da kadın kullanıyor belediye otobüsünü de.

2019 yerel seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden belediye başkanlığına adaylığını açıkladığı tek isim Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınlara öncelik veren onların yolunu açan çalışmalarıyla dikkat çekti. Türkiye'nin ilk kadın mehteran takımı ile zeybek ekibini kuran Özlem Çerçioğlu'nın yönettiği belediyede ambulansı da belediye otobosünü de kadınlar kullanıyor. Çerçioğlu'nun belediyenin farklı birimlerinde çalışan kadınlardan kurduğu 17 kişilik mehteran ekibi, gönüllülük esasına göre çalışıyor. Bıyıklarıyla ön plana çıkan mehter takımının kadınlardan kurulu olması ilk başlarda yadırgansa da başarılı performansları dinleyicileri etkiledi. Önceleri sadece Aydın bölgesindeki etkinliklerde görev alan kadın mehter takımı, bugün Türkiye'nin her bölgesine giderek, gösteriler yapıyor. Kadın Mehter Takımı'nı gururla izleyen Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın kadın dostu bir kent olduğunu belirterek,

"Kenti kadınlar kullanıyor. Parkları caddeleri pazar yerini. Çalışmaları yaparken kadınları anketlerde ön plana alırız. Kadınlar ne istiyor, kentte ne görmek istiyor, kadınların fikirleri bizim için önemli olmuştur. Kadın mehteran takımı, kadın efelerimiz bir çok birimde kadınlarımız çalışıyor. Ambulans şoförlüğü, kadın toplu taşıma araçlarında kadınlara yoğun bir şekilde görev alıyor. Eğer bir toplumu yükseltmek istiyorsanız mutlaka kadının sosyal ve iş hayatında olması lazım. Ben de bir kadın belediye başkanı olarak her zaman kadınların yanında yer alıyorum. Kuva-yi Milliye'nin Çete Ayşeleri, Nene Hatunları oldu. Büyük Taarruz'da Türk kadını erkeğiyle omuz omuza mücadele etti. Türk kadını her işi yapabilir. Yeter ki fırsat verilsin, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleri de bir kadın devrimidir. Kadınların en iyisini yapacağına inandığım için bu takımları kurduk, çok başarılı oldular" dedi.

"ÇOCUKLAR BİZİM ETKİNLİKLERİMİZE GELİYOR"

Kadın mehter takımın şefi Gamze Konur, aynı zamanda halk oyunları eğitmeni. Takıma kendi isteğiyle girdi. İzleyenlerden büyük beğeni ve takdir gördüklerini belirten Konur, "Kendimizi tanıtıyoruz, bu da bize gurur veriyor. İlk başlarda başaramayacağımızı düşündüler, ama biz başardık" dedi. Konservatuarda opera ve şan eğitimi alan şimdilerde belediye kültür merkezinde şan eğitimi veren Pınar Uysal ise mehter takımını solistlerinden. Pınar Uysal da tüm Türkiye'de gösterilerde bulunduklarını ve olumlu tepkiler aldıklarını anlattı. Mehmet takımının en kıdemli kadını ise iki çocuk annesi olan Aytül Ceylan  "Spor eğitmeniyim, projede yer almak istedim. Çok sevdim işimi. Mehter ve kadın çok bağdaştırılmıyor ama ben yer almak istedim. Çok iyi bir ekip oluşturduk. Genelde veliler çocuklarının etkinliklerine gider, bizde tersi oluyor onlar benim etkinliklerime geliyor" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Özlem Çerçioğlu ile röportaj.

Mehter takımının gösterisinden görüntü.

Zeybek ekibinin gösterisinden görüntü.

Mehter takımı üyeleriyle röportaj

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Tekin GÜRBULAK/ İZMİR

==========================================================

3)ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN TÜBİTAK İÇİN 'OZON' PROJESİ

ERZURUM'daki Özel Bilge Koleji Ortaokulu öğrencileri Asude Samancı ve Elif Azra Uzun, 'Ozonun kahramanı ceviz ağacı' projeleriyle TÜBİTAK tarafından kentte bu yıl 12'ncisi düzenlenen bölge yarışmasına katıldı. Samancı ve Uzun, üzerinde projelerini anlattıkları ceviz fidanına can suyu verip, yapraklarını temizledi.

TÜBİTAK'ın bölge yarışmasında projelerini anlatan ortaokul öğrencileri Asude Samancı ve Elif Azra Uzun, ceviz ağacı ile delinen ozon tabakasının onarılabileceğini söyledi. Projede, ozon tabakasındaki incelme ve delinmenin azaltılmasına yönelik alınabilecek önlemleri araştırdıklarını belirten Samancı, "1985 yılında İngiliz bilim adamları Antarktika kıtası üzerindeki ozon tabakasındaki aşırı incelmeyi yani deliği keşfettiler. Ozon tabakasındaki incelme giderek, daha geniş bir alan üzerine yayılmaktadır yani Antarktika kıtasından daha öteye Güney Amerika'nın ucuna dek erişmektedir. İlk keşfedildiğinde eylül- ekim olmak üzere 2 aylık periyotta görülürken günümüzde deliğin (incelmenin) varlığının eylül- aralık ayları arasında daha uzun bir periyotta devam ettiği görülmektedir. Bu kapsamda ceviz ağacının oluşturduğu sülfür örtüsünden yararlanabileceğimizi bulduk. Yaptığımız araştırmalar sonucu ceviz ağacının ozon tabakasını onarıcı etkilerine rastladık. Yani ceviz ağacının salgıladığı sülfür gazını roket yardımı ile ozon tabakasına salgılayarak, bu tehlikeden kurtulabiliriz" diye konuştu.

Ceviz ağacının altında sülfür salgıladığı için oturulamadığını kaydeden Elif Azra Uzun ise "Ceviz ağacı narin bitkilerin büyümesini engeller; ancak ozon tabakasına şaşırtıcı bir faydası vardır. Ceviz ağacından sülfür gazının alınabilmesi için ceviz ağacının kapalı bir ortam olan serada yetiştirilmesi gerekir. Serada yetiştirilecek sülfür gazını Antarktika üzerinden havaya bırakılacağı için kurulacak seralar Antarktika'ya yakın olması maliyet açısından daha hesaplıdır. Bu kurulacak seraların yerleri de verimlilik açısından bir o kadar önemlidir. Yetiştirilmesi gereken alan sıcaklık, rakım, iklimi ve Antarktika'ya yakınlığı açısından değerlendirilmelidir" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Öğrenciler ceviz ağacı ile ilgili vbilgi veremleri

-Öğrencilerle röp

-Öğrencilerin ceviz ağacına su veremeleri ve yapraklarını temizlemeleri

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

(Süre: 3 Dk. 333 MB)

======================================================

4)MUŞLU HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ, KENTTE ÇOBAN BULAMIYOR

MUŞ'ta hayvancılıkla uğraşanlar, kentte 2 bin 500 ile 300 bin lira aylık vermelerine rağmen çobanlık yapacak kimse bulamadıkları için komşu illerden çoban getirmek zorunda kaldıklarını söyledi.Sungu beldesinde besicilikle uğraşan Naif Çiftçi, kentte çobanlık yapacak kimse bulamamalarından yakınarak, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Siirt'ten çoban getirdiklerini belirtti. Şehir dışından gelen çobanların aylık masrafının fazla olduğunu dile getiren Çiftçi, çobanlara 2 bin 500 ile 3 bin lira arasında maaş verdiklerini söyledi. Çiftçi, " Muş'ta çobanlık yapan yok. Gençlerimize çobanlık zor gelince metropol şehirlerde çalışmayı tercih ediyorlar. Biz de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden getiriyoruz. Maaşlarıyla beraber günlük yiyecek, giyecek ve iletişim masraflarını da karşılayınca bir çobanın gideri bize 5 bin liraya çıkıyor" diye konuştu.

Batman'dan ailesiyle birlikte Muş'a çobanlık yapmak için gelen Ramazan Gezici ise işsiz kaldığı için çobanlıkla uğraştığını anlattı. Tabanlı köyünde, 6 ay boyunca çadırda kalacağını belirten Gezici, "Ekmek parası için çobanlık yapıyorum. Zor; ama ailemizi geçindirmek için bu işe mecburuz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Hayvanlarını otlatanlar

-Hayvan sürülerinden detaylar

-Röportaj

-Batman'dan gelen çoban ailesinden detaylar

-Meralardan detaylar

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

=======================================================

5)DİREĞE ÇARPARAK İKİYE BÖLÜNEN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

BURSA'nın İnegöl ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü Cemalettin Yentürk (50) yaşamını yitirdi.

Bursa'dan inegöl ilçesine seyir halinde olan Cemalettin Yentürk yönetimindeki 16 KFS 11 plakalı özel otomobil, İnegöl'ün Kalburt mevkiinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Savrulan otomobil orta refüjdeki aydınlatma direğine çarparak ikiye bölündü. Ağır yaralanan sürücü Cemalettin Yentürk, kaza yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Parçalara ayrılan otomobil çekici yardımı ile yoldan kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Genel görüntü

Aracın görüntüsü

Detaylar

BURSA/DHA)

======================================================

6)MATSO SEÇİMLERİNİ AHMET BOZTAŞ KAZANDI

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) organ seçimlerinde mevcut Başkan Ahmet Boztaş'ın listesi, katıldığı 15 komitenin tamamını kazandı. Seçimde 2 komitede bağımsız tek liste yer aldı.

MATSO meclis ve meslek gruplarının komite seçimleri Çağlayan Ortaokulu'nda gerçekleşti. Ahmet Boztaş başkanlığındaki mavi liste 17 meslek grubunun 15'ini kazanarak seçimin galibi oldu. Boztaş'ın rakibi İbrahim Şenli, kendisinin aday olduğu tekstil grubu dahil hiçbir grupta seçim kazanamadı. Başkan Ahmet Boztaş mavi listesiyle 40 meclis üyesi kazanırken, seçimde Sağlık Kurumları- Güzellik Salonları SPA Merkezleri ve Konaklama Tesisleri Turizm İşletmeleri gruplarında ise 4 bağımsız aday sandıktan meclis üyesi olarak seçildi.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından konuşma yapan Ahmet Boztaş, "Bütün üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Destek verenlere de vermeyenlere de. Ama sevincimi de şöyle paylaşmak istiyorum. 17 gurubumuz vardı, biz mavi liste olarak 15 grupta aday çıkarmıştık. 15-0 olarak sonuçlandı. Tabii ki bu sonuçlar kesin olmamakla birlikte. Sonuçlar askıya çıkacak, itiraz süresi var. Sonra kesinleşecek. İki grupta aday çıkarmamıştık beyaz liste çıkmıştı, tarafsız kalmışlardı. Onu biz baştan söylemiştik 9 ve 16'ncı grup olarak. Diğer grupların hepsi mavi liste oldu. Artık seçim süreci geride kaldı. Bundan sonra 5 yıldızlı hizmete devam edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Çağlayan ortaokulundan görüntü

Polisin arama yapması

Oy kullanma görüntüsü

Oy sayımı yapılırken heyecanlı bekleyiş

Ahmet Boztaş'ın teşekkür konuşması

236 MB/// 02.06"

Haber Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

=======================================================

7) GELECEĞİN KEMANCISINA 2 ÖDÜL BİRDEN

MERSİN Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki İdil Olgar, Çekya Cumhuriyeti'nde düzenlenen uluslararası yarışmada kendi kategorisinde dünya 2'ncisi oldu.

Geleceğin kemancısı olarak nitelendirilen İdil Olgar, Öğretim Görevlisi İsabelle Özdemir ile birlikte Prag'da düzenlenen PhDr. Josef Micka Uluslararası Keman Yarışması'na katıldı. Çeşitli ülkelerden çok sayıda genç kemancının katıldığı yarışmada Josef Micka'nın etütlerinden biri ile Mozart'ın 2'nci keman konçertosunu seslendiren İdil Olgar, performansıyla 2'nci seçildi. Olgar aynı zamanda PhDr. Josef Micka adına verilen özel ödüle de layık görüldü.

Geçtiğimiz yıl Slovakya'nın Dolny Kubin kentinde düzenlenen yarışmada da kendi kategorisinde 3'üncü olan İdil Olgar, yarışma sırasında heyecanlandığını ancak hazır olması nedeni ile dereceye girmek için zorlanmadığını söyledi. Günlük yaklaşık 4 saat çalışarak kendini geliştirdiğini dile getiren Olgar, gelecekte iyi bir keman virtüözü olmak istediğini belirtti.

Öğretim Görevlisi İsabelle Özdemir ise, "İdil başarılı bir öğrencimiz, her zaman da başarılı olmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Her yarışmada olduğu gibi yoğun bir çalışma dönemi geçirdi. İdil ile çalışmak çok kolay çünkü müziğe aşık bir öğrencimiz. Onun için rahat oldu ama tabi ki çok yoruldu. Başarısını bekliyordum ama bu kadar büyük bir başarı olacağından emin değildim" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İdil Olgar babası ile gelirken

Olgar, konservatuara girerken

İdil, öğretmeni ile koridorda yürürken

İdil ve öğretmeni ile salona girerken

İdil ve öğretmeninden genel ve detay görüntü

İdil, öğretmeni eşliğinde keman çalarken

İdil Olgar ile röp

Öğretim Görevlisi İsabelle Özdemir ile röp

İdil ve babası konvervatuardan çıkarken

İdil'in Prag'daki yarışmadan görüntüsü

İdil ödül alırken

(BOYUT: 325,59 mb) (SÜRE: 4,20 DK)

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz
    21:38 Muhammed Baygül: İnşallah avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz

    Bahçeşehir Koleji'nin başarılı oyuncusu Muhammed Baygül, Chemnitz'in sert ve tempolu bir takım olduğunu belirterek, FIBA Europe Cup final ilk maçında avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini söyledi.

  • ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'de Temaslarda Bulundu
    21:35 ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'de Temaslarda Bulundu

    ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar'ın daveti üzerine resmi ziyarette bulunduğu Türkiye'de çeşitli temaslarda bulundu. Bass'ın Türkiye ile işbirliğini vurguladığı ve ilişkileri derinleştirme konusunda önemli adımlar atıldığını belirttiği bildirildi.

  • CHP Milletvekili Okan Konuralp, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemeler istedi
    21:35 CHP Milletvekili Okan Konuralp, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemeler istedi

    CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Konuralp, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın sosyal medyada uğradığı cinsiyetçi saldırıları lanetleyerek desteklerini ifade etti. Konuralp ayrıca, Dijital Mecralar Komisyonu'nun bir an önce çalıştırılmasını talep etti.

  • Karabük'ün Eskipazar ilçesinde müstakil ev alevlere teslim oldu
    21:35 Karabük'ün Eskipazar ilçesinde müstakil ev alevlere teslim oldu

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli hırsızlar motosiklet çaldı
    21:35 İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli hırsızlar motosiklet çaldı

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olayın ardından polis ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Bahçeşehir Koleji, Chemnitz maçına hazır
    21:34 Bahçeşehir Koleji, Chemnitz maçına hazır

    FIBA Europe Cup finalinin ilk maçında Bahçeşehir Koleji, yarın deplasmanda Alman temsilcisi Chemnitz'e konuk olacak. Kırmızı-lacivertliler, maçın hazırlıklarını tamamlayarak antrenmanlarını salonda gerçekleştirdi.

  • Dejan Radonjic: Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz
    21:32 Dejan Radonjic: Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz

    Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Dejan Radonjic, Alman temsilcisi Chemnitz ile oynayacakları maçta sert bir oyun beklediklerini ifade ederek, 'Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz' dedi. Radonjic, rakiplerinin Bundesliga'da güzel mücadele ettiğini ve maça hazır olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, sert bir oyun beklediklerini ve mücadelelerini arttırmaları gerektiğini vurguladı.

  • Sakarya'da ahır yangınında 25 büyükbaş telef oldu
    21:32 Sakarya'da ahır yangınında 25 büyükbaş telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde çıkan ahır yangınında kurbanlık 25 büyükbaş hayvan telef oldu. Yangına 8 itfaiye aracı ve 20 itfaiye eri ile müdahale edildi.

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    21:19 Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, güreşin Türk milleti için özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şimşek, Sivas'ın 8 olimpiyat madalyası kazanan tek il olduğunu belirterek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için 2 bin 298 lisanslı sporcuya ev sahipliği yaptığını ifade etti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Kerim Salman ise Sivas'ın Türk güreşinde önemli bir şehir olduğunu ve 3 olimpiyat şampiyonu yetiştirdiğini söyledi. Eski olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık da organizasyonun adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, Sivas'ta uluslararası bir şampiyona düzenlenmesi için girişimde bulunacağını ifade etti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor
    21:18 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edeceği maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma ve pas çalışması yapıldıktan sonra geniş alandaki çift kale maçla antrenman tamamlandı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.


Advertisement