Dha Yurt Bülteni 2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 2

1 - Bursa'da bin polisin katılımıyla narkotik uygulaması yapıldı BURSA'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda bin polisin katılımıyla uygulama yapıldı.

20.06.2018 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - Bursa'da bin polisin katılımıyla narkotik uygulaması yapıldı

BURSA'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda bin polisin katılımıyla uygulama yapıldı. Yapılan operasyonda aranması olan 13 kişi yakalandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Türkiye'de gerçekleştirilen uygulama Bursa'da da yapıldı. Gün içerisinde yapılan uygulamada metruk binalar, park bahçeler aranırken, kentin önemli caddelerinde trafik kontrolü yapıldı. Sabah saatlerinde metruk binalara baskın yapan ekipler, burada bulunan şahısların üst araması ve GBT sorgulamasını yaptı. Narkotik köpeği Rona da uygulamaya katılarak metruk binalarda, trafik kontrollerinde arama yaptı.

SEYYAR MEYHANE YAKALANDI

Akşam saatlerinde Kestel İlçesi'nde uyulama yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Asayiş, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla uygulamaya devam etti. Park bahçelerde kimlik kontrolü yapan ekipler kaçan bir şahsı kıskıvrak yakaladı. Kovalamaca anı an be an kameralara yansıdı. Ayrıca yol kenarında park halindeki araçları da kontrol eden Narkotik ekipleri, bir ticari aracın arkasında dondurma dolabının içinde çok sayıda kaçak içki ele geçirdi.

Yapılan operasyonlarda aranması olan 13 kişi yakalanırken, 2 adet tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda fişek, 1 adet samuray kılıcı, 600 gram metamfetamin, 942 adet kaçak sigara, 22 şişe kaçak içki, bir miktar bonzai, bir miktar extasy hap, bir miktar esrar ele geçirilirken, 35 araç sürücüsüne 23 bin lira cezai işlem yapıldı.

Emniyet yetkilileri yapılan bu operasyonun amacının uyuşturucu ticaretinin önlenmesi ve daha da yaşanabilir bir Bursa oluşturabilmek olduğunu belirtirken, yapılan uygulamaların artarak devam edeceğini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

-Metruk binalarda arama yapılması

-Üst araması

-Narkotik köpeği Rona arama yaparken

-Ekiplerin uygulama yerine gidişi

-Park Bahçelerde arama yapılması

-Kaçan şahsın yakalanması

-Trafik kontrolü

-Detaylar

Mehmet İNAN/BURSA,

Süre: 4 dakika 41 saniye Boyut: 524 MB

=========

2 - Gençlerin yamaç paraşütü merakı - HD

Murat AYDIN/ OLTU, (Erzurum), - ERZURUM'un Oltu ilçesinde yaşayan gençlerin yamaç paraşütüne merak salmasıyla Türk Hava Kurumu (THK) Oltu'da yamaç paraşütü eğitimi kursu açtı.

Oltu'da yamaç paraşütüne merak duyan 14 genç, Türk Hava Kurumu'na müracaat etti. Başvuru üzerine Oltu'da yamaç paraşütü kursu açıldı. Verilen eğitimlerle gençler çok istedikleri gökyüzüyle buluşma imkanı buldu. Erzincan Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütu Eğitmeni Ali Zayimoğlu, "THK 12 ay boyunca amatör sportif havacılık branşlarında eğitimler vermeye devam ediyor. Oltu'daki gençler, havacılığa duymuş oldukları meraklarından dolayı THK'na müracaat ettiler. Biz de geldik ve eğitim kursuna başladık.Oltu'da yamaç paraşütüne çok yoğun bir ilgi var. Bu ilgiden çok mutlu olduk. Kursumuzun sonunda yetenekli gençlerimizi  Oltu semalarında kazasız belasız uçuracağız inşallah" diye konuştu.

Kursiyerlerden Muhammet Öztürk, eğitim uçuşlarına başladıklarını söyledi. Gökyüzüyle buluşacağını çok heyecanlı olduğunu dile getiren Öztürk, "13 arkadaşımla birlikte yamaç paraşütü için eğitim uçuşları yapıyoruz. İnşallah Oltu semalarında uçuşlar gerçekleştireceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kursiyerlerin dersten görüntüleri

-Yerde paraşüt çalışmları

-Tepeden atlamarı

-Kursiyerlerle röp

Haber-Kamera: Murat AYDIN/ OLTU (ERZURUM),

Süre: 4,28 DK/482 MB)

==================

3 - Bu fayton, atlara eziyeti ortadan kaldıracak

DENİZLİ'nin Sarayköy ilçesinde makine mühendisi olan işadamı Haluk Şahin, atlara gerek duyulmadan daha çevreci ve hayvansever bir nostalji yaşatmak amacıyla elektrikli fayton üretimi yapıyor. İşadamı Şahin, elektrikli faytonun atlara eziyeti ortadan kaldıracağını belirterek, "Maksat nostalji yaşamaksa bu elektrikli fayton, atlı faytonların bütün özelliklerini bulunduruyor" dedi.

Makine mühendisi işadamı Haluk Şahin, Sarayköy'de faytonları çeken atlara eziyet edilmeden daha çevreci bir nostalji yaşatmak düşüncesiyle elektrikli fayton üretimine başladı. Yaklaşık 15 yıldır elektrikli fayton üretimi yapan Şahin, yurt dışından "Fayoto" adıyla patent alıp, ürettiği faytonları da markasıyla başta Arap ülkeleri olmak üzere İspanya, Fransa, Portekiz, Lüksemburg, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkeler ile bazı kraliyet ailelerine özel olarak imal edip gönderiyor. Ürettikleri faytonun farkının sadece at koşulacak olmaması olduğunu belirten Haluk Şahin, hayvanları korumak adına da elektrikli fayton üretimi yaptıklarını söyledi.

Yılda, siparişe göre 50'ye yakın fayton üretimi yaptıklarını, üretim kapasitesini artırabileceklerini belirten Şahin, "Biz hayvanların iş gücü olarak kullanılmasına karşı olduğumuz için elektrikli fayton üretimi yapıyoruz. Teknik özellikleri olarak 1 şarjla 6 saat boyunca, 80 kilometreye kadar gidebiliyor. Özellikle adalarda atlı faytonların çıkamadıkları yüzde 25 eğimli rampalara bile elektrikli faytonlar rahatlıkla çıkabiliyor. Bunun da daha önce denemesini yaptık. Elektrikli faytonlar, atlı faytonların yerine rahatlıkla geçebilir. Bir atın ömrü 20 yıl ise, faytonlara takıldığında 3 yıla kadar iniyor. Elektrikli faytonlar çevreyi kirletmez ve özellikle atlara yapılan eziyete son verecektir. Elektrik gücüyle çalışan faytonlarla insanlar, seri ve daha süratli şekilde adalarda rahatlıkla seyahat edebilirler" dedi.

Şahin, fayton kelimesinin Fransızca 'giden kap' anlamına geldiğini ifade ederek, "Biz de bunu hayvanlardan ayrıştırarak elektrikli faytonu yaptık. Maksat nostalji yaşamaksa bu elektrikli fayton, atlı faytonların bütün özelliklerini bulunduruyor, lüks çadırı, kabini, koltukları, normal klasik faytonlarla birebir aynıdır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Haluk Şahin ile röp.

Elektrikli faytondan detay

Ustalar çalışırken detay

Fayton hareket ettirilirken detay (Arşiv)

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=======

4 - Gökyüzünde oynadılar

Coşkun MENEK/ ERZİNCAN, - ERZİNCAN'ın Kemaliye ilçesindeki 500 metre yüksekliğindeki Karanlık Kanyon'da basejump atlayışı yapan sporcular, kendilerini boşluğa bıraktıkları sırada taş-kağıt-makas oynayarak, paraşütlerini açmaları ilginç görüntüler oluşturdu.

Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği'nin bir ayağı olan Kemaliye 'Sırat on Fırat' Wingsuit ve base jump etkinliğine bu yıl 12 ülkeden 19 sporcu katılıyor. Sporcular,  dünyanın en yüksek kanyonlarından olan Karanlık Kanyon'da yaklaşık 500 metre yükseklikten kendilerini boşluğa bırakırken, kasklarında bulunan kameralardan da atlayışlarını kaydediyorlar. Kanyonun ortasına gerilen çelik halatın ortasından kendilerini aşağı bırakan Base Jump sporcuları izleyenlerin yüreklerini ağzına getirirken, sporcular ise kendi aralarında kimin daha geç paraşütünü açacağını belirlemek için taş-kağıt-makas oynuyorlar. Güney Afrikalı Sporcu Nicholas Scalabrino ve Avusturalyalı Sporcu Matt Munting atlayısları sırasında kendi aralarındaki oyunu kasklarındaki kameraları ile saniye saniye kaydetti. Kanyon zeminine yaklaşık 100 ila 75 metre kala paraşütlerini açan sporcular, bu zor atlayışı gerçekleştirirken izleyenlere de adrenalin dolu dakikalar yaşatıyorlar.

Türkiye'ye ilk defa geldiğini ve Kemaliye'nin doğası ve manzarası ile çok güzel bir yer olduğunu ifade eden Thomas Berryman insanlarının da dost canlısı ve yakın olduğunu ifade etti. Berryman, 7 yıldır base jump sporu yaptığını ve 200'den fazla atlayış gerçekleştirdiğini söyledi.       Kemaliye ilçesine İngiltere'den gelen base jump sporcusu Mathew Charles Turcan, doğası ve manzarası ile muhteşem bulduğunu belirtti. İtalyan sporcu Marco Milanese ise Kemaliye'nin bir çok doğa sporunun bir anda yapılabileceği bir yer olduğu için çok güzel bir yer olduğunu ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kanyondan genel görüntü

-Sporcuların kanyon zirvesinde halatta ortaya ilerlemesi

-Sporcuların atlayışları

-Sporcuların havada düşerken taş kağıt makas oynaması

-Sporcuların paraşütlerini açması ve inişleri

-Sporcuların kask kameralarından atlayışları

-Base jump sporcularının atlayacakları yere teleferikle gitmesi

-Sporcuların atlayışlarından genel detay görüntü

-Yapancı sporcuların açıklamaları

Haber Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

============

5 - Motosikletle gezen 3 çocuk kazada yaralandı

DÜZCE'de, gezintiye çıkan 3 çocuğun bulunduğu motosikleti korkuluklara çarptı. Yaralanan 3 çocuk tedavi altına alındı.

Kaza gece saatlerinde Aziziye Mahallesi 15 Temmuz Anadolu Lisesi kavşağında meydana geldi. 14 yaşındaki Y.B. 2 arkadaşını da yanına alarak 81 AAF 489 plakalı motosikletle gezintiye çıktı. Y.B.'nin hakimiyetini kaybettiği motosiklet yol kenarında bulunan korkuluklara çarptı. Y.B., 13 yaşındaki T.T. ve 15 yaşındaki E.S. motosikletten yola savrularak yaralandı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuklar tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yaralıların ambulansa alınması

Olay yerinden görüntüler

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

====================

6 - Kanalete düşen yavru köpeği kurtardı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde erik toplamak için bahçesine giden 57 yaşındaki Mesut Sertdöğücü, içinde bir miktar su bulunan kanalete düşmüş yavru köpeği fark edip, kurtardı.

Çiftçi Mesut Sertdöğücü, ailesi ve tarım işçileriyle birlikte erik toplamak için ilçeye bağlı Urganlı Mahallesi'ndeki bahçesine gitti. Sertdöğücü, işçilere su almak için yeğeni Onuralp Sertdöğücü ile birlikte mahalle merkezine geri dönerken, Çayaltı Mevkii'nde köpek sesi duydu. Mesut Sertdöğücü, kanalete yaklaştığında, içine düşen yavru köpeği görüp, kurtardı. Yavru köpekle ilgilenen Sertdöğücü, yanlarında bulunan yiyecekleri vererek, besledi. Temizliği yapılan yavru köpeği, ardından doğal ortamına saldı.

Çiftçi Mesut Sertdöğücü, "Erik toplamak için işçileri Urganlı'daki tarlamıza götürdük. Su almak için mahalle merkezine geri dönerken, kanaletin içinde bir yavru köpeğin olduğunu gördük. Onu kurtarıp besledikten sonra doğaya saldık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yavru köpeğin kanaletten çiftçi Mesut Sertdöğücü tarafından kurtarılması

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (MANİSA),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi
    13:14 Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi

    Kars'ta etkili olan yoğun kar, yaban hayatını olumsuz etkiledi. Karla kaplanan arazide yiyecek bulamayan çil keklikler, yerleşim yerlerine kadar iniyor. Borluk köyü yakınlarında görüntülenen çil keklikler, tohumlar, böcekler ve bitkilerle besleniyor.

  • Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı
    13:13 Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 4 patent başvurusu gerçekleştirerek Türkiye illeri sıralamasında 17. sırada yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında ise birinci sırada yer alan Erzurum, bölge patent başvurularının yüzde 29'unu oluşturdu.

  • Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı
    13:13 Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı

    Samsun Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında 9 yıl 3 ay 20 gün hapis cezası bulunan ve yarı açık cezaevi firarisi olan C.U.'yu Plaka Tanıma Sistemi (PTS) sayesinde yakaladı. Şahsın sahte kimlik kullandığı ve başkasına ait kimliği kullanmak suçundan da soruşturma başlatıldı.

  • Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı
    13:13 Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı

    Muğla'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı, cezaevine gönderildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüpheliler yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu, hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Ayrıca, soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında da uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından adli işlem başlatıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Bulut ve İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu
    13:12 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Bulut ve İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayına özel hazırladığı kültür ve sanat takvimi kapsamında ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut ve şair İbrahim Sadri'yi Diyarbakırlılarla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Bulut, namaz üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi ve İbrahim Sadri de sevilen şiirlerini seslendirdi. Program, plaket takdimi ile sona erdi.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    13:12 Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, 31 Mart günü yapılacak seçimlerde bin 835 güvenlik görevlisi görev yapacak. Toplantıda, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen bin 65 sandıkta, 299 bin 466 seçmenin oy kullanacağı ifade edildi. Ayrıca il genelinde 736 jandarma, bin 92 polis ve 7 sahil güvenlik personelinin seçim güvenliği için görevlendirildiği bildirildi.

  • SUBÜ Flora ve Fauna Topluluğu, Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nda Gözlem Yaptı
    13:11 SUBÜ Flora ve Fauna Topluluğu, Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nda Gözlem Yaptı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Flora ve Fauna Topluluğu öğrencileri, Kocaeli Kartepe'de bulunan Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nı gezerek vahşi yaşam alanlarına yönelik gözlem yaptı. Parkta bulunan birçok bitki ve hayvan türü doğanın zenginliğini sunarken, Ormanya aynı zamanda doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmaları da destekliyor.

  • Sivas'ın Akıncılar ilçesinde kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi
    13:11 Sivas'ın Akıncılar ilçesinde kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş, İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti ve kitap okudu. Daha sonra çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. İmranlı ilçesinde ise Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Şimşek, İmranlı Kaymakamlığı ziyaretinde ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    13:10 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Mustafa Dündar, ilçeyi adım adım gezip projelerini anlatarak destek istiyor.

  • Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı
    13:09 Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı

    Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde, belediye tarafından yapılan çalışmalar sonucunda caddeler lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı. Beşiri Kaymakamı ve İkiköprü Belde Belediye Başkan vekili Muhammed Yılmaz, yapılan çalışmaların beldeye büyük bir değişim getirdiğini ve İkiköprü'yü mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.


Advertisement