Dha Yurt Bülteni 2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 2

1 - Hayvanlarına kurt dadanan yaylacılardan tüfekli nöbetTRABZON'un Şalpazarı ilçesi Karakısrak Yaylası'nda aç kalan kurtlar meralık alanda otlayan büyükbaş hayvan sürülerine saldrımaya başladı.

22.07.2018 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - Hayvanlarına kurt dadanan yaylacılardan tüfekli nöbet

TRABZON'un Şalpazarı ilçesi Karakısrak Yaylası'nda aç kalan kurtlar meralık alanda otlayan büyükbaş hayvan sürülerine saldrımaya başladı. Değneklerle sürülerinin başında nöbet tutan yaylacılar, kurt saldırıları üzerine av tüfekleri ile nöbete geçti. Yaylacılar, ara ara tüfekle havaya ateş ederek olası kurt saldırılarına karşı sürülerini korumaya çalışıyor.

Şalpazarı ilçesinin 1900 rakımlı Karakısrak Yaylası'nda, kırsal alanda aç kalan kurtlar, büyükbaş hayvanlarıyla göç eden yaylacıların korkulu rüyası olmaya başladı. Aç kalan kurtlar, yaylanın meralık alanında otlatılan büyükbaş hayvanlara saldırmaya başladı.  Kurtların saldırısı sonucu meralık alandaki sürüde yer alan bir çok hayvan yaralanırken, saldırı sonucu bazı hayvanlarda telef oldu. Yaylada oturan vatandaşlar, kurtların özellikle meralık alanda otlatılan büyükbaş hayvanlara saldırılarının artması üzerine harekete geçti, değnekle bekledikleri sürülerini artık av tüfeği ile bekleyeme başladı. Yaylacılar, ara ara tüfekle havaya ateş ederek olası kurt saldırılarına karşı sürülerini korumaya çalışıyor.  Bölgede özellikle yoğun sisin yaşandığı havalarda teyakkuza geçen yaylacılar, olası kurt saldırısına karşı da birlerine 'Kurt var mı?' diye seslenerek önlem almaya çalışıyor. Yaylacılar, av tüfekli önlemin ise, işe yaradığını bu sayede saldırıların azaldığını söyledi.

'KURTLAR, HAYVANI PARÇALAMIŞ'

Yaylada oturan Ayşe Kandemir kurtların, otlatmak için merada bulunan sürüsündeki düveyi parçaladığını söyledi. Ayşe Kandemir, "Akşam eve götürmek için gittiğimde düvenin olmadığını gördüm. Komşumla birlikte aramaya çıktık. Düvenin yarısını bulduk. Kurtlar, hayvanı parçalamış, işkembesini ve vücudunun büyük bir bölümünü yemişler. Vücudun bir kısmı ile başının kaldığını gördükö dedi.

'DEĞNEK YERİNE TÜFEKLE BEKLİYORUZ'

Bölgede aç kalan kurtların kendileri ve hayvanları için büyük bir risk taşıdığını anlatan Ahmet Kandemir de kurtların özellikle sisli havayı tercih ettiğini belirtti. Ahmet Kandemir, "Daha önce hayvanlarımızı değnekle beklerdik. Şimdi ise eğnek yerine tüfekle bekliyoruz. İki gün önce kurtlar, sisten faydalanarak komşumuzun danasını parçaladı. Şimdi de yayladaki kahvenin yanında bir ineğe daha saldırdı. Devamlı kollaştırıyoruz, rast gelemedik. Ara sıra tüfekle havaya ateş ederek onların bölgeden uzaklaşmasını sağlıyoruzö diye konuştu.

'KURTLAR KORKUP GELEMİYOR'

Yayla sakini, Ayşe Gören de danasını araziye otlaması için çıkardığını ifade ederek,  "Danayı çıkardım, aradan 15 dakika geçmedi. Komşu kadınlar, 2 kurdun dananın başına saldırdığını görmüşler. Hayvanı başından yaralamışlar. Tüfekle havaya ateş edilince kurtlar korkup gelemiyorö ifadesinde bulundu.

Öte yandan bazı yayla sakinleri, yoğun sisin yaşandığı havalarda ineklerini meraya çıkarmaya korktuklarını, her gün ellerinde av tüfeğiyle, hayvanların yanında beklemek zorunda kaldıklarından da yakındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yayladan drone görüntüleri

-Hayvanlardan görüntüler

-Saldırıya uğrayan hayvanların sahipleri konuşma

-Yaralı hayvanın görüntüsü

-Av tüfeğiyle nöbet tutan kişi

-Yayla göçü drone arşiv görüntüleri

-Detaylar

Boyut: 496 mb

HABER KAMERA: İnan KALYONCU/TRABZON-DHA

==========

2 - Kurban Bayramı için Marmaris'e geleceklere rezervasyon uyarısı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki turizmciler, yaklaşan Kurban Bayramı için 9 günlük tatil planlaması yaptı. Dönemin yoğun geçeceğine dikkat çeken turizmciler, vatandaşların açıkta kalmaması için bir an önce belgeli acentelerden rezervasyon yaptırmalarını gerektiğini vurguladı.

Marmaris'teki turizmciler, Kurban Bayramı'na bir ay kala tatilin 9 gün olacağını düşünerek konaklama tesisleri için planlama yapmaya başladı. Marmaris ve çevresindeki 3 yıldız ve üzeri nitelikli konaklama tesislerin yüzde 95'lik doluluk oranına sahip olduğunu belirten turizmciler, belgeli acentelerle erken rezervasyon yapılması konusunda bayram tatilcilerini uyardı.

'ACELE EDİN' ÇAĞRISI

Bayram tatili rezervasyonları için acele edilmesini öneren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, "Marmaris'in 72 bin yatak kapasitesi mevcut. 3 yıldız ve üzeri her şey dahil sistemi çalışan nitelikli dediğimiz otellerin yatak kapasitesi 52 bin civarında. Haziran, temmuz ve ağustos ayları yüksek turizm sezonu denilen dönemler. Temmuz itibariyle oteller yüzde 95 dolu. Doluluk Avrupalı, Orta Doğulu, gurbetçi ve Rus turistlerden oluşmakta. Kurban Bayramı için vatandaşlarımızın kalan nitelikli yüzde 5 yatak kapasitesinde açıkta kalmaması için acele etmesi gerekiyor. Turizm Bakanlığı belgeli, daha rahat, ailesiyle istediği tatili yapabileceği otelleri tercih edecek olanlar erken ve belgeli acentelerle rezervasyon yaptırmalı. 20 Ağustos Arife ile 24 Ağustos arası Kurban Bayramı. Geçen yıllarda olduğu gibi 9 veya 10 günlük tatil bekliyoruz. Tesislerimizde tüm planlamalar 9 ve 10 günlük olarak yapıldı" dedi.

'DOLANDIRILMAYIN'

Tatilcilerin dolandırılmaması için uyarıda bulunan Kırlı, "Fishing olarak adlandırılan oltalama denilen dolandırma yönetimi mevcut. Özellikle bayram tatilleri öncesi 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin web sayfaları dolandırıcılar tarafından kopyalanıyor. Verilen hesaplara para yatırılıyor. Vatandaş, oteli arayıp rezervasyonunun onayını almayınca dolandırıldığını tatile geldiğinde anlıyor. Bu tür dolandırılmaların önüne geçmek için belgeli turizm acenteleri ile rezervasyon yaptırarak otel yetkililerinden teyit almalılar. Nitelikli ucuz otel reklamlarına kanmayın, mutlaka araştırmasını yapın" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Marmaris girişi nüfus tabelasından görüntü

Bir tepeden Marmaris şehir manzarası görüntüsü

Bir tepeden Marmaris otellerinin görüntüsü

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı ile röp.

Drone ile çekilmiş Marmaris görüntüsü

(Toplam: 4 dakika 52 saniye-351 MB. HD: görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

============

3 - Kente estetik katan heykeller tahrip edildi

BURSA'da, belediyenin kent merkezine estetik katması amacıyla koyduğu 'kemancı kız' heykelinin kemanı çöpte bulunurken, 'yaşlı çift' heykelindeki baston kırıldı. Defalarca tahrip edilen 'kitap okuyan kız' heykeli ise belediye tarafından kaldırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü, belediyenin heykel atölyesinde üretilen heykelleri, estetik katması amacıyla kent merkezinde caddelere yerleştirdi. Cumhuriyet Caddesi'ne konulan 3 heykelden 'kemancı kız' heykelindeki keman ve yay, kimliği belirsiz kişilerce çalındı. 'Kitap okuyan kız' heykeline ise zarar verildi. Yine Atatürk Caddesi'ndeki yaşlı çift heykelinde bulunan baston da kırıldı.

Belediye görevlilerinin yaptığı araştırmada çalınan keman, çöplükte bulundu. Zarar gören keman, heykel atölyesinde tamir edilerek yayı ile birlikte yerine monte edilecek. Yaşlı çift heykeli için de yeni baston yapılacak. Görevliler, daha önce de defalarca zarar verilen kitap okuyan kız heykelini ise kaldırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şubesi yetkilisi, 2016 yılında sanatı sokaklara taşımak, kente estetik katmak için yapılan heykellerin kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildiğini söyledi. Yetkili, kitap okuyan kız heykeline defalarca zarar verildiğini, kemancı kız heykelinin 2, yaşlı çift heykeline de bir kez tahrip edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Heykellerde zamanla oluşan basit yıpranmaların bakım ve onarımı düzenli yapılıyor. Ancak heykellere kasıtlı olarak verilen zararlar ve parçaların çalınması gibi durumlar bizi sıkıntıya sokuyor. Örneğin çalınan keman çöp konteynerinde bulundu. Hem keman hem de bastonun onarımı sürüyor. Kısa sürede yerlerine takılacak.

Görüntü Dökümü:

-Sokak heykellerinden görüntüler

Haber - Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

1 dakika 12 saniye Boyut: 135 MB

=============

4 - Yürüyemeyen yavru sokak kedisini veterinere götürdü

ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde Hanife Coşkun yürüme zorluğu çeken yavru sokak kedisini veterinere götürerek tedavi edilmesini sağladı.

Yusufeli ilçesinde caddede yürüme zorluğu çeken yavru sokak kedisini gören Hanife Coşkun, kucağına aldığı kediyi veterinere götürdü. Veteriner Hekim Ramazan Çakal'ın muayene ettiği kedinin sindirim sistemi sorunu yaşadığı ve bu nedenle yürüyemediği belirlendi. İlaç tedavisi uygulanacak kedinin sağlığına kavuşacağı belirtildi.

Hanife Coşkun, yolda yürüyemez halde bulduğu kedi yavrusunu veterinere getirerek tedavi ettirdiğini belirterek "Hayvanları sevip korumamız gerekiyor. Onlardan kimseye zarar gelmez" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kedinin veterinere götürülmesi

Tedavi edilmesi

Veteriner açıklaması

Hanife Coşkun'un açıklaması

Haber-Kamera: Nusret DURUR ARTVİN-DHA

========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement