DHA YURT BÜLTENİ - 2 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 2

DHA YURT BÜLTENİ - 2

Bodrum'da denizin altında kaçak yapı: 'Kumlar kaçmasın' diye duvar örmüşlerMUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, dalgıçların çektiği fotoğraflarda denizin dibine sahildeki ince kumların dalgalarla gitmemesi için duvar örüldüğü ortaya çıktı.

18.08.2020 09:28  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da denizin altında kaçak yapı: 'Kumlar kaçmasın' diye duvar örmüşler

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, dalgıçların çektiği fotoğraflarda denizin dibine sahildeki ince kumların dalgalarla gitmemesi için duvar örüldüğü ortaya çıktı. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, "Daha henüz kıyıların ilk 50 metresi kamuya açıktır konusunun tartışması bitmemişken, bu konunun gereği yapılmamışken denize sıfır kaçak yapılaşmalar oraya çıktı. Bazı yerlerde kumsallar yaratmak için denizin dibine duvar yapıldığını görüyoruz" dedi.

Bodrum Kent Konseyi, Bodrum Belediyesi ile birlikte yürütülen 'Denizden Bakış' projesi kapsamında denizde dalgıçlarla bir takım kontrollerde bulundu. Yapılan keşif dalışlarında, sahildeki ince kumların dalgalarla beraber denize geri gitmemesi için, denizin dibine duvarlar örüldüğü gözlendi. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, "Daha henüz kıyıların ilk 50 metresi kamuya açıktır konusunun tartışması bitmemişken, bu konunun gereği yapılmamışken denize sıfır kaçak yapılaşmalar oraya çıktı. Denize sıfır yapılaşma konusunun gereği yapılmadığı için iskelelerde kaçak yapılaşmalar çıktı. İskeleler amacından saptı ve iskeleler iş yerine dönüşmeye başladı. Bu da yetmedi, şimdi denizin dibine duvarlar ve dolgular yapılmaya başlandı. Bazı yerlerde kumsallar yaratmak için denize dolgu yapıldığını görüyoruz. Bir an önce yetkililerin el atması lazım. Kıyıların kamuya açık olması ve iskelelerin yasada belirtildiği gibi bir tek güneşlenme amaçlı olarak yapılabilmeleri iş yerine haline getirilmemeleri lazım. Ancak bunların hiçbiri olmuyor. Deniz çayırlarının (Posidonia) üzerini çeşitli dolgu malzemeleriyle örtmenin acısını çok sonra çekeceğiz. Denizi görmeye başladıkça, o kokular burnumuza gelmeye başladıkça çok pişman olacağız. Turizmi tabii ki yapalım, ancak sürdürülebilir bir turizm yapalım. İnsanların turizmden nefret ettiği bir yerde sürdürülebilir bir turizm yapamazsınız" dedi.

'MİLYONLARCA HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİLİYOR'

Denizin dibine kum tutucu tabir edilen set olaylarının, deniz dalgalarıyla gelen ince kumların geriye kaçmasını engellemek için yapıldığını belirten Yılmaz,"Burada yapılan denizin dibine duvar örüp, içine de dışarıdan malzeme doldurma olacak şey değil. Dışarıdan malzeme doluyorsa, demek ki oranın doğal yapısından hoşlanılmıyor. ya taşlıktır, ya posidonia çayırları vardır. Devasa iskeleler iş yeri haline getiriliyor. Artık öyle bir hale geldi ki, kıyıda yapılan inşaatın hafriyatı denize dökülüyor ve daha sonra bu dolgunun üstü düzeltilerek orada işlem yapılıyor. ve bu işlemleri yapanlar daha sonra gidip Mal Müdürlüğü'nden buraları kiralamaya kalkıyorlar. Bunlara önlem almadığınız zaman 10 binlerce kamyon hafriyat taşımıyor, milyonlarca haksız kazanç elde ediliyor ve yapanın yanına kar kalıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement