Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, başına ateş edilen 57 yaşındaki Fatma İkibaş öldürüldü.

09.06.2013 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)evinde ÖLDÜRÜLEN KADININ BOŞANIP TEKRAR EVLENDİĞİ EŞİ ARANIYOR

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, başına ateş edilen 57 yaşındaki Fatma İkibaş öldürüldü. Cinayetle ilgili kadının geçen yıl boşandığı, daha sonra tekrar evlendiği eşi, 59 yaşındaki İbrahim İkibaş aranıyor.Olay, Zaim Ağa Caddesi 55 numarada bugün saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Ev kadını Fatma İkibaş'ın evinden silah sesi duyulduğu ihbarı üzerine polis ekipleri eve gitti. Kapının açılmaması üzerine çilingir yardımıyla eve giren polis ekipleri, Fatma İkibaş'ın mutfağın girişinde cesedi bulundu. Başından tabancayla vurulduğu belirlenen kadının cesedi yapılan olay yeri incelemesinin ardından otopsiye kaldırıldı. Kadının komşuları, Fatma İkibaş'ın 1 yıl önce boşandığı bir süre önce tekrar evlendiği eşi, 59 yaşındaki İbrahim İkibaş ile sık tartıştığını ileri sürdü. Çiftin Antalya'da yaşayan bir kızlarının bulunduğu belirtildi. Çiftin olay günü oturdukları evi sattıkları ifade edildi. İbrahim İkibaş, cinayet şüphelisi olarak aranmaya başlanırken soruştrma sürdürülüyor

İZMİR, (DHA)-

====================================================================

2)SAKARYA NEHRİNE DÜŞEN TERLİĞİNİ ALMAK İSTERKEN BOĞULARAK ÖLDÜ

Adapazarı'nda haftasonu gezmek için geldikleri Sakarya Nehri kıyısında nehire düşen terliğini almak isteyen 15 yaşındaki Şenol Kaya nehirde boğularak öldü. Talihsiz gencin cesedi olaydan 45 dakika sonra galgıçlar tarafIndan çıkartıldı..Alınan bilgilere göre olay dün saat 17.OO sıralarında D-100 Karayolu üzerinde buluanan Karayolları asfalt şantiyesinin yakınında meydana geldi. Üç arkadaşıyla birlikte nehir kıyısına gelen 15 yaşındaki Şenol Kaya, iddialara göre arkadaşlarıyla nehir kenarında sohbet ederken terliği nehire düştü. Panikleyen genç, nehire girerek terliğini aldıktan sonra nehrin karşı tarafına geçmek isterken çırpınmaya başladı. Arkadaşlarının yardım için suya girmesine rağmen suda kayboldu.Arkadaşlarının ihbari üzerine olay yerine gelen Sakarya Sivil Savunma Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 45 dakika süren arama çalışması sonrasında gencin cansız bedenine ulaştı. Bot yardımıyla kıyıya getirilen gencin cesedi, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Arama çalışması

-Cesedin çıkartılması

ADAPAZARI (Sakarya),DHA)

==================================================================

3)HAVA ALMAK İÇİN ÇIKTIĞI BALKONDAN DÜŞTÜ

KONYA'da alkollü olduğu öne sürülen 67 yaşındaki işçi emeklisi Mehmet Uğurlu, hava almak için çıktığı 2'nci kattaki evinin balkonundan aşağı baktığı sırada dengesini kaybedip betin zemine düştü. Uğurlu, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay, bugün saat 04.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Abdülaziz Mahallesi Ragıp Paşa Sokak'ta meydana geldi. Yalnız yaşayan Mehmet Uğurlu, evinde alkol aldıktan sonra hava almak için balkona çıktı. Uğurlu, iddiaya göre, aşağı baktığı sırada dengesini kaybetmesi üzerine yaklaşık 7 metre yükseklikten evin arka bahçesindeki beton zemine düştü. Gürültü duyup, Uğurlu'ya yerde yatarken gören komşuları 112 Acil Servis'e ve polise haber verdi. Binanın zemin katındaki evin mutfak bölümünden geçerek arka bahçeye çıkan sağlık görevlileri Uğurlu'yu sedyeye aldıktan sonra yine zemin kattaki evin içinden geçerek ambulansa götürdü.Kurtarma çalışmaları sırasında polisin, 'balkona neden çıktın? Ne içtin?' sorularına cevap veren Mehmet Uğurlu,"Hava alma için çıktım. Ben ne içtiğimi bilmiyorum" dedi. Akciğerinde yırtılma olduğu belirtilen ve tedavi altına alınan Uğurlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------

Mehmet Uğurlu'nun yerde yatışı

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Mehmet Uğurlu'nun kurtarılma çalışmaları

Evden çıkartılması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

=============================================

4)PROF. DR. BEYAZ, "TÜRKİYE YARI İŞGAL ALTINDA"

MUĞLA'nın Datça İlçesi'ne bağlı Kızlan Köyü'nde düzenlenen, 'Milli Merkez Atatürk'te Birleştik' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan, ilahiyat profesörü Zekeriya Beyaz, Türkiye'nin yarı işgal altında olduğunu öne sürdü ve iktidarla muhalefeti eleştirdi.

Kızlan Köyü meydanındaki konferansı, Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan ve çoğunluğu ilçe merkezinden otomobillerle gelen 300'e yakın kişi izledi. İstiklal Marşı'nın okunması ve Taksim Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşmasına başlayan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirtti. Şu anki dönemin, 7'den 70'e herkesi etkileyecek belalı bir dönem olduğunu ifade eden Prof. Dr. Beyaz, Türkiye'nin, İstiklal Savaşı öncesi dört yıl işgal altında kaldığını hatırlatıp, "İşgal döneminde çektiğimiz çileler, bize İstiklal Savaşı'nı yapmanın kapılarını açtı. Şu anda geçirmekte olduğumuz süreçte, sıkıntılar da, belalar da, bu yeni dönemin yeni belasının, yeni işgalinden kurtulmamız için bize direnç ve heyecan vermektedir. Açık söyleyelim, Türkiye bugün de yarı işgal altındadır. Türkiye adım adım işgale gidiyor. Türkiye'yi yönetenler ihanet içindedir" dedi.

"VATANI SATIYORLAR"

Hükümetin çıkardığı bir yasa ile yabancılara toprak satışının kolaylaştırıldığına dikat çeken Prof. Dr. Beyaz, "Bir yabancı şirkete Türkiye topraklarından 600 bin metrekare toprak satma hakkı tanıdılar. Utanmadan vatan topraklarını yabancılara satmak için kanun çıkardılar. 'Mütekabiliyet' diye bir tabir vardır, uluslararası ilişkilerde. Karşılıklılık ilkesidir. Siz bana bir dönüm arazi satarsanız, ben de size bir dönüm satarım. AKP hükümeti kanun çıkardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı yargılanma zamanı geldiğinde o herkesten çok yargılanacaktır, göreceğiz. Mütekabiliyet ilkesini kaldırdılar. İngilizler bir karış toprağını satmaz ama biz İngilizlere diyoruz ki; 'Gelin Türkiye'den istediğiniz kadar toprak alın.' Sen babanın toprağını mı satıyorsun? Vatanı satıyorsa, vatanı satanlardan ne hayır gelir? Vatan namustur. Vatan bir milletin, namusu, şerefidir. Çocuklarının geleceğidir. Vatan satılır mı bre hainler" diye konuştu.

MİLLETİ AYAĞA KALDIRMALIYDILAR

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Prof. Dr. Beyaz, "Hükümet 10 senedir özgürlükleri ortadan kaldırırken, muhalefet ne yaptı? Haftada bir mıy mıy mıy. Öbürü, iş yapıyor iş, iktidarı almış zulüm ediyor. Hakları yiyor, toprakları satıyor. Sen ne yapıyorsun? Mıy mıy mıy. Türkiye'de generaller esir alınmış, Devlet Bahçeli mıy mıy mıy ediyor. Ben partici değilim. Ben vicdanımın sesini dinliyorum. Ne yapılması lazımdı? Meclisi bir hafta 10 gün tatil et. Türkiye'de milleti ayağa kaldıran mitingler yapılması lazımdı. Her yerde mitingler yapıp, milleti ayağa kaldırıp, seçime zorlamaları gerekirdi. Biz, milli değerlerimizi korumak için ne lazımsa onu yapacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın konuşmasından görüntüler

-Köy meydanını dolduran izleyiciler

-İzleyiciler arasında bulunan az sayıda köylü kadınların görüntüleri

-Genel ve detay görüntü

(Haber, Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla), DHA)

============================================================

5)ŞENYAYLA'DAN PKK'LILAR GİTTİ, PİKNİKÇİLER GELDİ

MUŞ- Diyarbakır karayolunun 20'inci kilometresinde, bir dönem terör olaylarının yoğun yaşandığı Şenyayla Köyü'ne pikniğe giden Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri, halay çekip gönüllerince eğlendi. Terör nedeniyle göç eden Şenyaylalı'lar topraklarına geri dönerken, üniversite öğrencilerinin pikniğe gelmesi, yöre halkını sevindirdi. Doğal güzelliği ile tablo gibi görüntülerin oluştuğu Şenyayla'yı ilk kez gördüğünü belirten Alparslan Üniversitesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencisi Adanalı Ülkü Kahvehci, memleketine gitmeden buraları gördüğü için mutlu olduğunu söyledi. Terör nedeniyle gidemedikleri yaylada piknik yapıp halay çekerek gönüllerince eğlendiklerini vurguluyan Kahveci, "Buraların güzelliğini duduyordum. Ama korkudan gelemiyorduk. Teöristlerin çekilmesi ile birlikte çok merak ettiğimiz Şenyayla'ya çıktık. Burası gerçekten bir cennet gibi. Barış çok güzel birşey. Yılladır silah seslerinin duyulduğu yaylada artık eğlence sesleri var" dedi.

SABAH KAHVALTI, ÖĞLE MANGAL KEYFİ

Sabah kahvaltılarını yaptıkları yaylada, öğleden sonra da mangal yaptıklarını belirten Alparslan Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Rojda Alkan da gönüllerince eğlendiklerini söyledi. Rojda Alkan, "Gebze'den Muş'a okumak için geldim. Buralara gelmeye kimse cesaret edemezdi. Bugün piknik yapıp müzik eşliğinde halaylar çekebiliyoruz. Buraları herkesin gezip görmesi gereken tabiat güzeli bir yer. Barış sürecini destekliyor ve devamını diliyoruz" diye konuştu.PKK'nn çekilmesi ile birlikte yıllar önce terk ettikleri topraklarına geri dönen yöre halkı da, piknikcilerin de eskisi gibi yaylaya gelmesinden son derece memnun olduklarını ifade etti

Mehmet AYDIN/ MUŞ, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement