Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)CHP'Lİ TEZCAN'A YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ 2 ŞÜPHELİ ADLİYEDECHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda sağ baldırından tabancayla yaralayan Alparslan Sargın ile olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt, bu...

02.11.2016 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CHP'Lİ TEZCAN'A YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ 2 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda sağ baldırından tabancayla yaralayan Alparslan Sargın ile olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt, bu sabah adliyeye sevk edildi. Aydın'da geçen cumartesi akşamı, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip, "HDP'ye destek verenin sonu böyle olur" diye bağıran Alparslan Sargın'ın tabancayla ateş etmesiyle sağ baldırından yaralandı. İlk müdahale sonrası Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırılan Bülent Tezcan, ameliyat edildi. Tezcan'ın bacağına isabet eden kurşunun ana damarlardan biri olan 'femorel arter'in (atardamar) bir santimetre yakınına denk geldiği, bu damarı parçalasa hayati tehlike doğurabileceğine dikkat çekildi. Tezcan'ın bacağındaki, kemiğe saplanan kurşunun ise çıkartılmayacağı belirtildi.

ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ ADLİYEDE

Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan ve olay yerinden taksiyle kaçtıktan birkaç saat sonra Kuşadası'nda yakalanan Alparslan Sargın ile olay sırasında saldırganın yanında bulunan ve olay günü polise teslim olduğu belirtilen Fatih Yeşilyurt bu sabah adliyeye sevk edildi. Yine olayla ilgili dün (salı) akşam gözaltına alınan ancak ismi açıklanmayan bir şüphelinin ise emniyetetki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan, 'Silahla yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve zorla alıkoyma' ve 'Çek-senet tahsilatı yapma' suçlarından sabıkalı Alparslan Sargın'ın emniyetteki ifadesinde, "Arkadaşımla birlikte yemek yiyorduk. Bülent Tezcan ve yanındakiler de aynı mekana geldi. Çok yakın oturuyorduk. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyordu. O sırada aklıma HDP Kongresine katıldığı ve saygı duruşunda bulunduğu geldi. Dayanamadım ve yanına gittim, 'Reis hakkında düzgün konuş' dedim. O da bana ters bir cevap verdi ve ben ateş ettim. Alkollüydüm" dediği öğrenilmişti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Alparslan Sargın'ın adliyeye getirilişinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cem ULUCAN/ AYDIN,

=========================================================

2)MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTULMAK İSTİYOR

MANİSA'da yaşayan ve yanlış arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen madde bağımlısı 24 yaşındaki K.İ., yetkililere seslenip, bağımlığından kurtulmasına için kendisine destek olunmasını istedi.Uçucu madde bağımlılığı nedeniyle ailesinin evden kovduğu ve Şehzadeler'de sokakta yaşayan K.İ.'nin yaşamı yürek burktu. Vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekiplerince daha önce yaşadığı sokaktan alınan K.İ., Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bir süre tedavi gördü. Daha sonra taburcu olan K.İ., yaşamını sürdürdüğü sokaklarda tekrar madde kullanımına başladı.

Bağımlılığından kurtulabilmek için kendisine yardım elinin uzanmasını bekleyen K.İ., yetkililere seslenerek, "Ben kurtulmak istiyorum ama benim bir çarem yok. Arada bir eve gidiyorum ama üzerimde uçucu madde olduğundan dolayı kimse beni kabul etmiyor. Beni buna çevrem alıştırdı. Çocuklar benimle uğraşıyor, kimse benimle uğraşmasın" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

K.İ.'nin konuşması

K.İ.'den genel detay görüntü

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

===================================================

3)EDİRNE'DE FETÖ'NÜN ÖĞRENCİ YURTLARI ABLASI TUTUKLANDI

EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ayşe B, örgütün öğrenci yurtlarında 'il ablası'olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt yurtlarında ablalık yapan Ayşe B, ile sohbetlere katıldığı gerekçesiyle Ankara'da gümrük memuru olarak görev yapan R.D.S. ile Bursa'da İl Sağlık Müdürlüğü'nde sağlık memuru E.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.D.S., ve E.K., mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbes bırakıldı.Aileler Arası Yardımlaşma Derneği (AYDER) üyesi olduğu ve Edirne'deki öğrenci yurtlarının 'il ablası' olduğu belirtilen Ayşe B., ise FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmaktan tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Zanlıların Adliyeye gelişi

Edirne Adliyesi girişleri

Edirne Adliyesi tabelası

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=====================================================

4)ADANA MERKEZLİ 4 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU: 21 GÖZALTI

ADANA merkezli Gaziantep, Ankara ve Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 21 öğretmen gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle ilişkisi olduğu iddia edilen öğretmenlerin adreslerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarma Mücadele (KOM) ekiplerinci operasyon düzenlendi. Adana merkezli Gaziantep, Ankara ve Denizli'de toplam 25 adrese giren ekipler, 21 öğretmeni gözaltına aldı. Adana'da gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Diğer 3 ilde gözaltına alınan öğretmenler ise, işlemler tamamlandıktan sonra Adana'ya getirilecek.

Görüntü Dökümü

----------------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü

Sağlık kontrolüne getirilen şüpheliler

SÜRE: 02'50" BOYUT: 205 MB

Haber: Gökhan KESKİNCİ - Kamera: ADANA,

========================================

5)FETÖ OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 29 KİŞİ ADLİYEDE

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi merkezli düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan aralarında işadamı ve sanayicinin de bulunduğu 40 kişiden, emniyette işlemleri tamamlanan 29'u bugün adliyeye sevk edildi. Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında Çerkezköy, Saray, Kapaklı ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli'nde bir hafta önce düzenlenen operasyonlarda aralarında Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) üyelerinin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nde ifadeleri alınan 40 şüpheliden 29'u bu sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy adliyesine sevk edildi. Diğer şüphelilerin soruşturmaları ise sürüyor.Gözaltına alınan iş adamları ve sanayiciler iddiaya göre, kurulan şirket üzerinden FETÖ/PDY terör örgütüne vatandaşlardan topladıkları himmetler ile örgüte finansman kaynağı yarattıkları, paraları daha sonra örgüte aktardıkları iddia edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Emniyet Müdürlüğütabelası

Şühlelilerin çıkarılması

Şüphelilerin araçlara bindirilmesi

Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ), -

=================================================

(ÖZEL)

6) KIŞ HASTALIKLARININ İLACI, SOĞAN KEBABI

UNESCO gastronomi şehri olan ve birbirinden farklı lezzetleri ile mutfakta bir dünya markası haline gelen Gaziantep mutfağı, kış aylarının gelmesi üzerine artan hastalıklara soğan kebabı ile deva oluyor.

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan soğan kebabı, içerisinde en az portakal kadar bulundurduğu C vitamini sayesinde grip ve soğuk algınlığına karşı antibiyotik görevi görüyor. Zengin Gaziantep mutfağında birçok sebzenin kebabı yapılırken, kış mevsiminde genelde sofralarda soğan kebabı yer alıyor. Kebap ustası Uğur Acıoğlu, özellikle Kış aylarında soğan kebabına yoğun talep aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Soğan kebabı kış mevsiminde hastalıklara karşı doğal bir antibiyotik ve grip ilacıdır. Kış aylarında soğan yiyen insanların vücutları salgınlara karşı daha dirençli olduğu için daha az hasta olurlar. Özellikle kış mevsiminde yaptığımız bu yemek oldukça zahmetli ve zaman gerektiren bir yemektir. Soğan kebabının eti özel olarak koyunun boşluk, kuyruk ve ön bacağından alınır ve et zırhla çekilerek ince hale getirilir. Daha sonra soğanlar ikiye bölünerek şişlere soğan-et şeklinde sıra ile saplanır. Kebaplar közde piştikten sonra, terlemeye alınır. Bir süre sonra terleyen kebaplar nar ekşisi ile terbiye edilerek servis yapılır."

İl dışından da soğan kebabına yoğun ilgi gösterildiğini anlatan Uğur Acıoğlu, başka şehirlere de kargoyla sipariş gönderdiklerini kaydetti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Soğan kebabının hazırlanması

Soğanların şişlere takılması

Soğan kebabının terletilmesi

Soğan kebabının sunumu

Uğur Acıoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 340 MB

====================================================

7)PASTANEDE PARA BULAMAYINCA PASTA VE BÖREKLERİ ÇALDI

ADAPAZARI'nda gece pastane giren hırsız, kasada para bulamayınca poşetlere pasta, börek ve meşrubatları doldurarak kaçtı. Hırsızlık anı işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.Olay gece saatlerinde, Adapazarı Şeker Mahallesi Ak Sokak üzerindeki Hakan Baki'ye ait pastanede meydana geldi. Hırsız, kapının kilidini kırarak pastaneye girdi. Kasaya yönelen hırsız, açtığı kasanın içini ve çevresini bir süre aradı. Kasada yalnızca madeni paraların olduğunu gören hırsız, işyerindeki pasta, börek ve meşrubatları poşetlere doldurarak pastaneden çıkıp gitti. Sabah işyerine geldiğinde hırsızlığı fark eden Hakan Baki durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, güvenlik kameralarını inceledi. Hırsızlık anı işyerinde bulunan güvenlik kameralarınca kaydedilirken, polis hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Güvenlik kamerası kayıtları

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

==========================================================

8)MARTILARIN DANSI

ESKİŞEHİR'in Mihalıççık ilçesinde Sarıyar Barajı'ndaki küçük balıkları avlamak isteyen binlerce martı, bulutların arasında dans eder gibi hoş bir görüntü oluşturdu.

Eskişehir'e 128, Mihalıççık ilçesine 32 kilometre uzaklıktaki, madencilik ve balıkçılıkla geçimini sağlayan Koyunağılı Köyü, binlerce martı ve kara kazların uğrak yerlerinden oldu. Sarıyar Barajı'nı besleyen akarsuları mesken tutan kuşlar, çığlıklar atarak avlanıyor. Bulutların arasındaki martı kümelerinin dansı fotoğrafçıların da ilgi odağı oldu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kuşların barajı besleyen kanal üzerindeki konuşlanmalarından görüntü,

-Kuşların çığlıklar atarak havalanıp yeniden suya konmalarından görüntü,

-Çevreden detay görüntü.

(Haber-Kamera: Mustafa SARIİPEK/MİHALIÇÇIK (Eskişehir),

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement