Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)TURİZMCİLERDE 2017 ENDİŞESİGÜNEY Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 2016 turizm sezonunu değerlendirirken Türkiye'nin üzerindeki ciddi imaj bozukluğunun 2017 yılında da devam edeceğini öne sürdü, "Kötüydü, daha kötü olacak" dedi.

19.11.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TURİZMCİLERDE 2017 ENDİŞESİ

GÜNEY Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 2016 turizm sezonunu değerlendirirken Türkiye'nin üzerindeki ciddi imaj bozukluğunun 2017 yılında da devam edeceğini öne sürdü, "Kötüydü, daha kötü olacak" dedi. GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, 2016 turizm sezonunu değerlendirerek 2017 yılındaki beklentileri dile getirdi. Bülbüloğlu, bu yılın gerçekten çok kötü geçtiğini anlatırken, "Başımıza gelmeyen kalmadı. Antalya, Alanya, Kapadokya, İstanbul ve Bodrum bize göre çok daha fazla etkilenerek çok daha verimsiz bir sezon geçirdiler. Marmaris'in ana pazarı İngiltere. İngiltere basınında bombalar, darbe girişimi ve mülteci krizleriyle ilgili haberler turist sayısını yüzde 35 oranında azalttı. Türkiye üzerinde çok ciddi imaj bozukluğu var. Bunu aşabilmemiz mümkün değil. Kötü bir yılı böyle kapattık ve hatta bir an önce bitsin gitsin diye uğraştık" dedi. 2017 sezonu için hazırlıklara başladıklarını da vurgulayan Bülent Bülbüloğlu, çok umutlu olmadıklarının altını çizdi. Bülbüloğlu, şöyle dedi:

"Şu an satışlar eksi 35-40 bandında. Ama aralık ayından sonra eğer İngiltere'de olumsuz gündemlere girmezsek ocak ve şubat satışlarıyla bunu minimize edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü hem paund parametresi, hem rakip ülkelerimizdeki aşırı doluluk mutlaka İngiliz misafirlerimizi bize yöneltecek. Ancak ne yazık ki Orta Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yüzde 80 ve 90'lara varan kayıplar söz konusu. Sonuç olarak iyi bir 2017 gelmiyor. Hepimizin çok daha fazla dikkatli olması gerekiyor. Geçen hafta Londra fuarında görünen o ki 2017 geçen yıla göre daha zor bir yıl olacak. Kötüydü, daha kötü olacak."

"LONDRA FUARI TURİZMCİLERİ MEMNUN ETMEDİ"

İngiltere'nin başkenti Londra'da 1980'den bu yana düzenlenen World Travel Market (WTM) turizm fuarına 7- 9 Kasım 2016 tarihleri arasında katılan Marmaris Ticaret Odası da yazılı açıklama yaparak fuarı değerlendirdi. Türkiye'ye en çok turist gönderen üçüncü ülke olan İngiltere'nin, Marmaris'te ise birinci sırada yer aldığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi: "İngiltere pazarı bölgemiz açısından önemlidir. Marmaris Ticaret Odası olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı standında yer alarak, bölge tanıtımı hususunda standımızı ziyaret eden tur operatörleri ve potensiyel ziyaretcilere bilgi verildi. Fuara katılan diğer ülke standlarında görülen yoğun ilgi ne yazık ki ülkemiz standında görülmemiştir. Fuar boyunca tur operatörleri yetkililileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda geçen yılın aynı dönemine göre; şu anda 2017 rezervasyonları, 2016 yılına göre eksi yüzde 30 seviyelerinde geriledi. 2017 sezonu için hiçbir garantili tesis anlaşması yapmayan tur operatörleri, hem yaşanan talep daralmasından hemde herhangi bir garanti taahütlerinin bulunmamasından dolayı Marmaris (Dalaman) 2017 uçak operasyonlarını 2016 yılına göre yüzde 10-20 düşürerek planlama yapmaktadır. Turizmciler olarak karşılaşacağımız tüm ekonomik kriz ve ticari daralmalara rağmen gelecek olan misafirlerimize sunduğumuz hizmet kalitesinden kesinlikle taviz vermemeliyiz

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Bülent Bülbüloğlu ile röp,

-Marmaris çevresi, tesisler ve turistlerden genel arşiv görüntüleri.

(Haber: Mustafa SARIİPEK - Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS(Muğla),

====================================================

2)BARİYERLERE ÇARPARAK DEVRİLEN TIR'IN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde bariyerlere çarparak devrilen TIR'ın sürücüsü 27 yaşındaki Tamer Yapar hayatını kaybetti. Kaza gece saatlerinde, D-650 Karayolu Turgutlu Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Bilecik istikametine gitmekte olan Tamer Yapar idaresindeki 41 VZ 849 plakalı TIR iddiaya göre dinlenme tesisinden yola çıkan kamyona çarpmamak için sürücüsünün direksiyonunu kırması sonucu bariyerlere çarptı. TIR yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra devrilirken, TIR'ın kasasında bulunan kil yola döküldü. Kazada ağır yaralanan Tamer Yapar Pamukova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tamer Yapar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dökülen kil nedeniyle yol bir süre ulaşıma kapandı. Yol temizlenmesinin ardından ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

TIR'dan görüntü

Yolun temizlenmesi

Polis ve 112 ekiplerinden görüntüler

(Haber-Kamera: İsmail ÇETİNTAŞ-PAMUKOVA(Sakarya),

===============================================

3)BODRUM TUZLA SULAK ALANI'NDA KİRLİLİK VE KAÇAK AVLANMA TEHLİKESİ

BODRUM'da onlarca kuş ve balık türünün yaşadığı Tuzla Sulak Alanı'na ilgi artarken, kaçak avcılık ile kirlilik tehlikesi baş gösterdi. Alanı korumaya çalışanlardan Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, "Cennete yılın 12 ayı turist ve doğaseverler, fotoğrafçılar gelmeye başladı. Cenneti korumaya çalışırken kaçak avcılar, kaçak dolgular ve derelerden gelen fabrika artıklarıyla mücadele ediyoruz" dedi. Bodrum'un kırsal Boğaziçi Mahallesi'ndeki Tuzla Sulak Alanı, yüzün üzerinde kuş ve balık türüne ev sahipliği yapıyor. Güllük Körfezi ile birleşen ve zengin doğal yiyecek kaynaklarıyla başta flamingolar olmak üzere pelikan, balıkçıl, su tavuğu, karabatak, ördek olmak üzere onlarca canlıyı bünyesinde barındıran sulak alandaki eşsiz güzellikler, görenleri hayran bırakıyor. Cennetten bir köşeye benzetilen, tabloları aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı alan başta fotoğrafçılar olmak üzere ziyaretçilerin akınına uğruyor. Milas- Bodrum Karayolu kenarında araçlarını durduranlar, alandaki güzelliği dakikalarca izliyor. Alınan önlemlerle özellikle flamingoların yılın 12 ayı bölgede konaklamaya başladığını ve kuş sayısının arttığını belirten Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, bölgede oluşan tehlikeye dikkati çekti. Muhtar Köksal, şöyle dedi:

"Bu cennet ülkemizin ender rastlanan güzelliklerini barındırıyor. Aldığımız tedbirlere rağmen sulak alan hala birçok tehdit ile karşı karşıya. Cennete yılın 12 ayı turist ve doğaseverler, fotoğrafçılar gelmeye başladı. Cenneti korumaya çalışırken; kaçak avcılar, kaçak dolgular ve derelerden gelen fabrika artıklarıyla mücadele ediyoruz."

Görüntü Dökümü

--------------------

Sulak alandan kuşlardan balıkçılardan izleyenlerden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

====================================================

4)FAYTONDA ELEKTRİKLİ DÖNEM

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde işadamı Haluk Şahin, Dünya patentini aldığı 'Fayoto' markasıyla elektrikli fayton üretiyor. Şahin, ürettikleri elektrikli faytonların 4 saatlik şarjla yaklaşık 100 kilometre gidebildiğini, atlı faytonların çıkmakta zorlandıkları yokuşları çok rahat çıkabildiğini belirtti. İşadamı Haluk Şahin'in Sarayköy'deki fayton fabrikasında, 50 günde bir elektrikli fayton üretilebiliyor. İnsan gücü gerektirmeden tamamen elektrikle hareket eden akülü faytonlar, dış görünümü itibariyle bir faytonda bulunması gereken tüm nostaljik donanım ve aksesuarlara sahip görüntüsüyle dikkati çekiyor. İşadamı Haluk Şahin tarafından kurulan tesiste faytonları usta Metin Demir ve ekibi üretiyor. Haluk Şahin, tesiste çeşitli ebatlarda 8 kişiliğe kadar fayton ürettiklerini, 4 saat şarj ile yaklaşık 100 kilometre yol kat edilebildiğini söyledi. Faytonları patentini aldıkları 'Fayoto' markasıyla satışa sunduklarını ifade etti. Şahin, elektrikli faytonun atlı faytonların yerine kullanılabileceğini söyledi. Atların işgücü olarak değil spor amacıyla kullanılması gerektiğini ve insanların nostalji tutkusu yüzünden atların eziyet çektiğini belirten Haluk Şahin, "Sarayköy İlçesi'nde dünya patentini almış olduğumuz markayla elektrikli fayton üretiyoruz. Yaptığımız faytonlar özellikle atlara yapılan eziyetin önüne geçecektir. Atların işgücü olarak kullanılmasını tasvip etmiyoruz. Binilerek spor yapılmasını istiyoruz. Elektrikli faytonu günümüze uyarlayıp, üretiyoruz. İstanbul'daki adalarda atlı faytonlar, havyan hakları hiçe sayılarak kullanılıyor. İnsanlar nostalji peşinde olduğu sürece atlara eziyetler devam edecek. Atlar sürekli bu sebepler yüzünden ölüyor" dedi.  Elektrikli faytonlara özellikle yurtdışından talep geldiğini belirten Şahin, "Elektrikli faytonlar, başta Arap ülkeleri, Fransa, Portekiz, İspanya, Romanya, Azerbaycan, Bulgaristan gibi ülkelerden kullanılıyor ve talep geliyor. Atların iş günü olarak kullanılması günümüzde pek ilgi görmüyor. Sıfır emisyonu ve çevreyi kirletmemesi nedeniyle günümüzde atlı faytonların yerine geçecektir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Faytondan genel görüntüler

Faytonun hareket etmesi

Haluk Şahin'in konuşması

Şahin'in faytonu anlatması

( Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera : Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=====================================================

5)ÖĞRETMEN ANNESİNİ ÖRNEK ALDI, ÖĞRENCİLERİ ISITTI

BALIKESİR'in Bandırma ilçesi'nde yaşayan emekli öğretmen Ayten Barış Durmuşoğlu'nun, dar gelirli öğrencilere yardım yapması uygulamasını gelenek hale getirmeye çalışan oğlu iş adamı Caner Durmuşoğlu, Muşlu öğrencileri sevindirdi.

Caner Durmuşoğlu, meslek hayatı boyunca kendi maaşı ile dar gelirli öğrencilerinin kırtasiye malzemelerinin yanı sıra giyecek ihtiyaçlarını da karşılayan emekli öğretmen annesi Ayten Barış Durmuşoğlu'nu örnek aldı. Evli ve 2 çocuk annesi Ayten Barış Durmuşoğlu, emekli olmadan önce görev yaptığı Balıkesir'in Gönen İlçesi'ndeki okul müdürünün Muşlu olduğunu hatırlayarak öğretmen arkadaşı ile telefonla görüştü. Onun önerisi üzerine oğlu Caner Durmuşoğlu da Muş merkez Kale İlkokulundaki 60 ihtiyaç sahibi öğrenciye giyecek gönderdi.

KABAN VE BOTLAR 60 ÖĞRENCİYE DAĞITILDI

Giyeceklerle kış öncesi öğrencilerin yüzünü güldüren işadamı Durmuşoğlu'nun gönderdiği kolileri alan Muş merkez Kale İlkokulu Müdürü Mehmet Aktaş şunları söyledi:

"Ayten hanımın Bandırma'da emekli olmadan görev yaptığı okulun müdürü Muşluymuş. Onunla telefonla görüşüp oğlunun böyle bir yardım yapacağını söyleyerek kendisinden okul ismi istemiş. O da sağ olsun bizim okulun ismini bildirmiş. Okulumuzdaki 82 öğrenciden 60'ı yardıma muhtaç. Gelen kaban ve botları öğrencilere dağıttık. Bu yıl okula gidip gelirken çocuklar üşümeyecek."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Okula gönderilen yardım kolilerinin taşınması

-Öğrencilere bot ve kabanların dağıtılması

-Okul Müdürü Mehmet Aktaş'ın açıklamaları

-Öğrencilerle röportajlar

-Okuldan detaylar

(Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

======================================================

6)CANLI MANKENLERLE KAMPI

DÜĞÜN fotoğrafçılarına, çiftlerin doğada farklı pozlarla fotoğraflanma talebine yaratıcı fikirler sunmaları için, eğitim semineri verildi. Fotoğraf sanatçıları Barış Varol ve Mehmet Irgaç, 120 profesyonele doğada stüdyo ortamındaki gibi çekim yapabilmenin teknik şartlarını anlattı. 14-18 Kasım tarihleri arasında Antalya'da Alva Donna Otel'de düzenlenen eğitim seminerine, 30 kişiden oluşan dört ayrı grup katıldı. Fotoğraf sanatçıları Barış Varol ve Mehmet Irgaç'ın verdiği eğitimde, yaratıcı fikirlerin yanı sıra teknik detaylar da gösterildi. Eğitimi düzenleyen Akın Albüm Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Akın, evlenen çiftlerin doğada fotoğraf çekimi istediklerini belirterek, "Bu bir geçiş süreci mi onu zamanla göreceğiz. Zaman ve teknoloji çok hızlı ilerliyor. Ne hale geliriz bilmiyoruz ama dışarıda fotoğrafın nasıl stüdyo tadında çekilebileceğinin eğitimlerini veriyoruz. Canlı mankenlerle poz teknikleri ve ışık tekniklerini öğretiyoruz" dedi. 27 yıldır fotoğraf çeken Barış Varol, düğün fotoğrafçılığının dünyadaki gelişmelerini de izlediğini belirterek, iyi fotoğrafçıların yetişmesi, kalitenin artması ve iyi kazanmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Eğitim seminerinden görüntü

Uygulamalı eğitim seminerinden görüntü

Akın Albüm Yönetim Kurulu Başkanı Ömer akın ile Röp.(lacivert gömlekli)

Fotoğraf sanatçısı Barış Varol ile Röp. (Siyah yakalı tişört gözlüklü)

Haber-Kamera: Evren KASIRGA/ ANTALYA

=====================================================

7)SASA, 50 YAŞINDA

ADANA'da faaliyet gösteren dünyanın önemli polyester elyaf üreticilerinden SASA'nın, 50'inci kuruluş yıldönümü düzenlenen gecede kutlandı.

Sheraton Otel'de düzenlenen geceye, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Oyuncu Yeliz Doğramacılar'ın sunduğu geceye katılan konuklara konuşan Erdemoğlu, 2015 yılında SASA'nın yüzde 51'lik hissesini Sabancı Holding'den 104 milyon 500 bin dolara aldıklarını, ardından yaşanan çağrı sürecinde 70 milyon dolarlık alımla hisse oranını yüzde 84.8'e çıkardıklarını söyledi. Son 20 yılda duraksayan yatırımları hızlandırarak SASA'yı sadece Türkiye'nin değil, bölgenin polyester üssü yapmak için çalışmalara başladıklarını belirten Erdemoğlu, şöyle devam etti:  "Bu yatırımlarımızı tamamladığımızda, yıllık 250 milyon dolarlık polyester elyaf ithalatının önüne geçeceğiz. Mevcut ihracat rakamımızı da yıllık 200 milyon dolar daha arttıracağız. Böylelikle ihracatımızın yıllık toplam tutarının 400 milyon dolar seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Bu yatırım tamamlandığında SASA'nın cirosunu 1 milyar doların üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Orta vadede ise yapacaklarımız sadece bunlarla sınırlı değil. Orta vadede Türkiye'nin 1 milyar dolar olan polyester ithalatını bitirmek ve SASA'yı Türkiye'nin polyester üretim merkezi haline getirmek istiyoruz."

VALİ DEMİRTAŞ'TAN ERDEMOĞLU AİLESİNE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Erdemoğlu Ailesin'in Adıyamanlı olduğu ve kendisinin de Adana'dan önce orada valilik yaptığı hatırlatan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, holding kurucusu Mehmet Erdemoğlu'ndan övgü ile söz etti. Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde herkesin Mehmet Erdemoğlu'nu tanıdığını ifade eden Vali Demirtaş, şöyle dedi:  "Mehmet amcanın yaptığı en büyük yatırım, bu memlekete çok hayırlı evlatlar bırakmış olmasıdır. Bugün Adıyaman'a gitseniz, Besni'ye gitseniz, Gölbaşı'na gitseniz, nereye gitseniz küçük çocuk dahi Mehmet amcayı tanıyor, Mehmet amcanın evlatlarını tanıyor. Ben de bu memlekette 4 sene görev yaptım. Özellikle Erdemoğlu ailesinden gurur duydum. Kendilerini tebrik ediyorum. Allah, onların eksikliğini vermesin." Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Akyürek ise, SASA'ya geçmişten bugüne emek vermiş herkese teşekkür etti. Gece, konuşmalarından ardından Mega Band grubunun konseri ile devam etti. Konsere Adıyaman yöresine ait bir türkü ile başlayan grup, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden türküleri seslendirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Salondan genel görüntü

İbrahim Erdemoğlu'nun konuşması

Mahmut Demirtaş'ın konuşması

Mega Band grubunun konseri

SÜRE: 06'40" BOYUT: 482 MB

Haber: Gökhan KESKİNCİ -Kamera: ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.


Advertisement