Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)HAKKARİ'DE TİPİDE KAYBOLAN 2 KARDEŞİ AFAD EKİBİ BULDUHAKKARİ'de kaybolan koyunlarını aramak için araziye çıkan 2 kardeş kar ve tipiye yakalandı.

05.12.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HAKKARİ'DE TİPİDE KAYBOLAN 2 KARDEŞİ AFAD EKİBİ BULDU

HAKKARİ'de kaybolan koyunlarını aramak için araziye çıkan 2 kardeş kar ve tipiye yakalandı. Bir süre kendilerinden haber alınamayan 2 kardeş 10 saatlik çalışmayla sığındıkları boş bir evde bulundu. Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası'nda koyunları kaybolan Orhan ve Sinan Karagöz kardeşler araziye çıkıp koyunlarını aramaya başladı. Bu sırada aniden bastıran kar ve tipiye yakalanan iki kardeş, yollarını kaybedince Konak Köyü'ne sığınmak zorunda kaldı. Karagöz kardeşlerden uzun süre haber alamayan yakınları ise AFAD ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerine haber verdi.

10 SAAT SONRA BULUNDULAR

Orhan ve Sinan Karagöz kardeşlerin gittiği yönde araştırma yapan AFAD ekipleri İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açılan yoldan ilerleyerek yaylaya yakın bir bölgede bulunan Konak Köyü'ne ulaştı. Burada ekipler boş bir evde yaktıkları ateşle ısınmaya çalışan Karagöz kardeşleri bulup Hakkari'ye getirdi. Büyük zorluk yaşadıklarını anlatan kardeşler, donmaktan son anda kurtulduklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Yayla yolunu açan iş makineleri

-Detaylar

-İş makinelerinin arkasında karda yürüyen AFAD ekipleri

-kayıp iki kardeşi bulmak için bağırırlarken

-Yolda ilerleyen araçlar

-Bulunan iki kardeş ile röportaj

-İki kardeş araca binerken

(HABER-KAMERA: HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 265 MB

SÜRE: 3 DK 22 SN

==========================================================

2)ÇATIDAN DÜŞÜP ÖLDÜ

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, baca temizlemek için 4 katlı apartmanın çatısına çıktığı belirtilen 73 yaşındaki Aziz Tepe, bahçeye düşerek hayatını kaybetti. Ödemiş'in Umurbey Mahallesi Samsun Caddesi'nde, 4 katlı apartmanın çatısına çıkan, kuyumculuk ve inşaat işleri yapan Aziz Tepe, dengesini kaybedip düştü. Baca temizlemek için çıktığı belirtilen çatıdan yandaki evin bahçesine düşen Tepe'yi saat 21.30 sıralarında bir çevre sakini fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, durumu 112'ye bildirip, yardım istedi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Tepe'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Apartmanın dışından görüntü,

-İnceleme yapan polis ekiplerinden görüntü,

-Mahalle sakinlerinden görüntü.

Haber - Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ (İzmir),

=========================================================

3)ÇOCUKLARI ARABİSTAN'DA İDAMLA YARGILANAN AİLELER DESTEK BEKLİYOR

HATAY'dan çalışmak için Suudi Arabistan'a giden ve çeşitli tarihlerde 'uyuşturucu bulundurmak' suçundan yakalanıp cezaevine konulan 18 Hataylı işçi için yakın zamanda idam kararı verilmesi bekleniyor. İşçilerin aileleri ise başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililerden idam kararlarının durdurulması için Suudi Arabistan'la görüşmeler yapılmasını istiyor. 37 yaşındaki iki çocuk babası Altan Sabah'ın 16 yıldır Arabistan'da bulunduğunu ve 2010 yılında yapılan bir operasyonda uyuşturucu bulundurmak suçundan tutuklanıp El Hayr Cezaevine konulduğunu belirten babası Bereket Sabah, oğlunun idamla yargılandığını ve son duruşmasının 2017 Mart ayında yapılacağını söyledi. Oğlunun idam kararının onaylanacağını aktaran Bereket Sabah, bu kararın durdurulması için yetkililerden yardım istedi. Baba Sabah, "Oğlum 17 yıldır yurtdışında çalışıyordu. 2010 yılında başına gelen kötü olaylardan dolayı. Doğru mu yanlış mı bilmiyoruz. Bizim bildiğimiz sadece oğlum cezaevinde ve 6.5 yıldan sonra oğlum idamla yargılanmaktadır. Çocuğumuzun devletine biran önce dönmesini istiyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve TBMM'de bulunan vekillerimizden yardım eli uzanmasını diliyoruz. Oğlumuzun yakın bir zamanda bizlere kavuşturulmasını diliyoruz" dedi.

YAŞINI BÜYÜTTÜĞÜ OĞLU İDAMLA YARGILANIYOR

38 yaşında olan ve idamla yargılanan oğlu Yücel Kudret'in, yurtdışına gidip çalışması için yaşını büyüten babası Yahya Kudret, 12 yıl sorunsuz şekilde Suudi Arabistan'da çalışan oğlunun bir oyuna getirildiğini ve tutuklanıp idamla yargılandığını söyledi. Oğlunun kötü niyetli insanlar tarafından maşa olarak kullanıldığını ve kandırıldığını savunan baba Yahya Kudret, "Yıllar önce, 18 yıl önce Yücel Kudret'in yaşını büyütüp hayatını kurmak ve geleceğini kazanmak üzere gönderdik. 12 yıl orada çalıştı, 12 yıldan sonra birilerinin eline nasıl düşmüşse, maşa olarak kullanılıyor. 6 yıl 7 aydır cezaevinde yatıyor. Bize gelen bilgide 15 yıl mahkumiyet verildiği ancak mahkemenin yaptığı itiraz sonucu bu cezanın idama dönüştürüldüğünü öğrendik. İstinaf mahkemesi ne karar verecek bilmiyoruz. Büyüklerimize sığınıyoruz. İlgililerden ellerinden ne gelirse bu çocukları bize bağışlamalarını, yurduna, ailelerine kavuşturmalarını istiyoruz" dedi. İdamla yargılanan Yücel Kudret'in annesi Alye Kudret ise gözyaşı dökerek oğlunun kurtarılmasını istedi. Alye Kudret, "Ben büyük hastalıklar geçiriyorum üzüntüden, kalp ve tansiyon hastasıyım. Büyüklerimizden rica ediyorum, bir el atsınlar, oğlumu geri istiyorum. Ölmeden önce oğlumu görmek istiyorum, biz burada kan ağlıyoruz ve oğlumuzun hasretini çekiyoruz" diyerek gözyaşı döktü.

KONU BAŞBAKAN'A İLETİLDİ

Hatay Toplum Gönüllüleri İnsani Yardım Vakfı'nın girişimleriyle, Suudi Arabistan'da idamla yargılanan 18 Türk vatandaşının aileleri geçtiğimiz hafta içinde Başbakan Yardımcısı ile görüşerek konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a iletmişti. Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ise konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletme sözü vermişti. Suudi Arabistan'da, 'uyuşturucu bulundurmak' suçundan tutuklanan ve idamla yargılanan 18 Hataylı Türk'ün isimleri ise şöyle: Altan Sabah, Yücel Kudret, Yıldıray Töremiş, Remzi Çiçek, Yusuf Açar, Maruf Yılmaz, Sedat Sürmeli, Sabri Boyal, Ahmet Kızgın, Özkan Gültekin, Hüseyin İnce, Mehmet Gazi, Nahsen Aytaş, Mustafa Karagülle, Mehmet Ceylan, Ahmet Köksal, Bereket Dilmeç ve Suphi Dinler.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ellerinde fotoğraflarla oturan ailelerden detay

Fotoğraflardan detay

Bereket Sabah ile röp.

Yahya Kudret ile röp.

Alye Kudret ile röp.

SÜRE: 04' 12" BOYUT: 134 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

========================================================

4)PARAYI ÖDEMEYİNCE TUTUKLANDILAR

ADANA'da internet ilanı ile aracını satmaya çalışan 33 yaşındaki İlyas Aba'dan noter huzurunda otomobilin satışını alan ancak parasını ödemeden kaçtığı iddia edilen 33 yaşındaki Muhsin Gülse, 42 yaşındaki Hamza Temur, 21 yaşındaki İbrahim Bacaksız ve 26 yaşındaki Muzaffer Irk tutuklandı.

Galericilik yapan 4 kişi, otomobilini internet ilanı ile satmaya çalışan İlyas Aba ile temasa geçti, 38 bin liraya pazarlık etti. İlyas Aba ile noterde buluşan 4 şüpheli satış işlemlerini yaptı. Noter sözleşmesinin imzalanmasının ardından sıra parayı teslim etmeye gelince, zanlılar iddiaya göre İlyas Aba'ya, "Parayı yanımıza almadık. Mahalleye gidelim, orada teslim ederiz" diyerek işyerlerine davet etti. Satın aldıkları araçla bir süre giden zanlılar İlyas Aba'yı otomobilden zorla indirip, "Sana para yok. İmzayı attın, satış tamamlandı. Alsaydın" diyerek uzaklaştı. Dolandırılan İlyas Aba, durumu polise bildirdi. Polis, dolandırıcılık zanlısı Muhsin Gülse, Hamza Temur, İbrahim Bacaksız ile Muzaffer Irk'ı Onur Mahallesi'nde yakaladı.

Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Adliyeye sevkedilen 4 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Zanlıların polis aracına bindirilmesi

SÜRE: 01'39" BOYUT: 186 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement