Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

TSK uçaklardan El Bab bölgesine bildiri dağıttı : 'Zafer Allah'ın izni ile yakındır'Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde yaşayan sivillere uçaklardan bildiri dağıtıldığını açıkladı.

12.12.2016 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK uçaklardan El Bab bölgesine bildiri dağıttı : 'Zafer Allah'ın izni ile yakındır'

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde yaşayan sivillere uçaklardan bildiri dağıtıldığını açıkladı. Dağıtılan bildiride, "bize yardımcı olun ve bizler topraklarınızı bu hainlerden temizleyene kadar zarar görmemeleri için sevdiklerinizi en kısa sürede güvenli bölgelere taşıyın. Zafer Allah'ın izni ile yakındır" denildi.

TSK'nın El Bab'a uçaklardan dağıttığı bildiri şöyle: " Bismillahirrahmanirrahim; değerli El Bab halkı,şeytana hizmet eden deaş terör örgütünün sizleri kullanmasına izin vermeyin. sizlerin özgürlük ve felahı için hayatını ortaya koyan özgür suriye ordusu ve kardeşlerine her zaman kapısını açan türkiye cumhuriyeti, topraklarınıza huzuru ve güveni getirmek için tüm gücüyle çaba sarfetmektedir. Bize yardımcı olun ve bizler topraklarınızı bu hainlerden temizleyene kadar zarar görmemeleri için sevdiklerinizi en kısa sürede güvenli bölgelere taşıyın. zafer allah'ın izni ile yakındır. Allah'ın selamı ve desteği üzerinize olsun."

Görüntü Dökümü:

------------

Haber: ANKARA

===========================

İzmir'de PKK operasyonu, 11 gözaltı

İZMİR'de, İstanbul'daki bombalı saldırıların ardından, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla bölücü terör örgütü PKK'yı sempatik göstermeye çalışan ve eylemlerini öven 11 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 4 kişinin daha arandığı bildirildi.

İstanbul'da 10 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen iki bombalı saldırıda 39 kişi şehit olurken, bölücü terör örgütü PKK'nın bu hain saldırılarını sosyal medya aracılığıyla sempatik göstermeye çalışan, örgütün eylemlerini övenlere yönelik olarak, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) da desteğiyle operasyon yapıldı. Bugün sabah saatlerinde yapılan ve Özel Harakat Şubesi'nde görevli polislerin de destek verdiği operasyonlarda, 11 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 4 kişinin daha arandığı belirtildi.

Ülkenin birliğine ve bütünlüğüne kast etmeye çalışan suç ve şer odaklarına yönelik çalışmaların kararlı bir sekilde devam edeceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Operasyondan görüntü

Özel harekat polislerinden görüntü

Gözaltına alınan örgüt üyelerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

==========================================

PKK'nın gençlik yapılanması YDGH'ye operasyon: 7 gözaltı

KAYSERİ'de PKK'nın gençlik yapılanması YDGH'ye yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. 8 kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğü belirtildi.

Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) timleri dün gece PKK'nın gençlik yapılanması (YDGH)'ye yönelik operaspyon başlattı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 7 zanlı, evlerinde gözaltına alındı. Yakalanan örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramada örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde gözaltına alınırken, listede adları bulunan 8 şüphelinin yakalanması için çok yönlü arama başlatıldı

Haber: KAYSERİ, -

==================================

Ankara'da HDP'ye operasyon: 17 gözaltı

ANKARA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, başlatılan operasyon kapsamında, sabaha karşı HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici'nin de bulunduğu il ve ilçe yöneticilerinden 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: Tahsin GÜNER/ ANKARA, -

====================================

DBP'li Başkan serbest bırakıldı, 17 kişi tutuklandı

TERÖR soruşturması kapsamında Mardin'de 21 Kasım günü gözaltına alınan ve dün tutuklanma istemi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 19 kişiden Artuklu Belediye Başkanı DBP'li Emin Irmak ve Yardımcısı İsmet Birtek, serbest bırakılırken, 17 kişi tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında 21 Kasım'da gözaltına alınan ve dün savcılığa çıkarılan 20 şüpheliden 1'i savcılık tarafından serbest bırakıldı, 19'u ise tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren sorgudan sonra 19 şüpheli arasında bulunan Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak ve Yardımcısı İsmet Birtek adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, meclis üyeleri ve Daire başkanlarının da aralarında buulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak'ın iki yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu vücudunda kalan mermi çekirdeğinden dolayı sağlık durumunun iyi olmadığı için mahkeme çıkışında hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER)

-Adliyeye sevk edilmeleri

Haber: Nezir GÜNEŞ/ MARDİN, -

==========================

Erciyes dağında şehitler için bayraklı kayaklı saygı inişi

İSTANBUL'daki terör saldırısında üç hemşehrisini yitiren Kayseri'de Büyükşehir Belediyesine bağlı Erciyes A.Ş tarafından, kayak sezonunun açıldığı Erciyes dağında ilginç bir protesto gösterisi düzenlendi. Erciyes AŞ pist güvenlik ekibi tarafından 2 bin 700 metredeki Gondol pistinden dev Türk bayrağı açan 8 kayakçı 2bin 150 metredeki Oteller bölgesindeki Tekir yaylasına alkışlar arasında" Saygı inişi" gerçekleştirdi

Toplam 25 kişiden oluşan pist güvenlik ekibi daha sonra kayak sezonunun açılışı nedeniyle dağda bulunan vatandaşlarla şehitler için saygı duruşunda bulunup, hep bir ağızdan İstiklal marşı okudu.

Erciyes AŞ Genel müdürü Murat Cahit Cıngı, İstanbul Beşiktaş'daki terör saldırısında yaşamını yitiren 38 şehitin acısını içlerinde taşıdıklarını, şehitler arasında Kayserili Çevik Kuvvet Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, Çevik kuvvet polis memuru Yasin İke ve Osman Börklüoğlu'nun da bulunduğunu belirterek" Şehitlerimizin anısına, uğruna şehit oldukları al bayrağımızla, 25 kişiden oluşan pist güvenlik görevlilerimiz saygı inişi yaptı. Dağdaki vatandaşlar ve görevlilerimiz olmak üzere hepimiz çok duygulandık. Ruhları şad olsun" dedi

Görüntü Dökümü:

-Erciyes dağından genel görüntü

-Pist güvenlik görevlilerinin kayakla Türk bayrağı açması

-Görevlilerin Türk bayraklı sayğı inişi

Haber : Oktay ENSARİ/KAYSERİ,DHA)

======================================

Doğu Karadeniz'de bazı ilçelerde okullara kar tatili

DOĞU Karadeniz'in özellikle yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle Giresun, Artvin ve Gümüşhane'nin bazı ilçelerinde okullar tatil edildi.

Giresun'un Şebinkarahisar, Artvin'in Yusufeli, Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde öğrenciler 1 gün izinli sayılacak. Gümüşhane'nin Torul ilçesinde de taşımalı eğitim gören okullarda eğitime bir gün ara verildi.

===========================

Şanlıurfa'da 10 bin kişiye tirit ikramı

ŞANLIURFA'da, Abdülkadir Geylani Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Mevlit Kandili nedeniyle 10 bin kişiye tirit ikramında bulunuldu.

Vakıf tarafından 500 kilo et, 2 bin 500 ekmek, 200 kilo yoğurt, 100 kilo limon, 100 kilo sarımsak ve 100 kilo biber kullanılarak hazırlanan 10 bin kişilik yöresel yemek tirit, sabah namazının ardından dağıtıldı. Vatandaşlar, kurulan yer sofrasında yemeği yedi.

Abdülkadir Geylani Eğitim ve Kültür Vakfı Onursal Başkanı Şeyh Ahmet El Kadiri, tirit ikramını her yıl geleneksel hale getirdiklerini belirterek "Amacımız insanlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Her yıl mevlit kandili nedeniyle yöresel yemek olan tirit ikramı yapıyoruz. Buradaki amacımız insanlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Son günlerde Türkiye'de üzücü olaylar yaşanıyor. Şehit polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Abdülkadir Geylani Vakfı binası

Tirit yemeğinin hazırlanması

Tirit yemeye gelen vatandaşlar

Yer sofrasında vatandaşların tirit yemesi

Şeyh Ahmet El Kadiri ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

========================================

Palandöken'e yıldız yağdı

ELLE Dergisi'nin Erzurum'da düzenlediği ELLE Weekend'le iş, sanat, moda, televizyon ve medya dünyasının ünlü isimleri Palandöken'de buluştu. Palandöken Swey Otel'de düzenlenen etkinliğe Doğan Burda Dergi Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Y. Yılmaz, CNN Türk'ün spikeri Şirin Payzın ile birlikte Pınar Altuğ- Yağmur Atacan çifti, Deniz Baysal, Yağmur Tanrısevsin, Furkan Engin, Seçkin Piriler Tangöze, Alper Saldıran ve Merve Oflaz ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. (ERZURUM/)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Palandöken dağı

-Kayak yapanlar

-Snovboard yapanlar

-Seçkin Piriler ile röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

===========================

Cami duvarında 94 yıllık top mermisi

KURTULUŞ Savaşı'nda Yunanlıların camiye attığı ancak mucize eseri patlamayan top mermisi, 94 yıldır Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ndeki cami duvarında ilk günkü gibi korunuyor.

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ndeki Hacırahmanlı Mahallesi'nde 1922 yılında Yunan işgal kuvvetlerinin ilçeye attığı top mermilerinden biri Çarşı Cami'nin duvarına isabet etti. 8 Eylül 1922 tarihinde yaşanan olayda cuma namazı kılındığı sırada atılan top mermisi mucize eseri patlamadı. Yaşanan olay yöre halkı tarafından mucize olarak nitelendirilirken, cami duvarındaki top mermisi de koruma altına alındı. Caminin ikinci katına isabet eden top mermisinin üstüne olayın nasıl yaşandığı anlatan yazı asıldı. Mahalle sakinleri cami duvarında mermi olduğunu duyan pek çok kişinin, camiyi ziyaret ettiğini anlattı. Hacırahmanlı Mahallesi Muhtarı Gökhan Dayı da, o günlere şahit olan kişilerin aktardığı hikayeleri anlattı. Caminin 1901 yılında yapıldığını kaydeden Dayı, "Kurtuluş Savaşı sırasında Hacırahmanlı Mahallesi ve Mütevelli Mahallesi'ni gören Cibilli tepesine yerleşen Yunan askerlerinin bataryası tarafından 8 Eylül 1922 Cuma günü bombalı taarruza geçilmiş. Bu bombalardan biri de Çarşı Cami'nin 2'nci katına isabet etmiş. Allahın takdiri bu bomba patlamamıştır. İlgili kişiler bombanın içindeki barutu boşaltmış. Ancak duvardan çıkarılmamış ve şekilde kalmış. Biz de mahallemize gelen kişilere gösteriyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Top mermisinden genel ve detay görüntü

-Mahalle sakinlerinin konuşmaları

-Caminin içinden detay görüntü

-Caminin dışından genel görüntü

-Mahalle Muhtarı Gökhan Dayı'nın konuşması

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

==============================================

Kanser tedavisi gören koordinatöre destek için saçlarını kazıttılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci'ye yaklaşık 1 ay önce lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Antalya'da özel bir hastanede kemoterapi tedavisine başlayan Bahçeci'nin bu süreçte saçları döküldü. Bahçeci'nin kanser olduğunu öğrenen ve saçlarının döküldüğünü gören birim yöneticileri ve personel, destek için saçlarını kestirme kararı aldı. 60 personelin tamamı saçlarını kazıttı. Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Finike Hizmet Birimi Arıtma Müdürü Celal Aytekin, kanser tedavisi sürecinde amirleri Necati Bahçeci'yi yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Aytekin, "Kemoterapiden sonra arabayla seyir halindeyken bir tutam saçı eline gelince çok duygulandım ve saçlarımı kestirmeye karar verdim. Benimle birlikte 60 personel saçlarını kestirdi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bina önünde personelin toplu görüntüsü

Birim personeli çalışırken görüntü

RÖP 1: Celal Aytekin

RÖP 2: Özgür Durmaz

RÖP 3: Ahmet Kaynak

HABER- KAMERA: Suat SÖĞÜT/FİNİKE (Antalya),

Kermesteki satışlar sokak hayvanları için yapıldı

MUĞLA'nın Datça ilçesinde Hayvanları Sevenler Derneği tarafından sokak hayvanları yararına gerçekleştirilen kermese, yüzlerce hayvansever katıldı.

Datça Hayvanları Sevenler Derneği tarafından limanda gerçekleştirilen kermesten elde edilecek gelir ile hayvan barınağındaki sokak hayvanlarının ihtiyaçları karşılanacak. Evlerinde yaptıkları pasta ve çörekler başta olmak üzere, ev ve giyim eşyaları ile süs ve çeşitli takı malzemelerini açtıkları tezgahlarda satışa sunan hayvanseverler, sokak hayvanlarına yardım toplamak için birbirleriyle yarıştı.

Bu yıl 'Noel Pazarı' adı altında düzenlenen kermese, Datça'da yaşayan İngiliz ve Almanlar büyük ilgi gösterdi. Noel Pazarı'nda, sokak hayvanları yararına stant açarak evinden getirdiği çeşitli eşyaları satışa çıkaran 53 yaşındaki Özgül Tuzcu, "Bu tezgahtan elde edilen gelirin tamamı hayvan barınağına bağışlanacak. Datça'da yaşayan yabancılar, hayvan barınağı için gönüllü olarak çalışıyor. Ben de hiç olmazsa, yılda iki kez düzenlenen bu kermeslere katılıp, küçük de olsa katkıda bulunmayı arzuluyorum. Datça'da, belediyeye ait bir hayvan barınağı bulunmuyor. Belediye, aşılama ve kısırlaştırmaya parasal destek veriyor ama, derneğe ait barınaktaki tüm hizmetler gönüllüler tarafından yürütülüyor. O nedenle ne kadar destek olsak azdır" diye konuştu.

Emekli bankacı 52 yaşındaki Ayşegül Erzincanlıoğlu ise Datça'daki sokak hayvanlarının diğer şehirlere göre nispeten şanslı olduklarını belirterek, "Çünkü burada onları seven insanlar var. Biz de elimizden geldiğince, sokak hayvanlarına destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kermesten görüntüler

-Özgül Tuzcu ile röp

-Ayşegül Erzincanlıoğlu ile röp

Haber - Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla),

===================================================

Liseliler 'Hayalimin Anahtarı' ile Ömeri'in yüzünü güldürdü

MANİSA'daki Hasan Türek Anadolu Lisesi öğrencileri 'Hayalimin Anahtarı' adını verdikleri projeleriyle maddi imkansızlık sebebiyle oda takımı olmayan 3 yaşındaki Ömer Gezek'in, odasına kavuşmasını sağladı. Minik Ömer'in odasının perdesinden mobilyasına, boyamasına kadar baştan aşağıya yenilemesini sağlayan öğrenciler, Ömer'in mutluluğuna ortak oldu.

Manisa Yunusemre Hasan Türek Anadolu Lisesi onur kurulu öğrencilerinin hazırladığı ve bu sene 7'incisi düzenlenen 'Hayalimin Anahtarı' projesi kapsamında, 3 yaşındaki Ömer Gezek hayalini kurduğu yeni odasına kavuştu. Onur kurulu başkanı olan İngilizce öğretmeni Nüket Belge öncülüğünde minik Ömer'e ulaşan öğrenciler, ailenin yaşadığı Yunusemre'nin Fatih Mahallesi'ndeki eve gitti. Ömer'in annesi Özlem Gezek (24) ve Hasan Gezek (31) tarafından kapıda karşılanan 30 lise öğrencisi yanlarında getirdikleri eşyalar ile minik Ömer'in odasını baştan aşağıya yeniledi. Boyası yapılan odanın zeminine parke yapıldı. Odanın perdeleri takıldıktan sonra da mobilya takımları alınan Ömer'in kendine ait güzel bir oda hayali gerçek oldu. Öğrencilerin getirdikleri hediyeleri de tek tekr açan Ömer'in mutluluğu yüzüne yansıdı. Yunusemre Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan baba Hasan Gezek de emeği geçenlere teşekkür etti.

BU YIL 6 ÇOCUK SEVİNDİRECEKLER

Onur Kurulu Başkanı İngilizce Öğretmeni Nüket Belge, öğrencileri ile gurur duyduğunu belirterek, projenin kısıtlı imkanlara sahip çocukların hayallerinin anahtarı olmaya devam edeceklerini ifade etti. Belge, "Öğrencilerimizle birkaç hafta öncesinde Ömer'in evine gelerek tespitlerde bulunduk ve eksikleri tamamladık. Yerin parkeleri yapıldı, duvarları boyandı ve duvarları kaplandı. Perdesinden halısına, oda takımı kıyafetlerine kadar tüm eksikliklerini tamamlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin harçlıklarının yanı sıra bu konuda esnaflarımız da bize sponsor oldu. Bu projeyi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerin hepsi bu iş için gönüllü. Bu yıl içerisinde 6 proje gerçekleştirerek 6 çocuğu mutlu etmek istiyoruz. Tüm öğrencilerim ile gurur duyuyorum. Projeye destek veren okul müdürü, idarecilerime ve öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Öğrenciler eve gelirken ellerinde hediyelerle görüntü

-Aile tarafından öğrencilerin karşılanmasından görünü

-Ömer Gezek'in odasına eşya yerleştirmeden görüntü

-Onur Kurulu Başkanı İngilizce Öğretmeni Nüket Belge ile röportaj

-Ömer Gezek babası ve annesinden detay görüntü

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

=====================================================

Kanser tedavisi gören koordinatöre destek için saçlarını kazıttılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Koordinatörü Necati Bahçeci'ye yaklaşık 1 ay önce lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Antalya'da özel bir hastanede kemoterapi tedavisine başlayan Bahçeci'nin bu süreçte saçları döküldü. Bahçeci'nin kanser olduğunu öğrenen ve saçlarının döküldüğünü gören birim yöneticileri ve personel, destek için saçlarını kestirme kararı aldı. 60 personelin tamamı saçlarını kazıttı. Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Finike Hizmet Birimi Arıtma Müdürü Celal Aytekin, kanser tedavisi sürecinde amirleri Necati Bahçeci'yi yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Aytekin, "Kemoterapiden sonra arabayla seyir halindeyken bir tutam saçı eline gelince çok duygulandım ve saçlarımı kestirmeye karar verdim. Benimle birlikte 60 personel saçlarını kestirdi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bina önünde personelin toplu görüntüsü

Birim personeli çalışırken görüntü

RÖP 1: Celal Aytekin

RÖP 2: Özgür Durmaz

RÖP 3: Ahmet Kaynak

HABER- KAMERA: Suat SÖĞÜT/FİNİKE (Antalya),

=======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement