Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)207 DEAŞ HEDEFİ VURULDU, 42 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜSURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ'a ait 207 hedef karadan ve havadan ateş altına alınırken, 42 terörist etkisiz hale getirildi.

12.02.2017 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)207 DEAŞ HEDEFİ VURULDU, 42 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ'a ait 207 hedef karadan ve havadan ateş altına alınırken, 42 terörist etkisiz hale getirildi.

Geçen yıl 24 Ağustos'ta başlatılan ve 173'üncü gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik ilerleyişini sürdürdü. Terör örgütü DEAŞ'a ait 174 hedef karadan, 33 hedef ise havadan ateş altına alındı. Karadan ve havadan yapılan müdahale ile çıkan çatışmalarda 42 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:   "Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 174 DEAŞ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçakları tarafından da 33 DEAŞ hedefine yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda, teröristlerin barınma maksatlı kullandığı 31 bina, 1 silahlı araç ve 1 araç imha edilmiştir. Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekatı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 42 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir."

GAZİANTEP, -

===================================================

2)EŞİNİ VE ÇOCUKLARINI REHİN ALDI, 12 SAATTİR İKNA OLMADI

ŞANLIURFA'da cinayet suçundan verilen cezasının bir bölümünü çektikten sonra konulduğu yarı açık çezaevinden izinli çıktıktan sonra dönmeyen Osman B.'nin dün geceden bu yana, gasp ettiği takside silahla rehin aldığı resmi nikahsız eşi ile 4 çocuğunu serbest bırakılması için polis ikna çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Direkli Mahallesi'nde meydana geldi. Bölgede devriye görevini yapan polis ekipleri, havaya ateş açan bir kişi olduğunu belirleyince harekete geçti. Polisin geldiğini gören cezaevi firarisi olarak aranan Osman B. bölgede bulunan bir ticari taksiye eşini ve 4 çocuğunu bindirip silah zoruyla sürücüden aracı hareket ettirmesini istedi. Polis ekipleri, taksiyi gasp eden kişinin peşine düştü. Kovalamaca sırasında taksi şoföründen stabilize yola girmesini isteyen Osman B.'nin de içinde bulunduğu aracın yolu polis ekiplerince kesildi. Polislere teslim olmamak için üzerinde taşıdığı silahla havaya ateş açıp eşi ve 4 çocuğunu öldürmekle tehdit eden şüpheli, polislerle görüştüğü sırada adı öğrenilmeyen taksi sürücüsü bir fırsatını bulunup araçtan atlayarak ekip otosuna sığındı.

'Cinayet' suçundan cezaevinde bir süre yatıktan sonra yarı açık cezaevine konulan buradan izinli çıktığı belirtilen şüpheliyi ikna etmek için çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Osman B.'yi ikna etmek için Emniyet Müdürü Sunay Balıkaya ile müzakereci polis saatlerce şüpheliyi ikna etmek için zırhlı araçtan anons yaparak, ikna etmeye çalıştı. Polisin tüm ikna çabasına rağmen Osman B., eşi ve çocuklarının bulunduğu taksiyi tarlaya sürerek kaçtı. Yaklaşık 50 metre kaçan Osman B.'nin bulunduğu araç aynı yol güzergahında polisin daha önceden yerleştirdiği kapana girince lastikleri patladı. Çevresi sarılan taksideki rehinelerin kurtarılması için polisin sürdürdüğü çalışmalar 12 saati buldu.

Sabaha kadar uyumayan ekipler, Osman B.'ye takside üşüyen eşi ve 4 çocuğunun bırakılması için sık sık anons yapıyor. Olay üzerine bölgeye çok sayıda polis ve özel hareket ekipleri konuşlandırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Rehinenin bulunduğu taksi

Kapana takılan taksinin patlayan lastikleri

Olay yerinde bekleyen ekipler

Özel hareket polislerinin çevrede güvenlik önlemi alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA - DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 267MB

====================================================

3)ÖĞRENCİSİNİ DÖVDÜĞÜ İDDİASIYLA OKUL MÜDÜRÜ HAKKINDA DAVA AÇILDI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Kargı Şehit Refik Cesur Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki E.O.'yu sınıfta yaramazlık yaptığı gerekçesiyle darp ettiği öne sürülen okul müdürü H.A. hakkında, 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis veya yarı oranında arttırılmış adli para cezası istemiyle dava açıldı. Geçen 23 Aralık'ta Kargı Mahallesi'ndeki Kargı Şehit Refik Cesur Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi E.O., ders sırasında yaramazlık yaptığı gerekçesiyle öğretmeni tarafından okul müdürü H.A.'ya şikayet edildi. Bunun üzerine sınıfa gelen H.A., öğrenciden müdür odasına gidip, kendisini beklemesini istedi. İddiaya göre odaya giren H.A., E.O.'yu yumruklayarak darp etti. Ardından ağlayan E.O.'dan yüzünü yıkayıp, sınıfına geri dönmesini istedi.

"BAŞIM DÖNÜYOR, MİDEM BULANIYOR"

Odadan çıktıktan sonra okuldan ayrılarak Kargı Mahallesi'ndeki evine dönen E.O., annesi Semra O.'ya okul müdürü tarafından dövüldüğünü anlatıp, başının döndüğünü ve midesinin bulandığı söyledi. Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen E.O.'nun sağ kulak arkasında darbe izi, şakak kemiğinin üzerinde ise ekimoz bulunduğu tespit edildi. Öğrenciye 'basit tıbbı müdahaleyle giderilebilir yaralanma' raporu verildi. Raporla birlikte Fethiye İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na giden aile, okul müdüründen şikayetçi oldu. Ailenin talebi üzerine Muğla Barosu tarafından atanan avukat Hayel Özenç ise Fethiye Adliyesi'ne giderek okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

DAVA AÇILDI

Okul müdürü H.A. hakkında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 'Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle, basit tıbbı müdahaleyle giderilebilecek kasten yaralama' suçundan 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis veya yarı oranında arttırılmış adli para cezası istemiyle dava açıldı. Fethiye 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması 6 Nisan'da görülecek.

"DARP OLAYINI BABANIN ÜZERİNE YIKMAK İSTİYORLAR"

Oğlu E.O.'nun okuldaki eğitim öğrenimine devam ettiğini belirten annesi Semra O. şikayeti geri almaları için öğretmenlerin ve çevre sakinlerinin baskısına maruz kaldıklarını söyledi. E.O.'ya olayın ardından geçen 29 Aralık'ta bir grup öğretmen tarafından yaramazlıklarının yazılı olduğu itirafname imzalattırıldığını anlatan Semra O., öğretmenlerin darp olayını baba Hasan O.'nun üzerine yıkmak için çeşitli yollar denediğini öne sürdü. Dava dosyasına giren ve öğretmenler tarafından hazırlanan 'Veli görüşme tutanağının' bunlardan biri olduğunu aktaran Semra O. "Elimizde benimle veya eşimle hiç görüşülmeden hazırlanmış, eşimin konuşmalarının yazılı olduğu, ancak imzasının bulunmadığı bir tutanak var. Bu tutanağa eşimin ağzından, 'Oğlumu akşam eve gelince, kemerle döveceğim' şeklinde ifadeler yazılmış. Ancak eşimle, okul öğretmenleri arasında böyle bir konuşma geçmemiştir. Tutanakta görüldüğü gibi altında eşimin imzası da yoktur. Bunlar okul idarecileri tarafından geçmişe dönük hazırlanmış tutanaklardır" dedi.

"GEÇMİŞE DÖNÜK SAHTE TUTANAK HAZIRLADILAR"

Hazırlanan tutanakların sahte olduğunu ve suç teşkil ettiğini belirten ailenin avukatı Hayel Özenç ise, "Olayın ardından E.O.'ya imzalatılan itirafname yetmediği gibi şimdi de karşımıza anne babayla hiç görüşülmeden hazırlanmış 'Veli görüşme tutanağı' geçti. Bu tutanakta anne ve babanın imzası yok. Çocuk da orada yok. Ancak anne-baba ordaymış gibi üstelik geçmişe dönük tutanak hazırlanıyor. Bu açıkça sahteciliktir. Bunu dava sürecinde gündeme getireceğiz ve hazırlayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Bu okulda yaşanan bir olay ve çocuklara şöyle örnek oluyorlar; 'Başınıza gelen bir olaydan kurtulmak için sahte evrak düzenleyebilirsiniz.' Okul içinde yaşananlar, kabul edilebilir şeyler değil. Okul müdürü H.A.'nın görevden uzaklaştırılmasını bekliyoruz. Ancak dava açılmış olmasına karşın bu yönde Fethiye Kaymakamlığı'nın attığı bir adım henüz yok" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Semra O. ve avukat Hayel Özenç'in görüşmesinden görüntü

Semra O. ile röp.

Hayel Özenç ile röp.

E.O.'nun arşiv görüntü

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

==================================================

4)BEBEĞİ ALERJİ OLDU ŞİFAYI SOLUCANDA BULDU

MANİSA'da 3 yıl önce yerleşen 48 yaşındaki Burçin Karababa, 1 yaşını dolduran kızının anne sütünden katı gıdaya geçişi sırasında aşırı alerjik reaksiyon göstermesi nedenin yediklerindeki ilaç kalıntılarından kaynaklandığını öğrenince doğal gıdaya yöneldi. ABD'den getirttiği 50 kırmızı solucanın dışkısından elde edilen organik gübreyle saksına sebze yetiştiren ve çocuğunun yaşadığı sorunu çözen Karababa, bugün Manisa'da kurduğu tesisinde 54 milyara ulaşan solucan kapasitesine alıştı; yurt dışına açıldı.

Ankara'da 2000'da doğum yaparak kızı Derin Su'yu kucağına alan jeofizik mühendisi Burçin Karababa, 1 yıl sonra anne sütünden katı gıdalara geçiş yapan çocuğunun hastalanmasıyla doktora başvurdu. Gıdalardaki ilaç kalıntısı yüzünden kızının alerji olduğunu öğrenen Burçin Karababa, çareyi organik sebze yetiştirmekte buldu. Evinin terasındaki saksıda organik sebze yetiştirmeye başlayan Karababa, ürünlerden verim alabilmek adına çeşitli araştırmalar yaptı. Amerika'nın California eyaletinden getirttiği 50 kırmızı solucanın dışkısından organik gübre üreten Karababa, solucanların artmasıyla 2005 yılında 150 bin lira sermayeyle ülkede "ilk" olduğunu söylediği solucan gübresi üreten işletmesini Manisa'da açtı.

"ŞERDEN HAYIR DOĞAR'DERLER"

Manisa'ya 3 yıl önce taşınan Burçin Karababa, Saruhanlı İlçesi Hacırahmanlı Mahallesi'nde 21 dönüm arazi üzerinde 4 bin 500 metrekarelik tesisinde üretim yapıyor. Karababa, 54 milyara ulaşan solucan kapasitesiyle yurt dışına da açıldı. Kurduğu Ekosol Tarım ve Hayvancılık Şirketinin Genel Müdürlüğünü yapan kadın girişimci Karababa, "Böyle bir işe kızım sayesinde başladım. 'Şerden hayır doğar' derler. Kızım bir takım olumsuzluklar yaşadı. Kızımın sağlığının düzelmesi için de organik besinlerle beslenmesi gerekti" dedi.

ÖNCE ÖNEMSEMEDİ

Verimin yükselmesi için sürekli internet ortamında arayışlar içerisine girdiğini belirten Karababa, "Ziraat mühendisi olmadığım için internette dar alanda yüksek verim alma yöntemlerini araştırdım. İnternette her arayışımda beni kimyasal gübre satan ilaç bayilerine yönlendirdi. Yabancı bir kaynaktan Amerika'nın California eyaletinde bir üniversitenin araştırması sonucu kırmızı California solucanlarının oluşturduğu organik gübreye ulaştım. Küçük bir hayvanın gübresi ne kadar olabilecek ki tarıma hizmet edebileceği beni şaşırttı. Çokta önemsemedim. Kısa süre geçtikten sonra bir arkadaşım bana, yurtdışından bir sepet sebze getirdi. Çok parlak ve güzel olunca hormonlu mu endişesine kapıldım. Arkadaşım bana solucan gübresi kullanıldığını söyledi. Solucan gübresi çok kısa sürede ikinci defa karşıma çıktı. California eyaletindeki üniversite yerli toprak solucanlarıyla Hindistan'ın çok çalışkan solucanlarının melezlenmesi sonucu oluşan kırmızı solucandan 50 tane alarak, terasımdaki sebzeler için kullandım ve kızımın sağlığı düzeldi" diye konuştu.

İHRACATA BAŞLADI

Solucan sayısının her sene katlanarak çoğaldığını belirten Karababa, "Her sene 1200 ton katı gübre ve 5 bin ton kadar da sıvı gübre üretiyoruz. Solucan gübresi son 15 yıldır Avrupa'da da çok ciddi olarak kullanılmaktadır. Artık Türkiye'de de çok talep görmektedir. Ben bu işe ticari maksatla başlamadığım için anne olarak başladığım için ticaret daha sonra geldi. Şuan Fransa, Romanya, Hollanda, Azerbaycan ve Kazakistan'a satışlarımız var. Katı gübrenin kilosu 2.5 TL, sıvı gübrenin kilosu ise 40 TL" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk ise Karababa'nın tesisini ziyaret etti. Öztürk, Karababa'nın şirketinin Manisa'da solucan tarımı üreterek daha da gelişeceğine inandığını ve bakanlık imkanı çerçevesinde ekosol-tarım gibi tüm yatırımcılara destek vereceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Tesisten detay görüntü, solucanlardan detay görüntü, gübreden detay görüntü

-Burçin Karababa açıklama

-Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk açıklama

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=============================================

5)MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI GÜVENLİK KAMERASINDA

ADIYAMAN'da, motosiklet çaldığı belirlenen şüpheli yakalandı.

Hırsızlık, geçen Perşembe gecesi Sıratut Mahallesi'nde meydana geldi. Bir binanın önüne park edilen 02 FK 752 plakalı motosiklet çalındı. Şikayet üzerine sevk edilen polisler çevrede bulunan güvenlik kamerası incelemesinin ardından kimliğini belirlediği şüpheli Halil İbrahim K.'yı, kent merkezinde motosiklet üzerinde yakalandı. Motosiklet muhafaza altına alınırken şüpheli Halil İbrahim K. sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Motosikletin çalınması

Güvenlik kamerası

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 20 MB

=====================================================

6)BELEDİYE'YE KAYYUM ATANAN KAYMAKAM, EV GEZMESİNDE

DİYARBAKIR merkez Yenişehir Belediyesine kayyum olarak atanan ilçe Kaymakam Mehmet Özel, hafta sonlarını yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek geçiriyor. Ziyaretlerde mağdur vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Kaymakam Özel, bütçeleri oranında ailelere yardımları yaptıklarını söyledi. DBP'li merkez Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nun tutuklanıp görevden alınmasından sonra Belediye'ye kayyum olarak atanan Kaymakam Mehmet Özel, hafta sonları ilçeye bağlı mahalleleri gezerek mağdur vatandaşların evlerini ziyaret ediyor. Hafta sonlarını sosyal yardım işlerine ayırarak evlere misafir olan Özel, mağdur ailelerin sorunlarını yerinde incelemek üzere Yenişehir İlçesi Fabrika, Şehitlik ve Benusen mahallerinde yaşayan Kurt, Güler ve Temel ailelerini ziyaret etti. Fabrika mahallesinde yakınlarının evinde yaşayan ve eşini kaybeden 8 çocuklu Pakize Kurt'un evini ziyaret eden Kaymakam Mehmet Özel, Kurt'un sorunlarını dinledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından dul ve yetim maaşı alan Kurt, yapılan yardımlardan memnun olduğunu belirterek, Kaymakam Özel'e teşekkür etti.

25 YILLIK EVLİYİM 9 ÇOCUĞUM VAR RESMİ NİKAHIMIZ YOK

Kaymakam Özel'in, Kurt'un evine geldiğini öğrenen mahalle sakinleri, mahallede bulunan taziye evinin onarılmasını isterken, mahallede yaşayan iki erkek kardeş 25 ve 15 yıllık evli olmalarına rağmen resmi nikahlarının bulunmadığını Kaymakam Mehmet Özel'e söyledi. Kendisinin 9 kardeşinin ise, 8 çocuğunun olduğunu belirten ve kimliğini açıklamak istemeyen mahalleliye Başkan Özel, nikahlarını kıyma sözü verdi.

Şehitlik ve Benusen mahallerinde yaşayan ve eşlerini trafik kazalarında kaybettikleri belirtilen Nazime Güler ve Filiz Temel'i de evlerinde ziyaret eden Kaymakam Özel, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Kadınlara dinleyen Özel, soba ile ısınan aileye kömür yardımı yapılması talimatını verdi.

TEK GÖZLÜ ODADA YERDE ÇALIŞARAK TEŞEKKÜR ALDI

Kaymakam ve Başkan Vekili Mehmet Özel, tek gözlü bir odada yaşayan Filiz Temel'in çocukları ile de bir süre sohber ederek onların sorunlarını dinledi. Temel ailesinin 7 çocuğu bulunduğu belirtilirken, çocuklardan ilkokul 5'inci sınıf öğrencisi İrem Temel, zor koşullarda ders çalışmasına rağmen teşekkür aldığını söyleyince Kaymakam Özel, yeni bir ev bulmaları halinde kirasının kendisi tarafından ödeneceği sözünü verdi. 7 çocuğun anneleri ile birlikte yaşadığı tek gözlü evi inceleyen Kaymakam Özel, "Barınma sorunları var, evlerinin durumları biraz sıkıntılı, inşallah onu çözmeye çalışacağız. Kiralık ev bakabiliriz, bulabilirler, kiralarını biz ödeyebiliriz. Belediye Başkanlığımız olarak kira yardımı yapabiliriz. Ev eşyalarında eksiklikler, sıkıntılar var. Bunları giderebiliriz. Ayrıca okuyan öğrencilerimiz var başarılılarda onlara da burs sağlayacağız inşallah belediyemizden, bu şekilde ailemizin durumunu daha iyi hale getirmeye çalışacağız. Anne rahatsız sağlık problemleri var. Arkadaşlarımız onu da hastanede ziyaret edecekler onun sağlık durumunu takip edeceğiz"dedi.

Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Mehmet Özel, hafta içi yoğun iş temposu nedeniyle hafta sonları vatandaşların dertlerini dinlediğini belirterek "Özellikle hafta sonları biz aile ziyaretlerine önem veriyoruz. Hafta içi iş yoğunluğundan çıkamazsak bile hafta sonları biz aile ziyaretlerine önem veriyoruz. Hafta sonlarımızı tamamen mahallelerde vatandaşlarımızın dertlerini dinleyerek geçirmeye çalışıyoruz. Belediyemize gelen bu talepleri özellikle beyaz eşya, mesela buzdolabı, çamaşır makinesi şeklinde yardımlarımızda oluyor. Bütçemiz yettiği oranda vatandaşlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz. Hafta sonlarımızı daha çok yardım işlerimize ayırıyoru"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Başkan Vekili kaymakam Özel'in ev ziyaretleri

Kaymakam Özel'in aile bireyleri ile sohbeti

Çocuklara hediyelerin verilmesi

Özel'in çocuklarla birlikte oyun oynaması

Kaymakam Özel'in mahalledeki çocuklara hediye dağıtması

Çocukların sevinci

Muhabir anons

Kaymakam Özel'in konuşması

Genel ve detay

(Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR),

====================================================

7)NİLÜFER KADIN KORUSU YURT DIŞINA AÇILIYOR

BURSA'da, 32- 78 yaş grubundaki 105 kişiden oluşan Nilüfer Kadın Korosu üyeleri, giderlerini kendilerinin karşıladığı konserlerden elde edilen gelirlerle, öğrencilere burs veriyor, hasta çocukları tedavi ettiriyor, eşlerinden şiddet gören kadınlara ve muhtaç kişilere yardım ediyor. Nilüfer Kadın Korosu İngilizce, Almanca, Arapça, İtalyanca ve Rusça şarkıları da söylüyor. Son olarak uçak kazasında yaşamını yitiren Kızıl Ordu Korosu üyeleri anısına konser veren Nilüfer Kadın Korosu, davet edildikleri Hollanda ve İtalya'da konser verecek.

Bursa'da 11 yıl önce kurulan Nilüfer Kadın Korosu konserleri ile çekti. oldu. Daha önce hiç bir müzik eğitimi almayan kadınlardan oluşan koro 105 kişi ile sınırlı tutuldu. Kanser hastaları ve psikolojik destek alan kadınların müzik ile yaşama bağlandığı koronun en büyük özelliği masraflarını kendilerinin karşıladığı konserlerden elde edilen geliri, hasta çocukların tedavisi, öğrencilere burs, kimsesiz çocuklar, eşlerinden şiddet gören kadınlar, sosyal projelere destek, sosyal dernek ve kurumlar yararına harcıyor.

Yaptıkları Sıra Gecesi Konseri ve Bursa Gezeği ile erkeklere meydan okuyan kadın korosu, İngilizce, Almanca, Arapça, İtalyanca ve Rusça şarkıları da söylüyor. Son olarak daha önce Bursa'da da konser veren ve uçak kazasında üyeleri ölen Kızıl Ordu Korosu anısına konser veren Nilüfer Kadın Korosu, ilgi odağı oldu.

Türkiye'de birçok ilin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya'ya hastane yapılması için giden kadın koro üyeleri bu kez Hollanda ve İtalya'da bir üniversite tarafından davet edildi. Koro burada verecekleri konser sonrası izleyenlere kendilerinin yapacakları Türk yemekleri, hazırlayıp, Türk Kahvesi ve Sıra Gecesi konseri ardından ise elleriyle çiğköfte ikram edecek.

PAZARDA KADINA ŞİDDET KONSERİ VERDİLER

Kadına şiddetin durması için beste yapan ve bunu pazar yerlerinde verdikleri konser ile seslendiren Koronun Şefi Dr. Aysel Güreli, şöyle konuştu:

"Böyle bir koro dünyada yok. Biz tekiz. Aramızda bulunan kanser hastaları ve benzeri rahatsızlığı olan arkadaşlarımız müzik ile hayata bağlandılar. İkinci hayatlarını yaşadılar. Koromuzu 105 kişi ile sınırlı tutmak zorunda kaldım. 30 kişi bekliyor. Bazı arkadaşlarımız, 'sıramı hava parası ile satarım' diyerek espri yapıyor. Hatta torununu bırakacak yer bulamadığı için yaptığımız provaya getirenlerde oluyor. Parçalarımızın bazılarını, 'henüz gelmiş 50-60 yaşına' şeklinde değiştiriyoruz. Buda izleyicilerin beğenisini kazanıyor."

Konserlerinde her türlü şarkıları seslendirip, Roman havası dahil tümünü oynadıklarını açıklayan Dr. Aysel Güreli, "Konserimizi izleyen hasta seyirciler, kanseri yenen arkadaşlarımızın performansını görünce terapi oluyorlar. Daha önce davetiye aldıkları için dargın gelen çiftler konser sonrası el ele salondan ayrılıyorlar. Bunları bizlere kendileri iletip, teşekkür ediyorlar. Tüm masrafları biz kendimiz karşılıyoruz. Ama yetemiyoruz. En büyük sıkıntımız yeterirce sponsorun bulunamaması. Bu da bizi zor durumda bırakıyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kadınların prova yapması

-Roman havası eşliğinde oynana oyundan farklı açılardan görüntüler

-Çalgı aletlerinden yakın ve uzak plan detayları

-Kadınların ispanyol dassı oynaması

-Yabancı müzikler seslendirmeleri

-Sıra gecesi düzenlemeleri (görüntüler kendi sitelerindeki arşivden kullanıldı)

SIRASIYLA:

Emel Şambak

Nurhan eken

Aynur Öztan

Aliye Sönmez

Aysel Gürel ile röportaj

SÜRE: 18,09

BOYUT: 1,08 GB

Edip TEKİN/BURSA, -

=====================================================

8)BACALARDAN ATILAN KAR, ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

KARS'ın Arpaçay ilçesinde evlerin bacalarından kürekle atılan karlar, çocuklara eğlence alanı oldu. Arpaçay'a bağlı Melikköy'de kızaklarını alan çocuklar, evlerin bacalarına çıkarak kızakla, leğenle kayıyorlar. Çocuklardan Elif Top, kardeşleriyle birlikte kaymaktan çok büyük keyif aldıklarını bildirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Köydeki kuşlar

-Tipiyle kapanan evler

-Çocukların naylonlarla kayması

-Elif Top'un köpeği ile kayması ve konuşması

-Tipiyle kapanan pencerelerin önünün açılması

-Erdal Top'un konuşması

-Muhtar Orhan Top'un konuşması

-Detaylar

(KJ: Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

346 MB - 5 DK 10 SN -

=================================================

9)KURTLAR KÖPEĞİ KAÇIRDI

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Aydoğdu köyünde 2 kurt, bir evin önünde bulunan köpeği yanlarında alarak götürdü. Kurtların köpeği geçen Aralık ayında köpeği götürmesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Köpeği hırsızlık olaylarına karşı ahır önünde tuttuklarını anlatan sahibi Şeref Erol, "Köpeğimin ismi 'Papi'ydi. Çok uslu bir hayvandi. Söz dinler kimseye saldirmazdi. Kurtlar gece 03.00 gibi geldiler. 'Papi' kapıya çıkıp havladı. Biz dışarı çıkana kadar onlarla boğuşuyordu.1 dakika kadar kurtlarla boğuştu. Biz gidene kadar kurtlar köpeğimi aldılar. Peşlerinden gittim ama kurtaramadım. Papi'nin üzüntüsünden 2-3 gün yemek yiyemedim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kurtların gelişi

-Köpeğe saldırma anı

-Boğuşmaları

-Köpeği götürmeleri

-Köpeğin sahibi Şeref Erol'un konuşması

(Haber-Kamera: Ayhan İSEN/ ELEŞKİRT,(Ağrı),

======================================================

10)GOLFTE OYUN SAYISI YÜZDE 35 DÜŞTÜ

Turizmde 2016 yılında büyük düşüşlerin gerçekleştiği Antalya'da, deniş- kum- güneş ve kitle turizmine karşı oluşturulan alternatif turizm çeşitlerinden golf turizmi de önemli ölçüde kayıp yaşadı. Golf turizminde Avrupa'nın en iyi sahalarına sahip Antalya'nın Belek bölgesinde 2015'te 465 bin olan oyun sayısı 2016'da 315 bine düştü. 2016'da yüzde 35 düşüş yaşayan golf turizmi, rakip ülkelere göre fiyatlardaki ciddi düşüşe rağmen Ocak ayında da geçen yıla göre yüzde 12 geriledi. Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Genel Müdürü Bekir Akkaş, Belek bölgesinde 1994 yılından itibaren hizmete girmiş 10 kulüp, 15 de saha olduğunu belirterek, "Bu yıl yüzde 35'lik düşüşü durdurup tekrar yukarılara çekmeyi hedefliyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi bugün sokak sokak, kulüp kulüp, acente acente geziyor yurtdışında ve inanıyorum ki zaman içinde toparlayacağız" dedi. Akkaş, Belek'in 2000'li yılların başında Dünya Golf Seyahat Acenteleri Birliği tarafından yeni golf bölgesinde dünya birincisi olduğunu hatırlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Golf sahalarından

Gof oynayanlar detay

Röp1: Bekir Akkaş (BETÜYAP Başkanı)

Röp2: Ahmet Lale ( Maxx Royal Belek Golf Resort Operasyon Müdürü)

Röp3: Josh Price (turist)

Haber: Mehmet ÇIANR- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===================================================

11)EVLİ ÇİFTTEN 29 YIL SONRA DİLLERE DESTAN DÜĞÜN

Antalya'da kaçarak evlenen, ancak parasızlık nedeniyle düğün yapamayan Ahmet ve Fadime Çoban çifti, 29 yıl sonra damatlık ve gelinlik giydi, davullu zurnalı düğünle 1000 kişiyi ağırladı. 18 yaşında kızları olan Çoban çifti, tarihi antik kent Perge'de düğün fotoğraflarını çektirdi. Gelin arabası ise '29 yıllık evliyiz ama ilk gün gibi mutluyuz' yazısıyla süslendi. Düğün için davetiye bastırdıklarını kaydeden Ahmet Çoban, "Eşim ilk başta utandı, düğün yapmak istemedi. İkna ettikten sonra düğün hazırlıklarına başladık. Takı töreni hariç bir düğünde olması gereken her şeyi gerçekleştirdik. Damat tıraşı bile oldum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Düğüne gelenleri davul zurna karşılarken görüntü- Gelin kadınlarla oynarken görüntü

Gelin damat masada otururken görüntü

Gelin arabasından detay görüntü

Damat gelinin duvağını örterken görüntü

Gelin damat evden çıkarken görüntü

Gelin damat alkışlar eşliğinde arabaya giderken ve binerken

Konvoydan görüntü

Damat gelinin duvağını açıp gelini öperken görüntü

Gelin ve damat oynarken görüntü

Gelin arkadaşlarıyla oynarken görüntü

Gelin damat dans ederken görüntü

Gelin ve damat karşılıklı göbek atarken görüntü

Gelin gençlerle oynarken görüntü

Gelin ortada oynarken görüntü

Damat geline, gelin de damada keşkek yedirirken görüntü

Fadime Çoban röp

Ahmet Çoban röp

407 MB/// 06. 44"

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

====================================================

12)SEVGİLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL 'DEV' TEK TAŞ

Yaklaşan Sevgililer Günü ile ilgili kuyumcu esnafı hazırlıklarını tamamladı. Tek taş yüzüklerde kampanyalar oluşturan kuyumcu Kemal İncetoprak, vitrinde sergilediği yaklaşık 25 gram ağırlığındaki imitasyon dev tek taşlı yüzükle dikkatleri çekti. İncetoprak, benzer ağırlıktaki yüzüğün gerçeğini 100 bin dolara kısa zaman içerisinde yapabileceklerini söyledi.

Kayseri'de 14 Şubat Sevgililer günü ile ilgili esnaf, hummalı bir çalışma içerisinde girdi. Kayseri ekonomisinin kalbi durumundan olan Kazancılar Çarşısı içerisinde bulunan kuyumcular, Sevgililer Günü için hazırladıkları birbirinden şık ve estetik taş yüzükleri vitrinlerinin ön kısmına çıkardı. Sevgililer Günü için dikkat çeken hediye hazırlığında olanlar birisi de kuyumcu Kemal İncetoprak oldu. Vitrinde sergilediği ve ağırlığı 25 gram olan tek taş yüzük, imitasyon olmasına rağmen hediye alacakların gözdesi oldu. Taşı bu kadar büyüklükte olan yüzüğü yaptıklarını belirten İncetoprak, "Yaklaşan Sevgililer Günü'nde olmazsa olmazlar arasında sevginin, sadakatin ve birlikteliğin sembolu tek taş yüzük geliyor. Tektaş yüzükler 250 dolardan başlıyor ve 500 bin dolara kadar pırlanta tek taş yüzüklerimiz vardır. İşletmemizde bulunan ve dikkat çekmesi amaçlı yaptırdığım imitasyon, kısa zaman içerisinde en çok dikkat çeken ve fiyatı sorulan ürün oldu. Elimizde bulunan ve görsel açıdan da çok dikkat çeken bu imitasyon yüzüğün taşını Belçika'dan getirterek yapabiliyoruz. Tek taş yüzüklerin en büyük özelliği, taşı, berraklığı ve kusursuz olmasıdır. Rakamların yükselme nedeni de taşların kusursuzluğundan kaynaklanmaktadır. Pırlantayı genellikle 18 ayar maden üzerine işleyerek yapıyoruz. Maliyeti düşürmek adına 14 ayara da düşürdüğümüz oluyorö dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Tek taş yüzüklerden genel görüntü

Dev tek taş imitasyon yüzük

İşletme yetkisi Kemal İncetoprak ile röportaj

Detay Görüntü

Haber: Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

4 dakika 33 saniye/ 145 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement