Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)KUZENLERİN KATİLİ 11 YILDIR BULUNAMADIBALIKESİR'in Savaştepe İlçesi Karacalar Mahallesi'nde, okula giderken kaybolduktan 44 gün sonra bir menfezde ölü bulunan ilkokul öğrencileri Büşra Karabacak (10) ve kuzeni Tuğçe Yıldırım'ı (10) kimin öldürdüğü, aradan 11 yıl geçmesine rağmen bulunamadı.

22.03.2017 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KUZENLERİN KATİLİ 11 YILDIR BULUNAMADI

BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi Karacalar Mahallesi'nde, okula giderken kaybolduktan 44 gün sonra bir menfezde ölü bulunan ilkokul öğrencileri Büşra Karabacak (10) ve kuzeni Tuğçe Yıldırım'ı (10) kimin öldürdüğü, aradan 11 yıl geçmesine rağmen bulunamadı. Kayboluşlarının yıldönümü nedeniyle lokma hayrı yapan ve çocukların mezarları başında dua eden yakınları, cinayeti kimin işlediğinin bulunup cezalandırılmasını, adaletin yerini bulmasını istedi.

Savaştepe'nin Karacalar Kırsal Mahallesi'ndeki Mustafa Kangal İlkokulu 4-B sınıfına giden Büşra Karabacak ile kuzeni Tuğçe Yıldırım, 21 Mart 2006'da öğle arasında evlerinde yemek yedikten sonra yaklaşık 1 kilometre mesafedeki okullarına giderken ortadan kayboldu. En son okul yolunda görülen kuzenler, akşam her zaman geldikleri saatte evlerine dönmeyince yakınları durumu, jandarmaya bildirdi. Kuzenlerin okula da gitmedikleri anlaşılınca, bulunması için jandarma, arama kurtarma ekipleri ve köylüler dağı taşı karış karış aradı, ancak bir sonuç alınamadı. Her yerde aranan kuzenlerden 44 gün sonra acı haber geldi. İki kızın cesetleri evlerine 8 kilometre mesafedeki komşu Çamurlu Mahallesi yakınlarındaki bir menfezde, poşete sarılı olarak bulundu. Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından iki kuzen, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Karacalar Mahallesi Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Mustafa Karabacak (47) ile eşi Hanife Karabacak (43), kızı ve yeğeninin kim tarafından öldürüldüğünün bulunması için başvurmadık yetkili bırakmadı. Cinayetin çözüleceği ümidiyle yaşayan aile, 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup ve faks gönderip, yardım istediklerini hatırlattı. Mustafa Karabacak, "Başbakan Erdoğan seçim öncesi Balıkesir'de miting yaptı. Kendisine ulaştık ve yardım istedik. Dönemin valisi ve emniyet müdürüne talimat verdi, cinayetin çözülmesini istedi. Fakat bir sonuç çıkmadı. Çocuklar 21 Mart 2006'da kaybolmuşlardı. Aradan 11 yıl geçmesine rağmen katil veya katilleri bulunamadı, adalete teslim edilmedi. Bize verilen sözler tutulsun, katil ya da katiller bulunsun. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Genelkurmay Başkanımıza sesleniyorum. Büşra ile Tuğçe'nin canı, kanı yerde kalmasın. Televizyon programlarında pek çok cinayet çözüldü. Büşra ile Tuğçe'nin olayı neden çözülmüyor. Kayseri'de 3 çocuğun katillerini bulan cinayet masası ekipleri, neden bizim çocuklarımızın cinayetini çözmüyor? Savaştepe'ye gelen jandarma komutanları, 2 yıl durup gidiyor. Dosyayı tam anlamıyla inceleyip çevreyi araştırıncaya kadar tayinleri çıkıyor. En son bölük komutanı bu olayla çok ilgilendi. Ne yazık ki onun da ataması yapıldı. İşler yarım kalınca sonuç alınamıyor" dedi.

"KIZIM YAŞASAYDI ÜNİVERSİTEYE GİDECEKTİ"

Hanife Karabacak, Büşra ve Tuğçe'nin yaşaması halinde şu anda üniversiteye gideceklerini belirtirken, "Ben adalet yerini bulsun istiyorum. Bu köyde adalet işlemiyor mu? Bizim çocuklarımızın katili bulunsun. Bir şeyler bilen, gören varsa söylesin, aradan 11 yıl geçti. Büşra yaşasaydı 20 yaşını bitirip, 21 yaşına girecekti. Onun arkadaşları üniversite ikinci sınıf öğrencisi. Keşke yaşasaydı da okumasaydı. Bizim yanımızda kalsaydı. Arkadaşlarını gördükçe Büşram aklıma geliyor. Evlat acısı çekmeyen bilmez" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Baba Mustafa karabacak, kızının kapıdan çıkıp gittiğini söylüyor

Kuzenlerin arkadaşlarından ayrıldığı yolu gösteriyor.

Karabacak çifti kuzenlerin mezarı başında dua ediyor

Mustafa Karabacak Konuşuyor

Hanife karabacak konuşuyor

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Alper ÇOBANOĞLU/ SAVAŞTEPE (Balıkesir),

=======================================================

2)KADINLAR EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARACAK

MANİSA merkezli Yeniden Bir Yaşam Derneği'nce başlatılan 'Ekmeğim taştan hamur ve taş bebek' projesiyle 22 kadın, ekmeğini gerçek manada taştan çıkarmaya başladı. Doğadan doğal taşları toplayan kadınlar, uzman eğitici eşliğinde taş bebek yapımını öğrendi. Manisa'da kadınları meslek sahibi yapmak için faaliyet gösteren Yeniden Bir Yaşam Derneği, mahalle atölyeleri çalışması kapsamında, 'Ekmeğim taştan hamur ve taş bebek' projesi başlatıldı. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nin desteklediği kursta 22 kadın, atölyede taş bebek yapımını öğreniyor. Doğadan taşları toplayan kadınlar, el sanatları öğretmeni Meral Demir eşliğinde taşları tek tek boyayarak birbirinden renkli bebekler yapıyor.

Yapılan taş bebekleri Manisa yöresine ait kıyafetlerle giydireceklerini belirten Meral Demir, "Şu anda kursiyerler çizimle başladılar. Taş bebeklerin yüzlerini çiziyoruz. Doğadan taşları topluyoruz. Un, nişasta ve tutkalla hamurları açıyoruz. Taşların üstüne yaptığımız hamurları yerleştirip boyuyoruz" dedi.

144 saatlik kursun sonunda kadınların taş bebek ustası olacağını dile getiren Dernek Başkanı Funda Demirel, her mahallede kadınların çalışabilecekleri atölyeler kurmayı hedeflediklerini söyledi. İlk adımı attıklarını kaydeden Demirel, "Biz istedik ki kadınlarımız ekmeğini taştan bile çıkarabilsinler. Bu kadınlara terapi olacak. Gidecek bir yeri olmayan, dört duvarın içindeki kadın dışarı çıksın istedik. Kadınlar hem bir arada olacak hem de öğrenecek. Bir yandan psikolojileri düzelecek hem de üretecekler. Taş bebek yaparak başladık. Her yerden temin edilebilecek taşlarla kursiyerlere maliyeti de olmayacak. Taş bebek yapmayı öğrenen kadın dükkan bile açabilir" diye konuştu.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ise Manisa'ya ait kültürel değerlerin yeniden canlandırılması ve kadınların meslek sahibi olması açısından kursun çok önemli olduğunu ifade etti. Kanca, "Mahallelerdeki kadınlara yönelik, meslek edinmeye yönelik açılabilecek tüm kurslara destek veriyoruz. Kadınlar hem evden çıkıyorlar hem de meslek sahibi oluyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kurstan görüntü

Kurs hocası Meral Demir'in konuşması

Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel'in konuşması

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca'nın konuşması

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

=======================================================

3)BAHARIN MÜJDECİSİ LEYLEKLER ORTACA'DA

Muğla'nın Ortaca İlçesine baharın müjdecisi leylekler gelmeye başladı.Orta ve Güney Afrika'dan yaklaşık 10 bin kilometrelik zorlu bir yolculuktan sonra ülkeye gelen leylekler, her yıl olduğu gibi bu yıl da mart ayının ilk haftasında Ortaca gibi kuluçka dönemini geçirecekleri kentlere ulaşmaya başladı. Ortaca'da da kuluçka zamanın geçirecek leylekler, sonbaharda tekrar yola çıkıp sıcak bölgelere göç edecek. Leylekler yuva için özellikle geçiş güzergahları Ortaca'nın Okçular Mahallesi'ndeki birçok baca, telefon ve elektrik direğini tepesini mesken edecek. Yaklaşık 35 günlük kuluçka dönemi geçirecek leylekler, seyir zevki yaratmaları nedeniyle başta hayvanseverler olmak üzere vatandaşın yüzünü güldürdü. Kuş gözlemcilerinin yanı sıra bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, leyleklerin yarattığı güzel görüntüleri çekmeden bölgeden ayrılmıyor. Ayrıca AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi gibi çeşitli kurumlar, tepe noktalara önceden kurulan ancak kışın tahrip olan yapay yuvaları yenileyip ya da yenisini yerleştiriyor.

Leylekler için 120 dönümlük arazinde çam ağaçlarını kullanarak 'Leylek Bahçesi' adlı yapay yuvalama alanı oluşturan hayvansever Ahmet Akgün, "Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Dalyan bölgesinin leyleklere ev sahipliği yapıyor. Yuvalarını yapabilecekleri yüksek ağaçlar, yapay yuvalar, beslenme ve yaşam alanları olan sulak alanların arttırılması sayesinde bölgedeki leylek popülasyonunun artacaktır. Leyleklerin yuva yaptığı ancak yıkılan çam ağaçlarının yerine yenilerini diktik" dedi. Baharın müjdecisi olarak adlandırılan leylekleri sevinçle karşıladıklarını belirten Okçular Mahalle Muhtarı Bayram Özal ise, "Mahallemizin çevresi sulak alan bol olduğu için yaz göçmenlerin ilk tercihlerinin mahallemiz olduğunu düşünüyoruz. Geçmişten günümüze leyleklerin varlığına çok alıştık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Leyleklerden görüntü

Yuvalardan görüntü

Leyley evi sahibi Ahmet Akgün ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA/ORTACA (Muğla),

===============================================

4)LÜKS MİNİBÜSTE KAÇAK İÇKİ VE SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

YURT dışından aldıkları kaçak içki ve sigaraları piyasaya sürmek üzere lüks minibüsle Bolu'ya getiren 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yapan 61 BD 806 plakalı lüks minibüste kaçak içki ve sigara olduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, kentin girişindeki kontrol noktasında minibüsü durdurdu. Arka tarafında kaçak ürünler tespit edilen minibüs, İl Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi. Yapılan detaylı aramada 250 şişe kaçak içki ve 3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Sürücü E.D ve N.B. gözaltına alındı. Şüphelilerin, kiraladıklaır minibüsle getirdikleri kaçak içki ve sigaraları Bolu'da piyasaya sürmek istedikleri belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Kaçak içki ve sigaralardan görüntü

-Bavulların içerisindeki malzemeler

-Minibüsün içerisinden görüntü

-Minibüsten görüntü

-Ele geçirilen malzemelerin fotoğrafları

Dosya adı: blkacakıcıksıgara

SÜRE: (01.33 DK) BOYUT: (173 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU,

==================================================

5)VAN'DA 74 KİLO 914 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

VAN'ın Gürpınar ilçesi'nde bir araçta yapılan aramada 74 kilo 914 gram eroin ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Gürpınar ilçesinde oluşturdukları uygulama noktasında bir aracı şüphe üzerine durdurdu. Plakası açıklanmayan araçta 'Zeyna' adlı özel eğitimli köpekle arama yapıldı. Araçta yapılan kapsamlı aramalarda, aracın taban kısmında özel olarak yapılan bölmede 144 paket halinde 74 kilo 914 gram eroin ele geçirildi. Araç sürücüsü F.O., 'Uyuşturucu veya uyarıcı made ticareti yapmak, uyuşturucu madde nakletmek' suçundan gözaltına alınırken, olayla ilgili çok yönle soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Operasyondan görüntü

-Ele geçirilen uyuşturucunun görüntüsü

Orhan AŞAN/VAN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement