Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

(ÖZEL)1)ENGELLİ GENCİN BİNA GİRİŞİNE RAMPA YAPILMASI HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ DİYARBAKIR'da, doğuştan bedensel engelli olan ve oturduğu binaya yardımsız çıkamayan Emre Uluışık'ın oturduğu binanın girişine engelli rampası yapılması hayali Yenşehir Beleadiyesi tarafından gerçekleştirildi.

28.04.2017 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ÖZEL)

1)ENGELLİ GENCİN BİNA GİRİŞİNE RAMPA YAPILMASI HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DİYARBAKIR'da, doğuştan bedensel engelli olan ve oturduğu binaya yardımsız çıkamayan Emre Uluışık'ın oturduğu binanın girişine engelli rampası yapılması hayali Yenşehir Beleadiyesi tarafından gerçekleştirildi. Bina girişine yapılan engelli rampası ile 23 yaşındaki Uluışık artık kimseden yardım almadan eve çıkıp inebiliyor. Emre Uluışık, "Daha önce dışarı çıkarken, kapıcı veya yakınlarım yardım ediyordu. Şimdi tek başıma rahatlıkla çıkıp inebiliyorum. Çok teşekkür ederim, önümdeki bir engel daha kalktı artık çalışabilirim de, bana bir iş imkanı verilirse çalışmak istiyorum"diye konuştu. Merkez Yenişehir İlçesi Aliemiri sokakta 7 katlı bir binanın 5'inci katında ailesiyle birlikte yaşayan 23 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Emre Uluışık, binadan inip, çıkarken zorlanınca Yenişehir Belediyesine başvurarak bina girişinde kendisi için engelli rampası yapılmasını istedi. Belediye ve bina sakinlerinden daha öncede bu yönde talepte bulunan Uluışık, İçişleri bakanlığı tarafından kayyum atanan Belediye'ye bir kez daha başvurarak şansını denedi. Yardım almadan binadan inip çıkamadığını söyleyen Uluışık'ın başvurusunu dikkate alan yetkililer, apartmana giderek inceleme yaptı ve incelemenin ardından bedensel engelli Uluışık için engelli rampası yaptırıldı.  Yenişehir Belediyesine teşekkür eden Emre Uluışık, "Bundan 4-5 yıl önce başvurmuştum belediyemize, belediyemizden kimse gelip bakmadılar. Sonra yeni belediye başkanımız atanınca belki başvurumu inceleyip gereğini yaparlar diye bir kez daha başvurdum. Sonra başvuruyu yaptım bir hafta içerisinde Yenişehir belediyemiz benim için engelli rampası yaptılar. Benimle ilgilendiler. Ben çıkamıyordum, yardım  gerekiyordu. Burası 4 basamaklı hiç bir engelli çıkamaz. Daha önce dışarı çıkarken, kapıcı veya yakınlarım yardım ediyordu. Şimdi tek başıma rahatlıkla çıkıp inebiliyorum. Çok teşekkür ederim önümdeki engel kalktı artık çalışabilirimde, bana bir iş imkanı verilirse çalışmak istiyorum"dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Uluışık'ın evden çıkması

-Asansöre binmesi

-Apartmandan çıkması

-Rampadan inmesi

-Dışarıda gezmesi

-Muhabir anons

-Uluışık'ın röportaj

-Eve dönüşü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

===================================================

2)ANTALYA'DA PİKNİK YERLERİNDE VE PARK HALİNDEKİ ARAÇLARDA ALKOL ALMAK YASAKLANDI

ANTALYA Valiliği, kamuya açık piknik alanlarında ve park halindeki araçlarda alkol almayı yasakladı. Yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununa göre işlem yapılacak.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Valiliği'nin emriyle kamuya açık alanlarda alkollü içki içilmesinin yasak olduğu belirtildi. Açıklamada, çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol alınmasının Valilik kararıyla yasaklandığı duyuruldu. Emniyetin kendi sitesinde yaptığı açıklamada, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisinin en büyük mülki amirinin görev ve ödevleri arasında olduğu hatırlatıldı.

ARAÇ İÇİNDE DE YASAK

Açıklamada açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, herkese açık yerler ile piknik ve ören yerlerinde, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda içki içilmesinin yasaklandığı kaydedildi. Yasaklanan yerler arasında ibadethaneler ile kullanılmayan yapılar, inşaatlar, ATM'ler, köprü altları, mezarlıklar ve gezinti yerleri de sayıldı. Ayrıca nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın araç içinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklandığı da belirtildi. Valiliğin yasağa uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesini ihlalden işlem uygulanacağı bildirildi.

CEZASI NE OLACAK?

Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi emre aykırı davranış olarak geçiyor. Maddeye göre yetkili makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye 100 lira idari para cezası veriliyor.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA,

===================================================

3)MARMARİS'TE SICAK HAVA PLAJLARI HAREKETLENDİRDİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bir süredir etkisini gösteren soğuk hava, yerini sıcağa bırakınca turistler ve vatandaşlar sahilde denizin keyfini çıkardı. Marmaris'te yağmurlu ve soğuk günler, yerini sıcak havaya bıraktı. Caddelere konumlandırılmış elektronik termometreler 29 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık 35 dereceyi buldu. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, Atatürk Caddesi'nden Turban Mevkii'ne kadar uzanan 7 kilometrelik sahile akın etti. Turistler, denizin keyfini çıkartırken kimileri şezlonglarında uzanarak bronzlaşmayı tercih etti. Kimi turistler ve vatandaşlar, otellerin havuzun aileleriyle keyif yaparken, bazıları şezlonglarda kitap okuyarak dinlendi. Sahillere konumlandırılmış su sporları istasyonlarına gelenler jet-ski, muz, deniz paraşütü ve simit ile heyecan yaşadı. Denize girmeyenler ise Atatürk Caddesi sahil yolunda yürüyüş yaptı. Vatandaşlar aileleriyle birlikte kafeteryalarda deniz manzarası eşliğinde çaylarını yudumlayarak dinlendi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Hava sıcaklıkları mevsim normallerine döndü. Gündüz 25-30, akşam ise 19-22 arasında sıcaklar olacaktır. Deniz suyu sıcaklığı 15-18 derece arasında seyredecektir" bilgisini verdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Caddelere konumlandırılmış elektronik termometre görüntü

Marmaris sahillerinden görüntü

Otel havuz başlarından görüntü

Su sporları yapan turistler görüntü

Sahilde kafeteryalarda oturanlar görüntü

Sahil yolunda yürüyüş yapan vatandaş ve turistler

(Toplam: 3 dakika 59 saniye-288 MB görüntü)

(Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

==================================================

4)YAKICI GÜNEŞTE KAYAK KEYFİ

Kayak ve kış turizm merkezlerinden Palandöken'e gelenler, Nisan ayında kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Gündüz kaymanın yanı sıra geceleri de ay ışığından kayak pistlerine çıkanlar var. Yaklaşık  2 metre karın bulunduğu 3 bin 176 rakımdaki Ejder Tepesi'nde Türkiye Dağcılık Federsayonu da kayakçılara dağ kayağı eğitimini sürdürüyor. Akdeniz sahillerinde denize girilirken, Erzurumluların hala kayak keyfini yaşıyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kayak yapanlar

-Tur kayağı ile dağa çıkanlar

Haber-Kamera: ERZURUM,

(Süre: 2.20 Dk/ 140 MB)

==================================================

5)SANDIKLI'DA KAZA: 2 YARALI

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde kamyon ve TIR'ın çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Sandıklı İlçesi Menteş Köyü yakınlarındaki kaza saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Afyonkarahisar'dan Antalya istikametine seyreden 48 yaşındaki Mustafa Başpınar idaresindeki AR 54 EYM yabancı plakalı TIR aynı yöne giden 42 yaşındaki Gürsel Kanat'ın kullandığı 16 HAM 38 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan kamyon şarampole devrildi. Kazada araç şoförleri çeşitli yerlerinden yaralandı. Haber verilmesiyle gelen sağlık görevlilerinin müdahale ettiği yararlılar ambulanslarla Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunan Mustafa Başpınar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yandan kaza nedeniyle Afyonkarahisar- Antalya karayolunda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yol tek yönlü olarak 1 saat trafiğe kapatıldı. Kaza yapan araçların kaldırılması ve yolun temizlenmesinden sonra trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kaza yapan TIR ve Kamyondan

-İtfaiyenin yol yıkama çalışması

-Kapanan yolda araç kuyruğundan

35,4 MB///01.0

(Haber-Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(Afyonkarasar),

=================================================

6)TURİSTLER KRAL GÜNÜ'NÜ KUTLADI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Hollandalı turistler Kral Günü'nü kutladı.

Kemer merkezindeki 5 yıldızlı Fame Residence Otel'de, Hollandalıların her yıl kutladığı 'Kral Günü' ve Kralın 50'inci yaş günü kutlaması yapıldı. Otelde konaklayan yaklaşık 120 Hollandalı, DJ'in çaldığı parçalarla eğlenerek dans etti. Otelin havuz başına getirilen ve üzerinde "50'inci yaş ve Kral Günü" kutlu olsun yazılı pastayı Otel Genel Müdürü Yunus Can ile birlikte kesen tatilciler gün boyu devam edecek olan etkinlikte eğlendi.

Tatil için 24'üncü defa otele geldiğini söyleyen 61 yaşındaki Joke Olıjve ve eşi 63 yaşındaki Fons Vande Maar kutlamalarda çok eğlendiklerini belirtti. Fons Vande Maar, "Nisan ve eylül aylarında özellikle bu otele gelerek tatil yapıyoruz. Otelimize teşekkür ediyoruz. Bunu burada kutlamak çok güzeldi. Her sene burada olabilmek zaten ayrı bir sevinç ayrı bir bayram. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Sakin olduğu sürece tabi ki insanlar buraya ziyarete gelecektir. Fakat Hollanda'da insanları bu konuyla ilgili çok fazla korkutuyorlar. Biz buraya gelmekten asla korkmadık" dedi.

Otel Genel Müdürü Yunus Can, "Otel olarak Avrupa ağırlıklı olarak hizmet vermekteyiz. Bunun başında Hollandalı misafirler gelmekte. Zaman zaman sezon içerisinde yüzde 60'ı bulan Hollandalı misafirlere hizmet vermekteyiz. Bugün Hollandalı misafirlerimizin Kral yaş gününü kutladık. Onlar kutlamamızdan dolayı çok mutlu oldu. Tekrar geleceklerini, buradan hiç korkmadıklarını ve korkmayacaklarını söyledi. Amacımız Hollandalı misafirlerimize burada evleri gibi hissettirmek, kutlamalarına katılmak, bir nebze olsun olanların yanında olduğumuzu hissettirmek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

Türk ve Hollanda bayraklı turistler detay

Hollandalı turistler eğlence ve danslarından detay

Pastanın getirilmesi

Fons Vande Maar ve Joke Olıjve röportaj

Pastanın fotoğrafını çeken Hollandalılar detay

Otel Genel Müdürü Yunus Can röportaj

Pastanın kesilmesi ve dağıtımı detay

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

27.04.2017 - Haber Kodu : 170427161

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    15:39 Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni olarak yıldırım düşmesi değerlendirildi. Yangın sırasında evde kimsenin olmadığı ve mutfak eşyalarının zarar gördüğü belirtildi.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.

  • Erciyes Dağı'nda 271 Bin 500 Fidan Dikilecek
    15:37 Erciyes Dağı'nda 271 Bin 500 Fidan Dikilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi iş birliğinde gerçekleşecek olan Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni'nde 271 bin 500 fidan toprakla buluşacak. Törene, Bakan Mehmet Özhaseki de katılacak.

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Osmaniye'de traktör kazası: Çiftçi hayatını kaybetti
    15:33 Osmaniye'de traktör kazası: Çiftçi hayatını kaybetti

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde tarlasını süren Hamit Kılınççeker (80), traktörden düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan çiftçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kılınççeker'in cenazesi morga kaldırıldı.

  • Marmaris - Rodos Basketbol Turnuvası Başladı
    15:31 Marmaris - Rodos Basketbol Turnuvası Başladı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde Rodos Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 23 Nisan Dostluk Turnuvası, Marmaris'te başladı. Marmaris Belediyespor ve Kolosos Rhodes takımları arasında oynanan ilk maçı Kolosos Rhodes 80-62 kazandı.

  • Ordu'da Okul Sporları Halter Yıldızlar Türkiye Birinciliği Tamamlandı
    15:29 Ordu'da Okul Sporları Halter Yıldızlar Türkiye Birinciliği Tamamlandı

    Ordu'da düzenlenen Okul Sporları Halter Yıldızlar Erkek-Kız Türkiye Birinciliği müsabakaları sona erdi. 49 ilden 422 sporcu, 56 hakem ve 64 antrenörün katıldığı müsabakalarda Fatsa Mehmet Zahit Kotku İmam Hatip Ortaokulu sporcusu Asilkan Sevim Türkiye 3'üncüsü oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.


Advertisement