Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA; 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 7 ASKER YARALANDI HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güvendağı Üs Bölgesi'ne sızmak isteyen PKK'lı teröristin tespit edilmesinden sonra süper cobra ve savaş uçaklarıyla belirlenen 8 hedef vuruldu.

04.05.2017 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA; 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ, 7 ASKER YARALANDI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güvendağı Üs Bölgesi'ne sızmak isteyen PKK'lı teröristin tespit edilmesinden sonra süper cobra ve savaş uçaklarıyla belirlenen 8 hedef vuruldu. Irak tarafından da eş zamanlı olarak saldırmak isteyen teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmalarda 2 terörist öldürülürken, 1'i ağır 7 asker yaralandı.

Hakkari Valiliği, Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'nde meydana gelen çatışma ve vurulan hedeflerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, PKK'lı teröristlerin dün saat 22.00 sıralırında Güvendağı Üs Bölgesine sızma girişiminde bulundukları belirtilerek şöyle denildi:

"03.05.2017 günü saat 22.00 sıralarında ilimiz Çukurca İlçesi Güvendağı Üs Bölgesine sızma girişiminde bulunan bölücü terör örgütü mensupları Gerki Tepe Üs Bölgesinde bulunan görevlilerimiz tarafından tespit edilmiştir. Bölgeye ivedi olarak Süper Cobra taarruz helikopterleri sevk edilmiş ve yakın hava desteği kapsamında 8 hedef Hava Kuvvetleri tarafından bölgeye sevk edilen F-16 savaş uçaklarınca vurulmuştur. Sınır ötesinden eş zamanlı olarak saldırılarını gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çaşmada 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde çok sayıda roketatar ve AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada 1'i ağır olmak üzere toplam 7 askeri personel yaralanmış sevk edildikleri Hakkari Devlet Hastanesinde tedavilerine başlanılmıştır."

Görüntü Dökümü

-----------------------ARŞİV

-Güven dağı bölgesinden görüntü

ÇUKURCA(Hakkari), -

=======================================================

2)YARALI ANNE KAZA SONRASI OĞLUNU SAYIKLADI

BURSA'nın Orhangazi ilçesi Marzim Kavşağında meydana gelen trafik kazasında, kavşaktan dönüş yapmak isteyen bir otomobile, servis minibüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobilde bulunan 1'i çocuk 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olay, Bursa'nın Orhangazi ilçesi, Bursa Karayolu Merzim Kavşağında akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, yat fabrikası önünde bulunan kavşaktan dönüş yapmak isteyen Erhan Çetin (39) idaresindeki 77 AF 343 plakalı plakalı otomobile Bursa istikametinden Orhangazi istikametine doğru gitmekte olan Ömer Kotan (30) idaresindeki 34 HY 3197 plakalı boya yüklü minibüs çarptı. Kaza sonrasında kavşaktan dönüş yapmak isteyen otomobil Marzim tesislerine doğru savruldu.

YARALILAR ETRAFA SAÇILDI

Kaza sonrasında otomobilde bulunan sürücü Erhan Çetin ile birlikte, eşi Tülay Çetin (36), kızları Şükran Çetin (16), Semra Can (38) ve 7 yaşındaki oğlu Özgür Can yaralandı. Kaza sonrasında Orhangazi ve Gemlik'ten kaza yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Araç içinde ön koltukta sıkışan Tülay Çetin, itfaiye ekiplerinin çalışması sonrasında sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaralılar ambulanslarla Orhangazi ve Gemlik Devlet Hastanelerine kaldırılarak burada tedavi altına alındı. Yaralılardan otomobil sürücüsü Erhan Çetin ile eşi Tülay Çetin ve Şükran Çetin'in durumlarının ağır olduğu belirlendi.

YARALI HALİYLE OĞLUNU SAYIKLADI

Kaza sonrasında sağlık ekipleri otomobilde bulunan Semra Can'a ilk müdahaleyi yaparak ambulansa taşıdı. Bu esnada aynı otomobilde bulunan Semra Can'ın oğlu Özgür Can, araç içinden çıkarılarak yere serilen bir battaniyenin üzerine konuldu. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Özgür Can, annesinin de içinde bulunduğu ambulansa taşındı. Anne Semra Can, yaralı hali ile uzun süre oğlunun ismini sayıkladı. Sağlık ekiplerinin oğlunu aynı ambulansa getirmesi ve oğlunun durumunun iyi olduğunu görmesi üzerine Semra Can sevinç gözyaşları döktü.

MİNİBİS SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Kaza sonrasında 50 metre ileride durabilen minibüsün sürücüsü Ömer Kotan ise Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Minibüs sürücüsü Ömer Kotan, ana yolda seyir halindeyken, otomobilin hiç hız kesmeden kavşaktan yola çıkış yaptığını ileri sürdü. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kaza yeri,

-Araç içinde sıkışan yaralıya müdahale,

-Yerde yatan yaralılar,

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi,

-Yaralı çocuğun kucakta annesinin içinde olduğu ambulansa taşınması,

-Detay görüntüler,

-Minibüs şoförü ile röp, minibüs görüntüsü.

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,-

=====================================================

3)ÜVEY KIZI GERÇEK AİLESİNİ BULUP KENDİSİNİ TERK EDİNCE SOKAKTA KALDI

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde oturan 60 yaşındaki Mücella Kaplan, 8 aylıkken evlat edindiği üvey kızı 19 yaşındaki G.K.'nın gerçek ailesini bulunca kendisini terk etmesinin ardından, ev kirasını ödeyemedeği için sokaklarda yaşamaya başladı. Göğüs kanseri olduğu belirlenip ameliyatla sol göğsü alınan, kısa süerdir bir kafeteryanın deposunda barınan Kaplan, çalışamayacak durumda olduğunu belirterek, yardım istedi.  Karabağlar'ın Yeşilyurt semtinde yaşayan Mücella Kaplan'ın, 8 aylıkken evlat edindiği üvey kızı G.K., gerçek ailesini bulunca, 4 ay önce kendisini terk etti. Kafeteryada garsonluk yaparak para kazanan G.K.'nın evden ayrılmasının ardından, Kaplan aylık 450 lira olan ev kirasını ödeyemedi. Ev sahibinin evden çıkardığı Kaplan, o günden sonra sokaklarda yaşamaya başladı. İmam nikahlı eşinden 17 yıl önce ayrılan, son yıllara kadar hasta bakarak, evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan, 4 aydır parklarda, hastanenin acil servisinde yatıp kalkan Kaplan, bir süre önce rahatsızlanarak gittiği hastanede göğüs kanseri olduğunu öğrendi. Bir süre tedavi gördükten sonra ameliyat olan Kaplan'ın sol göğsü kanser nedeniyle alındı. Kanser tedavisine devam edemeyen ve çalışamayacak durumda olduğunu söyleyen talihsiz kadının engelli maaşı için yaptığı başvuru da, kendi anlatımına göre herhangi bir ikametgah adresi olmaması nedeniyle kabul edilmedi. Kaplan'ın halini gören çevredeki işyeri sahipleri, bir kafeteryanın deposunda yer vererek, yardım etti. Kızının kendisine bakmadığını ve hiç yakınının da olmadığını söyleyen Kaplan, sağlıklı olmadığı için çalışamadığını belirtti.

"SOKAKLARDAN KURTULMAK İSTİYORUM"

4 ay boyunca sokaklarda yaşadığını ve kısa bir süredir de bir kafeteryanın deposunda kaldığını söyleyen Kaplan, "Esnaf bana bakıyor. Kanser hastasıyım, göğsüm alındı, sağlıklı olmadığım için de çalışamıyorum. Engelli maaşı için başvurmak istedim, sabit adresim olmadığı için veremeyeceklerini söylediler. Devletimden, büyüklerimden yardım istiyorum. Mümkün olan, gereken neyse yapılsın, başka bir şey istediğim yok. Bunu bana sağlarlarsa çok memnun olacağım. Şu sokaklardan kurtulmak istiyorum. Genç değilim ki gideyim çalışayım. Ben de istemem kimseye muhtaç olayım ama mecbur kaldım. Bu durumda olduğum için devletime sığınıyorum, başka kimsem yok. Bir ev, tek bir göz odam olsun, kendi evim olsun başka bir şey istemiyorum devletimden" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Mücella Kaplan'ın kaldığı depodan görüntü

Mücella Kaplan ile röportaj

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

=====================================================

(ÖZEL)

4)3 KEZ SOYULAN BÜFECİ, KREDİ BORCUNU ÖDEYEMEYİNCE TUTUKLANMAYLA KARŞI KARŞIYA

ANTALYA'da tekel büfesine bir yılda 3 kez hırsız giren 42 yaşındaki Oktay Altıntaş, zararını karşılayabilmek için bankadan çektiği krediyi ödeyemeyince tutuklanmayla karşı karşıya kaldı.

Oktay Altıntaş, 18 yıl yurtdışında çalıştıktan sonra döndüğü Antalya'da açtığı büfenin, 1 yılda 3 kez soyulduğunu söyledi. Geçen yıl 2 Şubat'ta işyerine hırsız girdiğini belirten Altıntaş, "Sigara ve pahalı içkilerin hepsini aldılar. Güvenlik kamera kayıtları var. Hepsini emniyete verdim. Ardından yine hırsız girdi. O arada ben malzeme almak için kredi çektim. Küçücük tekel marketti burası. Sonra yine mal almak için kredi aldım, kredi kartımı kullandım. Ama üçüncü kez işyerim soyuldu. Hırsızlar son seferinde kepenkleri de parçaladı" dedi.

HIRSIZLAR SERBEST BIRAKILDI

İşyerine giren hırsızların yakalandığını ancak hemen serbest bırakıldığını anlatan Altıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hırsızlarla görüşeyim de zararımı karşılasınlar dedim ama onların güvenliği için adres ve kimlik bilgilerini vermediler. Büfeden çalınan mallar ve çektiğim kredilerle birlikte toplamda 100 bin liranın üzerinde zararım var. Şimdiyse bankadan arıyorlar, mahkemede bulunduğum taahhüte rağmen borcumu ödeyemediğim için tutuklama kararı çıkmış."

YURTDIŞINDA KAZANDIĞIM PARAYI HIRSIZLARA VERDİM

Senelerce yurtdışında çalıştığını söyleyen Altıntaş, "Getirdiğim parayı burada hırsızlara verdim. Hırsızlar serbest bırakıldı, borcumu ödeyemediğim için hakkımda tutuklama kararı çıktı. Mağdurken suçlu oldum. İki çocuğum var, biri 5 aylık. Ben niye tutuklanayım? Hırsız yakalanmış, zararımı karşılaşın ki ben de götürüp bankanın parasını vereyim. Ben bankadan aldığım parayı eğlencelerde harcamadım ki buraya mal almak için harcadım" diye konuştu.

BÜFEYİ TOSTÇUYA ÇEVİRDİ

3 hırsızlık olayının ardından tekel büfesini kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Altıntaş, "Şimdi burada tost yapıp evimin geçimini sağlamaya çalışıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Röp: Büfeci Oktay Altıntaş

Güvenlik kamera görüntüleri

Çeşitli detaylar

"68.3 MB- 2 DK "

(Haber Selma KUNAR- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

======================================================

(ÖZEL)

5)THE LAND OF LEGENDS THEME PARK'TA ADRENALİN SEZONU AÇILDI

ANTALYA'nın turistik bölgesi Belek'te 'Türkiye'nin en büyük yaşam ve eğlence parkı' sloganıyla Rixos World Parks & Entertainment bünyesinde kurulan ve geçen yıl 1 Temmuz'da kapılarını açan The Land of Legends Theme Park, 2017 sezonunu açtı.

The Land of Legends Theme Park içindeki son teknoloji su kaydırakları, adrenalin dolu eğlenceler, 7'den 70'e ilgi çekiyor. Beyaz kum kaplı dalga plajı ve dalga havuzu, çocuklar için özel yapılan aktivite alanı ve kaydıraklar, cam bölmeli havuzun yanı sıra, mini hayvanat bahçesindeki kaplan, penguenlerin sergilendiği özel bölüm ilgi gören yerlerin başında geliyor.

Bir tatilin her yönünün mükemmel şekilde harmanlandığı benzersiz bir konsept olarak hayata geçirilen The Land of Legends Theme Park, etkileyici mimarisi ve eğlence dünyasının dahisi olarak bilinen Franco Dragone'nin yaratıcılığıyla yepyeni bir eğlence konseptinin öncülüğünü yapıyor. Las Vegas, Macau, Paris, Wuhan, Dubai ve Rusya'da gerçekleştirdiği gösteriler 100 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Dragone Productions'ın kurucusu ve sanat yönetmeni Franco Dragone, eğlence dünyasının ihtişamını Land of Legends Theme Park ile Türkiye'ye taşıdı.

HEYECAN AYRINTIDA GİZLİ

Açıldığı günden bu yana her gün yüzlerce kişinin giriş yaptığı su parkında, dalga havuzu ile sörf havuzuna ilgi oldukça büyük. Su parkına gelen her müşterinin 'mutlaka denenecekler' listesinde ilk sıraya yazdığı rafting havuzu, günün her saatinde dolup taşıyor. Her yaştan tatilci şiddetli akan suyun üzerinde bot yardımıyla ilerliyor.

SÖRF VE COASTER MACERASI

Sörf havuzunun yanı sıra, dalga havuzunda her yaştan tatilci boyları 2 metreye ulaşan dalgalar arasında serinliyor. Kimisi çocuğuyla eğlenirken kimisi de eşi veya kız arkadaşı ile dalgalara meydan okuyor. Parkın en dikkat çekici aktivitelerinden biri de Typhoon Coaster. 43 metre yükseklikten coaster araçları içinde 86 kilometre hızla hareket eden tatilciler, 525 metrelik platform sonunda havuza iniş yapıyor. Etrafa saçılan su eşliğinde coaster turunun sonuna gelen tatilciler, çığlıklarına hakim olamıyor. Hız ve adrenalinin buluştuğu Typhoon Coaster, adrenalin sevenleri bekliyor.

70'TEN FAZLA KAYDIRAK

Park içinde heyecan, adrenalin ve eğlencenin muhteşem karışımı olarak adlandırılan 'Deep Dive' kaydıraklarını denemek isteyenler ise ilk olarak yüksekliğe alışmak zorunda. Aynı şekilde sadece otlarla görsel bir şölen hazırlanan starship etabı ise denenmeye değer. Rafting rapids, doğal ışıklandırma ve ışık efektleri ile süslenen Abyss ve buna benzer 70'ten fazla su kaydırağının bulunduğu park, masalları andıran görselliği ile ön plana çıkıyor. Legends of Aqua'ya girmek için otel müşterisi olma şartı da aranmıyor. Münferit girişlerin yapılabildiği su parkı bölümü 09.30 ile 18.00 saatleri arasında açık kalıyor. İsteyenler bu saatler arasında münferit giriş yapabiliyor.

The Land of Legends Theme Park içinde Rus turistler başta olmak üzere İran ve Arap ülkelerinden gelen tatilcilere rastlamak mümkün.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kano ile yüzenlerin görüntüsü

Dalga havuzunda yüzenlerden görüntü

Typhoon Coaster ile eğlenen tatilcilerin görüntüsü

Su parkında eğlenen çocukların görüntüsü

Detaylar

142 MB -- 04.28

Haber: İbrahim LALELİ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

===================================================

6)YAVRU SOKAK KÖPEĞİNİN HALİ YÜREK SIZLATTI

SİVAS'ın Yıldızeli ilçe merkezinde araç ezmesi sonucu beli kırıldığı sanılan ve arka ayaklarını kullanamadığı için sürünen yavru sokak köpeği görenlerin yüreğini sızlattı.

İlçe merkezinde vatandaşlar sokakta, arka ayaklarını kullanamayan ve ön ayaklarının yardımıyla güçlükle yürümeye çalışan bir yavru sokak köpeği olduğunu fark etti. Duyarlı hayvan severler, araç ezmesi sonucu beli kırıldığı ve arka ayaklarını kullanamadığı tahmin edilen yavru köpeğe süt vererek karnını doyurmaya çalıştı. Ön ayaklarının yardımıyla büyük zorlukla yürümeye çalıştığı gözlenen havyan için Sivas Belediyesi'nin kent merkezindeki havyan barınağından yardım istendi. Ancak iddiaya göre ekipler, köpeğin ilçede olması nedeni ile gelemeyeceklerini bildirerek vatandaşlardan köpeği kendi imkanlarıyla getirmesini talep etti. Fakat köpeğe sahip çıkan olmadığı öğrenildi. İlçede yaşayanların cep telefonları ile görüntülediği yavru köpeğin akıbeti ise bilinmiyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Köpeğin sürünürken görüntüsü (amatör kamera)

-Bir çocuğun sütle beslemesi

-Yrümekte zorlanan hayvan

-Vatandaşların sözleri

Haber:  Hüsne AKKAYA/SİVAS,

(103 mb)

=====================================================

7)İNGİLİZ BLOGGERLER, MUĞLA TANITIMI İÇİN GELDİ

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, ilin turistik ilçelerin tanıtımına katkı için yaşları 18 ila 30 arasında değişen İngiltere'nin önde gelen 20 blogger ve sosyal medya yazarlarını misafir etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, en çok turist ağırlayan Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin tarihi, doğal, kültürel değerlerinin tanıtılması için çalışma başlattı. Fethiye Otelciler Birliği ve Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği işbirliğiyle, İngiltere'nin önde genel blogger ve sosyal medya yazarları Muğla'ya getirildi. Yaşları 18 ila 30 arasındaki dünyaca ünlü İngiliz 20 blogger ve sosyal medya yazarı, ilk olarak Muğla'nın Dalyan, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Üç ilçenin tarihi, doğal ve kültürel değerlerini fotoğraflayıp, görüntü çeken bloggerlar, otobüsle Marmaris İlçesi'ne geldi.

Marmaris İlçesi'ndeki 5 yıldızlı Green Diomand Otel'de konaklayan bloggerler, kent merkezindeki Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan ve bugün müze olarak kullanılan kaleyi gezdi. Ardından Yat Limanı ve Kordon Caddesi'ni gezen grup, buralarda 4 bine yakın fotoğraf ve 350 GB görüntü çekti.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi turizmci Mehmet Oktay, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak tüm turistik ilçelerimizin turizm potansiyelini göstermek amacıyla projemizi hayata geçirdik. İngiltere'nin başkenti Londra'dan önde gelen blogger ve sosyal medya yazarlarını ağırlıyoruz. Muğla'nın tarihi, kültürel değerlerini gösteriyoruz. Bu kişilerin blog ve sosyal medyalarında yayınladığı bir fotoğraf veya görüntüye bir milyonun üzerinde kişi beğeni yapıyor. Kendileriyle yaptığımız görüşmede çok etkilendiklerini ve ülkelerine döndüklerinde cennetin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için sefer olacaklarını söylediler" dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, misafir ettiği bloggerlara içinde nane, kekik, bal, turistik ilçelerin tanıtıldığı İngilizce kitaplar bulunan çanta hediye etti. Yazarlar, sabah önceden planlanmış kültür turları ve Marmaris'in olmazsa olmazları arasında yer alan günübirlik teknelerle koyları gezeceği bildirildi.

İngiliz Bloggerlerden biri, "Amacımız, Muğla'nın turistik ilçelerini gezip görmek ve güzelliklerini keşfederek dünyaya duyurmak. Çektiğimiz fotoğraf ve videoları sosyal medya ile bloklarımızda paylaşıyoruz. Dalyan'da çektiğimiz bir kare fotoğrafı bloklarımızda paylaştığımızda üç saat içinde 1 milyon 230 bin beğeni aldı" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İngiliz blogger ve sosyal medya yazarların otobüsten inmeleri görüntü

Konakladıkları otel önünde toplu halde görüntü

İngiliz blogger kadın ve erkek ile röportaj. Röportajın yeminli tercümanla çevirisi

Otel içinden bloggerların görüntü

Muğla Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi turizmci Mehmet Oktay ile röp.

(Toplam: 4 dakika 7 saniye-297 MB görüntü)

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

==================================================

8)TELEFERİK HER YIL YARIM MİLYON TATİLCİYİ BABADAĞ'A ÇIKARACAK

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, 2018 yılı sonunda tamamlanacak Babadağ Teleferik Projesi'yle her yıl yarım milyon tatilcinin 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine çıkması bekleniyor. Avrupa'nın 1 numaralı yamaç paraşütü merkezi olarak gösterilen zirveden, Muğla'nın Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ile Antalya'nın Kaş ilçeleri kuş bakışı izlenirken Yunanistan'ın Rodos Adası da görülebiliyor.

Babadağ Teleferik Projesi ihalesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) bünyesindeki Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketi tarafından geçen 3 Nisan'da yapıldı. Yıllık 2 milyon 250 bin lira kiralama bedeli ödemeyi taahhüt eden 2 firmanın yarıştığı ihaleyi, yıllık kazancından yüzde 12.5'ini FGB şirketine vermeyi taahhüt eden Kırtur Limited Şirketi kazandı. İstanbul Anadolu yakasında faaliyet gösteren şirketin haziran ayı ortasına kadar temel atması planlanırken, 30 milyon dolarlık projenin 2018 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

6-7 DAKİKADA ZİRVEYE

Babadağ'ın güney batı yamacına kurulacak teleferiğin başlangıç istasyonu Ovacık Mahallesi'ndeki Yasdam Caddesi üzerine, bitiş istasyonu ise Babadağ'ın zirvesindeki 1700 metre pisti bitişiğine inşa edilecek. Başlangıç noktasından 8 kişilik kabinlere binenler, 1200 metre pistindeki ara istasyondan geçerek ortalama 6-7 dakikada Babadağ 1700 metre pistine ulaşacak. 1800 ve 1900 metre pistlerine ise telesiyej sistemiyle ulaşım sağlanacak. Proje kapsamında 1700 ve 1900 rakımına seyir terası ve restoran inşa edilecek.

KUŞ BAKIŞI SEYİR İMKANI

Babadağ'ın zirvesi, Muğla'nın Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ile Antalya'nın Kaş ilçeleri arasındaki en yüksek nokta olarak dikkat çekiyor. İlçelerin kuş bakışı izlenebildiği zirveden havanın berraklığına bağlı olarak Yunanistan'ın Rodos Adası da görülebiliyor. Avrupa'nın 1 numaralı yamaç paraşütü merkezi olarak gösterilen Babadağ'da teleferik projesinin hayata geçmesiyle, geçen yıl rekor olarak kayıtlara geçen 121 bin uçuşun 200 binin üzerine çıkacağı öngörülüyor. Şu an Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçmak isteyen tatilcilerin ulaşımı, Ölüdeniz Mahallesi'nden paraşüt firmalarına ait minibüslerle sağlanıyor.

"YARIM MİLYON ZİYARETÇİ"

FTSO ve FGB şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan projeyle birlikte Babadağ'ın, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olacağını söyledi. Projenin yıllardır konuşulan turizmin 12 aya yayılması hedefinin en somut adımlarından biri olduğunu anlatan Arıcan, her yıl yarım milyon tatilcinin teleferikle Babadağ'ı ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti. 700 bin ve 1 milyon ziyaretçi rakamlarının da kamuoyunda konuşulduğunu kaydeden Arıcan, tüm ziyaretçileri Babadağ'ın zirvesinde ağırlayacak sosyal tesisleri de faaliyete geçireceklerini kaydetti.

Teleferikten paylarına düşecek gelirle Fethiye'de yeni projelerin kapısının aralanacağını vurgulayan Başkan Arıcan, "2018 yılı sonundan itibaren tüm vatandaşlarımızı turistlerle birlikte Babadağ'ın zirvesine çıkmaya davet ediyorum. Zirveden izlenecek gün batımı ve bulutlu havalarda, bulut tarlarının manzarası ziyaretçilerimizin aklından uzun yıllar çıkmayacak. Teleferik bahar aylarında Ölüdeniz'de denize girenlere, dakikalar sonra Babadağ'da kar topu oynama imkanı sunacak" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Teleferik Projesi'ne ilişkin tanıtım filminden görüntüler

-Babadağ 1700 metre pisti bitişiğinde teleferik istasyonunun kurulacağı alandan görüntü

-Babadağ 1700 metre pistinden havalanan paraşütlerin görüntüsü

-Babadağ'dan çevrenin görüntüsü

-Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ile projeye ilişkin röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement