Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

(ÖZEL HABER)1)ŞEHİT BABASINA BORÇ AYIBIHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, 2012 yılında askeri birliğin geçişi sırasında, önceden teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan ve cenazesi bir hafta sonra Zap Suyu'nda bulunan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin İzmir'de...

29.05.2017 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(ÖZEL HABER)

1)ŞEHİT BABASINA BORÇ AYIBI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, 2012 yılında askeri birliğin geçişi sırasında, önceden teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan ve cenazesi bir hafta sonra Zap Suyu'nda bulunan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin İzmir'de yaşayan babası Satılmış Çifti (63), oğlunun bir GSM operatörüne borcu olduğu gerekçesiyle yıllar sonra gönderilen borç mesajıyla sarsıldı. Oğlu şehit olduktan sonra 300 liralık telefon borcunu ödemek istediğini ancak 'Oğlunuz şehit olduğu için borç sistemden düştü' cevabını aldığını söyleyen acılı baba, "Ben oğlumun borcunu ödemek için gittiğimde 'borcu yok' dediler. Şimdi 5 yıl sonra faiziyle 2 bin 200 lira istiyorlar. Ben vatan borcumu evladımı toprağa vererek ödedim" dedi.

Uzman Çavuş 24 yaşındaki Mehmet Çiftçi, 2012 yılı 15 Eylül'de Hakkari-Çukurca Karayolu Oğul Köyü yakınlarda askeri konvoyun geçişi sırasında bölücü terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Mehmet Çiftçi'nin cenazesi, Jandarma Genel Komutanlığı Arama Kurtarma ekibi tarafından patlamanın yaşandığı bölgenin 1 kilometre ilerisinde Zap Suyu'nda bulundu. Cenazenin bulunmasıyla İzmir'de toprağa verilen şehidin Karabağlar'da yaşayan babası Satılmış Çiftçi, 5 yıl sonra gelen borç mesajıyla şaşkına döndü. Oğlu şehit olduktan sonra borcu olup olmadığını araştırdığını söyleyen Çiftçi, bir GSM operatörüne oğlunun 300 lira borcu olduğunu öğrendi. Operatör bayisine giden ve borcu ödemek isteyen Çiftçi'ye oğlu şehit olduğu için borcun sistemden düştüğü ve borçlarının olmadığı söylendi. Ancak aradan geçen beş yılın ardındın, GSM şirketine bağlı olduğunu söyleyen bir avukatlık bürosundan, telefon faturasının borcunun faizleriyle birlikte 2 bin 300 liraya ulaştığı ve ödemediği taktirde evlerine haciz geleceğini bildiren mesaj geldi. Borç mesajlarıyla şaşkına döndüğünü dile getiren acılı baba Satılmış Çiftçi, GSM şirketine bağlı olduklarını söyleyen avukatlık bürosundan haciz işlemi başlatılacağı yönünde hem mesaj hem de telefon geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Benim Uzman Çavuş oğlum Mehmet Çiftçi, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, 2012 yılının Eylül'ün 15'inde teröristlerce girdiği çatışmada şehit oldu. Cenazesi suya düştüğü için bir hafta sonra bulundu. Şehit olmadan önce kullandığı telefonun yaklaşık 300 lira fatura borcu olduğunu öğrendik. Ödemeye gittiğimizde bize şehit olduğu için borcun sistemden düştüğü ve borcumuzun olmadığı söylendi. Bunun üzerinden 5 sene geçtikten sonra 'borcunuz var, ödemezseniz evinize haciz' gelir diye bize önce mesaj attılar, sonra da telefonla aradılar. Şehit babasının evine haciz gönderecekler. Ben vatan borcumu evladımı vererek ödedim. Ben o zaman oğlumun borcumu ödemek için başvurdum. Çünkü benim evladımın borcu benim borcum. O zaman 'yok' dediler şimdi faizleriyle birlikte 2 bin 200 lira borç çıkardılar. Benim evladımın canının değeri bu kadar mı? İki bin lira kadar değeri yok mu benim evladımın" dedi.

"OĞLUMUN BORCUNUN ARKASINDAYIM"

Oğlunun borcunun arkasında olduğunu ve bunu ödemek istediğini belirten Çiftçi, "Ben sürekli ödemek için gittim. Bana şehit olduğu için borç sistemden düştü dediler. Ama şimdi arayıp benden faiziyle para istiyorlar. Ben oğlumun borcunun arkasındayım. Anaparayı öderim. O benim borcum. Ama 2 bin lira olan faizini ödemem. Sonra utanmadan arayıp 'Sen ne kadar ödeyebilirsin' diye pazarlık yapıyorlar. Ayıptır, ben şehit babasıyım. Baştan 'Oğlunuz şehit olduğu için borç kalmadı' dediler. Beni arayıp rahatsız etmesinler. Ben oğlumu her şeyimi toprağa verdim. Kaymakamlığa'da başvurdum. Bu ülkede şehit alilerine biraz olsun saygı göstersinler. İkinci sınıf vatandaş muamelesi yapmasınlar. Yine söylüyorum, ben şehit oğlumun borcunu öderim. Oğlumun borcunun arkasındayım ama bana senin borcun yok deyip yıllar sonra faiziyle geri istiyorlar" diye konuştu.

"HAYALLERİ YARIM KALDI"

Oğlunun sözlendikten 1 hafta sonra şehit düştüğünü, doğu görevini bitirdikten sonra düğün yapmak istediğini ancak hayallerinin yarım kaldığını söyleyen Çiftçi, "Oğlumun en büyük hayali doğu görevini bitirdikten sonra İzmir'den bir daire alıp annesinin yanında olabilmekti. İzmir'e tayin istiyordu. Annesi diyaliz hastasıydı. Zaten oğlunun acısına dayamadı, onu da kaybettik. Oğlum evimizin ışığıydı. Onu kaybettik, evimizin ışığı söndü" dedi.

"ŞEHİT AİLESİ OLARAK BİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR"

Şehidin ablası Satı Çiftçi ise, "Kardeşim şehit olduğunda numarasını üzerime almak için operatör şirketinin bayisine kardeşimin şahadet belgesiyle gittim. Numarayı üzerime almak istediğimi söyledim. Ancak numaranın havuza düştüğü ve takip ettiğim takdirde alabileceğim söylendi. Takip ettim ve aynı numarayı alarak kullanmaya başladım. O zaman bile herhangi bir borcunun olduğunu söylemediler. Şimdi üzerinden zaman geçtikten sonra operatör şirketinin avukatı olduğunu söyleyen kişi bize borcu ödemezsek haciz gelecek diye mesaj attı. Bizi sürekli rahatsız ediyorlar. Bizim burada yapmak istediğimiz şey, ana borcuna sahip çıkmak. Biz kardeşimizi toprağın altında borçlu yatırmak istemeyiz. Ana borç bizim borcumuzdur. Ama faizi bizim değil. Bize bu şekilde yapılması şehit ailesi olarak bizi küçük düşürüyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Şehit Çiftçi'nin evinden görüntü

Baba Satılmış Çiftçi ile röportaj

Genel ve detay görüntü

(Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

======================================================

(ÖZEL HABER)

2)AMBULANSTA BOŞANDILAR

TÜRKİYE'de ilk kez bir çift, ambulans içinde boşadı. İrfan Kaplan ve  bakıma muhtaç olan eşi Saliha Kaplan'ın bu ilginç boşanma davası İzmir Bayraklı Adliye Sarayı önünde gerçekleşti.

Bornova'da  oturan  İrfan Kaplan (57), 27 yıllık  eşi 56 yaşındaki Saliha Kaplan'dan "Şiddetli geçimsizlik" gerekçesiyle anlaşmalı boşanmak için 8. Aile Mahkemesi'nde dava açtı. Hipertansiyon ile obeziteye bağlı olarak çeşitli hastalıkları olan ve yürüme problemi yaşayan 56 yaşındaki Saliha Kaplan, İzmir 8. Aile Ceza Mahkemesi'ndeki boşanma davasının son duruşması için Bornova Atatürk Mahallesi'ndeki evinden özel ambulansla alınarak, Bayraklı'daki İzmir Adalet Sarayı'na getirildi. Üçüncü katta duruşma salonuna çıkartılamadığından ambulans içerisinde sedye üzerinde bekletilen Kaplan'ın avukatı durumu bildirmesi üzerine 8. Aile Mahkemesi  Hakimi Ayşın  Kulalı, resen celse açılmasına karar verdi. Keşif arabası ile Adliye C Blok girişindeki otoparka yanında katip ve mübaşir ile gelen Hakim Kulalı, davacı koca  İrfan Kaplan ile Saliha Kaplan'ın hazır olduğunu görünce, açık alanda duruşmaya başladı. Hakim Kulalı,  bakıma muhtaç olan Saliha Kaplan'ın boşanma ile ilgili sözlerini sedye üzerinde aldı.  27 yıllık evli olan ve çocukları bulunmayan  çiftin anlaşarak boşanmak istediklerini söylemeleri  üzerine, Hakim Ayşin Kulalı çiftin boşanmasına karar vererek, duruşmayı bitirdi.  Kararın ardından Saliha Kaplan, ambulansla evine götürüldü. Adliye önünde yapılan boşanma davasını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Ambulans ve keşif arabasından görüntü

-Ambulans içinde sedye içinde bekleyen Saliha Kaplan'dan görüntü

-Ambulansın arka kapısının üzerinde oturan koca İrfan Kaplan'dan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Bahri KARATAŞ/ İZMİR,

=========================================================

(ÖZEL HABER)

3)KENDİNE EV YAPARKEN İKİ KOLUNU KAYBETTİ

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesine bağlı Sütçüler Köyü'nde yaşayan Yaşar Yılmaz, 2014 yılında elektrik akımına kapılarak iki kolunu da kaybetti. Kolları dirsekten kesilen Yaşar Yılmaz'ın günlük ihtiyaçlarını kızı gideriyor, yemeğini kızı yediriyor. Engelli aylığı ile geçinen Yılmaz yetkililerden protez kol takılması için yardım bekliyor.

Çiftçilik yaparak geçinen 61 yaşındaki Yaşar Yılmaz 2014 yılı Mart ayında Kemalpaşa'da yaşadığı Sütçüler Köyü'nde oturacakları bir ev yaptırmak istedi. Ancak maddi durumu el vermeyen Yılmaz evini kendisi yapmaya başladı. İnşaat devam ederken Yılmaz, 3 Mart 2014 günü evin üzerinden geçen yüksek gerilim elektrik hattına temas etti. 2 kolu yanan Yılmaz, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Yılmaz, ilk müdahalenin ardından

buradan, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Yılmaz, iki ay yoğun bakımda kaldı. Yılmaz'ın iki kolu doktorların tüm çabasına rağmen olaydan 20 gün sonra dirseklerinden kesildi. 28 yıl önce eşini kaybeden ve 3 çocuğunu kendisi büyüten Yılmaz'a kızı Muradiye Dincer (30) kapısını açtı. 8 aylık oğlu Naim Tura Dinçer ile birlikte babasına da bakan Muradiye Dinçer, babasına baktığı için engelli bakım aylığı alıyor. Kendisi de engelli aylığı alan Yaşar Yılmaz, yetkililerden yardım beklediğini belirterek "Başımızı sokacak bir ev yapayım derken iki kolumu da kaybettim. Ev tamamlandı ancak kollarım yok ve kendi işlerimi yapamıyorum. Yemeğimi kızım yediriyor, tuvalet ihtiyacımı karşılıyor. Kahvehaneye gittiğimde çayımı önüme pipet ile getiriyorlar. Protez kolum olsa en azından bu ihtiyaçlarımı kendim görürüm" dedi. Yaşar Yılmaz'ın oğlu Halil Yılmaz (28) ise, "Daha bebekken annesiz kaldım. Babam başımızı sokacak bir ev yaparken kollarını kaybetti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle protez kol için gerekli parayı bir araya getiremiyoruz. SGK gerekli paranın sadece yüzde 8'ini karşılıyor. Protez kol için yaklaşık 60 bin lira gerekiyor. Yardım severlerden yetkililerden yardım bekliyoruz. Parayı bize vermesinler. Protez kolu takacak olanlara versinler. Bizim şahsi olarak bir beklentimiz yok" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Yaşar Yılmaz ile röp

Halil Yılmaz ile röp

Yaşar Yılmaz yemek yerken

Yaşar Yılmaz eve gelirken

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

===================================================

4)EVSİZ VATANDAŞ BANKTA ÖLDÜ

ADANA'da sokaklarda yaşayan 75 yaşlarındaki kişi, parktaki bankta ölü bulundu.

Sabah saatlerinde merkez Seyhan İlçesi, Kocavezir Parkı'nda çöp toplayan temizlik görevlisi, bankta hareketsiz yatan kişiyi görünce polis ve sağlık ekibine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi, yaşlı kişinin öldüğünü belirledi. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, sokaklarda yaşayan ve üzerinden kimlik çıkmayan kişinin dün gece parka gelip aldığı ekmek ve yiyeceklerin bir kısmını yediğini daha sonra banka yatıp bir daha da kalkmadığını saptadı.

Yaşlı adamın üzerinden çok sayıda sahte 1 dolar çıktı. Polis, yaşlı adamın kimliğini belirlemek için çalışma başlatırken, cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Parkın içinde bank üzerinde yatan ceset görüntüsü

Çevredeki vatandaşların görüntüsü

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

Ölen adama ait para ve özel eşyalar

Polisin Ölen adama ait poşeti incelemesi

Cenaze aracı gelirken

SÜRE: 02'45"  BOYUT: 168.MB

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE ADANA,

=======================================================

5)MARMARİS RAMAZAN AYI İLE SAHİLLER TURİSTLERE KALDI

MUĞLA'nın turistik Marmaris İlçesi'ndeki plajlar, ramazan ayının başlamasıyla birlikte yabancı turistlere kaldı. Sahil ve otel havuzlarında yabancı turistler renkli görüntüler sergiledi.

Ramazan ayının başlamasıyla Müarmarisliler ve yerli tatilciler evlerine çekilirken, caddeler ve plajlar yabancı turistlere kaldı. Caddelere konumlandırılmış elektronik termometrelerin 34 derece gösterdiği kent merkezinde, sokaklar boşaldı. Atatürk Caddesi'nden turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlar yabancı turistlerin renkli görüntülerine sahne oldu. Turistlerin kimileri şezlonglarda güneşlenirken kimileri denizde serinlemeye çalıştı. Jetski, can simidi ve paraşüt ile su sporlarında heyecan arayan turistler gün boyu eğlendi. Sahil yolunda bikini ve şort ile yürüyüş yapan turistler, eşsiz manzarada öz çekim yaparak anın keyfini çıkardı. Otellerin havuzları plajları aratmadı. Bazı turistler, havuz başlarında çalan hareketli müzikler ve animatörlerin gösterileri ile eğlenirken kimileri şemsiye altında şezlonglarına uzanarak dinlendi. 27 yaşındaki çevre mühendisi Matroyona Markov, " Marmaris çok güzel. Bir haftalık tatilimi plajda bronzlaşarak ve çeşitli turlara katılarak geçiriyorum" dedi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, " Gündüz hava sıcaklığının 27, nem yüzde 64 ve deniz suyu sıcaklığı 17 derece. Hafta başından itibaren kent merkezinde sıcaklıklar yükselişe geçecektir" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------:

-Caddelere konumlandırılmış elektronik termometrenin 34 dereceyi göstermesi ve boş sokaklar

-Hakim bir tepeden Marmaris sahili

-Otel havuzunda çalan hareketli müzik eşliğinde dans eden ve şezlonglarda dinlenen turistler

-Marmaris plajlarından görüntü

-Sahil yolunda yürüyüş yapan turistlerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Toplam: 3 dakika 13 saniye-232 MB görüntü)

Haber-Kamera: Ali GÜNDOGAN/ MARMARİS (Muğla),

=====================================================

6)HÜKÜMLÜLER FİDAN DİKTİ

Kars'ta, denetim altındaki hükümlülerin kamuya kazandırılması amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği düzelenen etkinlikte, Açık İnfaz Kurumu karşısındaki alanda 500 fidanı toprakla buluşturuldu. Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Soner Fevzi Vurur, hakim ve savcılar da etkinliğe katılarak hükümlülerle fidan dikti. Fidan dikiminin ardından Başsavcı Durmuş, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'de denetim altındaki mahkumlarla birlikte ağaç dikme etinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Durmuş ayrıca, hükümlülerin sosyalleşmesini teşvik etmek, toplumla buluşmalarını sağlamak, çevre duyarlılığını geliştirme adına bu tür etkinlikleri yaptıklarını açıkladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Fidan dikimlerinden detaylar

-Başsavcı Serdar Durmuş ve yargı personellerinin fidan dikimi

-Hükümlülerin fidan dikimleri

-Başsavcı Serdar Durmuş'un konuşması

-Toplu fotoğraf çekimi

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

405 MB - 6 DK 05 SN -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü
    12:26 Eskişehir'de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü

    Eskişehir'de sabaha karşı toz taşımıyla birlikte oluşan yağmur sonrasında araçlar üzerinde çamurların meydana gelmesi vatandaşları üzerken, oto yıkamacıları sevindirdi. Araçlarını yıkayıp evlerinin önüne park eden vatandaşlar durum karşısında şaşkınlık yaşandı. Aracını dün yıkadığını fakat sabah tozlu bulduğunu belirten bir sürücü, yeniden yıkamak zorunda kalacağını söyledi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz
    12:24 Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz

    KKTC'de Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs sorununa ilişkin, "KKTC hükümetinin uluslararası toplumun parçası hâline gelecek bir kapsamlı çözümü destekliyoruz. Kategorik olarak bir şeyin karşıtı değiliz. Her ne olacaksa nihai ortaklığın veya ilişki biçiminin zaman içerisinde belirlenmesi gerektiğini ve bugünden belirlenmeye kalkılırsa zamanı yitireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Özersay "sahte üniversite diploması" krizine ilişkin, "YÖK heyeti geldi, YÖDAK ile birlikte çalışarak sorunu çözecek. Evet bunu konuşmamız lazım, doğrudur ama eğer biz mevcutların üzerini örterek 'Yeni bir sistem yaratalım, geçmişe bakmayalım' dersek, bu çuval içerisinde kalan o çürümüş patatesler hepsini çürütecek ve bu koku gitmeyecek." diye konuştu.

  • Muğla'da Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 1 Tutuklama
    12:24 Muğla'da Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 1 Tutuklama

    Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucu tacirlerine yönelik 12 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 126,87 gram esrar, 0,45 gram Metamfetamin, 5 adet kağıda emdirilmiş sentetik Bonzai maddesi, suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 TL ve 20 İngiliz Poundu para ile hassas terazi ele geçirildi. 2 şahsa uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan, 11 şahsa uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan adli işlem yapılırken, 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Mardin'de Tartışma Sonrası Tabanca İle Ateş Açan 2 Şahıs Tutuklandı
    12:24 Mardin'de Tartışma Sonrası Tabanca İle Ateş Açan 2 Şahıs Tutuklandı

    Mardin'in Artuklu ilçesinde bir kafede çıkan tartışma sonrası 2 kişi tabanca ile havaya ateş açtı. Polisin yaptığı çalışma sonucunda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada tabanca ve fişekler ele geçirildi. Tutuklanan 2 şahıs cezaevine gönderilirken diğer 10 şahıs adli kontrolle serbest bırakıldı.

  • Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı
    12:23 Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. Gülsoy, ihracatçı üyeleri ve ekiplerini kutlayarak destek çağrısında bulundu.

  • Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı
    12:23 Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı

    Ankara'da bulunan barajların toplam doluluk oranı yüzde 47,79, aktif doluluk oranı ise yüzde 40,72 olarak ölçüldü. Barajlardaki su miktarı ve tüketim göz önünde bulundurulduğunda yakın dönemde su sıkıntısı beklenmiyor.

  • Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi
    12:21 Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir'de düzenlenen iftar programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Demirel'e destek verdi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve zulümlere dikkat çekti. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde ise lise öğrencilerine sınav motivasyonu ve stresle mücadele konularında bilgi verildi.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı
    12:21 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, seçmenlere sandık çağrısı yaparak, 'Bu pazar kullanacağımız oylar çok kıymetli, çok önemli. Karanlık düşünceleriyle içimizi karartan örümcek kafaları, tarikatları, onlara hizmet edenleri rahatsız edeceğiz. Bu pazar günü tek işimiz var o da oy kullanmak, geleceğimize ve irademize sahip çıkmak' dedi.

  • CTP Girne Milletvekili Fikri Toros:
    12:19 CTP Girne Milletvekili Fikri Toros: "Kıbrıs Bölünemeyecek Kadar Küçük, Herkesi Barış İçerisinde Barındırabilecek Kadar da Büyüktür"

    KKTC'nin ana muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri ve Girne Milletvekili Fikri Toros, "CTP Kıbrıs kimliğinin devam edebilmesi için gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs devletine ihtiyaç olduğu görüşündedir. Bu siyasi eşitliğin ve tek egemenliğin paylaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz olan bir şey olduğu görüşündedir. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçüktür. Herkesi barış içerisinde barındırabilecek kadar da büyüktür" açıklamasını yaptı.


Advertisement