Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

Malatya'da eylem hazırlığındaki 1 terörist ölü ele geçtiMALATYA'nın merkez Yakınca Mahallesi'nde sabaha karşı polislerle çatışmaya giren eylem hazırlığındaki 1 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirildi.

02.06.2017 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da eylem hazırlığındaki 1 terörist ölü ele geçti

MALATYA'nın merkez Yakınca Mahallesi'nde sabaha karşı polislerle çatışmaya giren eylem hazırlığındaki 1 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirildi.

Sabaha karşı bir ihbarı değerlendiren polis Yakınca mezarlığı içerisinde şüpheli bir kişiye teslim olması için uyarıda bulundu. Ancak teröristin uyarıya ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristin üzerinden çok sayıda mühimmat çıktığı bildirildi. PKK'lı teröristin Malatya'ya bombalı eylem yapmak için geldiği değerlendiriliyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

=================================

Bursa'da FETÖ şüphelisi 18'i eski polis 21 kişi adliyede

BURSA merkezli 11 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta yapılan operasyonda gözaltına alınan ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 18'i eski polis 21 şüpheli emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri geçen hafta Çarşamba günü Bursa merkezli, Balıkesir, Ankara, Kırıkkale, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Kars, Erzurum, Artvin ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önceden meslekten ihraç edilen ve emekli 2'si 2'nci sınıf emniyet müdürü olmak üzere 18 polis ile 3 polis yakını gözaltına alındı.

ByLock kullandığı tespit edilen 21 şüpheli emniyetteki sorgulamalarının ardından 'Terör örgütüne üye olmak' suçlamalarıyla bu sabah adliyeye çıkarıldı.

Görüntü Dökümü:

-Şüphelileri taşıyan araçların gelişi

-Şüphelilerin araçtan inişi

-Şüphelilerin adliyeye girişi

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,-

====================================

Adıyaman'da trafik kazası: 4 yaralı

ADIYAMAN'da otomobilin, sürücüsünün yol kenarında lastiğini değiştirmeye çalıştığı park halindeki hafif ticari araca çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, gece geç saatlerde Yenisanayi Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Şimşek idaresindeki 01 TT 292 plakalı otomobil, Nuri Ataş'ın yol kenarında lastiğini değiştirmeye çalıştığı park halindeki 27 ZD 779 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazada, sürücüler Şimşek ve Ataş ile araçlarda bulunan Mehmet Çelik ve Mehmet Kahraman yaralandı. Yaralılar, ihbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavilerine başlanılan yaralılardan Mehmet Çelik'in hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Kazaya karışan araçlar

Polislerin çalışması

Araçlardan yola savrulan parçalar

Araçların çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-

=========================================

Karşıyaka'da patlak su borusu tepkisi

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, şebeke suyunun geçtiği boruda meydana gelen patlak nedeniyle suyun beş gündür boşa aktığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin duyarsız kaldığını belirterek tepki gösterdi.

Karşıyaka'da Arabacılar Sokağı olarak bilinen 1690 Sokak'ta bir apartmanın girişindeki şebeke suyunun geçtiği boru geçen pazar günü patladı. Suyun boşa aktığını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Fakat pazar gününden bu yana arızayla ilgilenen olmadı. Cadde üzerindeki esnaftan 52 yaşındaki Hüseyin Keçkiç, "Bu boru pazar gününden bu yana patlak. O kadar su boşa akıyor. Belediyeyi, İZSU'yu aradım ama kimse ilgilenmiyor. Beş gündür arıyorum, sürekli 'not aldık geleceğiz' diyorlar. Ama gelen giden yok. Ben Buca'da yaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde 3 gün susuz kaldık. Günahtır bu boşa akıyor ve akan su binanın temeline akıyor. Bina yıkılacak diye korkuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Patlayan borudan görüntü

Hüseyin Keçkiç ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

=============================================

Şebeke suyuna hasret kaldılar

SİVAS'ın Hafik İlçesi'ne bağlı Küpecik Köyü'nde 1991 yılında yapılan şebeke hattından sadece 1 yıl su aktı. Aynı kaynaktan diğer köylere de verildiği için Küpecik Köyü'ne su ulaşmamaya başladı. Köylüler 25 yıldır içme suyu ihtiyacını çevre köylerden taşıma sistemiyle gideriyor.

Hafik ilçesine 22 kilometre mesafedeki 115 nüfuslu Küpecik köyüne 1991 yılında şebeke hattı kuruldu. Suya kavuşmanın mutluluğunu yaşayan köylülerin sevinci sadece 1 yıl sürdü. Köye su sağlayan 26 kilometre mesafedeki kaynaktan, civardaki 27 köyün de yararlanması nedeni ile hattın en sonunda kalan Küpecik'e su yeterli oranda ulaşmamaya başladı. Suyun kesilmesiyle mağdur olan köylüler kendi imkanları ile köydeki kaynak sularını kullanmaya yöneldi. Ancak analizi yapılan köydeki kaynak sularına 'içilmez' raporu verildi. Köy çeşmesinin de suyunun tuzlu olması nedeniyle taşıma su kullanılmaya başlandı. Köy halkı, çevre köylerden traktörle ve yaya olarak su getirip ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

'KAYNAK SULARI TUZLU'

Köyde ikamet eden Ziraat Mühendisi Turan Pınar köylerindeki su probleminin bir türlü çözülmediğini belirterek, "26 yıl önce köyümüze şebeke suyu getirildi. Gürlevik Dağı'ndan da çıkan suyu biz bir yıl kullanabildik. Diğer köylere de aynı kaynaktan su verildiği için şebeke yetmeyince bizim suyumuz kesildi. Şebeke suyunu sadece 1 yıl kullanabildik. Bu suyun da tüm tahlilleri yapılmıştı. Kaliteli bir suydu. Daha sonra meramızda bulunan 'artık göze' dediğimiz kaynaktan su alarak depoya getirdik. Ama bu çözüm olmadı. Köyümüzün mera kısmı tuz madenleri içerdiği için bölgedeki kaynak sularımız da maalesef tuzlu. Zaten bu suların da kullanılmaz raporları elimizde mevcut. Mecburen bu suları kullanmak zorunda kalan köylülerimiz var. Ama içme suyumuz yok. Köyümüzdeki bazı kaynak sularını hayvanların bile kullanamayacağı yönünde analiz raporları var" dedi. Pınar, mevcut hattın borularının küçük yapılmasından dolayı suyun köye ulaşmadığını belirterek, "Bu şebeke yaparken bu su hattının borularının çapları küçük yapılmış. 28 Köy arasında son köy olmamızdan dolayı da bizim köye su gelmiyor. Bazen bir kaç damla aktığı oluyor. Bu sorunun çözülmesi için de alt yapının tamamen değiştirilmesi gerekiyor. Bunun maliyeti de yüksek. Köylünün kendi imkanları ile karşılaması mümkün değil" dedi.

Köylüler de yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, çözüm beklediklerini dile getirdi.

Görüntü Dökümü:

-Köyden görüntüler

-Evlerdeki şebeke hatları

-Musluklardan su akmaması

-Köylülerin bidonlarla suya gidişleri

-Konuşmalar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/HAFİK(Sivas),

==================================================

(ÖZEL) Üniversiteli öğrenciler okul boyadı

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, 'Çevre Bilinci ve Sosyal Sorumluluğu' dersinde okul boyadı. Türkiye'nin değişik illerinden Erzurum'a gelerek İletişim Fakültesi'nde öğrenim gören Emine Sapanlı, Hatice Ayar, Seren Yılmaz, Muhsin Göleli, Şahin Gürsoy, Emirhan Öğe ve Osman Demirtekin, 'Çevre Bilinci ve Sosyal Sorumluluğu' dersinde merkez Aziziye ilçesine bağlı Ömertepe (Pulur) mahallesindeki okulu onarıp baştan aşağı boyadı. Soyal Sorumluluk dersinde eğitime destek vermek için böyle bir girişimde bulunduklarını söyleyen öğrenciler, hem tam not aldı, hem de çok mutlu olduklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Öğrenciler okulu boyarken

-Okulun dış görüntüsü

-Öğrencilerle röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

======================================

Köpeğe levyeyle saldırı için dava açıldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir sitede kendisine havlayan köpeğe otomobilinden aldığı levyeyle saldırdığı öne sürülen site sakini emlakçı 43 yaşındaki T.D. (Taylan Dinç) hakkında dava açıldı.

Gümüşlük Mahallesi'ndeki Fer Yapı Sitesi'nde geçen 25 Nisan'da yaşanan ve hayvanseverlerin tepkisini çeken olayda, site sakini emlakçı T.D., iddiaya göre, bahçeden geçerken kendisine havlayan köpeğe otomobilinden aldığı levyeyle karşılık verdi. Olayı gören, o sırada bahçedeki diğer köpekleri besleyen bir yayın organında editör olan 1 çocuk annesi 45 yaşındaki Mevhibe Gözneli ise T.D.'yi engellemeye çalıştı. Gözneli, levyenin sağ eline isabet etmesiyle yaralandı. O anları ise Mevhibe Gözneli'nin kızı Damla Çağlar, cep telefonuyla görüntüledi. Sosyal medyadan paylaşılan o görüntüleri izleyen hayvanseverler, T.D.'ye tepki gösterdi. Gözneli olaydan sonra jandarmaya ve savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. T.D. hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun mala zarar verme suçunu düzenleyen 151'inci maddesi kapsamında 4 aydan 3 yıla kadar hapis ya da adli para cezası istemiyle dava açıldı.

Bodrum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesine T.D. katılmazken, şikayetçi Mevhibe Gözneli ile tanık olarak dinlenen kızı Damla Çağlar ifade verdi. Gözneli, duruşmada olay anında çekilen görüntüleri mahkemeye sundu. Mahkeme, T.D.'nin ifadesinin alınması için duruşmayı 14 Temmuz'a erteledi.

Adliye çıkışında açıklama yapan Damla Çağlar, "Ben tanık olarak ifade verdim. Sesleri duyup evden çıktığımda bir adamın elindeki levyeyle köpeğe vurduğunu ve annemin engel olmaya çalıştığını gördüm. Şok olduk, olayı hala unutamıyorum. O köpeği hepimiz çok seviyoruz. Kimseye bir zararı olmadığı gibi çocuklarla da çok iyi oynuyordu. Neden böyle bir şey yaptığını anlayamadım" dedi.

Anne Mevhibe Gözneli ise "Sitede hepimizin baktığı, su, yemek verdiği ve kimseye zararı olmayan bir hayvanı demir levye ile döven şahısın cezalandırılması için şikayetçi oldum. Çünkü bu şahısa ceza verilmez ise aynı hareketi başka bir canlıya yapmaya devam edecek. Hakkında kamu davası açılmış olması bile önemli bir konu. Olayın görüntülerini mahkemeye sundum. Suç inkar edilemeyecek biçimde ortada, adaletin yerini bulacağına inanıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Köpeğe saldıran kişinin saldırma görüntüsü

Adliye çıkışında anne kız ile röp.

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

===========================================

Yaralı kızıl akbaba ile tilki yavruları emin ellerde

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Handere köyünde Orman Işletme Müdürlüğünde görevli personel tarafından yaralı bulunan kızıl akbaba ile Digor ilçesinde geçtiğimiz hafta anneleri köpekler tarafından öldürülen 5 tilki yavrusu bakım altına alındı. Yavru tilkiler büyüdüklerinde kanadı kırılan kızıl akbaba ise iyileştiğinde doğaya bırakılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kızıl Akbabanın merkeze alınması

-Genel ve detaylar

-Tilki yavrularından genel ve detaylar

-Murat Doğanay'ın konuşması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement