Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)EFSANE KOMUTANIN ADI KAYSERİ'DE BİR BULVARA VERİLECEKŞEHİT TÜMGENERAL AYDIN'DAN, BAŞKAN ÇELİK'E SON MESAJ ŞIRNAK'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 23.

05.06.2017 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)EFSANE KOMUTANIN ADI KAYSERİ'DE BİR BULVARA VERİLECEK

ŞEHİT TÜMGENERAL AYDIN'DAN, BAŞKAN ÇELİK'E SON MESAJ

ŞIRNAK'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı  olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın, şehit olmadan önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e, operasyonlarda ele geçirdikleri terör örgütüne ait mühimmatların videosunu gönderdiği ortaya çıktı. Diğer yandan, Kayseri'de de görev yapan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın adının, Kayseri'de açılacak yeni bir bulvara verileceği belirtildi.

Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Kayseri 1'inci Komando Tugayı eski Komutanı ve  son görevi 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı  olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın, şehit olmadan önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e, Whatsapp aracılığıyla mesaj attı. Aydoğan Aydın Paşa'nın, Kato Dağı'nda yaptıkları başarılı operasyonların ardından ele geçirilen terör örgütüne ait mühimmatlara ait cep telefonu ile çekilen videoyu Başkan Çelik'e gönderdiği ve 'Terör örgütüne büyük darbe vurduk' dediği belirtildi. Konuyla ilgili olarak Kayseri'de uydudan yayın yapan 38 Kent TV'de katıldığı televizyon programında açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  "Muhabbetimiz çok iyiydi. Pazartesi günü bana Kato Dağı'nda yaptıkları başarılı operasyona yönelik video da göndermişti. Heyecanlı bir askerdiö dedi. Tümgeneral Aydoğan Aydın ile aralarının çok iyi olduğunu belirten Başkan Çelik, "Muhabbetimiz çok iyiydi. Son mesajı, bana pazartesi günü Whatshapp'tan attığı mesaj. Kato Dağı'nda yaptıkları terör operasyonlarında ele geçirilen terör örgütüne ait mühimmatların görüntüsünü de attı. Gerçekten son yılların büyük ve başarılı operasyonuna imza attılar. Çok heyecanlı bir askerdi. Kazandığı zaferleri dostları ile paylaşmasını bilirdi. Ben de bu mesajına karşılık alkış göndermiş ve başarı dilemiştim. Hain terör örgütünün en büyük mühimmat deposu operasyonuna imza attılar. Severdik, muhabbet ederdik. Hatta Gültepe Bulvarı'nın açılması konusunda da gayretleri oldu. 'Güvenli bir yol açılacak, hayırlı bir hizmet olacak' derdi. Allah rahmet eylesin. Bir kez daha ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruzö şeklinde konuştu.

"KAYSERİ'DE İFTARA DAVET EDECEKTİM"

Diğer yandan Başkan Çelik, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı, Kayseri'de Komando Tugayı'nda yapacakları iftar programına davet için aradığını ve son olarak da Pazartesi günü konuştuğunu belirterek, "Komando Tugayı'nda iftar verelim dedik. Bu iftara şehit aileleri, gaziler, yakınları, askerlerimiz katılsın istedik. Bunun için Aydoğan Paşa'yı da aradım, katılır mı diye. O davet için aradığımda görüşmemiz ve bu mesajlaşmamız olduö dedi. Çelik, söz konusu iftarı da 9 Haziran'da yapacaklarını ifade etti. Başkan Çelik, ayrıca şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın adının yeni açılacak bir bulvara verilmesi konusunun da belediye meclisinde görüşüldükten sonra hayata geçirileceğini belirtti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kato Dağı'nda yapılan operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmatların görüntüsü (Asker kamerası)

Haber: Cafer ZENGİN-KAYSERİ/DHA)

1 Dosya 1 dakika 45 saniye- 317 MB

===================================================

2)İZMİR'İN GERDANLIĞINA ÇÖPLER DİZİLDİ

İZMİR'in güzelliği şarkılara konu olan Kordon boyunda deniz kirliliği yürekleri sızlattı. Denizin kıyıya yakın yüzeyinde spor ayakkabısı, pet şişeler, köpük tabaklar, çizgi film karakterlerine ait balonlar, cam şişeler, kağıtlar yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Yüzülebilir  Körfez' projesi kapsamında çalışmalar sürerken, Kordon boyundaki deniz kirliliği kente yakışmayan görüntüler oluşturdu. Pasaport bölgesinde her türlü çöp, yosunların arasında denizin kıyıya yakın yüzeyine vurunca sahil keyfinin tadı kaçtı. Denizin kıyıya yakın yüzeyinde spor ayakkabısı, pet şişeler, köpük tabaklar, çizgi film karakterlerine ait balonlar, cam şişeler, kağıtlar yer aldı. Olta balıkçılığı yapanlar, iğnelere yosun takıldığı için balık tutamamaktan yakınırken sahil kenarında yürüyenler, denizdeki kirlilikten utandıklarını belirtti. Emekli Kaptan Alparslan Durmaz (68), temizlik araçlarının çalışmadığını vurgulayarak, "Bu pislikte balık tutmak zor. Balık gelmiyor pislikten. Belki açıkta olabilir temiz yerlerde. Burada hafta içi çalışan temizlik araçları iki kez geçse bu pislik kalmaz. Ama hafta sonu nedense çalışmıyorlar. Sabahın erken saatlerinde buraya geldim. Öğle oldu ama hala bir tane bile balık tutamadım. Bakalım kısmet" dedi. Balıkçılar saatlerce beklemelerine rağmen evlerine kovaları boş döndü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Alparslan Durmaz ile röp

Kirlilikten görüntü

Balık tutanlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Mehmet CANDAN/İZMİR,

===================================================

3)KUYUYU KIŞIN DOLDURUYORLAR YAZIN ÇEKİP İÇİYORLAR

MANİSA'nın kırsal 319 hanelik Seyitli Mahallesi sakinleri, 150 yıllık geleneği sürdürerek, ilerleyen teknolojiye rağmen yazın soğuk su ihtiyacını mahalle içerisindeki su kuyularından karşılıyor. Kışın su ile doldurdukları kuyuların suyunu yazın sıcağında içen mahalle sakinleri, kuyu suyunun kendilerine şifa getirdiğine inanıyor.

Manisa'nın Yunusemre İlçesi kırsal Seyitli Mahallesi sakinleri, 150 yıllık geleneği sürdürerek, yaz sularını su kuyularından karşılıyorlar. Şebeke suyunun olmadığı dönemlerde mahalle sakinleri mahallenin ortasına 2 metre genişliğinde 7 metre uzunluğunda 13 su kuyusu inşa etti. Asırlar boyunca mahallenin su ihtiyacını karşılayan su kuyuları, mahalleye şebeke suyunun bağlanması ile sadece yazın kullanılmaya başlandı. 319 hanelik 1000 kişinin yaşadığı mahallede vatandaşlar ilerleyen teknolojiye rağmen yazın soğuk suyunu bu kuyulardan karşılıyor. Mahallenin tek camisi olan Seyitli Camisi avlusunda muhafaza edilen su kuyularına kışın su dolduran mahalle sakinleri, yazın bu suları halata bağladıkları bakraç yardımıyla çekerek içiyor. Yazın su kuyuları önünde kovaları ile bekleyen mahalle sakinleri ortaya renkli görüntülere sahne oluyor.

HER BİR KUYU 4 TON SU KAPASİTELİ

Yaz ayı sonlarında mahalle sakinleri olarak kuyuların bakımını yaptıktan sonra su ile doldurduklarını ifade eden Seyitli Mahalle Muhtarı Hüseyin Kırgöz, "Mahallemizde camimizin avlusunda bulunan su kuyularına mahalle sakinleri olarak sahip çıkmaktayız. Bakımlarını yapıyoruz. Bu konuda mahalle sakinlerimiz çok duyarlı. Kuyuları kışın çeşme suyu ile dolduruyoruz. Ramazanda ve yaz aylarında da çok güzel bir şekilde soğuk suyumuz oluyor. Bu kuyulardan yazlık içme suyu ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bizim için iyi oluyor. Çok eskiden mahallemizde su olmadığı zamanlarda dedelerimiz, nenelerimiz el emeği ile kazdıkları su kuyularına günümüzde bizler sahip çıkıyoruz. Yaklaşık 150 yıllık olduğu bilinen su kuyularımız 7 metre derinliğe, 2 metre genişliğine ve 4 ton su kapasitesine sahip. Eski geleneğimizi sürdürerek bu kuyuları olduruyoruz" diye konuştu.

"DOLAP SUYU GİBİ RAHATSIZ ETMİYOR"

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Süleyman Yavaş, "Önceden abdeste almak için dolduruyorduk. Şimdi şebeke suyu geldiği için artık sadece içme suyu amaçlı olarak kuyuları dolduruyoruz" dedi. 75 yaşındaki bir diğer mahalle sakini Hüseyin Avni Arslan ise, "Dedelerimiz yaptı bu kuyuları, bizler de korumakla birlikte aynı zamanda faydalanıyoruz. Dolap suyu gibi rahatsız etmiyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Camiden ve avlusundaki su kuyularından görüntü

-Mahalle sakinlerinin su kuyularından halata bağlı bakraçla su çekmelerinden görüntü

-Su kuyusunin içi ve dışından görüntü

-Seyitli Mahalle Muhtarı Hüseyin Kırgöz ile röp.

-Mahalle sakinlerinin su kuyusunda sıra beklerken ve çektikleri su ile kovalarını doldururken görüntü

-Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Süleyman Yavaş ile röp.

-75 yaşındaki bir diğer mahalle sakini Hüseyin Avni Arslan ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

==========================================================

4)BU VİLLALAR KEDİLERE ÖZEL

BURSA'nın merkez Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde yapılan kedi villaları konforuyla dikkat çekiyor. İki villada arada engelli olanların da bulunduğu 178 adet kedi yaşıyor.Merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde bulunan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ne yapılan villalarda sadece kediler kalıyor. Kediler için her şeyin düşünüldüğü 2 ayrı villanın birinde engelli kediler kalıyor. Bakıcıların her gün mama verip, temizliğini yaptığı villalarda kediler için özel yataklar da yer alıyor.

Toplam 178 adet  kedinin kaldığı villalar Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar, "2 adet kedi evimiz var. Bunlardan birisi özürlü kedilerin bakımının yapıldığı ev diğeri ise normal kedilerin bakımının yapıldığı ev. Burası günün belli saatlerinde temizliği yapılan hijyenik yerler. Buraya dışarıdan yemek atıkları getirilmez. Tamamen hazır yemler kullanılıyor. Her şey sağlıklı bir şekilde yapılıyorö dedi.

ENGELLİLERE ATLI TERAPİ…

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde zihinsel ve bedensel engelli vatandaşlar için de atlı terapi uygulanıyor. Her gün belli saatlerde yapılan terapi merkezine çok sayıda engelli gelerek burada şifa buluyor. Atlı terapiyle ilgili bilgi veren Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dilek Yosun, "Burada engelli öğrencilerimize 6 yıldır at biniş eğitimi düzenliyoruz. Hafta içi sabah ve öğlen zihinsel, bedensel engelli öğrencilerimiz ile otizmli öğrencilerimiz tesisimize geliyor. 8 adet atımızla onlara moral kaynağı oluyoruzö şeklinde konuştu.

AVRUPA'DA BİRİNCİ

Avrupa'nın en kaliteli barınağına sahip olduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Modern ve kalite anlamında Avrupa'da hayvan barınağına sahip tek ilçeyiz. Tesisimiz şehrin yanı başında ve doğal bir ortamda. 114 dönüm arazi üzerine kurulu. Yeşillikler içinde sokak hayvanlarının toplanarak rehabilite edildiği bir mekan. Öğrenciler buraya gelip staj yapıyorlar. Birçok üniversitede buradaki donanım yokö dedi.

6 AYDA 11 BİN ZİYARETÇİ

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'ni 6 ay içinde 11 bin 442 kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Dündar şöyle devam etti: "Merkezde 3 Veteriner Hekim, 3 Veteriner Sağlık Teknikeri, 10 kişilik idari kadro ve 22 işçi bulunuyor. Yaklaşık 800 hayvan kapasiteli tesiste 465 adet köpek, 178 adet kedi ve 8 adet at bulunuyor. 2017 yılı ilk 6 ayda toplam 612 adet sokak hayvanı kısırlaştırılmış, 1201 adet hayvan tedavi edilmiştir. 225 adet sahipsiz sokak hayvanı sahiplendirildi. 1178 adet sokak hayvanına veteriner hizmet uygulamaları yapıldı. Merkezde operasyon ve poliklinik ünitelerinde en son teknolojiye sahip cihazlar kullanılıyor. Röntgen cihazı, yoğun bakım üniteleri, kan sayım cihazı, EKG Cihazı gibi araçlar mevcut.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Hayvan barınağının girişinden görüntü

Atlı terapiden görüntü

Ata binen engelli öğrenciler

Engelli öğrencilerin konuşmaları

Barınaktaki kedi evlerinden görüntü

Kedi ve köpeklerden görüntü

Köpek bakım yerleri

Köpek yavruları

Dilek yosun ve Mustafa Dündar'ın konuşması

Edip TEKİN - Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

SÜRE: 11,43

BOYUT: 373 mb

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement