Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

Kozluk'ta PKK saldırısında yaralanan asker şehit oldu Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'ndeki jandarma karakolu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların...

10.06.2017 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozluk'ta PKK saldırısında yaralanan asker şehit oldu

Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'ndeki jandarma karakolu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda yaralanan 2 askerden biri, tedavi gördüğü Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda yaralanan diğer askerin ise tedavisinin devam ettiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Olay yerinden görüntü

Jandarmanın önlem alması

detaylar

(GÜVENLİK KAMERASI)

-jandarma kontrol noktası

-görev yapıan 2 jandarma personeli

-bomba yüklü aracın kontrol noktasına gelmesi

Haber: Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ/ BATMAN,

========================================

Kato'da 52 gündür süren operasyonda 15 terörist etkisiz hale getirildi, 107 mağara bulundu

Şırnak Beytüşşebap ilçesi  İncebel dağları - Kato bölgesinde  52 gündür devam eden 'Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın' Operasyonu'nda bugüne kadar 14 terörist etkisiz hale getirilirken 1 terörist ise teslim oldu ve şu ana kadar teröristlerin kullandığı 107 mağara bulundu.  Dün, İHA tarafından operasyon birliklerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen  4 terörist Türk Hava Kuvvetleri tarafından icra edilen hava harekatı sonucunda etkisiz hale getirildi. Son 1 haftada ise bölgede teröristler tarafından kullanılan 10 mağara bulundu. Mağaralarda yapılan aramlarda çok sayıda  silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

4 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

23'üncü Jandarma  Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda Beytüşşebap 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı tarafından İncebel Dağları - Kato bölgesinde 19 Nisan 2017 tarihinden itibaren devam  Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu kapsamında, dün İHA tarafından operasyon birliklerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen  4 terörist Türk Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen hava harekatı sonucunda etkisiz hale getirildi.  Operasyon kapsamında bugüne kadar etkisiz hale getirilen  terörist sayısı 14, teslim olan terörist sayısının ise 1 olduğu belirtildi.

SON BİR HAFTADA 10 MAĞARA DAHA BULUNDU

Operasyon bölgesinde 04-09 Haziran 2017 tarihleri arasında teröristler tarafından kullanılan 10 yeni mağara tespit edildi.  Bölgede tespit edilen mağara sayısı 107'ye ulaştı.  04-09 Haziran 2017 tarihleri arasında yeni tespit edilen 10 mağara içerisinde aşağıda cins ve miktarı belirtilen silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

1 adet M-16 silah,  adet 14,5 mm. Zagros keskin nişancı tüfeği,1 adet 12,7 mm. Zagros keskin nişancı tüfeği, 26 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet mavzer silah, 86 adet kalaşnikof şarjörü, 4 adet m-16 şarjör, 11.106 adet çeşitli tipte mühimmat, 38 adet el bombası, 2 adet anti-tank mayını, 1 adet amonyum-nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı, 96 adet büyük tüp, 50 adet küçük tüp, 10 bidon (650 lt) mazot ve çok sayıda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

52 GÜNDÜR SÜREN OPERASYON

Bölgede 52 gündür aralıksız devam eden operasyonda toplam olarak 782 adet muhtelif tipte silah, 422 bin 477 adet muhtelif mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-LAR

-MAĞARALARDAN GÖRÜNTÜ

Haber-Kamera: ŞIRNAK - HAKKARİ

=====================================

Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye Başkanı FETÖ'den tutuklandı

İZMİR'de, FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 avukattan aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın da bulunduğu 6 avukat tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün avukat yapılanmasına geçen Çarşamba günü operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 22 avukat gözaltına alındı. Örgüte üye kişilerin avukatlıklarını yapmalarının yanı sıra, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları da belirlenen 22 avukattan, aralarında Taner Kılıç'ın da bulunduğu 9 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Taner Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 6 avukat çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, Taner Kılıç'ın, 2002 yılından beri çeşitli dönemlerde Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nin Yönetim Kurulu'nda yer aldığı, 2014 yılından bu yana da başkanlığını yürüttüğü belirlendi.

Haber: Mehmet GÜNEY/İZMİR, -

=============================================

(ÖZEL) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kayseri'de Bakan Özhaseki'nin oğluyla  güldüren diyalog

Bakan Özhaseki'nin bağında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özhaseki'nin oğlu Enes arasında geçen diyaloglar herkesi güldürdü

KAYSERİ'de,  1. Komando Tugayı'nda önceki gün iftara katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin bağına gitti. Burada karşılama sırasında Erdoğan ile Bakan Özhaseki'nin oğlu Enes arasında güldüren diyaloglar yaşandı.

Makam aracından inen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bakan Özhaseki oğlu Enes'i işaret ederek, "Telefonunuza çıkmayan delikanlı bu efendim" dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, esprili bir şekilde Enes Özhaseki'ye, "Niye çıkmadın telefonuma?" diye sordu. Enes Özhaseki de bu soruya, "Vallahi, reisim dediğinizi dinledik 3 çocuk yaptık, telefona bakacak halimiz kalmadı" yanıtını verince hem Cumhurbaşkanı hem de çevredekiler uzun süre kahkaha attı.  Bu sırada Bakan Özhaseki'nin, "Bizim ekip hep burada" demesi de dikkat çekti. Kayseri'de 1. Komando Tugayı'ndaki iftara katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı iş adamları ile birlikte sahuru da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin bağında yaptı. Özhaseki, misafirlerine sahurda Kayseri mantısı ikram etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Enes Özhaseki arasındaki diyalog

-Genel detay

Haber-Kamera: KAYSERİ, DHA)

==============================================

Eski eşinin boğazını kesip ağır yaraladı, yakalanınca da 'O gün yanımda yoktu" diyerek kendini savundu

KONYA'da tatile gitmek için yola çıktıkları evli ve 2 çocuk annesi eski eşi 22 yaşındaki Fatma Nur Duran'ı çıkan tartışma sonucu dövüp, boğazını keserek ağır yaralan 30 yaşındaki Nurettin Şen'in polise verdiği ilk ifadesinde eşinin ve çocuğunun yanında olmadığını ileri sürdüğü öğrenildi. Daha sonra susma hakkını kullandığı öğrenilen Şen, kasten öldürmeye teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DÖVÜP TARLAYA ATTI

Olay, geçtiğimiz Perşembe günü akşam saatlerinde Konya- Antalya karayolunun Seydişehir İlçesi İncesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Merkez Meram İlçesi'nde oturan evli Fatma Nur Duran, geçen çarşamba günü ilk evliliğinden olan 4 yaşındaki oğlu ile 3 ay önce dünyaya getirdiği kız bebeğini de yanına alıp evden ayrıldı. Geri dönmeyen Duran'ın eşi Yusuf Duran, durumdan şüphelenip polise kayıp başvurusunda bulundu. Fatma Nur Duran, iddiaya göre dün, 2 çocuğu ve boşandığı eşi Nurettin Şen ile birlikte Antalya'ya tatile gitmek için yola çıktı. Nurettin Şen ve Fatma Nur Duran arasında araçta, belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Şen, arıza yaptığını öne sürdüğü aracı yolun sağına çekip, Duran'ı dövdü, bıçakla boğazını kesti. Ardından Duran'ı, ikinci eşinden olan kızıyla birlikte araçtan atıp, oğlunu yanına alarak kaçtı.

POLİS YAKALADI

Genç kadını kanlar içinde gören çevredekiler, polis ve sağlık görevlilerine haber verdi. Ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve kafatasında da çatlaklar olduğu saptanan Duran'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Bebek ise  Duran'ın ailesine teslim edildi. Kaçan Nurettin Şen de gece merkez Meram İlçesi Çomaklı Mahallesi'nde saklandığı evde Güven Timleri tarafından yakalandı.

'YANIMDA FATMANUR YA DA BEBEĞİ YOKTU'

Sağlık raporuna getirilerken basın mensuplarına 'Poz vereyim mi?' diyen Şen'in, polise verdiği ilk ifadesinde, "4 yaşındaki oğlum Ekrem ile akşam saatlerinde Seydişehir'e gittim. Daha sonra sabah saatlerinde Konya'ya geri döndüm. Yanımda eski eşim Fatma nur ya da bebeği yoktu. Onları hiç görmedim. Ona bir şey yapmadım' dediğini öğrenildi.

'BENİ DÖVÜP TARLAYA ATTI'

Hastanede halen tedavisi devam eden Fatma Nur Duran'ın ise polise, "7 Haziran günü küçük bebeğimi de alarak evden kaçtım. Akşam saatlerinden çocuklar ve eski eşim Nurettin ile Antalya iline doğru yola çıktık. Seydişehir'i geçtikten sonra araç arıza yaptı. Geceye araç içerisinde geçirdikten sonra sabah Seydişehir'e geri döndük. Araç içerisinde eski eşimle tartıştık ve beni dövüp, yaraladıktan sonra bebeğimle birlikte tarlaya attı." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Seydişehir ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen Şen'in, burada ifade vermek istemediği ve susma hakkını kullandığı öğrenildi. Kasten öldürmeye teşebbüs ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından mahkemeye çıkan Şen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şüphelinin hastanedre sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Yaralanan kadının fotoğrafı

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA, DHA))

========================================

Köyden göçü önlemek için turizme bel bağladı

BALIKESİR'in Kepsut İlçesi'ne bağlı Mehmetler Mahallesi'nde işsizliğin getirdiği göç nedeniyle nüfusun yarıya inmesi üzerine harekete geçen Muhtar Sinan Demirtaş, boşaltılan evleri geride kalanlarla birlikte turizme açma kararı aldı. Muhtar Sinan Demirtaş, hobi bahçesi yapmak isteyenleri, doğaseverleri, kampçıları ve trekking yapan grupları köye davet etti.

Kepsut'taki rakımı en yüksek kırsal mahallelerden, 487 yıllık geçmişe sahip Mehmetler'de; yıllar içinde genç nüfus iş bulmak ümidiyle çevre il ve ilçelere göç etti. Gün geçtikçe köyün nüfusu azaldı ve günümüzde yarıya indi. Mahalle Muhtarı Sinan Demirtaş, bir zamanlar 110 hanesi olan, 200 nüfuslu mahallede kalanların sayısının 100'ün altına düştüğünü görünce, mahalleyi eski günlere döndürmek için çare aramaya ve planlar hazırlamaya başladı. Dört tarafı çam ormanlarıyla çevrili, doğa güzelliği ile ön plana çıkan mahallenin tanıtımını yapmak için geçtiğimiz yıl, Mehmetler Mahallesi Tahtacı Eğitim Kültür Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile birlikte, 1. Alevi Tahtacı Türkmen Festivali'ni gerçekleştirdi. Festivale eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, ünlü sanatçı Tolga Sağ, Ali Ekber Çiçek'in kızı Ebru Çiçek de katıldı.

Bu yıl festivalin ikincisini gerçekleştirmek için harekete geçen Muhtar Demirtaş, Mehmetler'i cazibe merkezi haline getirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, "İlçeye, pazara giderken insanlar 3 otobüse bile sığmazdı. Tarlalara, otobüs dolusu işçi götürürdük. Şimdi 15 kişilik minibüs bile dolmuyor. Gün geçtikçe mahallemizin nüfusu azaldı. 20 yıl önce okulumuzda çok sayıda öğrenci vardı. Şimdi ise 2 öğrenci eğitim görmek için Keçidere Mahallesi'ne gidiyor. Gençler işsizlik nedeniyle mahallede kalmak istemiyor. Bu yalnız bizim sorunumuz değil. Çoğu kırsal mahallede durum böyle. Fakat biz 487 yıl ayakta kalmış köyümüzü tekrar canlandırmak istiyoruz. Bu nedenle doğası olağanüstü güzel olan Mehmetler Mahallesi'ne, dağda kamp yapmak isteyenleri, doğa tutkunlarını, motosikletçileri, trekking yapanları davet ediyoruz. Konuklarımız mesire yerinde çadır kurabilecekleri gibi, yıllar önce terkedilen evlerde de onları ağırlayabiliriz" dedi.

"EKOLOJİK MAHALLE OLARAK TESCİLLENMEK İSTİYORUZ"

Mehmetler Mahallesi'nde doğup büyüyen, 30 yıldır mahallenin kalkınması için mücadele veren fen bilimleri öğretmeni Günaydın Canbay, pek çok belediyenin emeklilere ve doğaseverlere yönelik hobi bahçeleri kurduğunu, vatandaşların bu tür mekanlara büyük rağbet gösterdiğini hatırlattı. Organik tarım yapmak, hafta sonlarını ve tatillerini değerlendirmek, bağ-bahçe işiyle uğraşmak isteyenler için Mehmetler'in bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen Canbay, "Mahallemizde boşalan evleri butik otel tarzında doğaseverlere sunmak istiyoruz. Buraya hafta sonları gelip, evlerin bahçelerini hobi bahçesi gibi kullanabilir, organik tarım yapabilirler. Ayrıca trekking grupları için, mahallemizin yakınındaki mağaraları da görebilecekleri güzergahlarımız var. Ben 30 yıldan bu yana mahallemin kalkınması için mücadele ediyorum. Çevremizde hiç bir sanayi kuruluşu, büyük yapılaşma, ekolojiye ve tarımsal çalışmalara zarar verecek etken yok. Bu nedenle ekolojik mahalle olarak tescillenmek istiyoruz. Bizim hedefimiz köyümüzü tekrar eski canlılığına kavuşturmak, gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayıp, memnun olarak mahallemizden ayrılmalarını sağlamak" diye konuştu.

MAHALLEDE HİÇBİR GSM ŞEBEKESİ ÇEKMİYOR

Mahalleye gelen konukların en büyük sorunu ve şikayetinin hiçbir GSM şebekesi ile iletişim kurulamaması olduğunu vurgulayan Canbay, "İletişim kurulamaması büyük sıkıntı yaratıyor. Konuklar en fazla 3-4 saat kalıp geriye dönüş yapıyor. Bu sorunla ilgili şirketlerle görüşme yaptık. Kısa zamanda sorunun çözüleceğini söylüyorlar ama tarih veremiyorlar. Bu durum dezavantaj olduğu gibi, kimileri için avantaj. Mahallemizin adını duyan 100 civarında kampçı köyümüzün piknik alanında 3 gün konakladı. Onlar telefon konusunda şikayette bulunmadı. Bu arada köy halkı, konuklara yemek ikramında bulundu" dedi.

FESTİVALLERLE MAHALLEMİZİ TANITMAK İSTİYORUZ

Türkiye Görme Engelliler B1 Futsal Milli Takım eski Kaptanı Hüseyin Eldeş, çocukluk yıllarının Mehmetler'de geçtiğini, köyün piknik alanı ve mesire yerinin bayramlarda, Hıdırellez'de dolup taştığını belirtip, "Çocukluğumda, Balıkesir büyükşehir olmadığı için burası köydü ve köyümüzün piknik alanı hafta sonları, hele hele bayramlarda, hıdırellezde dolup taşar, şölen havası yaşanırdı. Fakat yıllar içinde şehirlere göç nedeniyle, mahallemizin nüfusu git gide azaldı, nüfus yarıya düştü. Emeklilerden başka kimse kalmadı. Gençlerimiz hayatlarını idame ettirebilmek için şehirlere göç etti. Onlardan bir tanesi de benim. Yıllar önce burada hayvancılık çok üst düzeydeydi ve günlük bir ton süt firmalara veriliyordu. Gün geçtikçe süt ve tarım para etmemeye başlayınca mahalleden kaçış daha da arttı. Burada kalanların pek çoğu tarımsal alanlara çalışmaya gidince mahalle terkedilmiş gibi oluyor. Ben, muhtarımız, mahallemize gönül verenler, dernek yöneticilerimiz ile eski günleri geri getirmeye çalışıyoruz. Bu sene ikinci festivali düzenlemek için hazırlıkları sürdürüyoruz. Görme engelli olmama rağmen, mahallemin eski günlerine dönmesi için elimden geleni yapacağım. Herkesi doğa harikası mahallemize davet ediyorum Bize uğraşımızda belediyelerin destek olmasını istiyorum" dedi.

MAHALLEDE CEM EVİ DE CAMİ DE VAR

Mehmetler Mahallesi'nin eski canlı, hareketli günlerine dönmesinin yöredeki, göç almış yerleri de canlandıracağını vurgulayan Muhtar Sinan Demirtaş, mahalleye gelecek misafirler için, hem cemevi, hem cami bulunduğuna dikkat çekip, "İkisi de tanrının evi, herkes ibadetini istediği gibi yapsın. Bu mahalle konuklarını bağrına basmaya hazır" diye konuştu.

Mahallenin semah ekibindeki kadınlar, çeşitli şehirlerde düzenlenen festival ve etkinliklere katıldıklarını belirtirken, "Biz, başta Edremit, Ayvalık ve Bergama belediyeleri ile pek çok şehrin etkinliklerine çağrı alan ekibiz. Artık yöresel, geleneksel semahımızı kendi mahallemizde, mahallemize gelenlere göstermek istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mehmetler Mahallesi tabelası

Mehmetlerin görüntüsü

Muhtar Sinan Demirtaş konuşuyor

Öğretmen Günaydın Canbay konuşuyor.

Futsal B1 takımının eski kaptanı Hüseyin Eldeş konuşuyor

Yöresel halk oyunlarını oynayan kadınlar konuşuyor.

Detay görüntüler

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR/ BALIKESİR,

===========================================

Vali Karaloğlu'ndan 'hormon' tepkisi

ANTALYA Toptancı Hali'ndeki sahur programına katılan Vali Münir Karaloğlu, sebzede hormon bulunduğu iddialarına, "Seraya hiç girmemiş insanların çıkıp serayla ilgili, domatesle ilgili demeç vermesi çok da şık değil. Televizyonlara çıkıp 30- 40 sene önceki bilgileriyle çiftçinin ürettiği malı kötülemesinler" dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'nde kurulan sahur sofrasında üretici ve komisyoncularla bir araya geldi. Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ile Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Cüneyt Doğan'ın da katıldığı sahurda, Vali Karaloğlu, üretici ve komisyoncuların şikayetlerini dinledi.

'SEBZE TOHUMUNUN İSRAİL'DEN GELDİĞİNE İNANIRDIM'

Sahurun ardından beraberindekilerle hal kompleksindeki üreticileri ziyaret eden Vali Karaloğlu, sebze fiyatları ve üretim şekilleriyle ilgili bilgiler aldı. Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp'ten ürünlerdeki ilaç kalıntısı ve hormon olup olmadığı konusunda da bilgiler alan Karaloğlu, "Bizim şu anda hormon kullanılan ürünümüz hiç yok. Antalya bölgesinde 'hormon' diye bir şey kesinlikle yok. Dölleme olayı bambus arılarıyla yapılıyor" dedi.

Antalya'nın sebze tohumunun merkezi olduğunu da vurgulayan Karaloğlu, "Antalya Valisi olana kadar Türkiye'deki sebze tohumunun yüzde 100'nün İsrail'den geldiğine inanıyordum. Antalya'ya geldiğimde yüzde 100'ünü ürettiğimizi gördüm. Ancak bunu topluma ne yazık ki anlatamıyoruz" diye konuştu.

'30- 40 SENE ÖNCEKİ BİLGİLERLE ÇİFTÇİNİN MALINI KÖTÜLEMESİNLER'

Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp çeşitli televizyon programlarındaki 'hormon' iddialarından şikayet etti. Antalya'da üretilen sebzenin 12 ay yenilebilir kalitede olduğunu anlatan Başkan Alp, "Biz ne kadar söylesek de 'kendi çapımızda konuşuyoruz gibi algılanıyoruz. Üreticinin ürünü, emeği ayaklar altına alınıyor. 'Hormon'u artık dilimizden çıkarmalıyız. Çiftçi kendi ayağına sıkmaz" diyerek Vali Münir Karaloğlu'ndan bu konuda destek istedi.

Vali Karaloğlu ise şunları söyledi:

"Bazı insanlar televizyon programlarında tarım ürünlerinde hormon kullanıldığına ilişkin açıklamalar yapıyor. Seraya hiç girmemiş insanların çıkıp serayla ilgili, domatesle ilgili demeç vermesi çok da şık değil. Bunu bıraksınlar. Çok merak eden varsa gelsin, biz gezdirelim onları. Hocalarımız da gelsin, incelesinler. Televizyonlara çıkıp 30- 40 sene önceki bilgileriyle hala çiftçinin ürettiği malı kötüleme ya da tüketici nezdinde itibarsızlaştırma yapılmasınlar."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Vali Karaloğlu sahur sofrasında

Sofradan detay

Vali hali gezerken diyaloglar

Halden detaylar

Vali Karaloğlu'nun açıklması

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

=====================================

Kızıl tilki ailesi yuva değiştiriyor

KARS'ın Arpaçay İlçesi Doğruyol köyü yakınlarındaki yuvadan başka bir yuvaya taşınan kızıl tilki ailesi ilginç görüntüler oluşturdu. Kameralara yansıyan yuva değişiminde erkek tilki uzunca bir süre etrafı kolaçan ederken, anne tilki de öncede belirlenen yuvaya doğru 5 yavrusunu teker teker taşıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tilkilerin görüntüleri

Yavru tilkiler

Erkek tilkinin nöbet tutması

Anne tilkinin yavrularını taşıması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: KARS,

=====================================

Ramazan Geceleri'nde ateş gösterisi Ankaralıların nefesini kesti

Ankara İncek'te düzenlenen Ramazan Geceleri'nde Türkiye'de ateşle yaptıkları şovlarla tanınan Firestorm Ateş Gösteri Grubu'nun performansını nefes kesti. Düzenlenen programa katılan yaklaşık 650 kişi festival tadında bir Ramazan akşamı yaşadı.

Ankara'nın İncek'te bulunan İncek Loft projesi, Ramazan ayına özel hazırlanan etkinliklerle ev sahipleri ve Ankaralıları ağırlamaya devam ediyor. Akşam iftardan hemen sonra başlayan ve ikincisi gerçekleştirilen 'Ramazan Geceleri' programına katılan yaklaşık 650 kişi festival tadında bir Ramazan akşamı yaşadı.

Ramazan Geceleri etkinliğinin ikinci programı yine Ramazan davulcusunun manileri ile başladı. Manilerin ardından sahneyi komik, eğlenceli ve müzikli gösterileriyle geleneksel bir Ramazan eğlencesi olan Kütahya yöresinin Aşık ile Maşuk gösterisi aldı.

FİRESTORM ATEŞ GÖSTERİ GRUBU İZLEYENLERİ HEYECANLANDIRDI

Eğlenceli Aşık ile Maşuk gösterisinden sonra Türkiye'de ateşle yaptıkları şovlarla tanınan Firestorm Ateş Gösteri Grubu çıkarak nefes kesen gösterilerini gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan çocuklar da danslarıyla geceye renk kattı. Fasıl Grubu'nun performansı sonrasında ise etkinliğin sonuna gelindi. İncek Loft Etkinlik Meydanı'nda hayata geçirilen 'Ramazan Geceleri'nde sokak satıcıları geleneksel kıyafetleri ile karşıladığı ziyaretçilere lokma tatlısı, macun, dondurma, patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı yapıldı. İncek Loft Ramazan Geceleri programının üçüncü ve son etkinliği 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Etkinliğe katılanların görüntü

Aşık ile MaşuK gösterisi

-Firestorm Ateş Gösteri Grubu'nun performansı

-Küçük bir kızın müzik eşliğinde oynaması

-Etkinliğe katılanlarıa yapılan ikramlar

-detaylar

Haber-Kamera: ANKARA

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu
    21:24 Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri, Hasköy Mahallesi'nde bulunan bir gölet yakınında yaralı bir leylek tespit etti. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi ve tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.


Advertisement