Dha Yurt Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 2

Ülkesine dönen Suriyeli sayısı 15 bini aştıSURİYELİ sığınmacıların Ramazan Bayramı nedeniyle Kilis'ten ülkelerine geçişleri devam ediyor.

17.06.2017 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkesine dönen Suriyeli sayısı 15 bini aştı

SURİYELİ sığınmacıların Ramazan Bayramı nedeniyle Kilis'ten ülkelerine geçişleri devam ediyor. 5 günde 15 bini aşkın Suriyeli'nin ülkesine döndüğü belirtilirken, bazı sığınmacılar yanlarında halı ve çamaşır makinesi de götürdü.

Bayram için ülkelerine geçmek isteyen Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturmayı sürdürüyor. Sınır kapısında oluşturulan güvenlik barikatı nedeniyle izdiham olmadı. Ancak, bölgeye gelenler 600 metrelik uzun kuyruk oluşturdu. Fırat Kalkanı Hareketi ile terör örgütlerinden temizlenen bölgelere giden Suriyeli sayısının 15 bini aştığı belirtildi. 5 günden bu yana sınırdaki güvenlik noktasında işlemleri yapılan Suriyeliler, bir süredir uzak kaldığı ülkelerine geçiyor. Bazı Suriyeliler'in, kişisel eşyalarının yanı sıra yanlarında halı ve çamaşır makinesi de götürdüğü görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Sınır hattı

Suriyelilerin oluşturduğu yoğunluk

Çocuklardan görüntü

Ev eşyalarından detay

Geçişler

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

========================================================

CHP İzmir il yönetimi, 'Adalet' yürüyüşüne başladı

Kılıçdaroğlu'na İzmir'den destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasından sonra Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşüne, partisinin İzmir il yönetimi de destek verdi. İzmirli partililerin, etap etap İstanbul'a yürüyecekleri, Gebze'de Kılıçdaroğlu ile buluşacakları açıklandı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT TIR'ları davasında yargılanıp, 25 yıl hapis cezası verilmesi ve tutuklanmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ'lu, üç gün önce Ankara'dan Adalet yürüyüşü başlattı. CHP İzmir il yönetimi de aynı İzmir milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek için, bu sabah yürüyüşe başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan il yöneticileri ve yüzlerce partili, İzmir'den İstanbul'a doğru yürüyüşlerine başladı.

Kortejin önünde açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Milletvekilimiz haksız yere tutuklandı. Genel Başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşüne biz de destek veriyoruz. Sonuç alana kadar bu mücadelemiz sürecek" dedi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da destek verdiği yürüyüşün ilk etabının, İzmir kent çıkışında sona ereceği açıklandı. Partililerin, etap etap yürüdükten sonra Gebze'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kortejine katılacakları açıklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Partililerin yürümesinden görüntü.

Asuman Ali Güven'in açıklamasından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

=========================================

Vatandaşların ısrarıyla sınava alındı

ANTALYA'da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunda Fen Bilimleri sınavına son anda gelen öğrenci, vatandaşların ısrarıyla salona alındı. Görevlilere "Ne olur al" diye seslenen vatandaşlardan biri heyecanlanarak gözyaşı döktü.

Saat 10.00'da başlayan LYS Fen Bilimleri sınavı için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren okullarda olmaya başladı. Kimi adaylar üzerlerindeki takı, piercingleri çıkarırken, sınav salonlarına koşan adaylar da oldu.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde saat 09.45'te görevliler kapıları kapatmaya başladığı anda bir öğrenci okula girmeye çalıştı. Görevlilerin almak istemediği öğrenci için kapıda bekleyen aileler ısrar etti. Aileler, kapıya yönelerek "Ne olur al, henüz saniye dolmadı" diyerek öğrencinin içeri alınmasını istedi. Saate bakan görevliler son anda gelen öğrenciyi de içeri aldı. Öğrencinin durumunu gören bazı vatandaşlar ise heyecanlanarak gözyaşı döktü. Öğrencinin alınmasıyla vatandaşlar alkışlarla görevlilere teşekkür etti.

Saat 09.45'ten sonra polisler, okulun önünde bekleyen vatandaşları ses yaptıkları gerekçesiyle uzaklaştırdı. Bazı aileler yanlarında getirdikleri kilimlerin üstünde otururken, bazıları da yanlarında getirdikleri Kuran'ı okudu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Sınava giren öğrencilerin aranmasından görüntü

Sınava koşarak gelen bir öğrenciden görüntü

Dışarıdaki velilerden ve polisten görüntü

Polisin dakika uyarısı

Saatten görüntü

Polisin kapıyı kapatması

Bir öğrencinin koşarak gelmesi

Polisin içeriye almak istememesi

Vatandaşların ısrarı ile polisin öğrenciyi içeriye alması

Vatandaşların alkışlı desteği

Bir kadının ağlaması

Polisin vatandaşları bina girişi önünden uzaklaştırması

Kuran okuyan bir kadın ve adamdan görüntü

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=========================================

LYS'ye giren çocukları için dua ettiler

ADANA'da Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Fen ve Yabancı Dil sınavlarına katılan öğrencilerin anneleri çocuklarına Kuran-ı Kerim okuyarak destek verdi.

ÖSYM'nin uygulamaya koyduğu ve daha önce de tartışmalara yol açan kural gereği saat 10.00'da başlayacak sınav için kapılar yine 09.45'te kapandı. Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda bu hafta sınava girmek isteyen öğrenciler, salonlara zamanında geldi. Görevliler ise öğrencilerin geç kalmaması için sık sık uyarılarda bulundu. Çocukları sınavda olan anneler yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerim'den dualar okuyarak, sınavda ter döken çocuklarına destek verdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Güvenliğin son 1 dakika kaldığını söylemesi

Kapıda bekleyen veliler

Dışarda oturan ve dua okuyan veliler

Velilerin konuşması

Dışarda Kuran okuyan veliler

Kurandan genel ve detay görüntü

Okulun tabelası

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=================================================

Gülmen ve Özakça için 100 balon

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği öncülüğündeki bir grup, Ankara'da, görevlerinden ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan, sonrasında ise tutuklanan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın eylemlerinin 100. günü için gökyüzüne 100 balon bıraktı.

Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği öncülüğünde yaklaşık 100 kişi, ellerindeki beyaz balonlarla Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Grup eylem sırasında, "Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz", "Nuriye, Semih yalnız değildir", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganları attı. Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Bodrum Temsilcisi Ahmet Paksoy, "Üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz. Ayrıca KESK'e bağlı sendikalardan, sendikal faaliyetleri nedeniyle hukuksuzca tutuklanmış olan yaklaşık 70 kamu emekçisinin de serbest bırakılmasını ve haksız, hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından eyleme katılanlar, üzerinde Semih ve Nuriye yazılı 100 beyaz balonu, açlık grevinin 100'üncü günü nedeniyle gökyüzüne bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Eylemden görüntü

Balonlardan

Paksoy'un basın açıklamasını okuması

Sloganlar

Balonların gökyüzüne bırakılması

Haber: Nilüfer DEMİR, Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM(Muğla), DHA)

=================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement