Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)BURSA'DA FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 19 DOKTOR ADLİYE'DE BURSA'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, gözaltına alınan 19 doktor adliyeye sevk edildi.

21.06.2017 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BURSA'DA FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 19 DOKTOR ADLİYE'DE

BURSA'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, gözaltına alınan 19 doktor adliyeye sevk edildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kamu Hastaneleri Birliği ile sağlık ocaklarında doktor olarak çalışırken meslekten ihraç edilen ya da açığa alınan 21 doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta  zanlılara ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 19 doktor gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Sorgulamaları tamamlanan zanlılar Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiler.  Haklarında yakalama kararı bulunan 2 doktor ise aranıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Zanlıların Adliyeye getirilmesi

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,-

================================================

2)HATAY'DA ÖLÜ BEYAZ BALİNA KIYIYA VURDU

HATAY'ın Arsuz İlçesinde 12 metre uzunluğundaki ölü beyaz balina kıyıya vurdu.

Karaağaç Mahallesi'nde bir haftadır denizden kötü koku bir koko geldiğini fark eden vatandaşlar, dün sahile gittiklerinde kıyıya vurmuş 12 metre uzunluğunda ölü beyaz balina ile karşılaştı. İhbar üzerine sahile gelen polisler, durumu sahil güvenlik ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri Fakültesi görevlilerine bildirdi. Yetkililer, rüzgar ve dalgaların şiddeti nediyle ölü balinayı bulunduğu yerden çıkartamadı. Bazı vatandaşlar, ölü beyaz balinanın bir haftadır sahile yakın kesimlerde deniz üzerinde gördüklerini iddia ederken, yetkililerin balinayı bugün sahilden çıkartmayı planladığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kıyıya vuran ölü beyaz balinadan görüntü

Sahile vuran dalgalardan görüntü

Süre: 00'51" Boyut: 52,7 MB

Haber - Kamera: Ufuk AKTUĞ/ARSUZ,(Hatay),

================================================

3)SİVEREK'TE SAKAL-I ŞERİF SAHURDA ZİYARETE AÇILDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, sahur vakti ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler Ulu Cami'de uzun kuyruk oluşturdu.Camikebir Mahallesi'nde bulunan Ulu Cami'deki Sakal-ı Şerif, sahur vakti İlçe Müftüsü Burhan Barut ve görevliler tarafından dualarla korunduğu kasadan çıkarıldı. İçinde bulunduğu 40 bohça, dualar eşliğinde açılarak Sakal-ı Şerif vatandaşların görmesi için hazırlanan özel kutuya konuldu ve ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerifi görmek isteyen vatandaşlar, cami avlusundan dışına uzanan uzun kuyruklar oluşturdu.  Vatandaşlar, Sakal-ı Şerif görüp uzun süre dua etti.Müftü Burhan Barut, Yavuz Sultan Selim döneminde Siverek'e getirilen Sakal-ı Şerif'in özenle korunduğunu kaydederek, "Yavuz Sultan Selim döneminde özel hediye edilmiş ve Siverek'e getirilirken konaklandığı her yerde kurban kesilerek buraya kadar getirilmiştir. Sakal-ı Şerif Çarşamba günü akşam saat 16.00'ya kadar erkekler, Perşembe günü ise saat 08.00'den akşam 16.00'ya kadar bayanların ziyaretine açık kalacak" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Görevliler tarafından Sakal-ı Şerif'in çıkarılması

Omuzlarda taşınması

Sarıldığı 40 örtünün açılması

Şakal-ı Şerif

Ziyaret edenler

Oluşan uzun kuyruk

İlçe müftüsünün konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 573 MB

================================================

4)CENNET BOZBURUN'DA KAÇAK OTEL İNŞAATI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, denize sıfır, kaçak yapılan otel inşaatının Kaymakamlık ve Valiliğe yapılan şikayetlere rağmen tüm hızıyla devam ettiği ileri sürüldü. Kaçak olduğunu bilmesine rağmen otel inşaatını yaptırdığını belirten Mehmet Ali Ay, "Ailemizin geleceğini düşünmek zorundayım" dedi.Marmaris'e 55 kilometre mesafedeki Bozburun Mahallesi'ndeki Adatepe Mevkisi'ndeki, imar izni bulunmayan ve SİT alanı olan, 150 ada ve 32 parseldeki 336 metrekarelik alana kafeterya işletmecisi Mehmet Ali Ay tarafından bir süre önce 2 katlı, 12 odalı otel inşaatı başlatıldı. İddiaya göre kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan otel, bitişikteki 33 parsele 1.5 metre, 35 parsele de 1 metre kadar girdi. Ay, denize sıfır otel inşaatının önündeki denizin içine 40 metrakerelik bir duvar ördürdü. Ay'ın 33 parselin sahibi olan halası Naciye Bedir'in kızı Deniz Uslu, kaçak olduğunu ileri sürdüğü otelin fotoğraflarını çekip, Marmaris Kaymakamlığı ve Muğla Valiliği'ne şikayetçi oldu.

KAÇAK OTEL İNŞAATINA GÖZ YUMULUYOR İDDİASI

Ancak, buna rağmen inşaata göz yumulduğunu ileri süren Uslu, "Otel inşaatı 1.5 metre kadar bizim arazimize girdi. Tamam belki bu o kadar önemli değil ama denize sıfır olmasından çok rahatsızım. Kıyı Kanunu ihlal edilirken, 40 metrekarelik bir kamu arazisine tecavüz var. Normalde denizden 3 metre geri çekilmesi gerekirken denizin içine duvar örmüşler. Binayı kendi arazisine tamına tamına oturtmuş. Foseptik çukuru otelin altında ama çukurların boşaltılması için döşenmesi gereken boruları ya bizim araziye ya da diğer taraftaki araziye döşemesi gerekiyor. Buna izin vermiyoruz. Bu da foseptikler dolunca denize sızdırma olacağı anlamına geliyor. Gerekli şikayetlerimizi yaptık ama mahkeme kararıyla inşaatı durduramadık. Belediyeye gittik, bir yetkiliyle görüşemedik. İnşaat son sürat devam ediyor. Bugün buna göz yumulursa yarın başkaları da yapar. Burada herkes birbirinden çekiniyor. Şikayetimle belki ben de onlarla sorun yaşayacağım ama önemli değil. İnşaatın durdurulmasını istiyoruz" dedi.

Kaçak olduğunu belirtiği otel inşaatına tepki gösteren mavi yolculuk teknesi kaptanı Şadi Çelik, "Bozburun'un sorunları anlatmakla bitmez. Bozburun mavi yolculuğun merkezlerinden birisi. Atıklar ortalıkta. Sintine boşaltabileceğimiz sistem sadece burada yok. Yapılaşma konusu Bozburun'da zaten baştan sona yanlış. İmar planı yok. Hepsi çarpık yapılaşma. Yeni yapılanları yetkililer de biliyor, mühürlüyor ama aldıran yok. Yıllardan bu yana bu böyle devam ediyor. Bu otel inşaatı bu yalışlardan biri" dedi.

Bozburun'da yaşayan Ünal Geniş de "Buraya imar planı getirilip de her şey yasalara uygun olsa sıkıntı yaşanmaz. Sömbeki Adası'na gittiğinizde bütün evlerin aynı planla yapıldığını görürsünüz. Burada imar olmadığı için yapılaşma düzensiz. Yasal olmayan işlemler seçim öncesinde affediliyor. Evimiz, kaçak otel inşaatının yapıldığı Adatepe Mevkisi'nde, bu bölgede, birçok otel var. Ancak, bir yolumuz bile yok" dedi.

OTEL İNŞAATINI KAÇAK OLDUĞUNU BİLE BİLE YAPMIŞ

İlçe dışında olduğu için DHA muhabirine telefonda açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Ay ise kaçak olmasına rağmen oteli gözünün karartıp, yapmaya başladığını belirtip, şunları söyledi:

"Bozburun, Selimiye ve Söğüt mahallelerinde 1500 civarında kaçak yapılaşma nedeniyle verilmiş yıkım kararı ve kesilmiş cezalar var. Yasak olduğunu bile bile inşaatı yaptım. Ailemizin geleceği düşünmek zorundayım. Devletimiz, buralara çözüm getirmesi gerekir. Yoksa bu yarımadada herkes, her gün suç işlemeye devam edecek. Cezalar yazılıyor ama bu nereye kadar böyle devam edecek? Arazilere tecavüz yok. Bir yanım amcam, diğer yanım halam. Ön tarafa, denize ben yokken duvar yapılmış. 100 metrekarelik plaj ve şezlong için zaten hakkımız var. Buranın ecrimisilini ödeyeceğim. Duvarı bu nedenle yıktırmadım. İnşaat için de zaten 190 bin lira ceza kesildi" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kaçak yapıldığı iddia edilen otelin inşaat görüntüleri

-Adatepe mevkiinden değişik görüntüler

-Deniz Uslu, Şadi Çelik ve Ünal Geniş ile röp.

Haber-Kamera: Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS, (Muğla),

===================================================

5)KANOYLA TÜRKİYE'NİN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR

ANTALYA'dan kanoyla çıktıları yolculukta Çanakkale Boğazı'na ulaşan Onur Erdoğan ve İrfan Emek, ülkenin kıyı şeridindeki güzelliklere dikkat çekiyor. Kanolu gönüllü turizm elçileri, seyahatleri sırasında çektikleri görselleri sosyal medya hesaplarından dünyaya canlı yayınlayarak, Türkiye'nin turizm merkezlerinin bilinirliğine katkı sunuyor.

Son yıllarda ilgideki düşüşe karşın ülkenin kıyı şeridinde keşfedilecek birçok cennet köşesi olduğuna dikkat çekmek için bindikleri kanolarla Antalya'dan İstanbul'a gitmek üzere 1 Nisan'da yola çıkan Onur Erdoğan ve İrfan Emek, zorlu geçen 82 günlük yolculuğun ardından Çanakkale'ye ulaştı. Kentte turizmin gelişmesine katkı sunmak amacıyla kurulan Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği'nin Başkanı Timur Kara, kanolu gönüllü turizm elçilerini kordon boyunda karşıladı. Kara, "Bugün iki tane inanan arkadaşımızla beraber buradayız. İnanan diyorum, çünkü gerçekten de zoru başardılar. Yolculukları İstanbul'a kadar devam edecek. Şu anda Çanakkale'de mola verdiler. Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği olarak bu arkadaşlara Çanakkale'de ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki, Çanakkale'nin tanıtımında bu arkadaşların da emeği geçmiş olacak" dedi.Kanoyla çıktıkları yolculuğunun amacını anlatan Onur Erdoğan, "Antalya'da turizmle ilgileniyoruz. 1 Nisan'da yolculuğumuza başladık. Geçtiğimiz yıllarda kanolarla böyle gittiğimiz sahil kenarları oluyordu. Projeyi büyüttük. Koyları gezerek, İstanbul'a kadar gitmeye karar verdik. Türkiye sahillerinin gizli saklı cennetlerini tanıtıyoruz. Bunun dışında ülkemize eksik olan sportif denizciliği de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Herkes kanoyla seyahat edebilir. Kanoyla seyahatimizde 82'nci günümüzdeyiz. Yaklaşık 20 ya da 25 gün sonra, İstanbul Beşiktaş iskelesinde yolculuğumuzu bitirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz, Türkiye'nin kıyı güzelliklerini paylaşmak, tekrar gündeme getirmek" dedi.Yolculuk sırasında en çok hava koşullarıyla mücadele verdiklerini ifade eden Onur Erdoğan, başlarından ilginç olaylar geçtiğini de belirterek, "Menderes deltasında 8 tane mülteci bizden yardım istedi. Kaçmak için Samos Adası'na giden tekneyi bekletmişler. İki gün aç ve susuz kalmışlar. Bizden de el sallayarak yardım istediler. Çocuk ve bebekler dahil toplam 8 kişi vardı. Kendilerine yiyecek ve içecek verdik. Sahil Güvenliği ve jandarmayı aradık. Geldiler, kurtardılar. Sahil Güvenlik Komutanlığı yolculuk süresince bize her konuda destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Ülkenin birçok sahil kesimindeki güzellikleri görmelerine rağmen Çanakkale'de değişik projeleri olduğunu ifade eden İrfan Emek, "Zaten herkes Türkiye'nin güzelliklerini biliyor. Özellikle Almanya'da tabii ki Antalya, Kemer, Bodrum Kuşadası gibi büyük turistik bölgeleri herkes biliyor. Ama Almanya'da Çanakkale'yi sorsanız herkes daha bilmiyordur. Kekova'yı örnek olarak. Yurt dışında tanınmayan hala birçok güzellikler var. Bunların fotoğraflarını, videolarını sosyal medyada canlı yayınlarla paylaşıyoruz" diye konuştu.

Şu ana kadar kürek çekerek 1200 mil yol kat eden Onur Erdoğan ve İrfan Emek'in varış noktası İstanbul olacak ve toplamda 1500 mile ulaşacak.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kanolu gönüllü turizm elçilerinden görüntü

Onur Erdoğan konuşma görüntü

İrfan Emek konuşma görüntü

Timur Kara konuşma görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

======================================================

6)BODRUM BAYRAMA HIZLI GİRİYOR

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, sıcak havayla birlikte bayrama sayılı günler kala kentteki hareketlilikte arttı. Plajlarda bulunan eğlence mekanları ve beach club'lar, deniz içerisinde salıncaktan köpük partisine kadar birçok farklı etkinlik düzenlerken; sahillerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Haftasonu başlayacak tatil öncesinde sahillerde, renkli görüntüler ortaya çıkmaya başladı. Hava sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 21 dereceye yükseldiği turistik kentte, plajlar yerli ve yabancı turistlerle doldu. Plajda güneşlenenlerin yanı sıra kendisini kuma gömenler, su sporları yaparak serinlemeye çalışanlar göze çarptı. Bazı beach club'lar ise denizin içerisine salıncak kurup, köpük partileri düzenleyerek turistlerin eğlenceli vakit geçirmesini sağladı. Gümbet Plajındaki Alora Beach'ın düzenlediği köpük partisinde onlarca kişi, müzik eşliğinde çılgınca dans etti, eğlendi. Rus ve Ukraynalı seksi dansçılar ise barın üzerine çıkarak yaptıkları danslarla erkeklerin nefeslerini kesti. İşletme sahibi Erol İlhan, "Gördüğünüz gibi turistin istediğini verince beach clup dolup taşıyor. Yüksek fiyat politikasından uzakta durduğumuz gibi gelen yerli ve yabancı müşterimize en iyi şekilde ağırlayıp, buradan mutlu olmasını sağlayacak eğlenceler düzenliyoruz. Krizin bahanesine sığınmıyoruz, bayramdada büyük hareketlilik olacak inşallah" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Denize girenler güneşlenenler deniz içerisindeki salıncak, kendisini kuma gömenler

Kalabalık görüntüler genel detay görüntüler plajdan

Köpük partisinden ve seksi dansçılardan görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), DHA)

===================================================

7)ADLİYE BAHÇESİNDE İFTAR VERİLDİ

ANTALYA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliye bahçesinde iftar yemeği  verildi.

Adliye bahçesindeki iftar yemeğine, hakimler, savcılar başta olmak üzere 1100'ü adliye çalışanı, 400'ü yakınları olmak üzere toplam 1500 kişi katıldı. Antalya Müftüsü Osman Artan'ın dualarıyla başlayan iftar yemeğinde Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, masaları tek tek dolaşarak katılımcıları selamladı, onlarla sohbet etti. Adliye yemekhanesinde hazırlanan iftar yemeğinin servisinde ise cezaevinden destek alındı. Yemekte adliye çalışanlarının çocukları ise adliye bahçesinde geçen hafta kurulan oyun ve spor alanında oynadı. Çocukları eğlendirmek için iftar yemeğinde palyaçolar da görev aldı. Antalya adliyesinde ilki gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, önümüzdeki aylarda adliye personelinin katılımıyla Antalya'nın doğusuna ve batısına geziler düzenleyeceklerini de söyledi. Adliye çalışanlarının çocukları ise adliye bahçesinde geçen hafta kurulan oyun ve spor alanında oynadı.

İftar yemeğinin ardından emekliye ayrılan adliye personeline plaket verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Yemekten görüntü

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın masaları dolaşması

Spor alanında oynayan çocukların görüntüleri

Başsavcı Ramazan Solmaz'ın sohbetleri

Antalya Müftüsü Osman Artan'ın dua ettirmesi

Antalya Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın konuşmaları

Plaket töreni

Hakimlerden görüntüler

268 MB/// 08.26"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

======================================================

8)AVM'DEKİ YANGIN KORKUTTU

İZMİR'in Bergama İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinde (AVM), henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması sürerken, dükkanlardan 3'ü yandı.

Bergama- İzmir Karayolu Küçükkaya Mevkii'nde bulunan, Olympos Alışveriş Merkezi'nde, bugün saat 04.00'te, mobilya mağazasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İçinde 1 kahve dükkanı ile 3 ayrı mobilya mağazası bulunan 4 işletmeli, 2 katlı, 3 bin metrekare alana kurulu AVM'den yükselen dumanları görenler, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Bergama, Kınık ve Dikili'den itfaiye ekipleri yangın yerine sevk edildi. Çalışma başlatan ekipler, yangının bitişikteki diğer AVM'ye sıçramasını engelledi. Ancak yangın çıkan AVM'deki 4 işletmeden 3'ü tamamen, biri kısmen yanarak zarar gördü. Yangının erken saatlerde çıkması ve sadece bekçinin bulunması olası bir faciayı engelledi. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. İtfaiye ekiplerinin yürüttüğü söndürme çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yangında alevli görüntü

Yangın söndürme çalışmalar

Haber- Kamera: Cevdet ŞEN/ BERGAMA (İzmir),

====================================================

9)2 GÜNDE GETİRİLEN MALZEMELERE 2 SAATTE ÇALDILAR

ADANA'da villa inşaatına gelen hırsızlar, kapıyı kırarak girdikleri depodan 30 bin lira değerindeki banyo malzemelerini çaldı. Firma sahibi İlker Gönen, 2 günde inşaata taşınan malzemelerin, 2 saatte çalındığını söyledi.Olay, merkez Çukurova İlçesi Karslılar Mahallesi'nde meydana geldi. Gece bilinmeyen bir saatte inşaata gelen hırsızlar, deponun plastik kapısını kırarak içeri girdi. Hırsızlar 30 bin lira değerindeki banyo malzemeleri çalarak kayıplara karıştı. Sabah montaj için inşaata gelen ustalar, 12 eve ait klozet ve lavaboların yerinde olmadığını görünce, inşaat sahibi İlker Gönen'e haber verdi. Kısa bir sürede inşaata gelen Gönen, " Bu malzemeleri 2 günde kamyonla zor getirdik, hırsızlar 2 saat içinde her şeyi alıp götürmüş" dedi.

Polisler, hırsızların kapı kilidini kırarak içeri girildiğini belirleyerek yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Villa inşaatı önündeki polis aracının görüntüsü

Binanın genel ve detaly görüntüleri

Polislerin binada inceleme yapması

Firma yetkililerinin polise olayı anlatması

İnşaat sahibi İlker Gönen'in konuşması

Kırılan pimapen kapının görüntüsü

Villanın içinden görüntü

İnşaatın genel görüntüsü

SÜRE: 02'15"    BOYUT: 137 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement