Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Kılıçdaroğlu: Her türlü baskıya provokasyona karşı hazırlıklıyız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 14. gününde yaptığı açıklamada, "Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor.

28.06.2017 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: Her türlü baskıya provokasyona karşı hazırlıklıyız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 14. gününde yaptığı açıklamada, "Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşe katılan vatandaşlarım hep birlikte alkışlıyoruz. İstanbul'a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 14.gününe, Kalıcı Konutlar yolu Yunus Market mevkiinden başladı.  Öncesinde kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Yürüyüşümüzün 14. günündeyiz yine güzel bir gün. Güneşimiz olağanüstü bir doğamız var. Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli, güzel hale geliyor" açıklamasında bulundu.

"ELLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN ŞİDDETE KALKMADI VE KALKMAYACAK"

Yürüyüş sırasında olan protestolara da değinen Kılıçdaroğlu, "Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşe katılan vatandaşlarım hep birlikte alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz güzel bir örnek olması açısından Türkiye geleneği açısından güzel bir örnek olması açısından son derece önemli. Adalet, adalet adalete dedik ve bağlamda yürüyüşüme devam ediyoruz. Azimli, kararlıyız" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ BASKIYA, PROVOKASYONA KARŞI HAZIRLIKLIYIZ"

Kılıçdaroğlu, "İstanbul'a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız. Dün de söylemiştim 12 maddelik bir uyarı metni genelge hazırlamıştık. Katılımcıların tamamı bu genelgeye uydu. Bütün  katılımcılara yürekten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Görüntü dökümü

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: DÜZCE

==========================================

Suriye'den yapılan taciz ateşine misilleme

SURİYE'de, terör örgütü PYD/ YPG tarafından Maranaz bölgesindeki Türk ve ÖSO askerlerine doçkayla taciz ateşi açılan bölge, misliyle ateş altına alınarak hedefler imha edildi.

Suriye'nin terör örgütü PYD/YPG bölgesinden saat 21.30 sıralarında Kilis'e komşu Azez'in güneyindeki Maranaz bölgesinden sınırdaki Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Türk ve ÖSO askerlerine doçkayla taciz ateşi açıldı. Kimsenin yaralanmadığı ve herhangi bir zaiyatın olmadığı olayın ardından sınırda konuşlu birlikler tarafından ateşin açıldığı bölgeye uluslararası angajman kuralları kapsamında misilleme yapıldı. Ateşin açıldığı bölgedeki terör hedefleri top atışlarıyla imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan da yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: " Fırat Kalkanı Harekatı Azez meskun mahalli güneyi Maranaz bölgesinde bulunan ÖSO unsurlarına yönelik olarak PYD/YPG/ PKK mensubu teröristler tarafından 27 Haziran 2017 tarihinde akşam saatlerinde Doçka silahı ile yapılan taciz atışlarına bölgede bulunan ateş destek vasıtaları kullanılarak misliyle karşılık verilmiş, tespit edilen hedefler imha edilmiş/etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü Dökümü

---------------------

ARŞİV

-Yapılan atışlardan görüntü

Haber: KİLİS

==============================

Çanakkale'den İstanbul'a tek başına yürüyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek veren Burhan Çakmak, Çanakkale'den İstanbul'a kadar yürüyecek.

İstanbul'dan Çanakkale'ye tatile gelen 30 yaşındaki Burhan Çakmak, tatilini yarıda kesip CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek olmaya karar verdi. Çanakkale'deki Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıkan Burhan Çakmak, 350 kilometre yol kat ettikten sonra İstanbul'a ulaşmayı planlıyor. Çanakkale, Tekirdağ üzerinden İstanbul'a ulaşacağını söyleyen Çakmak, 20 gün içinde İstanbul Maltepe Cezaevi önünde 'Adalet Yürüyüşü' grubuna dahil olacak.

Cumhuriyet Meydanı'nda elinde 'Adalet İçin Yürüyorum' yazılı pankart ve üzerindeki 'Adalet' yazılı yelek ile yola çıkan CHP'li seçmen Burhan Çakmak, "Çanakkale'den İstanbul'a tek başıma adalet yürüyüşü başlattım. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amaçlı bu yürüyüşü gerçekleştiriyorum. Vekilimiz Enis Berberoğlu için başlatılan bu yürüyüşte, ben de 350 kilometrelik yürüyüşümü 20 gün içinde Maltepe Cezaevi önünde sonlandıracağım. Yürüyüşe devam eden Kemal Kılıçdaroğlu ve grubuna dahil olacağım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Burhan Çakmak'tan detay görüntü,

-Burhan Çakmak'ın konuşması.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==============================================

'Canım ciğerim' diyerek büyüttüğü evladının ciğeriyle hayata tutundu

İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde karaciğer tedavisi gören 47 yaşındaki Mehmet Dağyar, oğlu Dağıstan Dağyar'ı 23 yıl boyunca "canım ciğerim" diyerek sevdi. 4 ay önce hastaneye giden Mehmet Dağyar'a, yaşamasının karaciğer nakline bağlı olduğu söylendi. "Canım ciğerim" dediği oğlunun ciğeriyle hayata tutundu.

Muş'un Bulanık İlçesi'nde beş çocuğundan biri olan oğlu Dağıstan Dağyar ile dönercilik yapan Mehmet Dağyar, rahatsızlanınca hastaneye gitti. Buradaki kontrol ve testlerden sonra karaciğerinden rahatsız olduğu belirlendi. 4 ay önce hastaneye giden Mehmet Dağyar'a, yaşamasının karaciğer nakline bağlı olduğu söylendi. 23 yıl boyunca "Canım ciğerim" dediği oğlu Dağıstan Dağyar babasının tedavisi için internet üzerinden araştırma yaptı, çevresinden gelen tavsiyeler üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne, nakil için başvuruda bulundu. İzmir'deki kontrollerde de nakil olması gerektiği ifade edilen Dağyar için, uygun karaciğer aranmaya başlandı. Ancak bu sırada babasının kadavradan uygun karaciğer bekleyip zaman kaybetmesini istemeyen oğlu Dağıstan Dağyar, gönüllü verici oldu.

BABASINA CAN VERDİ

Testler sonrasında Dağıstan'ın babasına karaciğer verebileceği saptandı. Geçen 20 Haziran'da Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu'nun yönetimindeki ekibin başarılı operasyonuyla, Dağıstan'ın karaciğerinin bir bölümü alınıp, babasına nakledildi. Bir gün yoğun bakım ünitesinde yatırılan baba ile oğlu, ardından servise alındı. Hastanede tedavileri birlikte süren, baba oğulu, diğer yakınları da yalnız bırakmadı. Büyük fedakarlıklarla büyüttüğü oğlu Dağıstan'ın elini hiç bırakmayan Mehmet Dağyar, kendisine yeni bir hayat sunan oğluna minnet duyduğunu söyledi. Mehmet Dağyar, "4 aydır rahatsızdım. O askere gidip gelmişti. Oğlum araştırmış bu hastaneyi tavsiye etmişler. Ben oğluma çok minnettarım. Kendi iradesiyle karaciğerini verdi. Baba olarak en büyük değeri, hediyeyi verdi" dedi. Babasının hasta olmasına dayanamadığını anlatan Dağıtsan Dağyar da, "Babamın kadavraya yazılmasına izin vermedim. Bazı hastaneleri araştırdım. Buraya getirdim. Kendim organımı vermek istedim. Testlere girdik. Uyumlu olduğu söyledikleri zamanda düşünmeden kabul ettim. Babamın hayatını kurtarmak, yaşayacağını bilmek güzel bir duygu. Onun kurtulması en büyük değerdi. Ben babamı düşündüm, kendimi değil. Aile birlikte olunca güzele sağlıklı olsunu yeter" dedi.

NAKİLLER ARTMALI

Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, "Ameliyat başarılı geçti. İkisinin sağlığı iyi. Ancak organ bağışı için önemli çalışmaların yapılması lazım. Biz nakil merkezimiz kurulduğundan beri 322'si canlıdan olmak üzere toplam 585 nakil yaptık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Baba ile röportaj.

Oğlu ile röportaj.

İbrahim Astarcıoğlu'yla röhörtaj.

Hastanede görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

==================================================

Zihinsel engelliler iş sahibi oldu

Lüks otomobillerin kapı ve toz fitilleri onlardan

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (MOSB) Zihinsel Engelli Korumalı İşyeri'nde (ZEKİ) faaliyet gösteren 12 atölyede, toplam 26 zihinsel engelli, diğer işçilerle aynı maaşa ve sosyal haklarda üretime katılıyor. Dünya çapında ünlü otomobil firmalarına sızdırmazlık ürünleri imalatı yapan  Standart Profil'e bağlı Zihinsel Engelli Korumalı İşyeri'nde (ZEKİ) çalışan 8 engellinin ürettiği kapı ve toz fitilleri, yurt dışındaki farklı fabrikalarda Audi Q7, Fiat, Volkswagen otomobillerinde kullanılıyor. Manisa Zihinsel Engelliler Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Rabia Keskin, ZEKİ ile engelilerin önyargıları yıktığını söyledi.

MOSB tarafından Yunusemre İlçesi Keçiliköy Mahallesi'nde zihinsel engelli gençler için korumalı işyeri yapıldı. Geçen Ocak ayında faaliyete başlayan ve içinde 12 atölyenin yer aldığı merkezde, şimdilik 8 zihinsel engelli Standart Profil Fabrikası'nda kapı ve toz fitilleri, 8 engelli de Teleset Fabrikası'na kablo üretmeye başladı. Vestel'de de 10 zihinsel engelli genç üretime katılıyor.  Önümüzdeki günlerde kurulucak bir atölyede de Bosch'a bağlı 8 zihinsel engelli bireyin istihdam edilmesi planlanıyor. Saat 09.00'da işyerine servislerle gelen engelliler, akşam yine servislerle evlerine bırakılırken, üretime katkı sağlamanın da sevincini yaşıyor.

Standart Profil-2 Fabrika Genel Müdürü Ergenç İneler, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren tesislerindeki diğer işçilerle aynı haklara sahip ve aynı maaşı alan 8 zihinsel engelli birey, Audi'nin Q7 modeli ile Fiat ve Volkswagen otomobillerinin sızdınmazlık parçalarının üretimini yaptığını söyledi. İneler, "Bu çocuklarımızın her birinin birbirinden farklı özellikleri var. Bu çocuklarımızın  Zihinsel Engelli Korumalı İşyeri'nde (ZEKİ) ürettiği sızdırmazlık fitillerin hepsi yurt dışındaki farklı fabrikalarda farklı araçların üzerine takılarak değer olarak başka insanların kullanımına sunuluyor. Çalışan 8 zihinsel engellimiz gerçekten çok iyi performans gösteriyorlar. Bu performansları hergün hem iş güvenliği hem kalite hem de üretim açısından takip ediyoruz. Onların performansından çok memnunuz" diye konuştu.

"DAHA ÇOK İŞ İSTEMEYE BAŞLADILAR"

Zihinsel engelli bireylerin artık kendilerinden daha çok iş istediğini belirten İneler, "Yaklaşık 3 aydır çalışıyoruz. İlk gün başladığımızda çok az üretim yaptık. Kimi zaman hiç yapamadık kimi zaman ise bir tane yapabildik. İkinci, üçüncü gün derken, aylar geçtikten sonra yüzde 100 üretim hacmimize ulaştık. Çocuklarımız ile birlikte geçen hafta bir toplantı yapmaya geldik. Onlarla birlikte öğle yemeği yedik. Bize, 'Biz, bu işi yapmak istiyoruz. Artık bize daha çok ve zor işler verin' dediler. Şimdi bunun için çalışıyoruz. Nasıl işler yapacaklarını araştırıyoruz. Nasıl işler yapacaklarına beraber karar vereceğiz" dedi.

"3'ÜNCÜ FABRİKAMIZI KURDUK"

ZEKİ bünyesindeki zihinsel engelliler sayesinde üçüncü fabrikalarını kurduklarını vurgulayan İneler, "Bir katma değer yaratmak, bir emek sarf etmek herkesin hoşuna gidiyor. Ama bireylerimiz hayatlarında ilk defa bu katma değeri yaratıp karşılığını aldığı için hem kendilerine, hem ailelerine, sonra bu şehre, organize sanayi bölgesine ve arkasından da tüm Türkiye'ye katma değer sağlıyor. Bizde bunu Standart Profil Manisa üçüncü fabrikası olarak adlandırdık. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde iki fabrikamız vardı. Çok büyük bir fırsatla burayı üçüncü fabrika olarak hizmete soktuk. Artık üçüncü fabrikamızdaki bu bireylerimizin sağlayacağı katma değer ile çok daha iyi noktalara geleceğimize inanıyoruz" dedi.

"BİR DAKİKA BİLE KAYBETMEYİP ŞUBE AÇSINLAR"

Başta Manisa Organize Sanayi bölgesi'nde faaliyet gösterenler olmak üzere sanayicilere seslenen İneler, şunları söyledi:

"Bir dakika bile zaman kaybetmesinler ve burada bir şube açsınlar. Korumalı işyerine onlarda destek olsunlar. Hem üretimleri artsın hem de o üretimin sağladığı katma değer ile bu çocuklarımız daha güzel işlere sahip olsunlar" dedi.

"KENDİLERİNE ÖZGÜVEN GELDİ"

ZEKİ'deki Korumalı İşyeri öğretmeni Esma Keskin ise, 8 zihinsel engelli bireyin çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade edip, engelli bireylerin mutluluklarının ailelerine de yansıdığını söyledi. Keskin, "Buradaki bireylerimizin yine buradaki İş Eğitim Uygulama Merkezi'nden mezun olan öğrencilerimiz. Burada iş edindiler. Başlardaki 3 haftalık iş tekrar eğitiminden sonra çok iyi hale geldiler. Çalışmak onlar için çok büyük bir mutluluk. İşe başladıkları gündeki çabalarıyla, şimdi çabaları arasında çok büyük fark var. Kendilerini geliştirdiler ve hızlandılar. Özellikle para kazanmak onları çok sevindirdi. Kendilerine bir özgüven geldi" dedi.

"ÖN YARGILARI YIKTIK"

Manisa Zihinsel Engelliler Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Rabia Keskin ise bugünleri çok beklediklerin belirtip, "Zihinsel engelli bireyler, hep kıyıda köşede duruyordu. Toplumda hep, 'Bunlar iş yapamazlar. Birşeyi beceremezler' şeklinde bir önyargı vardı. Ama ZEKİ sayesinde bu ön yargıyı yıktık. Çocuklarımız işe başladılar" dedi.

HER BİRİNİN HAYALİ VAR

ZEKİ'de Standart Profile üretim yapan 29 yaşındaki zihinsel engelli Süleyman Eryılmaz, çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtip, "İlk maaşımla annemi yemeğe götürdüm. İkimizde mutlu olduk. Bundan sonraki hayalim birikim yaparak kendi işimi kurmak" dedi.

28 yaşıdaki zihinsel engelli Ali Çelik Kanat de ilk maaşıyla yatırım yaptığını ifade ederek, "Artık evimin erkeği oldum. Çalışıyorum ve para kazanıyorum. Maaşımla altın alarak yatırım yapıyorum. Yatırımımla iş kuracağım" diye konuştu.

28 yaşındaki bir diğer zihinsel engelli Nazım Hikmet Er de maaşından birikim yapıp, ev almayı hedeflediğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-ZEKİ bünyesinde Standart Profil'e üretim yapan zihinsel engellilerin çalışırken görüntüsü

-Standart Profil-2 Fabrikası Genel Müdürü Ergenç İneler ile röp.

-Manisa Zihinsel Engelliler Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Rabia Keskin ile röp.

-Standart Profil Zihinsel Engelli Korumalı İşyeri'nde çalışan engellilerle röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, DHA)

=================================================

Bisikletiyle dünyayı geziyor

Dünya turu için bisikletiyle 4 yıl önce Fransa'dan yola çıkan Florent Gouachon Avrupa ve Balkanlar üzerinden Ağrı'ya ulaştı. Türkiye'de Ege ve Akdeniz'i gezdikten sonra Ağrı'ya gelen matematik öğretmeni Gouachon, buradan İran, Türkmenistan, Çin, Hindistan, Japonya ve Avustralya'ya gideceğini belirtti. Bisikletiyle 10 yıl daha gezmeyi planladığını ifade eden Florent Gouachon, Ağrı'da tanıştığı Ömer Can Kopmaz'ın misafiri oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ömer Can ile röp

-Florent Gouachon ile röp

-Florent Gouachon'ın bisikletiyle İran'a doğru gitmesi

Haber-Kamera: Servet ASLAN/ AĞRI,

============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement