Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1(YENİDEN) KONYA'DA DEAŞ'IN HÜCRE EVİNE BASKIN: 5 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ1)3 KİLO TNT PATLAYICI BULUNDUKonya'da, polis tarafından bu sabah terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonda çatışmanın çıktığı ve 5 teröristin öldürüldüğü hücre evi ile diğer 10 hücre evine yapılan baskının 2...

12.07.2017 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1(YENİDEN) KONYA'DA DEAŞ'IN HÜCRE EVİNE BASKIN: 5 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

1)3 KİLO TNT PATLAYICI BULUNDU

Konya'da,  polis tarafından bu sabah terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonda çatışmanın çıktığı ve 5 teröristin öldürüldüğü hücre evi ile diğer 10 hücre evine yapılan baskının 2 ayrı operasyon olduğu belirtildi. 10 hücre evine yapılan operasyonun, daha önce polis tarafından teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştiği ve 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman'da hücre evine gelip, incelemeleri yakından takip etti. Hücre evinde halen bomba imha ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sürüyor. Şu ana kadar yapılan incelede 3 kilo TNT patlayıcı ile canlı bomba yeleğinin ele geçirildiği öğrenildi.

HÜCRE EVİNİN BULUNDUĞU BÖLGE, KONYA'NIN CAN DAMARI

Çatışmanın çıktığı hücre evinin ise  Dutlukır Mevkiinde bulunan Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı personel servisi ile özel araçların güzergahında bulunan ikamet ve işyerlerine yönelik olarak önleyici güvenlik tedbirleri kapsamındaki çalışma sırasında hakkında yakalama kararı bulunan DEAŞ terör örgütü A.Y. tarafından kiralandığının tespit edilmesinin ardından gerçekleştiği belirtildi. Yaklaşık 15-20 gün önce kiralanan teröristlerin hücre evi olarak kullandığı villa, Konya'nın adeta can damarı olan bölgede bulunuyor. Hücre evinin yaklaşık 1 kilometre ilerisinde Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, yaklaşık 500 metre ileride Konya Valisi Yakup Canbolat'ın kaldığı valilik konağı, yaklaşık 800 metre ileride Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman'ın kaldığı emniyet konağı, yine yakınında Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile yerli ve yabancı turistin ziyaret akına uğrayan, onlarca kafeterya, restoran ve piknik için mesire alanın bulunması dikkat çekti. Eylem hazırlığındaki teröristlerin 15 Temmuz yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma programlarında eylemlerini gerçekleştirebileceği üzerinde duruluyor.

5 ÖZEL HAREKAT POLİSİ TABURCU OLDU

Çatışma sırasında yaralanan  1'i komiser yardımcısı 5 özel harekat polisi ise ambulansla kaldırıldıkları Konya Eğitim Araştırma ve Uygulama hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu oldu.

SİLAH SESLERİYLE UYANDIK

Hücre evinin karşısında oturan Şenay Ç., silah sesleriyle uyandıklarını belirterek, "Daha önce burada bir müzik grubu oturuyordu, işyeri olarak kullanıyordu. Sonra kiralık levhasını gördük.15 -20 gün öncesine kadarda kiralık yazısı vardı. Biz daha önce bu kişileri hiç görmedik, konuşma şansımızda olmadı. Teröristler burnumuzun dibine kadar girmiş. Sabahta silah sesleriyle uyandık. Ne olduğunu anlayamadık. Çok sayıda özel harekat polisi ve zırhlı araçlar vardı. Silahlı çatışma uzun süre sürdü. Çok tedirginiz."dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

Hücre evinden detay

Polisin önlemi

Çatışma anı cep telefonu kamerası

Komşu kadın röp.

Çevresindeki kafe ve restoranlar

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Tolga YANIK KONYA DHA)

========================================================

2)'ÇANAKKALE' FERİBOTU, MARMARA ADASI'NDA İSKELEYE ÇARPTI

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA AN BE AN BÖYLE YANSIDI

YOLCULARI KEPÇEYLE İNDİRDİLER

BALIKESİR'in Marmara İlçesi'nde  'Çanakkale' feribotu bu sabah yanaşmak için manevra yaparken iskeleye çarptı. Kazada can kaybı ve yaralanan olmazken, iskelede bekleyenler büyük panik yaşandı.  Olay bu sabah Marmara Adası iskelesinde meydana geldi. 'Çanakkale' feribotu bu sabah saat 06.00'da Avşa Adası'ndan 80'e yakın yolcu ve 15 araç alıp saat 06.30 sıralarında Marmara Adası'na geldi. Buradan da araç ve yolcu almak için manevra yapan 'Çanakkale' feribotu henüz bilinmeyen nedenle hızla iskeleye çarptı.

İskelede feribotu bekleyen araç sürücüleri ve yolcular panik halinde kaçıştı. Kazada şans eseri ölen ve yaralanan olmazken iskelede ve feribotta büyük hasar meydana geldi. Sefer iptal olurken yolcular tahliye edildi.  Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.Araç ve yolcu taşımacılığı yapan 'Çanakkale' feribotu, saat 06.00'da Avşa Adası'ndan araç ve yolcularını aldıktan sonra Marmara Adası İskelesi ve Balıklı İskelesi'ne de uğradıktan sonra Erdek'e gidiyordu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kaza sonrası cep telefonu görüntüsü

-Detaylar

-Yolcuların kepçeyle indirilmesi

-Olayın güvenlik kamerası görüntüleri

Mehmet BAKİ/MARMARA (Balıkesir), -

=========================================================

3)VİRAJI ALAMAYAN MOTORSİKLET BARİYERLERE ÇAPTI: 1 ÖLÜ 1 AĞIR YARALI

BURSA'da aşırı hız sonucu kontrolden çıkan motosiklet bariyerlere çarpıp takla attı. Kazada, motosiklet sürücüsü 23 yaşındaki Melih Yurtsever ölürken arkasında oturan arkadaşı ise ağır yaralandı. Merkez Nilüfer İlçesi Görükle Sakarya Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda ki kaza,  gece saat 03.00 sıralarında, Melih Yurtsever'in,  kullandığı 77 BG 715 plakalı motosiklet ile arkadaşı 23 yaşındaki Turgay Çömlekoğlu'nu yanına alıp gezmek istemesi sonucu meydana geldi. Göçmen Konutları istikametine gitmekte olan motorsiklet aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayınca kontrolden çıkıp bariyerlere çarparak savruldu. Melih Yurtsever ve arkasında oturan Turgay Çömlekoğlu ağır yaralandı.  İlk müdahaleleri, yoldan geçenlerin haber vermesi sonucu gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan Yurtsuver ve Çömlekoğlu, ambulanslar ile yakında bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Melih Yurtsever doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirirken Turgay Çömekçioğlu ise yoğun bakım servisinde teadvi altına alındı.

Görgü tanıklarının ifadesine kask takmadıkları öne sürülen Melih Yurtveser 'in ölümü arkadaşının ise yaralanmasıyla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kaza alanından görüntüler

-Motosikletten görüntüler

-Detaylar

Süre: 48 saniye Boyut: 51 MB

Mehmet İNAN/BURSA,

====================================================

4)HALI SAHADA KALP KRİZİ GEÇİREREK ÖLDÜ

ADAPAZARI'nda, Olgunlar Turnuvası'nda oynanan karşılaşmada Ali Abanoz kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Ali Abanoz'un yere yığılma anı kameraya yansıdı.Olay dün gece, turnuvanın oynandığı Adapazarı Ticaret Lisesi Sahası'nda meydana geldi. Bu yıl 29. kez düzenlenen Olgunlar Turnuvası'nda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Ali Abanoz topu almaya çalıştığı sırada yere yığıldı. Yerde hareketsiz kalan oyuncunun yardımına sağlık görevlileri ve oyuncular koştu. 2. lig takımlarından Büyükçekmece Tepecikspor'da forma giyen Sakaryalı futbolcu Anıl Abanoz'un babası olan Ali Abanoz'un kalp krizi geçirdiğini anlayan sağlık görevlileri kalp masajı yaptı. Saha görevlileri ve tribündekiler de olay sırasında Ali Abanoz'un başında toplandı. Ali Abanoz sedye ile sahadan çıkarılarak ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Abanoz doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Abanoz'un sahada kalp krizi geçirdiği anlar o sırada kayıtta olan bir kameraya yansıdı.

Ali Abanoz'un bugün Kocaali İlçesi'nde toprağa verilecek.

Görüntü dökümü

------------------------------

Oyuncunun kalp krizi geçirmesi

Yerdeyken sağlık ekiplerinin müdahalesi

Abanoz'un sedyeyle sahadan çıkarılması

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

====================================================

5)BU İŞLETMEDEKİ ÜRÜNLER ONLAR İÇİN ÜCRETSİZ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nin Bayır Mahallesi'nde organik köy ürünleri satan Hasan Ali Vural, işyerine gelen şehit ailelerinin yedikleri ve satın almak istedikleri, hamilelerden ise orada yedikleri hiçbir şeyden ücret almıyor.

Marmaris'e 26 kilometre mesafedeki Bayır Mahallesi'nde organik köy ürünleri satan Hasan Ali Vural, uygulamasıyla dikkat çekiyor. Çevresinde üç tur dönenlerin dileklerinin yerine geldiğine inanılan 1902 yaşındaki tarihi çınar ağacının da bulunduğu mahallede organik ürünler satan Vural, işyerine gelen şehit ailelerinin yedikleri ve satın almak istedikleri, hamilelerden ise orada yedikleri hiçbir şeyden ücret almıyor.

Bal, arı sütü, propolis, polen, keçiboynuzu tozu ve pekmezi, ballı sabun, sivilce, akne, güneş yanığı ve lekeye iyi gelen yabani zeytinyağı, otları karıştırarak yapılan 'Yörük kızı yağları', deniz tuzu, egzama kremi, kantron ve romatizma yağları, hayıt ve bitki çayları ile çeşitli hediyelik eşyalar satan Vural, şunları söyledi:

"Şehitlerimizin annesi, eşi ve çocuklarından baldan, yağlara ve karışımlara kadar, buradan alıp götürecekleri, burada yedikleri hiçbir şeyden kesinlikle ücret talep etmiyorum. Çünkü onlara zaten bizlerin minnet borcu var. Hamilelerden de burada ne kadar ve ne yerse yesin ücret almıyorum. Ne kadar yiyecek ki bana Allah bunu fazlasıyla verir. Hastalardan da o anki hastalığına iyi gelecek bir şey varsa hemen uyguluyorum ondan da para almıyorum. Bu karışımları o zamanlar dedelerim ve son dönemde de ninem katırlarının sırtlarında oluşan yaraları gidermek ile genç kızların yüzünde oluşan sivilceler için kullanmışlar. Bunlar kullanılarak zamanla bu hale geldi."

BAL VE ZEYTİNYAĞININ SAFLIĞI ÖYLE ANLIYOR

Bal ve zeytinyağı da satan Hasan Ali Vural, "Balın saf ve doğal olduğunu anlamak için dedemden kalma iki deney var. Yayvan bir cam kaba bir kaşık bal, üzerine az miktarda su konularak 3-4 dakika sağdan sola veya soldan sağa çevrilir. Kap içerisinde altıgen gibi mozaikler oluşuyorsa bu saf ve doğaldır. Eğer baloncuk olmaya başlarsa içinde şeker ya da glikoz vardır. Zeytinyağı için de bir bardağa biraz zeytinyağı ve üzerine tuz ruhu koyarak sallarız. Karışım olup renk kırmızıya dönerse sahtedir. Eğer tuz ruhu alta çöker zeytinyağı üste çıkarsa bu doğaldır. Tekrar hatırlatayım ki bu iki deney de bilimsel değil dedelerimden kalma bir durum" diye konuştu.

Görüntü dökümü

------------------------------

Bayır Organik Köy Ürünleri'nin dıştan ve içten görüntüleri.

Duvarlardaki birbirinden ilginç yazılar

Hasan Ali Vural ile röp.

Balın saflığının anlaşılma deneyi görüntüleri

Haber- Kamera: Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS (Muğla),

=======================================================

6)OTOMOBİLİN CAMINI KIRIP 700 LİRA ÇALDILAR

ADANA'da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler camını kırdıkları otomobilin torpido gözünde bulunan 700 TL'yi çaldı.

Olay, sabah saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan İsmail Gültekin ile eşi Selma Gültekin, araçlarını park ederek belediye binasına gitti. Bir süre sonra park ettiklerini otomobilin alarmının çaldığını öğrenen Gültekin çifti, aracın yanına gittiklerinde sağ arka kapı camının kırık olduğunu gördüler. Torpido gözünü kontrol eden Gültekin çifti, içerisinde 700 TL ile kredi kartlarının bulunduğu çantanın çalındığını fark etti.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, hırsızın bulunması için çalışma başlatırken araçta inceleme yapıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hırsızlık yapılan aracın görüntüsü

Kırılan camının görüntüsü

Torpido gözünün açık olması

Polisin olay yerinde aracı incelemesi

Araç sahibininn eşinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 02'41"    BOYUT: 164 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.


Advertisement