Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)ŞEHİT HAKAN DEMİRCİ NEVŞEHİR'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIBİNGÖL'ün Genç ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucunda yaralanan tedavi gördüğü GATA' da hayatını kaybeden Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hakan Demirci, Nevşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

16.07.2017 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT HAKAN DEMİRCİ NEVŞEHİR'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BİNGÖL'ün Genç  ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucunda yaralanan tedavi gördüğü GATA' da hayatını kaybeden Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hakan Demirci, Nevşehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde İkindi namazını müteakiben düzenlenen törene Şehidin Babası Nihat Demirci kardeşi kendisi gisbi uzman onbaşı olan ikizi Gökhan Demirci annesi şerife  Demirci ve  yakınları katıldı. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen İl Jandarma Alay komutanı kıdemli Albay Ziyaddin Cavlak, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı Kozaklı Belediye başkanı Celaleddin Güven İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, ilçe ve belde belediye başkanları, Siyasi parti Temsilcileri daire müdürleri binlerce kişi katıldı.

Kozaklı Merkez caminde Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehidin naşı Kozaklı ilçesine bağlı Taşlıhöyük mezarlığında toprağa verildi.

Vatandaşlar tekbirlerle şehidi uğurladılar şehitler ölmez vatan bölünmez kahrolsun PKK sloganlarıyla şehidi uğurladılar

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehidin naşının cenaze aracıyla Kozaklı merkez camiye getirilişi

-Şehidin kendisi gibi asker olan ikiz kardeşi Gökhan Demirci askeri ünüformasıyla cenaze namazına katıldı

-Protokol üyelerinden ve canazeye katılanlardan genel ve detaly görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==================================================

2)MADEN OCAĞINDA ZEHİRLENEN 2 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 İŞÇİ TEDAVİ ALTINDA

GÜMÜŞHANE'nin Kelkit İlçesi Gümüşgöze Beldesi'nde bir maden ocağında karbonmonoksit gazından zehirlenen işçilerden Ramazan Bulut ve Şükrü Arslan öldü, 4 işçi tedavi altına alındı.

Olay, Alansa Mevkii'ndeki özel bir şirketin işlettiği maden ocağında gece yarısı meydana geldi. Gümüşhane Valisi Okay Memiş, karbonmonoksit gazından zehirlenen Ramazan Bulut ve Şükrü Arslan'ın öldüğünü, yardım için madene giren arkadaşları; Özkan Eliusta, Ramazan Kurt, Recep Özsoy ve Mehmet Yıldızhan da gazdan etkilenerek Kelkit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. 4 işçinin tedavilerine ve soruşturmaya devam ediliyor.

KELKİT(Gümüşhane)

=======================================================

3)İNEGÖL'DE ORMAN YANGINI

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Hamzabey mahallesi Ormanlığında çıkan yangın itfaiye ekipleri ve orman işletme müdürlüğü helikopteri ile büyümeden söndürüldü. Edinilen bilgilere göre; İnegöl'e bağlı Hamzabey mahallesi Ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden baraj kenarında avlanan vatandaşlar durumu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Yangın yerine gelen orman İşletme Müdürlüğüne ait üç arazöz ve İnegöl İtfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Rüzgarın da etkili olduğu yangın söndürme çalışmalarına helikopter de eklendi. Bursa İl Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopteri barajdan su doldurup yangına müdahale etti. Karadan Orman İşletme ve İnegöl İtfaiye ekipleri, havadan ise helikopterin 20 sorti yapması sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. İki saat süren çalışmalar sonucunda yangın tamamen söndürüldü..

Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, çıkış nedeni belirlenemeyen yangında30 dönüm ormanlık alanın yandığını söyledi

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı

Görüntü Dökümü:

------------------------

Yangın söndürme çalışmaları

Helikopter söndürme görüntüleri

Detaylar

Haber-Kamera; Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=====================================================

4)ERZİNCAN'DAKİ YANGINDA 9 EV ETKİLENDİ, 5 KİŞİ HASTANELİK OLDU

ERZİNCAN'ın Çayırlı ilçesine bağlı Yazıkaya köyünde kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangında 9 ev ve 7 ahır hasar gördü. Dumandan etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangın öğle saatlerinde Erzincan'a 120 kilometre uzaklıktaki Çayırlı ilçesine bağlı Yazıkaya Köyü'nde meydana geldi. Samanlığın dışındaki kuru otların belirlenemeyen bir nedenle tutuşması sonucu yükselen alevler kısa sürede çevreye yayıldı. Olay yerine ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla alevler saatler sonra kontrol altına alındı. Evlerin birbirine çok yakın olması nedeniyle bir çok evin çatısı yanarken, 9 ev ve 7 ahır kullanılamaz hale geldi. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 5 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Yangından sonra Vali Ali Arslantaş, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Yazıkaya Köyü'ne giderek köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Valinin köyde inceleme yapması

Yanan evlerden genel detay görüntü

İtfaiyenin ve vatandaşların mudahelesi

Haber- kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================================

5)ALAÇATI'DAKİ KAVGADA FATİH TERİM VE DAMATLARI KARAKOLLUK OLDU (EK)

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

"ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM"

İzmir'in Çeşme İlçesi'nin turistik Alaçatı Mahallesi'nde Adana Yüzevler Kebap sahibi Selahaddin Aydoğdu ve çalışanları ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, damatları ve korumalarının karıştığı kavganın ardından konuşan Selahaddin Aydoğdu, Fatih Terim'in telefonda kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.. Aydoğdu DHA'ya yaptığı açıklamada, şunları söyledi:  "Olayın bizimle alakası yok. Sadece komşuyuz. Aramızdaki duvarı tahta çitle bölmeye kalktılar. Ahşaptan 7 metre uzunluğunda böldüler. Çarşı yönetimi uyardı zaten onları. Ben şikayet etmişim yönetimi ben doldurmuşum gibi davrandılar. Fatih Hoca beni aradı, 'Sen mi şikayet ettin?' dedi. Dedim ki 'Ben etmedim benimle alakası yok.' Sonra 'Damatlarımın yanında niye dükkan açtın?' dedi. Ben de 'Herkes nasibini yer, burası çarşı. Senin damatların benim yanımda mekan açtı' dedim. Sonra beni tehdit etmeye başladı. 'Hocam beni tehdit etme' dedim. Sonra 'Benim oraya gelmem lazım' dedi. 'Buyur gel hocam' dedim. Buraya geldi şov yaptı. Dükkanımı bastı ama iki dakikada kaçtı. Delikanlı adam kaçar mı? Yıllarca kimsenin yapamadığını ben yaptım. Şimdi de araya adam sokuyor şikayetimi geri alayım diye. Madem mekan basıyor. Arkasında dursun. Bana haber göndermesin. Şikayetimden vazgeçmeyeceğim. O geldi mekanımı bastı. O ve damatları ve birkaç tanımadığım adamlar vardı. Geldi ve kayboldu. Maç yeni başlıyor sonuca bakacağız."

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada olayla ilgili  güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Fatih Terim'e ait olduğu ileri sürülen araç, damadının işyerinin önüne park ediyor. Daha sonra bahçeden içeriye giren aralarında Terim ve damatlarının da bulunduğu ileri sürülen kişilerin Yüzevler Kebapçısı'ndan koşarak ayrılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Selahattin Aydoğdu ile röportaj

Mekandan görüntü

Tahta çitlerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Güvenlik kamerası

Fatih Terim'e ait olduğu ileri sürülen aracın görüntüsü (Siyah renkli cip)

Aralarında Terim ve damatlarının da bulunduğu ileri sürülen kişilerin Yüzevler Kebapçısı'ndan koşarak çıkması

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===================================================

6)16 YAŞINDAKİ GENÇ SERİNLEMEK İÇİN GİRDİĞİ GÖLETTE BOĞULDU

TOKAT'ta balık tutmaya giden 16 yaşındaki Tolga İbrahim Etli serinlemek için girdiği sulama göletinde boğuldu. Olay saat 16.00 sıralarında merkeze bağlı Kızık köyünde yaşandı. Kayseri'de yaşayan Tolga İbrahim Etli ziyarete geldiği köyde, arkadaşları 16 yaşındaki Eren Erdoğan ve 15 yaşındaki Sinan Erdoğan ile birlikte köy yakınındaki sulama göletine balık tutmaya gitti. Bir süre sonra 3 arkadaş serinlemek için gölete girdi. Ancak yüzme bilmeyen Tolga İbrahim Etli bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Durumu fark eden arkadaşları Tolga'yı kurtarmaya çalıştı fakat sonuç alamadı. Eren Erdoğan durumu köydeki amacasına bildirdi. İhbar üzerine köye Jandarma ve Tokat İl Acil Afet Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, girdikleri suda yaptıkları yarım saatlik çalışmada Tolga İbrahim'in cansız beledine ulaştı. Talihsiz gencin amcası Osman Etli kıyıya çıkarılan yeğenin cesedi başında uzun süre bekledi. Gencin boğulduğu haberini alan yakınları ise sulama göletine akın etti. Babası Halil Etli oğlunun cesedinin başında göz yaşlarını tutamadı.

Birlikte balık tutmaya gittikleri arkadaşı Eren Erdoğan ise Tolga İbrahim Etli'yi kurtarmak için uğraştıklarını fakat başarılı olamadıklarını söyledi. Ceset otopsi için hastaneye kaldırılırken, soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay yerinden görüntü

-Arama çalışmaları

-Gencin cesedi başında bekleyen amcası

-Yakınlarının üzüntüsü

-Gencin fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================================

7)BOLU DAĞI'NDA YOĞUNLUK

BOLU Dağı'nda TEM Otoyolu'nda devam eden yol çalışmaları nedeniyle ulaşımın sağlandığı D-100 Karayolu'nun Ankara yönünde yoğunluk yaşandı, uzun araç kuyrukları oluştu.

TEM'in Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant kavşakları arası Ankara yönü, üst yapı yenileme çalışmaları kapsamında geçen 4 Temmuz'da ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, 4 Temmuz'dan bu yana D-100 Karayolu'ndan sağlanıyor. 14 Temmuz'da bitirilmesi planlanan TEM'deki çalışma uzayınca, bugün D-100 Karayolu'nda yoğunluk yaşandı. Hafta sonunda trafikteki araç sayısının artmasıyla birlikte özellikle akşam saatlerine doğru D-100 kilitlendi. Kaynaşlı'dan itibaren Bolu Dağı'nı tırmanan sürücüler uzun araç kuyrukları oluşturdu. Trafik zaman zaman durdu. Sürücüler, TEM'in 10 günü aşkın süredir açılmamasına tepki gösterdi. Bir sürücü, ulaşımın TEM'in İstanbul tarafından çift yönlü olarak sağlanabilecekken bunun yapılmadığını söyleyerek, "Neden bize bu rampayı tırmanmak zorunda bırakıyorlar anlamıyorum. İstanbul yönünde çift yönlü ulaşım sağlanabilirdi. Rezil olduk, perişan olduk" dedi.

TEM'deki çalışmanın 16 Temmuz'da tamamlanarak yolun yeniden ulaşıma açılacağı öğrenildi.

Görüntü dökümü

--------------------------

-Araç yoğunluğu

-Kuyruk

-Sürücülerle röp.

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

========================================

8)HATIRA ORMANINDA BAZ İSTASYONUNA TEPKİ

KARABÜK'te Adatepe Mahallesi sakinleri, bir GSM şirketinin 'Evlilik Hatıra Ormanı'nda baz istasyonu kurmak için çalışma başlatmasına tepki gösterdi.

GSM şirketi, Adatepe Mahallesi'nde 2002 yılından bu yana yeni evli çiftlerin hatıra fotoğrafı çektirip fidan diktikleri 'Evlilik Hatıra Ormanı'na baz istasyonu kurmak için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında kepçelerle orman içinde yol açılırken bazı çam ağaçları ile fidanların söküldüğü ileri sürüldü. Bunu öğrenen mahalle sakinleri ormana giderek duruma tepki gösterdi. Haber verilmesiyle polis ekipleri de geldi. Polis, firma görevlilerine izin belgelerini göstermesini istedi. Ancak görevlilerin belgelerin yanlarında olmadığını söylemesi üzerine çalışma durduruldu.

Adatepe Mahallesi Muhtarı Selahattin Dökecek, baz istasyonunun yapılacağı alanın 15 yıldır evlilik ormanı olarak kullanıldığını söyleyrek şöyle konuştu:

"Orman İşletme Müdürlüğü'nde görüştüğümüz şef bile bize 'Orman bizim, size hesap veremeyiz' gibi bir tavırda bulundu. Mahalle halkı olarak biz buna karşıyız ve burada baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Ağaçlar ve fidanlar kesilip katliam yapılıyor. Daha önce karşı mahallede vardı oradan kaldırdılar. Daha önce buraya kurmak istediler. Burada bugün sabah kepçeyle ağaçları ve fidanları sökerek yol açmışlar. Şimdilik çalışmaları Pazartesi gününe kadar durduruldu. Biz de mahalle halkıyla imza toplayıp gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacağız. Yazık değil mi burada yapılan katliama."

Mahalle sakinleri de daha sonra evlerine gitti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay yeri

-Kesilen ağaçlar, toprak altında kalan çam fidanı

-Polisin vatandaşlarla konuşması

-Mahalle Muhtarı Selahattin Dökecek'in konuşması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

==========================================

Er Meydanı'nda 656'ncı güreş heyecanı (EK)

9)RECEP KARA'DAN ERKEN VEDA

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni 3'ncü turunda, geçen yılın başpehlivanı Recep Kara, rakibi İsmail Balaban'a altın puanlama bölümünde yenilerek Kırkpınar'a veda etti. Yaklaşık 1.5 saat süren güreşin ardından İsmail Balaban'a yenilen Recep Kara uzun süre yerden kalkamadı. Ağladığı gözlenen Kara, çevredekilerin yardımıyla kaldırılarak Er Meydanı'ndan çıkarıldı. İsmail Balaban ise galibiyetini tribünleri selamlayarak kutladı.

Üçüncü turun sonucun çeyrek finale kalan diğer başpehlivan ise Orhan Okulu, Salih Erinç, Ali Gürbüz, Serhat Balcı, Hamza Köseoğlu, Şaban Yılmaz oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kara ve Balaban güreşi

-Balaban'ın yenmesi

-Recep Kara'nın ağlaması

-Genel görüntüler

Haber: Engin ÖZMEN  / EDİRNE,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

=======================================================

10)ŞEHİT BAŞSAVCININ ADININ VERİLDİĞİ CADDE AÇILDI

DENİZLİ'de 10 Mayıs'ta geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in adının verildiği caddenin açılışı törenle yapıldı. Töreninde konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, Türkiye'nin trafik kazalarında teröre kurban verdiği kadar can kaybı yaşadığını belirterek, "İnşallah trafik kazaları son olur ülkemizde. Maalesef çok yiğitlerimizi,  çok genç yaşlarda bu kazalar sebebiyle kaybediyoruz. Neredeyse terörden daha fazla trafik terörüne can veriyoruz" dedi.

Pamukkale Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumunda oy birliğiyle verdiği kararla Almelo Caddesi'ne 10 Mayıs'ta geçirdiği trafik kazasında şoförü Muzaffer Akşehirli ile birlikte yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in adı verildi. Başsavcı Mustafa Alper Caddesi'nin açılışı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yapıldı. Açılışa Vali Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, Adalet Komisyonu Başkanı Ünal Yalçınkaya, belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 15 Temmuz darbe girişiminin millete, meclise, demokrasiye karşı  yapıldığını belirterek, darbe girişiminin ardından Hollanda hükümetinin seçilmiş bakanlara ve Türk vatandaşlarına uyguladığı haksız muamele nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin Hollanda'nın Almelo kenti ile kardeş şehir protokolünü iptal ettiğini belirterek, "Bizler de Pamukkale Belediye Meclisi olarak  bu yönde almış olduğumuz karar ile 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde FETÖ paralel devlet yapılanmasına  karşı ilk iddianamenin hazırlanmasını sağlayan, 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki duruşuyla devlet adamlığıyla kahraman Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper'in gelecek kuşaklarca bilinmesi amacıyla bu caddeye adının verilmesi kararlaştırılmıştır. Belediye Meclisimize oybirliğiyle almış olduğu karardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer'de, Türk adaletinin hukuka, devlete ve millete hizmet yolunda bir çok şehit verdiğini,  bu şehitlerden birinin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper olduğunu belirterek, "Başsavcımız Mustafa Alper, meslek hayatı boyunca kendisine hak ve hakikate adayan, görev ve sorumluluğu içerisindeki en küçük bir imkanı dahi emanet bilinciyle koruyan ve kollayan adil yürekli ve dik duruşlu bir hukuk adamıydı.  Darbe teşebbüsüne ilişkin Türkiye'de ilk iddianameyi düzenlemiştir. Cezaevine gitmekte iken bu elim olay olmuş, Başsavcımız ve makam şoförü vefat etmiş, koruma polisi ise yaralanmıştır. Başsavcımız Denizli'de hayatını kaybetmiştir. Denizli kendisine adalet hizmeti vermek için çalışan, bu uğurda canına veren başsavcımızın adını caddeye vererek ismini yaşatmakta ve kadirşinaslık örneği vermektedir" diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Başsavcı Mustafa Alper'in iyi bir dost olduğunu belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi gecesi kararlılıkla davranan, Çardak'taki olaylara el koyan bir başsavcımızdı. Gerçekten devletini, milletini seven bir dostumuzdu,  kardeşimizdi. İyi bir dosttu, ayrılık erken oldu. Elim bir kaza sonucunda, bir sabah acı bir haberle şoka uğradık ve hayatını kaybetti. O bizim gönüllerimizin şehidiydi, görev şehidimizdi. Çünkü, inşaatı yapılan cezaevine devamlı giden ve görevini hiçbir zaman ötelemeyen bir kardeşimizdi" dedi.

Vali Hasan Karahan ise Türkiye'nin trafik terörüne çok canlar verdiğini belirterek, "Caddenin hayırlı olmasın diliyorum. İnşallah trafik kazaları son olur ülkemizde. Maalesef çok yiğitlerimizi,  çok genç yaşlarda bu kazalar sebebiyle kaybediyoruz. Neredeyse terörden daha fazla trafik terörüne can veriyoruz. Pamukkale Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Gerçekten milletimizin o kadirşinaslığının en güzel örneğini gösterdiler. Milletimiz kendisine hizmet edeni hiçbir zaman unutmuyor. Can siperhane görevine koşturan Başsavcımızın adı bu cadde yaşadığı sürece Denizli'de yaşayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından caddenin girişine Başsavcı Mustafa Alper'in fotoğrafının ve özgeçmişinin de yazılı olduğu kaide törenle açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tören alanından detay

Hüseyin Gürlesin konuşması

Başsavcı vekili Vedat Kadri Özüer konuşması

Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşması

Vali Hasan Karahan'ın konuşması

Caddenin açılması

Genel ve detay görüntü

Haber: Osman Nuri BOYACI, Kamera: Deniz TOKAT, DENİZLİ,

======================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement