Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)GÜÇLÜK ÇIKARTAN DARBECİ ASKERLER AYRI ARAÇLARDA GETİRİLDİCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza...

19.07.2017 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)GÜÇLÜK ÇIKARTAN DARBECİ ASKERLER AYRI ARAÇLARDA GETİRİLDİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Bu arada cezaevi ring aracından inmek istemeyip güçlük çıkartan Harun Gülmez, Şükrü Seymen ve Gökhan Şahin Sönmezateş gibi darbeci askerler, özel hazırlanmış cezaevi minibüslerinde getirildi.  Geçen 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerininin de aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.  Bugün yapılacak duruşmada mahkeme heyetinin, sanıklar ile avukatlarının savunma ve taleplerini almaya devam edecekleri öğrenildi. Dünkü duruşmada Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ sanıkları sık sık uyarmış, zaman zamanda sarf ettikleri sözlerden dolayı sert uyarılarda bulunmuştu. Bu arada önceki duruşmalarda bazı darbeci askerler cezaevi ring aracından inmek istemeyip güçlük çıkarttı. Bu durumu göz önünde bulunduran jandarma ekipleri, Harun Gülmez, Şükrü Seymen ve Gökhan Şahin Sönmezateş gibi darbeci askerleri, özel hazırlanmış cezaevi minibüslerinde getirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Önlemlerden görüntü.

Sanıkların getirilmesinden görüntü

MUĞLA/DHA

================================================

2)VAN MERKEZLİ  DEAŞ OPERASYONUNDA 16 TUTUKLAMA

VAN merkezli 9 ilde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 Temmuz günü Van merkezli İstanbul, İzmir, Kocaeli, Denizli, Ağrı, Bingöl, Adıyaman ve Mardin'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 26 şüpheli  gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edilen zanlılardan 16'sı tutuklandı, 10'u ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Operasyondan görüntüler

-Zanlıların görüntüleri Dün geçilmişti

Orhan AŞAN/VAN, -

==================================================

3)SORGUN'DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, 1'İ AĞIR 8 KİŞİ YARALANDI

YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada1'i ağır, 3'ü çocuk 8 kişi yaralandı.

Kaza bugün sabah saat 08.30 sıralarında Sorgun Sanayi Sitesi Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Yozgat istikametinden Sivas istikametine gitmekte olan 32 yaşındaki Yılmaz Er Aydın idaresindeki Fransa plakalı otomobil, sanayi sitesi kavşağından E-88 Karayoluna çıkmakta olan 67 yaşındaki Muzaffer Yaşar yönetimindeki 66 AT 803 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücü Muzaffer Yaşar ve eşi 65 yaşındaki Ayşe Yaşar ve diğer araçta bulunan sürücü Yılmaz Er Aydın eşi 31 yaşındaki Hira Aydın, çocukları 1 yaşındaki Gülfiraz, 7 yaşındaki Ömer Efe Aydın ve 3 yaşındaki Talha Aydın ile Dilek Karslı yaralandı.

Yaralılar, Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada durumu ağır olan Ayşe Yaşar Yozgat Devlet Hastanesine sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Otomobillerden detay görüntüler

-Detay görüntüler

Halit YILMAZ/ SORGUN, (Yozgat)

===================================================

4)GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN TACİZE 9 YIL HAPİS CEZASI

BURSA'da, gece evine giden 34 yaşındaki Simay H.'ye tacizde bulunarak dövdüğü iddiasıyla yargılanan 23 yaşındaki Hasan Uluşahan,"cinsel saldırı" suçundan 6 yıl, "hürriyeti tahdit" suçundan da 3 sene olmak üzere toplam 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Aktarhüssam Mahallesi'nde geçen yıl şubat ayında,  otobüs durağında inen Simay H., yürüyerek evine giderken Timurtaşpaşa altgeçidinde kendisini takip eden bir kişinin cinsel saldırısına uğradı.  Saldırgan kendisine karşı koyan genç kadını dövdükten sonra kaçarken olay güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Simay H.'nin şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, şüphelinin birçok suçtan kaydı bulunan Hasan Uluşahan olduğunu tespit etti. Simay H.'nin teşhis ettiği şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hakkında, Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Hasan Uluşahan, yaptığı savunmada suçunu kabul ederek, "uyuşturucu almıştım. Pişmanım" dedi. Karar aşamasına gelen yargılamaya devam edildi. Mahkeme heyeti Uluşahan'a "cinsel saldırı" suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Suçun teşebbüs aşamasında kalmasını dikkate alan mahkeme bu cezayı 6 yıla düşürdü. Mahkeme ayrıca Ulaşahan'a,  "hürriyeti tahdit" suçundan da 3 yıl hapis cezası verdi. Toplam 9 yıl hapis cezasına çarptırılan Uluşahan'ın tahliye istemi de mahkemece kabul edilmedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Zanlının alt geçitte kadına saldırı anı

Zanlının kadını düşürmesi ve kaçması

Zanlının emniyetteki çıkışı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,   -

========================================================

5)EMEKLİ MAAŞINI ONLARLA PAYLAŞIYOR

DENİZLİ'de yaşayan hayvansever Akif Pelek, emekli maaşının üçte birini mahallesindeki 30 kedinin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için harcıyor.

Merkezefendi ilçesi Sırakapılar Mahallesi'nde yaşayan 53 yaşındaki Akif Pelek, her gün belli saatlerde mahallesindeki sokak kedilerini besliyor. Emekli şoför olan iki çocuk babası Pelek, yaklaşık 5 yıldır kasaptan aldığı et ve kemik parçalarını kedilere dağıtıyor. 1500 lira emekli maaşı olan Pelek, her ay cebinden 500 lira harcayarak kedilerin gıda ihtiyacını karşılıyor. Yaklaşık 30 sokak kedisinin yemek ihtiyaçlarını gideren Pelek, her sabah saat 07.00'de her akşam ise saat 17.00'de kedileri beslediğini belirterek, onların da bu saatlere alıştığını söyledi. Ailelerin çocuklarına hayvan sevgisini aşılamalarını tavsiye eden Pelek, "Zaman zaman komşularım da bana yardımcı oluyor. Yemek saatlerinde beni karşılarında görünce sevinçlerini belli ediyorlar. Bizim yaşama hakkımız varsa hayvanların da yaşama hakkı var. Ailelere çocuklarına hayvan sevgisini aşılamalarını tavsiye ediyorum. Sokak hayvanlarına zarar verilmesin. Taş atıp kovalanmasın" dedi.

"SOKAK HAYVANLARINA BAKMAK ZORUNDAYIZ"

Beslediği kedilerin aylık 400, 500 lira masrafı olduğunu belirten Pelek, "Para benim için mühim değil. Yeter ki bu hayvanların karnı doysun. Onları kemik parçaları, mama, süt ve suyla besliyorum. Vatandaşlardan bu sıcakta yaz günlerinde apartman yada evlerinin önünde sokak hayvanları için bir kap yemek yada su bırakmasını istiyorum. Çünkü biz hayvanların doğal ortamını yok ettik. Bu yüzden de sokak hayvanlarına bakmak zorundayız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Akif Pelek'in kedileri beslemesinden görüntü,

-Kedilerden görüntü,

-Akif Pelek ile röp.

Haber - Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=====================================================

6)TESCİLLENEN YENİ ÇEŞİTTE İLK HASAT SEVİNCİ

MANİSA'da geçen 31 Ekim'de tescillenen beş yeni üzüm çeşidinden biri olan Spil Karası'nda hasat sevinci yaşandı. Manisa başta olmak üzere Mersin, Adana ve Ankara'nın çeşitli bölgelerinde üretimine başlanan yeni çeşidin kilosu 3.10 TL'den satışa sunularak, üreticiye katkı sağlanması hedefleniyor.

Manisa'da 2013 yılında tescile sunulan ve geçen 31 Ekim'de Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi'nce tescillenen beş yeni üzüm çeşidinden biri olan Spil Karası ismi verilen üzümde ilk hasat yapıldı. Manisa Bağcılık Araştırma Endüstri Müdürlüğü bünyesindeki 120 dönüm arazi üzerinde deneme amaçlı üretimi yapılan erkenci üzüm özellikli Spil Karasının üretimine, başta Manisa'nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçeleri olmak üzere, Mersin, Adana ve Ankara'nın çeşitli bölgelerinde başlandı. Manisa Bağcılık Araştırma Endüstri Müdürü Akay Ünal, yeni çeşit için fiyat belirlemediklerini fakat erkenci üzüm çeşitleri gibi 3.10 TL'den satışa sunularak, üreticiye katkı sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.

SALKIM VE VERİM ÖZELLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bağcılık Araştırma Endüstri Müdürlüğü'nde 1453 çeşit üzüm olduğunu belirten Ünal, "2016 yılının Ekim ayı sonunda beş yeni üzüm çeşidi tescilledik. Üretim sezonu boyunca hem erkenci, hem orta mevsim hem daha geçici özellikli üzüm çeşidi yetiştirmeye devam etmekteyiz. Şu an 13 bin melez ferdimiz var. Bunların içerisinde ekonomik öneme sahip olacak, üreticilerimize daha fazla gelir elde edebileceğimiz üzüm çeşitleri ile çalışmaya devam ediyoruz. Bunlardan biri olan ve erkenci özelliği ile öne çıkan Spil Karası çeşidinin hasadını gerçekleştirdik. Bu çeşitlerimizin isimlerini bağcılığa gönül veren insanlardan anket yoluyla belirledik. Spil Karası üzüm çeşidimiz anket yoluyla en çok oyu almıştı. Daha erken olgunlaşıyor. Gerek salkım ve gerekse de verim özellikleri ile ön plana çıkacağını düşündüğümüz bir çeşit. İlk defa hasadını gerçekleştirdik" diye konuştu.

"ÜRETİCİDEN TALEP VAR"

Yeni çeşidi gören üreticilerden yoğun talep aldıklarını vurgulayan Ünal, "Bu üzüm kurumumuz dışında herhangi bir yerde üretilmediği için, üzüme has bir fiyat belirlemedik. Özellikle ülkemizde erkenci bölgeleri olan Mersin'e, Adana'ya, Ankara'nın yanı sıra ilçelerimiz Alaşehir ve Sarıgöl'e gönderdik. Erkenci bölgelerde olgunlaşan üzüm çeşitleri 3.10 TL'ye kadar satılıyor. Bu üzüm çeşidimizde yaygınlaşınca bu dönemde önemli bir gelir kaynağı olacağına inanıyorum. 2016 yılının sonunda tescillediğimiz üzüm çeşitleri Spil Karası dışında Ece, Manisa Pembesi, Mesir, Lidya üzüm çeşitleri de önümüzdeki haftadan itibaren olgunlaşır. Spil Karası hasadından sonra bu çeşitlerin hasadında da üreticilerimize gösterip, öne çıkan özelliklerini ön plana koyarak, üreticilerimizce rağbet göreceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bağdan görüntü,

-Spil Karası üzümden görüntü,

-Spil Karası üzüm hasadından görüntü,

-Manisa Bağcılık Araştırma Endüstri Müdürü Akay Ünal ile röp.

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=============================================================

7)(ÖZEL) - FOK GÖSTERİLERİNİ 1 MİLYON 150 BİN KİŞİ İZLEDİ

TÜRKİYE'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde kurulan fok evindeki gösterileri, yıl içerisinde 1 milyon 150 bin kişi izledi.

Türkiye'de ilk defa Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde kurulan fok evi ziyaretçi akınına uğruyor. Orion adı verilen fok balığının gösterilerini izlemek için şehir dışından binlerce kişi geliyor. Şarkı söyleyip, oryantal yapan, havuzu içine kurulan çemberlerden geçen Orion sevimli hareketleriyle özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Uruguay'dan getirilen Orion'un gösterilerini izlemek isteyenler fok evi girişinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Türkiye'nin en büyük,  Avrupa'nın ise 2'nci büyük hayvanat bahçesinin Gaziantep'te olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanat bahçesinde 300 türden 7 bin hayvan bulunduğunu ifade etti. Fok evinin Türkiye'de ilk defa Gaziantep'te kurulduğunu aktaran Özsöyler, şunları dedi:

"Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak ilk defa fok evini biz kurduk. Tabi bu ziyaretçilerin çok büyük ilgisini çekiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk defa fokların oynadığı bir yer. Bizde ziyaretçilerimize güzel bir deniz havası yaratmaya çalıştık. Burasını bu yıl yaklaşım olarak 1  milyon 150 bin kişi ziyaret etti. Hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilerimiz mutlaka gelip fokları görmek istiyor.  Özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesine ziyaretçi sayısı her yıl katlanarak artıyor. Bu artışta yeni hayvanlar getirmemize yeni yerler oluşturmamıza ve yeni birimler oluşturmamıza sebep oluyor. Özellikle geçen yıl 23 Nisan'da ilk defa Safari parkı açmıştık. Bu Safari parkı Türkiye'de bir ilkti ve ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Barınaktaki bütün kafesleri kaldırdık ve ziyaretçiler hayvanların içerisinde gezebiliyordu. Bu yıl 23 Nisan'da ise Zooloji ve Doğa Müzesine açtık, bu müzelerde Türkiye'de bir ilkti ve ziyaretçilerin büyük bir ilgisini çekti. Bu yüzden her sene ziyaretçi sayımızı artırarak yükseltiyoruz. Bu yıl hayvanat bahçesini ilk 6 ayda 1 milyon 875 bin kişi ziyaret etti yılsonuna kadar 3 milyon 500 bin kişiyi hedefliyoruz."

Fok gösterilerinin pazartesi haricinde her gün 14.30'da yapıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Seyirciler

Fok Orion'un gösterisi

Celal Özsöyler ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

108 MB

========================================================

8)YILDIZDOĞAN NEVŞEHİRLİLERİ COŞTURDU

SANATÇI Mustafa Yıldızdoğan, Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşarak bir mucizeye imza atacağına inandığını söyledi.  Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, Nevşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile  Diriliş Meydanı'nda gerçekleştirilen konserde  vatandaşları coşturdu.

Nevşehir'in  20 Temmuz 1954 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla il haline getirilmesinin 63. Yıldönümü nedeniyle  Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler başladı. Bu kapsamda ilk olarak ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan Diriliş Meydanında halkla bir araya gelerek sevilen eserlerini seslendirdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Ülkü Ocakları Nevşehir İl  Başkanı Cihat Burak Korkmaz, belediye başkanları, daire müdürleri ve binlerce vatandaşın katıldığı konserde ilk olarak ' Ölürüm Türkiyem' şarkısını seslendiren sanatçı Mustafa Yıldızdoğan,  birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Nevşehir'de olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını söyleyen Yıldızdoğan, bugün ziyaret ettiği dünyanın en büyük yeraltı şehrine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu alanın İtalya, Almanya, Fransa veya ABD'de bulunması halinde buraları binlerce turistin ziyaret edeceğini belirten Yıldızdoğan, halen temizleme çalışmaları devam eden dünyanın en büyük yeraltı kentinin de binlerce insan tarafından ziyaret edilmesi arzusu içerisinde olduğunu aktardı.

Bu vatan uğrunda şehit olanların 'Bu bayrak inmesin, ezan dinmesin milletimiz yok olmasın' düşüncesi içerisinde olduklarını vurgulayan Yıldızdoğan ' Allah'ın izniyle minarelerden ezanlarımız susmayacak, bayrağımız gönderden inmeyecek ve bu aziz millet ilelebet yaşayacaktır. Bayrağımız bu vatan üzerinde  dalgalandıkça, ezanlar ruhumuzu ve gönlümüzü okşayacaktır. Sizlerle birlikte olmak çok güzel ama en önemlisi  al bayrağımız altında Türkiye'de olmak bizlere onur ve gurur veriyor.ö Dedi.

Yeni albümünden de şarkılar seslendiren sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, Türkiye'nin her geçen gün biraz daha iyiye doğru gideceğine inandığını belirterek "  Bizi ayırmak, bölmek için büyük bir çaba gösteriyorlar. Ama biz bu oyunlara asla gelmeyeceğiz. Farklı partilerde farklı fikirlerimiz olabilir, ama umutlarımız ve hayallerimiz gerçekte bir, biz asla ayrılmayacağız. Türk Milleti olarak her zaman dimdik ayakta olacağız. Türk Milleti olarak 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşarak bir mucizeyi gerçekleştireceğiz inşallah. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.ö dedi.

Konser bitiminde Belediye Başkanı Hasan Ünver, sanatçı Yıldızdoğan'a teşekkür ederek çiçek sundu ve Avanos el sanatları ürünü  çanak tabak hediye etti. Ünver daha sonra AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve  Ülkü Ocakları Nevşehir İl  Başkanı Cihat Burak Korkmaz 'ı sahneye davet ederek birlik ve beraberlik gösterisinde bulundu.

Bu arada Yıldızdoğan, hayranlarının fotoğraf isteğini kırmadı ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Mustafa Yıldızdoğanın diriliş meydanında verdiği konserden genel ve detay görüntü

Mustafa Yıldızdoğanın sevilen parçalarını seslendirmesi ve diriliş meydanındaki  vatandaşlardan genel ve detay görüntü

-Belediye Başkanı Hasan Ünver sanatçıya konser sonrası çiçek ve çini tabak hediye etmesi Ak Parti ve MHP'li  İl ve ilçe başkanları gençlik kolları başkanları Halkı hep birlikte selamlamaları

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

1 Dosya 5  Dakika  360-MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı
    12:31 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı

    Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen okul sporları kano müsabakalarında dereceye giren sporcular, Ordu'da düzenlenecek olan Türkiye birinciliği yarışmalarında Afyonkarahisar'ı temsil etme hakkı kazandılar. Gençler K1 ve C1 kategorilerinde yapılan yarışmalarda birinci olan sporcular belirlendi.

  • Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    12:30 Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ın ev sahipliğinde düzenlenen Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 56 ilden 175 kulüp ve 900 sporcu katılım sağladığı şampiyonada Sivas Sporcu Eğitim Merkezi takım halinde şampiyon oldu.

  • Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı
    12:29 Isparta'da boğazına şeker kaçan ilkokul öğrencisi Heimlich manevrası ile kurtarıldı

    Isparta'da bir ilkokul öğrencisi, boğazına şeker kaçması sonucu nefes alamaz hale geldi. Nöbet tutan öğretmen, Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Öğretmenin daha önce aldığı ilkyardım eğitimi sayesinde öğrencinin hayatı kurtarıldı.

  • MSB: Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
    12:28 MSB: Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son iki haftada 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı
    12:27 Tekirdağ'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli yakalandı

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 140 gram sentetik uyuşturucu, 409 uyuşturucu hap ve 8 gram esrar ele geçirildi. Olay sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı.

  • Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu
    12:26 Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu

    Zonguldak-Ankara karayolu Gökgöl Mağarası mevkisinde meydana gelen kazada, bir otomobil kontrolden çıkarak karşı yola geçti. Kazada yaralanan sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı
    12:26 MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, TKDK Antalya'da açılması için girişimde bulunduklarını belirterek, Antalya ve ilçelerinin TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındığını söyledi. Güngör, Manavgat'ın tarımsal üretim potansiyeline katkı sağlayacak tarımsal yatırımlara açık bir bölge olduğunu vurguladı. TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ise TKDK'nın IPARD III. Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Çağrısı başlattığını ve Antalya'nın da bu desteklerden faydalanabileceğini belirtti.

  • Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu
    12:24 Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli anlar yaşandı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.


Advertisement