Dha Yurt Bülteni- 2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 2

1)HAFİF TİCARİ ARAÇ EMNİYET ŞERİDİNDE DURAN TIR' IN ALTINA GİRDİ; 4 ÖLÜ, 1 YARALI KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde hafif ticari araç, bariyerlere çarptıktan sonra emniyet şeridinde duran tankerin altına girdi.

15.08.2017 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HAFİF TİCARİ ARAÇ EMNİYET ŞERİDİNDE  DURAN TIR' IN ALTINA GİRDİ; 4 ÖLÜ, 1 YARALI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde hafif ticari araç, bariyerlere çarptıktan sonra emniyet şeridinde duran tankerin altına girdi. Kazada 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.Kaza bugün saat 08.15 sıralarında, TEM Otoyolu Kartepe Tepetarla mevkisinde meydana geldi. Ankara'dan İstanbul yönüne giden Muhsin Sayıcı (61) yönetimindeki 06 DN 8355 plakalı hafif ticari araç, bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak önce bariyerlere, ardından Serkan İpek'in emniyet şeridine park ettiği 42 DFZ 27 plakalı kimyasal madde yüklü tankere arkadan çarptı. TIR'ın altına giren araç hurdaya dönerken, olayın şokunu yaşayan TIR şoförü Serkan İpek'in haber vermesiyle  olay yerine 112, itfaiye ve polis ekipleri geldi. Yapılan kontrolde hafif ticari aracın sürücüsü Muhsin Sayıcı ile aynı araçta bulunan Sündüs Sayıcı (56), Ayşe Sayıcı (77) ve Şehri Yazgan'ın (53) olay yerinde öldüğü belirlendi. Yaralanan Satiye Yarıcı'ya (39) ise 112 ekibi müdahalede bulundu. İtfaiye ekipleri hurdaya dönen araçtan cesetleri çıkardı. Yaralanan Satiye Yarıcı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

TIR şoförü Serkan İpek'in, aracının lastiği yanan başka bir TIR sürücüsüne yardımcı olmak için emniyet şeridinde durduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Olay yerinden görüntüler

İtfaiyenin müdahalesi

Cesetlerin çıkarılması

Ölenlerin fotoğrafları

Haber: Faruk KIYAK/KARTEPE(Kocaeli), -

==========================================================

2)DİYARBAKIR'DA 300 POLİS İLE HAVA DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

DİYARBAKIR'da, Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 4 merkez ilçede terör, asayiş ve narkotik polislerinin de katıldığı uyuşturucu tacirlerine yönelik, helikopter ve  özel harekat destekli eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.  Yaklaşık 300 polis ile  17 ayrı noktaya şafak vakti yapılan operasyonlar devam ederken,  operasyon görüntüleri uçurulan Dronlarla kaydediliyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin öncülüğünde Terör ve asayiş ekiplerinin de katıldığı uyuşturucu operasyonu sabah saat 05.00'te başladı.  Narkotik Suçlarla mücadele Şubesinde toplanan yaklaşık 300 polis arasında ekipler oluşturuldu. Havadan polis helikopteri karada ise Özel Harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda, 4 merkez ilçede bulunan 17 ayrı adrese şafak vakti operasyon yapıldı. Uyuşturucu temini ve ticareti yapan kişilere yöenlik düzenlenen operasyonda, cadde ve köşe başlarında özel harekat timleri güvenlik önlemi alırken, polis baskın düzenledikleri evlerin eklentileri ve metruk bölgelerde de aramalar yaptı. Sur bölgesinde yapılan aramalar sırasında polis dron uçurarak görüntüleri kaydederek izledi. Kentin farklı noktalarında polisin uyuşturucu operasyonu devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Polislerin ara sokaklarda ilerlemesi

-Evlere girmeleri

-Özel Harekat timlerinin güvenlik önlemi alması

-Operasyona katılan polis helikopteri

-Dronun uçuurlması

-Dronun kaydettiği görüntüler

-Muhabir anons

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,-

==========================================

3) PKK PROPAGANDASI YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: 9 GÖZALTI

KAYSERi'de PKK/KCK soruşturması kapsamında sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandası yaptıkları iddia edilen 9 kişi 'Şafak operasyonu' ile gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yaptığı şafak operasyonunda PKK/KCK soruşturması kapsamında sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yapan, örgüt sayfalarını beğenen ve paylaşımlarda bulunan Bayram E., Hüseyin D., İbrahim Ö., Seyithan K., Ömer Ö., Nihat Ö., Ömer A, İsmet İ. ve Cebrail P. polisin yaptığı operasyonda yakalandı. Şüphelilerin PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faliyetlerinin engellenmesine yönelik, terör örgütüne geniş kitleler üzerinden internet üzerinden yaptıkları paylaşımlar ve  sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlarda bulunup, terör örgütü propogandası yaptıkları öne sürüldü.Şüphelilerin evlerinde yapılan arama sırasında bulunan dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınarak kelepçelenen örgüt sempatizanı oldukları gerekçe gösterilen ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini, kurumlarını,yöneticilerini aşşağıladığı ve hareket ettiği ileri sürülen  zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Adli Tabiplikteki sağlık muayenelerinin ardından, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Gözaltına alınan örgüt sempatizanlarının adli tabipliğe getirilişi

Detay görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA

========================================

(ÖZEL)

4) GAZİANTEP'TE İŞÇİ SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 6 YARALI

GAZİANTEP'te, fabrika işçilerini taşıyan iki servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.

Kaza, bu sabah İpekyolu Bulvarı'nda meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki vardiyadan çıkan fabrika işçilerini taşıyan Mustafa T. yönetimindeki 27 Z 0460 plakalı servis minibüsü, İbrahimli Kavşağı yakınlarında hatalı sollama yapınca aynı yönde giden Halit B. yönetimindeki 27 S 4090 plakalı servis minibüsüne çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan Halit B.'nin kullandığı servis minibüsü uyarı levhalarına çarptı ve refüje çarparak durabildi. Kazada, servislerde bulunan ve vardiyadan çıkarak evlerine dönen 6 işçi yaralandı. Yaralı işçileri, kazayı görenlerin ihbarı ile kaza yerine gelen ambulanslarda ilk müdahaleleri yapıldı. Hayati tehlikesi olmayan işçiler daha sonra tedavi için kentteki hastanelere götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Kaza yapan araçlar

Yaralıların hastaneye götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Hasan KIRMIZITAŞ - Kamera: Metin Faruk TAMER - GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 37 MB

====================================================

YÜREK SIZLATAN PANKART

5)"BU PANKART İÇİMİZDEKİ ACIDIR"

BONZAİ komasına giren gençlerin görüntüsü yürekleri sızlatırken İzmir'in Karabağlar İlçesi'nin Cennetçeşme Mahallesi'nde yaşayan gençler kendilerini esir alan uyuşturucuya karşı mücadele başlattı. Gençlerin birçoğu uyuşturucuyu bırakıp yeni bir hayata 'merhaba' derken, mahallenin girişine "Bu mahallede Jamaika ve bonzai içilmez ve satılmaz" pankartı asıldı.

Karabağlar'da son dönemlerde artan uyuşturucu ölümlerine karşı Cennetçeşme Mahallesi'nde yaşayan gençler uyuşturucuya karşı savaş açtı. Hayatları ve gençliklerini ellerlinden alan uyuşturucuya karşı mücadele başlatan gençler, mahallenin girişine "Bu mahallede Jamaika ve bonzai içilmez satılmaz" pankart astı. Mahalleye pankartı asan ve gençlerle konuşarak onların uyuşturucu kullanmasını önleyen mahalle sakinlerinden büfe işletmecisi 32 yaşındaki Volkan Aras, "Biz mahallemizde uyuşturucu kullanmayan, insanlara saygılı bir gençliğin yetişmesini istiyoruz. Güzel işlerle uğraşsınlar. Bugüne kadar hep arkadaş kurbanı oldular. Biz iyi niyetli konuşarak uyuşturucunun zararlarını anlatıyoruz. Mahalle olarak onları bu illetten kaba kuvvetle değil konuşarak ikna ederek kurtarmaya çalışıyoruz. Bu pankart bizim içimizdeki acıdır. Keşke olmasa böyle şeyler ama biz mücadelemiz dikkat çeksin istedik. Mahallemizde güzel şeylerin de olacağını göstermek istedik" dedi.

"YENİ BİR HAYATA BAŞLADIK"

Mahallenin gençlerinden, 4 yıl boyunca uyuşturucu madde kullandığını belirten 19 yaşındaki S.C., "Bu mahallede ben de dahil birçok genç uyuşturucu kullanıyordu. Volkan Ağabeyimiz bize bunun zararlarını anlattı. Biz de onun sayesinde bıraktık. Yanlış yolda olduğumuzu gördük. Arkadaşlarımızı kaybettik. Paramızı maddeye veriyorduk. Kendimizden geçip başkalarına zarar veriyorduk. Çalışamıyorduk. Biz yaşamıyorduk resmen. Şimdi bıraktık, kurtulduk. Artık yeni bir hayatımız var" dedi. Mahallede yaşayan 21 yaşındaki U.B., iki yıl boyunca uyuşturucu kullandığını ve pişman olduğunu söyledi. Madde kullanımına arkadaş çevresinin neden olduğunu ifade eden U.B.,  "Kendime zarar veriyordum. Durakların camlarını kırıyordum. Yoldan geçen araçlara taş atıyordum. Bizimle konuşan ağabeyimiz sayesinde kurtulduk. Kurtulduğum için mutluyum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Volkan Aras ile röp

S.C., ile röp

U.B., ile röp

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

==========================================

6)BU KÖYDE HER EVİN DUVAR VE KAPISI TÜRK BAYRAĞI İLE BOYANIYOR

SEFERBERLİK ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit olup, geri dönmeyen 22, terörle mücadelede şehit olan 2 Mehmetçiğin yakınlarının da yaşadığı Yozgat'ın 80 haneli İnceçayır Köyü'nde son bir aylık dönem içerisinde 41 evin duvarı veya kapısına boya ile Türk Bayrağı yapıldı. Geriye kalan konutların sahiplerinin talepleri doğrultusunda, kapı veya duvarlarına Türk Bayrağı yapılacağı belirtildi.

Yozgat'ın İnceçayır Köyü Kalkındırma, Geliştirme Derneği Başkanı olan Osman Karaca, Ege Üniversitesi'ndeki memuriyet hayatını emekli olup noktaladıktan sonra 2014 yılında dönüş yaptığı köyünde ilklere imza atıyor. Köye döndükten sonra kurucu başkanlığını üstlendiği dernek aracılığı ile atıl durumdaki köy okulunu imece usulüyle onarımdan geçirtip, 'Şehitler Kültür Evi' olarak düzenlenmesini sağlayan Osman Karaca, köyün karşılıklı iki tepesine Türk Bayrağı yapılmasını sağladı. Karaca, "Köyümüzde bulunan şehitlerimizi ebediyen hatırlamak, onların yakınlarının yanında olduğumuzu hissettirmek üzere oluşturduğumuz Şehitler Kültür Evi'nde Kütüphane ve Müze kurduk. Köyümüzde seferberlik ve kurtuluş savaşında askere gidip, şehit olan veya geri dönmeyen 22 askerimizin yakınları ile terörle mücadelede şehit olan iki Mehmetçiğimizin yakını bulunuyor. Bunun dışında hemen her evde bir gazimiz var" dedi.

TÜRK BAYRAĞI YAPIYOR

Köyün iki tepesine Türk Bayrağı yapan Osman Karaca, Yozgat İl Merkezi'ndeki, uydudan görülebilen Türkiye Haritası üzerindeki dev Türk Bayrağı'nı da geçtiğimiz Ramazan ayı süresince tek başına boyadı. Şimdide köydeki evlerin duvarlarına veya kapılarına Türk Bayrağı yapan Osman Karaca, "Yozgat ve yöresinde kutsal topraklara gidenlerin evlerinin kapısı yeşile boyanıp, ay-yıldız yapılır. Bu gelenek halen köyümüzde devam etmektedir. Köyümüzden Kutsal topraklara gidecek olan yaşlı bir ninemiz, bana gelerek evinin kapısını yeşile boyayıp, ay-yıldız yapmamı talep etti. Ben de kendisine, kapının diğerine de Türk Bayrağı yapmam şartı ile yardımcı olabileceğimi söyledim. Kabul etti, ben de yaptım. Daha sonra diğer komşularımız talepte bulundu. Bugüne kadar köyümüzdeki 80 haneden 41'inin kapısı veya duvarına Türk Bayrağı yaptım. Diğer talepleri de yerine getirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

GELENEKLERİ YAŞATIYORLAR

Yozgat İli İnceçayır Köyü Kalkındırma, Geliştirme Derneği Başkanı Osman Karaca, köyde gelenekleri yaşatmaya çalıştıklarını da hatırlattı. Karaca, "Eskiden olduğu gibi köyümüzde askere gidecek gençlere yönelik etkinlikler yapar, ellerine kına yakarız. Koç katımını törenle gerçekleştiriyoruz. Köyümüzde geleneklerimizi yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Şu anda köyümüzün nüfusu 500 civarında. Köy dışında yaşayanlar yaz aylarında geliyorlar. Emekli olanlar, köye dönüş yapmak istiyorlar" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Osman Karaca kapı boyarken

Köyden görüntü

Osman Karaca ile röportaj

Köyden detay görüntü

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT,

================================================

7)ANTEP FISTIĞININ İŞÇİLİĞİ ZOR

MANİSA'da Yuntdağı bölgesinde Antep fıstığı hasadına başlayan çiftçiler, bu yıl Gaziantep'te Antep fıstığı rekoltesinin düşük olmasından dolayı, kurutulmuş fıstığın kilo fiyatının 28 ile 30 liraya çıkmasını bekliyor.

Gaziantep yöresine özgü Antep fıstığı, Manisa'nın Yuntdağı bölgesindeki üreticilerin yüzünü güldürdü. Bu yıl Gaziantep'te rekoltenin düşük olduğunu anlatan üreticiler, Manisa'da yetişen fıstığı almak için tüccarların Gaziantep'ten geldiğini söyledi. Her yıl ağustos ve eylül ayları arasında hasadı yapılan Antep fıstıklarını toplamak için fıstık ağaçlarının tepelerine çıkan kadınlar salkımlardan tek tek fıstıkları toplayıp, ayıkladı. Tarladaki ağaçlardan toplanan fıstıklar, makinelerde kabuklarından ayıklanıp, sergilerde güneşin altında kurumaya bırakıldı. Yaklaşık 10 gün güneşte bekleyen fıstıklar kurutulduktan sonra çuvallanarak satışa hazırlanıyor. Yörede 1963 yılından itibaren başlayan Antep fıstığı yetiştiriciliği, bölgede sıklıkla bulunan menengiç ağaçlarının aşılanması ile yaygınlaştı. Birçok kişinin geçimini sağlayan Antep fıstıkları yıllık yaklaşık 400 ton civarında toplanıyor. Üreticilerden Engin Keskin, topladıkları fıstıkların başında 24 saat nöbet tuttuklarını anlattı. Fıstıkları toplarken dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Keskin, gelecek yılki verimi düşürmemek için özleri kırmamak gerektiğini dile getirdi. Keskin, "Antep fıstıklarını toplamaya başladık. Tarlada işçilerle ağaçların dibine çul serip topluyoruz. Toplandıktan sonra makinede su ile yıkıyoruz. Aynı üzüm sergisi gibi fıstıkları güneşin altına seriyoruz. Antep fıstığının işçiliği zordur. Gece gündüz başında nöbet tutuyorum. Kurutup çuvallara koyuyoruz. Daha sonra Antep'ten gelen tüccarlara satıyoruz" dedi. Antep fıstığının merkezinin Gaziantep olduğunu ancak yıllardır Gaziantep'ten tüccarların Manisa'ya geldiğini kaydeden Keskin, bu yıl o yörede rekoltenin düşük olması nedeniyle talebin daha fazla olduğunu söyledi. Keskin, "30-40 yıldır tüccarlar geliyorlar. Manisa yöresinde bölge bölge verim iyi. Ancak çoğu fıstıkların içi boş. Verim şuanda yüzde 40 civarında. Antep'te bu sene fıstık yok. Bu yıl fiyatların yüksek olmasını bekliyoruz. Kurutulmuş olarak geçen yıl  kilosu 17 liraya fıstıkları satmıştık. Bu yıl fiyatların 28-30 lira olmasını bekliyoruz" dedi.

FISTIK TOPLAMAK İÇİN ANTEP'TEN GELİYORLAR

5 işçisi ile birlikte fıstık toplamak için Antep'ten gelen Müslüm Çelik, "Gaziantep'te 10-15 gündür fıstık toplanıyor. Ama Antep'te fıstık bu sene yok. Şanlıurfa tarafında ve Manisa'da var. Yaş fıstık fiyatları şuanda Gaziantep'te 13-15 lira arasında. Geçen yıllara göre fiyatların yükselmesi lazım. 5 gündür Manisa'da fıstık topluyoruz, 1 ay devam edeceğiz" dedi. Gaziantep fıstığının daha yağlı olduğunu ve kuruyemiş olarak kullanıldığını söyleyen Çelik, Manisa'da yetişen fıstığın genelde iç olarak baklavalarda kullanıldığını dile getirdi. Antep'ten işçi olarak gelen Mehmet Akpınar da, Antep yöresinde fıstığın az olduğunu ve para kazanmak için geldiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Antep fıstıklarının kadınlar tarafından ağaçlardan toplanmasından görüntü,

-Manisalı Antep fıstığı yetiştiricisi Engin Keskin'in konuşmasından görüntü,

-Gaziantep'ten gelen Müslüm Çelik ve mevsimlik işçilerle röp,

-Toplanan fıstıkların sergilerde kurutulmaya bırakılmasından görüntü.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

=========================================

8)MARMARİS' TE POLİS BAYRAM DENETİMLERİNE BAŞLADI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte polis, 'huzurlu ve güvenli bayram' adı altında genel asayiş denetimlerini başlattı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve İlçe Müdür Yardımcısı İsmail Toygun'un yönettiği terör, asayiş, trafik ve kaçakçılık bürosunda görevli 170 polisin katılımıyla Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte 'huzurlu ve güvenli bayram' adı altında genel asayiş denetiminin ilki yapıldı. Narkotik ve asayiş polis köpeklerinin de kullanıldığı uygulamada, Marmaris- Muğla, Marmaris- Datça giriş çıkışları kapatıldı. Eğlencenin merkezi kabul edilen 300 metre uzunluğundaki 112 sıralı disko ve barı ile ünlü Barlar Sokağı'nın giriş ve çıkışında önlem alındı. Saat 21.00'dan 03.30'a kadar süren denetimlerde mekanların ruhsatları da kontrol edildi. Yeni sistem tabletler eşliğinde 3 bin 470 kişinin kimlik kontrolünün, 1100 aracın ise plaka sorgusunun yapıldığı denetimde, hakkında yakalama ve zorla getirme kararı bulunan 9 kişi gözaltına alındı. Üzerinde haciz bulunan bir ve evrakları eksik 21 araç ise çekici yardımıyla polis otoparkına çekildi. Saat 03.30'dan itibaren cadde ve sokaklarda park halindeki tüm araçların plaka sorguları devam etti. Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, "İlçemizde periyodik olarak yaptığımız genel asayiş denetimini huzurlu ve güvenli bayram adı altında devam ettiriyoruz. Kurban Bayramı yaklaşması ve bayram içinde haftanın dört günü denetimler devam edecektir. Denetimlerimize destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İlçe girişinde polisin genel-ayrıntılı denetim görüntüleri

Barlar Sokağı ve Yat Limanı girişi polis köpekleri ile denetimlerden genel-ayrıntılı görüntü

Tabletle GBT(Genel Bilgi Taraması) yapan polisler genel görüntü

(Toplam: 4 dakika 41 saniye-338 MB görüntü)

( Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

======================================================

9)KLASİK MÜZİKLE İNEKLERİNİN SÜT ÜRETİMİNİ ARTIRDI

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'ndeki bir inek çiftliği sahibi Oğuzhan Ülker, besilerine klasik müzik dinleterek ürettiği süt miktarını artırdığını söyledi.

Ertürk çiftliğinin sahibi olan Oğuzhan Ülker, İsabeyli Mahallesi'nde bulunan işletmesinde süt üretimini artırabilmek için araştırmalarda bulundu. İneklere müzik dinleterek süt üretiminin arttığını öğrenen Ülker, yöntemi denedi. Deneyimi olumlu sonuçlanan Ülker, ineklerin süt veriminde artış olduğunu belirtti.

Üretimdeki artışın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Ülker, "Çiftliğimizde 150 kadar sağmal ineğimiz var. Toplam hayvan varlığımız ise 270 kadar. Tabiiki süt işletmelerinin birinci önceliği, hayvan başına mümkün olduğu kadar daha çok verim alabilmek. Bu da tabi ki doğal olarak süt. Bizim işletme olarak yaptığımız araştırmalara göre hayvanlara müzik dinletmenin süt verimini artırdığını fark ettik. Bunu gördük ve bunun neticesinde de bu uygulamayı çiftliğimizde başlattık. Klasik müzik dinletisinden önce toplamda 3 bin 600 litre günlük süt üretimimiz varken, uygulamayla süt üretimimiz 4 bin

litre yani 4 tonun üzerine çıkmış durumdadır" dedi. Kendi çiftliklerinde başlattıkları bu uygulamayı bölgelerinde bulunan diğer süt üretimiyle uğraşan çiftlik sahiplerine de tavsiye ettiklerini belirten Oğuzhan Ülker, "Çiftliğimizde herhangi bir uygulama yapmadan önce süt verimini artırmanın yollarını sürekli olarak araştırıyoruz. Bu işin uzmanlarından bilgiler alıyoruz. Çiftliğimizde bu müzik dinletmenin de hayvanların süt verimini artırmasını araştırdık. Bununla ilgili olumlu görüşler aldık. ve bunu da çiftliğimizde uygulamaya başladık. Bunun sonuçlarını da gördük. Süt üretimi ile uğraşan bütün çiftlik sahiplerine bu uygulamayı hayata geçirmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Çiftlikten görüntü

Kamil Sayın ineklere müzik dinletirken

Çiftlik sahibi Oğuzhan Ertürk'in açıklamaları

Çiftlikten inekler müzik dinlerken görüntü

Haber- Kamera: NAZİLLİ (Aydın),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement