Dha Yurt Bülteni-20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-20

Akşam yemeğinden zehirlendikleri iddia edilen 150'ye yakın öğrenci hastaneye kaldırıldıBURSA Uludağ Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan KYK Emir sultan Erkek Öğrenci yurdunda akşam yemeğinden zehirlendiği iddia edilen yaklaşık 150 öğrenci kentteki hastanelere kaldırıldı.

28.03.2018 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşam yemeğinden zehirlendikleri iddia edilen 150'ye yakın öğrenci hastaneye kaldırıldı

BURSA Uludağ Üniversitesi Kampüsü'nde yer alan KYK Emir sultan Erkek Öğrenci yurdunda akşam yemeğinden zehirlendiği iddia edilen yaklaşık 150 öğrenci kentteki hastanelere kaldırıldı.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde bulunan  Bin 150 öğrenci kapasiteli Kredi Yurttlar Kurumu (KYK) Emir sultan Erkek Öğrenci yurdunda, akşam yedikleri tavuk yemeğinin ardından fenalaşan yaklaşık 150 öğrenci kentteki hastanelere kaldırıldı. Öğrenciler, zehirlenme şüphesi ile yurda gelen ambulanslar ile hastanelere sevk edildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakülesi ve KYK yurdu önünde uzun ambulans kuyrukları oluştu. Üniversite hastanesinde oluşan yoğunluktan dolayı mesaide olmayan doktorlar ve sağlık  çalışanları göreve çağrıldı. Öte yandan öğrencilerin yarın vize sınavlarına girecekleri öğrenildi. KYK yetkililerinin yaşanan olay ile ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yurdun önündeki öğrenciler

Ambulans ve sağlık ekipleri

Hastane önü

Öğrencilerle röportaj

Genel ve detay

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/Enver Fatih TIKIR/BURSA,

======================================

Cenaze töreninin ardından vatandaşlar yolu trafiğe kapattı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde dün meydana gelen kazada hayatını kaybeden 3 kişi bugün yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cenazeye katılan vatandaşlar töreninin ardından kazanın olduğu kavşağa giderek yolu trafiğe kapattı.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Ovakent Mahallesi Çatalarmut Kavşağı'nda meydana geldi. Anıl Kaplan (32) yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 34 AEL 995 plakalı kamyonet, Çatalarmut Kavşağı'na geldiği sırada Ödemiş yönünden gelen Melih Delgin (28) kontrolündeki 35 D 6922 plakalı otomobille çarpıştı. Çevredekiler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde otomobilde bulunan Melih Delgin, Nazım Korkmaz (38) ve Burhan Usul'un (26) hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada, otomobilde bulunan ve ağır yaralanan Mustafa Er (27) ise ambulansla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Er'in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden Melih Delgin, Nazım Korkmaz ve Burhan Usul'un cenazeleri, Bademli Mahallesi Meydanı'nda ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Bademli Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik ve vatandaşlar katıldı. Kazada ölen sürücü Melih Delgin'nin 11 ay önce evlendiği ve iki aylık hamile olan eşi cenaze töreninde güçlükle ayakta dururken, Nazım Korkmaz'ın ayrıldığı eşi ile iki küçük kızı da babalarının mezarı başına gelerek dua etti.

VATANDAŞLAR KAVŞAK TRAFİĞİNİ KAPATTI

Cenazeye katılan gurup törenin ardından kazanın meydana geldiği Çatalarmut Kavşağı'na giderek iş makineleri ve araçlarla yolu trafiğe kapattı. Kavşakta toplanan vatandaşlardan Mahmut Köksal, "Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım. Dün Ödemiş Ovakent Yolu Çatalarmut Mevkii'nde kaza meydana geldi. Daha öncede birçok kez kazaya sebebiyet veren bu kavşak için bütün yetkili kurum ve kuruluşlardan bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Öncelikle Çatalarmut Kavşağı'nın ışıklandırma ve daha iyi bir kavşak olmasını istiyoruz. Ödemiş Ovakent yolunun bir an önce genişletilmesi için yöre halkı olarak yetkililerden söz istiyoruz" dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'de olay yerine gelerek vatandaşlara; durumu ilgililere aktaracağını, bu tarz protestolar ile sonuç alınamayacağını belirterek dağılmalarını istedi. Kavşakta toplanan gurup, Badem'in konuşmasını ardından olaysız dağıldı.

Öte yandan, kamyonet şoförü Anıl K. (31) jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün sevk edildiği adliyede tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cenazeden görüntü

Ölenlerin yakınlarından görüntü

Yolu kapatan vatandaşlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ (İzmir),

=====================================

Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 3 ağır yaralı (2)

1 KİŞİ ÖLDÜ

Malatya'da, İnönü Üniversitesi girişinde 3 otomobilin karıştığı zincirleme kazada yaralanan 4 kişiden Damla Burak Karakuş, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Karakuş'un cenazesi, otopsi için morga konuldu.

Haber: Taha AYHAN/ MALATYA

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement