Dha Yurt Bülteni -20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -20

Kayseri'de TIR ile kafa kafaya çarpışan otomobildeki 2 kişi öldü (2) - Yeniden KAYSERİ'nin İncesu ilçesinde, karşı yönden gelen TIR ile çarpışan otomobilin sürücüsü Cuma Uluçay (32) ile arkadaşı Merve Kılıç hayatını kaybetti.

09.02.2019 02:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de TIR ile kafa kafaya çarpışan otomobildeki 2 kişi öldü (2) - Yeniden

KAYSERİ'nin İncesu ilçesinde, karşı yönden gelen TIR ile çarpışan otomobilin sürücüsü Cuma Uluçay (32) ile arkadaşı Merve Kılıç hayatını kaybetti. Uluçay'ın amatör futbol takımında forma giydiği öğrenildi.

Kaza, gece saatlerinde Kayseri- Nevşehir yolu 18 kilometre Garipçe mevkiinde meydana geldi. Kenan Demirel yönetimindeki 38 UY 204 plakalı TIR'ı, karşı yönden gelen Cuma Uluçay yönetimindeki 46 D 8540 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Hurdaya dönen otomobilden çıkarılan Merve Kılıç'ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, Cuma Uluçay ise kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Cuma Uluçay'ın Kayseri Süper Amatör Ligi takımlarından Esen Makine Belsinspor'da oynadığı öğrenildi.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yeri

-Genel detay

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,

==========================

Malatya'da iki otobüs çarpıştı: 1 ölü, 17 yaralı (EK)

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Malatya'nın Akçadağ ilçesi yol ayrımında şehirler arası yolcu taşıyan otobüs ile şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsünün çarpışması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 17 kişinin yaralandığı kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza anı bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kent merkezi yönünden Akçadağ'a giden özel halk otobüsünün kavşakta durması, Kayseri yönünden kent merkezi yönüne ilerleyen şehirler arası yolcu otobüsünün ise halk otobüsüne çarparak sürüklemesi yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Güvenlik kamerası

Çarpışma anı

Çevredekilerin koşuşturması

Olay yerinen görüntüler

Araçlar

Jandarma ve polis ekipleri

Otobüsün içinden detay

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN/ MALATYA,

=======================

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

ADIYAMAN'da, yol kenarında durmak isteyen otomobile, arkadan gelen başka bir otomobil çarptı, 4 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Yolun kenarına yanaşmak için yavaşlayan Abdurrahman Balıbay yönetimindeki 01 ANG 70 plakalı otomobile, arkadan gelen Alper Botan yönetimindeki 02 FL 631 otomobil çarptı. Sürücülerin yara almadığı kazada, otomobillerdeki Naile Gürbüzcan (45), Abdulbaki Yusuf Gözükara (9), Elif Sena Akgül (13) ve Emine Gözükara yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları, yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Acil Servis'te tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polisin kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Olay yerinden görüntü

Kaza yapan araçlardan görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Ambulanslardan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Yaralıların hastanelere götürülmesi

Haber--Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

=======================

AK PARTİLİ BOSTANCI: CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARININ BAŞARILI OLMASINI BEKLİYORUZ

AK Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı, Cumhur İttifakı'nın güç birliğinden Türkiye'nin büyük fayda sağlayacağını belirterek "Her yerde Cumhur İttifakı adaylarının başarılı olmasını bekliyoruzö dedi.

Amasya'da esnaf ziyaretlerinde bulunan Ak Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı, açıklamalarda bulundu. 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı olarak gireceklerini ifade eden Bostancı, Karşımızda Millet İttifakı olarak CHP, İYİ Parti ve HDP ve aynı zamanda çeşitli yerlerde güç birliği ettikleri Saadet Partisi mevcut. HDP biraz mahcup ve çekingen bir şekilde bu ittifaka dahil olmuş gözüküyor. Bunun nedeni de birbirine benzemeyen bir sosyoloji, birbirine benzemeyen ideolojik yaklaşımların bir arada olduğu bir ittifak. O yüzden bunu açıktan deklare etmenin seçmen davranışı bakımından problem doğuracağını düşünerek, açık bir şekilde ifade etmiyorlar ama herkes neyin ne olduğunu biliyor. Cumhur İttifakı olarak biz bütün büyük şehirlerde ittifak içerisindeyiz. Bunun dışında Osmaniye ve Rize'de karşılıklı olarak adaylar çekildi" dedi.

Ak Parti olarak önceliklerinin her yerde adaylarının kazanması olduğunu ifade eden Bostancı, "Aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın adaylarının Türkiye'nin her tarafında kazanmasını temin etmek. Çünkü biz hem Ak Parti hem de Cumhur İttifakı olarak giriyoruz. Dolayısıyla Ak Parti adaylarının kazanması ve peşinen yine güç birliği ettiğimiz MHP ile birlikte Cumhur İttifakı olarak deklare ettiğimiz ve lehine çekildiğimiz MHP'li arkadaşların kazanması için çalışma yapacağız. Bunun nerelerde olduğunu kamuoyu biliyor. 27 büyükşehirde adayları var, MHP buralarda aday göstermedi. Manisa, Mersin ve Adana'da MHP'nin adayları var, Cumhur İttifakı'nın adayları olarak biz bu vilayetlerde bu adayları destekleyeceğiz. Diğer 27 büyükşehirde MHP, Ak Parti adaylarını destekleyecek. Bunların ilçelerinde de anlaşmalar yapıldı. O çerçevede karşılıklı destekler mevcut, İnşallah Osmaniye ve Rize dışında 49 vilayette daha Cumhur İttifakı tamamlandığında eminiz ki bu güç birliğinden Türkiye büyük faydalar sağlayacaktır. Her yerde Cumhur İttifakının adaylarının başarılı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

AK Parti Belediye Başkanı esnaf ziyareti

-AK Parti Grup Başkanı açıklama

Diğer detaylar

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/ AMASYA,

===========================

KARS MERKEZLİ 14 İLDE FETÖ OPERASYONU: 9 TUTUKLAMA

KARS merkezli 14 ilde FETÖ/PDY terör örgütünün 'askeri mahrem' yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 9'u tutuklandı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasını deşifre etmek amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 14 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 6'sı adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 9'u tutuklandı. 1 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Operasyonla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nün twitter adresinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kars İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanması içerisindeki faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 29 Ocak 2019 tarihinde çeşitli rütbelerde 17 şahsa yönelik Kars merkezli 14 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde 16 rütbeli askeri personel yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 9 şüpheli ise tutuklandı."

KARS,

===================

INTERPOL İLE EUROPOL TARAFINDAN ARANAN RUS TERÖRİST, KAYSERİ'DE YAKALANDI

KAYSERİ'de, Interpol ve Europol'un tarafından aranan Rus terörist Rüstem Shogenov, mobilya fabrikasında çalışırken yakaladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği ekipleri, alınan bir istihbarat üzerine Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasına operasyon düzenledi. Operasyonda Rusya'da silahlı terör örgütü üyeliği, yasadışı silah, mühimmat depolama ve terör örgütü faaliyetlerinde yer alma suçlarından Interpol ve Europol tarafından aranan Rüstem Shogenov yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli hakkında G-87 (Genel güvenlik-yurda giriş yasağı), M-26 (Yasadışı örgüt faaliyetleri) ve M-99 (Kimlik tespiti-diğer) tahditleri bulunduğu bildirildi. Rüstem Shogenov, işlemlerinin tamamlanmasının ardından geri gönderme merkezine gönderilecek.

KAYSERİ,

=============

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.


Advertisement