Dha Yurt Bülteni - 20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 20

KAYIP GAZETECİYİ ARAMA ÇALIŞMALARINDA ŞEHİT OLAN ASTSUBAYIN EŞİNE ACI HABER VERİLDİ BAYBURT'da, 7 gündür kayıp olan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarında suya kapılarak şehit olan iki askerden biri olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Gidergelmez'in (32)...

18.05.2019 02:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYIP GAZETECİYİ ARAMA ÇALIŞMALARINDA ŞEHİT OLAN ASTSUBAYIN EŞİNE ACI HABER VERİLDİ

BAYBURT'da, 7 gündür kayıp olan Anadolu Ajansı (AA)  muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarında suya kapılarak şehit olan iki askerden biri olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Gidergelmez'in (32) acı haberi, Konya'da bulunan eşi Ayşegül Gidergelmez'e verildi.

Bayburt'un Soğanlıdağ mevkiinde 10 Mayıs günü kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları esnasında suya kapılarak şehit olan Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'nda (JÖAK)  görevli Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Gidergelmez'in Konya'nın Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi'ndeki ailesinin evinde bulunan eşi Ayşegül Gidergelmez'e acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Gidergelmez çiftinin 3 yaşında Hamza adında bir erkek çocukları olduğu belirtildi. Şehit Gidergelmez'in memleketi Gaziantep'in İslahiye ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şehit eşinin ailesinin evinden detaylar

-Askeri araçlar ve ambulanstan detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/ KONYA,

=====================================

ÇORUM'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

BAYBURT-Trabzon arasındaki Soğanlı Dağı'nda uçuruma düşen Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarında, derede suya kapılarak şehit olan 2 askerden biri Jandarma Arama Kurtarma (JAK) personeli Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya'nın şahadet haberi, memleketi Çorum'un Kargı ilçesindeki baba evine ulaştı. Kapaklıkaya'nın şehit haberi, İlçe Kaymakamı Hasan Taş ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından baba Şaban ve anne Hatice Kapalıkaya'ya verildi. Ankara'da görevli olan 2 çocuk babası olan şehit uzman çavuş Eyüp Kapaklıkaya'nın, yarın Trabzon'da düzenlenecek törenin ardından Kargı ilçesine bağlı Dere köyünde toprağa verileceği belirtildi. Uzman Çavuş Kapaklıkaya'nın eşinin Ankara'nın Etimesgut ilçesinde oturduğu öğrenildi.

Haber: Yusuf ÇINAR/ KARGI(Çorum),

==================================

Kayıp gazeteciyi arama çalışmalarında şehit olan astsubayın eşine acı haber verildi (2)

ACI HABER AİLEYE DE VERİLDİ

Bayburt'ta, 7 gündür kayıp olan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarında suya kapılarak şehit olan Jandarma Astsubay Mustafa Gidergelmez'in (32) acı haberi, Konya'da bulunan eşi Ayşegül Gidergelmez'in ardından Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki baba ocağına da ulaştı.

Bayburt- Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'nda, 10 Mayıs'taki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı virajlarında bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşen AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarına katılan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi'nde görevli Astsubay Mustafa Gidergelmez ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya, Çamlıkaya HES bölgesinde suda akıntıya kapıldı. 2 asker, olay yerinden 600-700 metre aşağıdaki derede bulundu. Sudan çıkarılan Astsubay Mustafa Gidergelmez ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

13 yıldır görev yapan Gidergelmez'in şehadet haberini memleketi İslahiye ilçesine bağlı İdilli Mahallesi'ndeki ailesine İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, 2'nci Zırhlı Alay Komutanı Albay Refai Ecrinoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta verdi. Oğullarının şehadet haberini alan baba Şemsettin ve anne Fatma Gidergelmez gözyaşlarına boğuldu. Mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Şehit Astsubay Mustafa Gidergelmez'in cenazesinin yarın ikindi vakti Sıdıka Tayyar Hatun camiinde kılınacak namazın ardından ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

İdilli Mahallesi

Şehidin baba ocağında jandarma ve sağlık ekipleri beklerken

Yakınlarının şehit evine gelişleri

Türk Bayraklarının asılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK/ GAZİANTEP,

======================================

HUSUMETLİLERİNİN BIÇAKLI SALDIRISINA UĞRAYAN KİŞİ ÖLDÜ

ANKARA'da, husumetli olduğu akrabalarının bıçaklı saldırısına uğrayan Iraklı Amjad Ahmad (20), hayatını kaybetti, arkadaşı İbrahim Almualla yaralandı.

Olay, saat 23.15 sıralarında Mamak ilçesi Çağlayan Mahallesi'ndeki Kent Parkı'nda meydana geldi. Iraklı Amjad Ahmad ve arkadaşı İbrahim Almualla parkta bulunduğu sırada, iddiaya göre parka gelen Abdulkadir, Ömer ve Muhayettin Neccar'ın saldırısına uğradı. İki grup arasında bir süre yaşanan arbedenin sonunda, Amjad Ahmad ve İbrahim Almualla bıçakla yaralandı. Amjad Ahmad'ın yerde hareketsiz kaldığını gören saldırganlar, olay yerinden kaçarken, o anlar ise bir kişinin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Amjad Ahmad'ın göğsünden ve sırtından aldığı bıçak yarasıyla hayatını kaybettiğini belirledi. İbrahim Almualla ise ambulansla kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

KAN DAVASI NEDENİYLE ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda 3 şüphelinin peşine düşen polis ekipleri, Demirlibahçe Mahallesi'nde kasaplık yapan Muhayettin Neccar'ı, dükkanının bulunduğu sokakta gözaltına aldı. Şüpheli Muhayettin Neccar, yapılan sorgusunda Amjad Ahmad'ın 2013 yılında Irak'ta abisini öldürdüğünü bu nedenle aralarında kan davası bulunduğunu söyleyerek, Amjad Ahmad'ı parkta görerek çeşitli yerlerinden bıçakladığını itiraf etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Şüphelilerin kaçma anı

Olay yerinden görüntü

Polis ekiplerinin çalışması

Genel ve detay

Haber-Kamera: Caner ÜNVER - Fatih POYRAZ/ ANKARA,

=====================================

SÜRÜCÜLERİ BU DEFA İFTARA DAVET ETMEK İÇİN DURDURDULAR

ERZİNCAN İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler iftar saatine dakikalar kala yaptıkları yol kontrolünde durdurdukları araç sürücülerini iftara davet etti. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde kurulan iftar çadırında askerler ve vatandaşlar birlikte iftar yaptılar.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından Erzincan – Erzurum karayolun da iftar saatine dakikalar kala yapılan uygulamada durdurulan sürücüler askerler ile birlikte iftar yapmaya davet edildi. Jandarmanın davetini memnuniyetle karşılayan vatandaşlar jandarma teşkilatına teşekkür ederek araçlarını park ettikten sonra iftarlarını Erzincan İl Jandarma Komutanlığında görevli askeri personel ile birlikte açtılar.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen iftar programına ayrıca Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile birlikte 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Komutanlığı Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hasan Aksoylu, protokol mensupları şehit aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Jandarmanın araçları durdurması

-Jandarmanın sürücüleri iftara davet etmesi

-Sürücülerin jandarmaya teşekkür etmesi

-İftar yemeğinden genel detay görüntü

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

===========================

CİNSEL İSTİSMAR SUÇLAMASIYLA TUTUKLANAN KİŞİNİN EV VE İŞ YERİ KUNDAKLANDI

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde, lise öğrencisi kızlara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan kişinin ev ve iş yeri kundaklandı.

Olay, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Camikebir Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, fotokopi işiyle uğraşan E.Ö., yanında çalışan K.Ç. isimli kadının iş yerine getirdiği lise öğrencisi kızlara uyku ilacı vererek cinsel istismarda bulundu. Kızların ailelerinin şikayeti ile gözaltına alınan E.Ö. ve K.Ç. işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayın duyulmasının ardından kimliği belirsiz kişi ya da kişiler gece saatlerinde E.Ö.'ye ait iş yeri ve evi ateşe verdi. Alevleri gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, ev ve iş yeri kullanılmaz hale geldi.

Polis, iş yeri ve evi ateşe veren şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Öte yandan, devam eden cinsel istismar soruşturması kapsamında ilçede 3 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Evden yükselen dumanlar

-Yangına müdahale eden itfaiye

-Polis ekipleri ve kalabalık

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA,

===========================

Tartıştığı üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü

DÜZCE'nin Cumayeri ilçesinde, Murat T. bilinmeyen nedenle tartıştığı üvey oğlu İsmail Genç'i (23) bıçaklayarak öldürdü.

Olay, akşam saatlerinde Cumayeri Çevrik Mahallesi'nde meydana geldi. Murat T., iddiaya göre  üvey oğlu İsmail Genç ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Murat T., mutfaktan aldığı ekmek bıçağını üvey oğlunun vücudunun çeşitli yerlerine sapladı. Evde bulunan anne A.T.'nin haber vermesi ile olay yerine gelen 112 Acil ekipleri yaralanan genci Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. İsmail Genç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Murat T. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE,

===============================

Tartıştığı kuzenini bıçaklayarak öldürdü

ZONGULDAK'ın Devrek ilçesinde, Vahdet K., tartıştığı kuzeni Vedat Tuna'yı (23) bıçaklayarak öldürdü.

Olay, akşam saatlerinde Çaydeğirmeni beldesi yakınlarında meydana geldi. Vahdet K. ile kuzeni Vedat Tuna arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle Vahdet K., yanındaki bıçakla kuzeni Vedat Tuna'yı yaraladı. Tuna, kanlar içerisinde yere yığılırken, çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Tuna, Devrek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Vedat Tuna, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Vahdet K. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN/ DEVREK(Zonguldak),

=======================

151 emekliyi 4,5 milyon TL dolandıran şüphelilerden 5'i tutuklandı

İZMİR'de, indirimli kömür satın alma yalanıyla emeklilere para verip, yüksek miktarlı senet imzalattıkları iddia edilerek adliyeye sevk edilen 10 kişiden 5'i tutuklandı. Bazıları emekli derneğinde faaliyet gösterdiği belirlenen şüphelilerin, imzalattıkları senetlerle  bugüne kadar 151 emekliyi toplam 4 milyon 398 bin 590 TL borçlandırdıkları belirlendi.

İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, paraya ihtiyacı olan ve özellikle de kredi çekemeyen emeklilere yüksek faizle para verdikleri, bunun karşılığında, indirimli kömür satışı bedeliymiş gibi evrak düzenleyip, yüksek miktarlarda senet imzalattıkları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Bazılarının emekli derneğinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 10 kişi, geçen çarşamba günü eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda; emekli mağdurlar adına düzenlenmiş toplam 467 bin 103 TL'lik 90 senet, 9 hard disk, 1 flash bellek, 1 notebook ve borçlandırılan emeklilerin listesinin olduğu 3 ajanda ele geçirildi. Şüphelilerin, bugüne kadar 151 emekliyi toplam 4 milyon 398 bin 590 TL borçlandırdıkları belirlendi. Şüphelilerin, bu işlemlerin rızayla olduğunu göstermek amacıyla kamera kaydı yaptıkları da anlaşıldı.

Gözaltına alınan C.Ö., E.Ö., M.Ö., A.A., R.Ö., K.C., O.A., Y.A., F.A. ve A.E., Yeşilyurt'taki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerden C.Ö., E.Ö., A.A., Y.A. ve O.A. sevk edildikleri adliyede tutuklanırken, A.E., R.Ö., K.C. adli kontrol şartıyla, M.Ö. ve F.A. da savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Haber: Davut CAN/ İZMİR,

=========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement